ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Παθητικά Εισοδήματα Στα Κρύπτο

10 πρόσθετα στο Woocommerce που θα εκτοξεύσουν το eshop σας!

 woocommerce seo tips-1

10 πρόσθετα στο Woocommerce που θα εκτοξεύσουν το eshop σας!

Ο σχεδιασμός σήμερα ενός eshop δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Όμως μπορεί να γίνει απλή υπόθεση και να αποδειχθεί ιδιαίτερα κερδοφόρα άμα επιλέξετε τη σωστή πλατφόρμα για τον σχεδιασμό του ηλεκτρονικού σας καταστήματος και φυσικά να χρησιμοποιήσετε και τα κατάλληλα πρόσθετα για να αυξήσετε κατακόρυφα τις πωλήσεις σας!

Το Woocommerce είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα παγκοσμίως αριθμώντας το 39% των συνολικών εγκαταστάσεων των eshops.

Όμως από μόνο της η εγκατάσταση του Woocommerce δεν μας παρέχει ένα ολοκληρωμένο eshop. Θα πρέπει λοιπόν να επαυξήσετε τις δυνατότητες του ηλεκτρονικού σας καταστήματος.

Ποια είναι τα σωστά πρόσθετα; Διαβάστε παρακάτω.

1 Visual Composer

Ο Visual Composer αν και είναι ένα πολύ καλό και χρήσιμο εργαλείο με τη λάθος χρήση του, μπορεί να δημιουργήσει αρκετό άχρηστο κώδικα και να κατακρημνίσει το SEO σας ειδικά άμα δεν ξαναγράψετε τα meta description από την αρχή όλων των σελίδων που έχετε δημιουργήσει με Visual Composer.

Για αυτό συστήνω να χρησιμοποιήσετε το Visual Composer μόνο για να δημιουργήσετε τις τελείως απαραίτητες σελίδες στο eshop σας όπως την αρχική για παράδειγμα και μερικές σελίδες προορισμού.

Για αυτές τις σελίδες εκτός από τον άχρηστο κώδικα που δημιουργεί ο Visual Composer και που διαβάζεται και ταξινομείται από τις μηχανές αναζήτησης, θα πρέπει να γράψετε και κείμενο με το χέρι βασισμένο στις λέξεις κλειδιά και τουλάχιστον μήκους 300 λέξεων.

Το αρνητικό του Visual composer είναι η άδεια χρήσης και η κακή τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας που το λανσάρει. Γιατί απαιτείται αγορά ξεχωριστής άδειας (αξίας περίπου 35€) για κάθε site που το χρησιμοποιείται για να παίρνετε και τα απαραίτητα updates.

Αν και πάρα πολλά θέματα έχουν ενσωματωμένο τον Visual Composer αρχικά, για να πάρετε τα απαραίτητα updates θα χρειαστεί να αγοράσετε ξεχωριστή άδεια χρήσης. Ειδάλλως θα πρέπει να περιμένετε πότε και αν η εταιρεία που αγοράσατε το θέμα του WordPress βγάλει καινούρια έκδοση σε αυτό με ανανεωμένη και την έκδοση του Visual Composer.

Ο Visual Composer έχει και αυτός επεκτάσεις και μια συνιστώμενη επέκταση είναι το Ultimate Addons for Visual Composer.

2 Ultimate Addons for Visual Composer

Το Ultimate Addons for Visual Composer είναι και αυτό ένα premium πρόσθετο, που σημαίνει ότι δεν έρχεται δωρεάν και θα πρέπει να το αγοράσετε ξεχωριστά από τον Visual Composer.

Αν και το κόστος του είναι σχετικά μικρό, μόνο 18€ περίπου έρχεται και αυτό να προστεθεί στο συνολικό κόστος κατασκευής ενός eshop.

Τα οφέλη του Ultimate Addons for Visual Composer είναι πολλά γιατί έχει κάποιες επιλογές κώδικα ειδικά για Woocommerce όπως για featured products, δημοφιλή προϊόντα κτλ, που ίσως να τα χρειαστείτε εάν υπάρχει πρόβλημα στην παρουσίαση των προϊόντων σας με τα κοινά Woocommerce shortcodes.

Πολλά θέματα (WordPress Themes) έχουν πολύ κακογραμμένο κώδικα και ως αποτέλεσμα η προβολή των προϊόντων με τη χρήση Woocommerce shortcodes ίσως να είναι προβληματική.

3 Yoast SEO

Το πασίγνωστο σε όλους όσους χρησιμοποιούν WordPress, Yoast SEO είναι εντελώς απαραίτητο για την ρύθμιση μερικών ουσιαστικών πραγμάτων για το SEO σε ένα Woocommerce eshop.

Θα το χρειαστείτε για να ρυθμίσετε τα meta description όλων των σελίδων, καθώς και των σελίδων που έχετε χρησιμοποιήσει το πρόσθετο Visual Composer για να τις δημιουργήσετε, τα meta description των προϊόντων σας, τα meta tags και τις ετικέτες καθώς και για να υποβάλλεται τα sitemaps σας στη Google και στις άλλες μηχανές αναζήτησης.

Προσοχή, γιατί και η χρήση του Yoast SEO δεν εξασφαλίζει από μόνη της την άνοδο σας στις μηχανές αναζήτησης αλλά η έλλειψη του απλώς σιγουρεύει ότι δεν έχετε καμία ελπίδα λόγω ανταγωνισμού να ανεβείτε εκτός και άμα είστε τόσο καλός στο SEO και επιμελής και κάνετε όλα όσα χρειάζονται.

4 WooCommerce PayPal Express Checkout Gateway

Η εγκατάλειψη του καλαθιού πληρωμών είναι το νούμερο ένα πρόβλημα σήμερα που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα eshop. Έτσι θα ήταν φρόνιμο να υιοθετήσετε κάποιους τρόπους πληρωμής που επικροτούν τις ασφαλείς αγορές με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το paypal είναι ένας από τους πιο έγκυρους και διαδεδομένους τρόπους πληρωμής παγκοσμίως και το Woocommerce τον υποστηρίζει by default.

Για να κάνετε όμως πιο εύκολες ακόμα τις αγορές όλων όσων διαθέτουν σήμερα λογαριασμό paypal, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WooCommerce PayPal Express Checkout Gateway.

Το πρόσθετο έχει αναπτυχθεί από την ίδια την Automattic, την εταιρεία που εκτός από το WordPress έχει αναπτύξει και το αγαπημένο σε όλους Woocommerce, μαζί με πληθώρα άλλων plugins και προσθέτων.

5 YITH Essential Kit for WooCommerce #1

woocommerce prostheta-plugins-1

Ένα αρκετά παρεξηγημένο πρόσθετο, για την ακρίβεια ομάδα παρεξηγημένων προσθέτων από την μοναδική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού σε WordPress Yithemes.

Χρησιμοποιώ την έκφραση παρεξηγημένο πρόσθετο γιατί δεν λειτουργεί πλήρως με όλα τα θέματα και τις εγκαταστάσεις του WordPress λόγω της χρήσης του AJAX.

Άρα, μην εκπλαγείτε άμα σε κάποιες εγκαταστάσεις WordPress παρουσιαστούν κάποιες ασυμβατότητες. Με τις κατάλληλες ρυθμίσεις στο hosting σας ίσως να παίξει σωστά ή με την αλλαγή θέματος.

Το Yith Essential Kit έχει κάποια πολύ χρήσιμα πρόσθετα και επεκτάσεις που μάλλον θα τα χρειαστείτε για να βελτιώσετε την λειτουργικότητα του χρήστη και να αυξήσετε τις μετατροπές σας όπως:

 • YITH WooCommerce Wishlist
 • YITH WooCommerce Ajax Product Filter
 • YITH WooCommerce Zoom Magnifier
 • YITH WooCommerce Compare
 • YITH WooCommerce Ajax Search
 • YITH WooCommerce Quick View

Τα παραπάνω εργαλεία χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια στα πολύ μεγάλα eshop όπως το Amazon και το Ebay με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Επειδή το κάθε ένα επιβαρύνει με κώδικα την ιστοσελίδα σας και ως εκ τούτου μειώνεται η ταχύτητα φόρτωσης θα έπρεπε να τα χρησιμοποιήσετε με σύνεση ή να επενδύσετε σε ένα μεγαλύτερο πακέτο hosting ή να πάτε σε VPS ή dedicated server.

6 w3 Total Cache

Και μια και αναφέραμε την ταχύτητα φόρτωσης, θα πρέπει να βρείτε και μερικούς τρόπους να αυξήσετε την ταχύτητα φόρτωσης του ηλεκτρονικού σας καταστήματος κάτω από τον μαγικό χρόνο των 2 δευτερολέπτων.

Όσο πιο πολύ αυξάνει η ταχύτητα φόρτωσης τόσο λιγότερες πωλήσεις κάνετε, έτσι θα πρέπει να βάλετε ένα πρόσθετο σαν το w3 Total Cache για να κάνετε την εμπειρία του χρήστη στην ιστοσελίδα σας απολαυστικότερη.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο άρθρο: Πως να φτιάξετε ένα site που να φορτώνει σε 1 δευτερόλεπτο ή και λιγότερο!

7 Search Live

Θα θέλατε να είχατε άμεσα αποτελέσματα αναζήτησης ή προτεινόμενα προϊόντα όπως στα μεγάλα eshop;

Μην ξεχνάτε ότι η ίδια η Google έχει προτεινόμενες αναζητήσεις μέσω του εργαλείου της Google Autosuggest αλλά και Google Autocomplete για να βοηθήσει τον τελικό χρήστη να βρει πιο εύκολα αυτό που ψάχνει.

Σήμερα μπορείτε να εγκαταστήσετε το πρόσθετο Search Live και να δώσετε στον τελικό πελάτη σας μια πραγματική μοναδική εμπειρία online shopping.

8 MailChimp for WordPress

Η χρήση του email marketing ως καναλιού πωλήσεων και αποστολής προσφορών είναι σήμερα επιτακτική και αναγκαστικά θα πρέπει να προσαρμόσετε το eshop σας στη χρήση του email marketing.

Το mailchimp είναι ένα πολύτιμο εργαλείο email marketing το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να σας βοηθήσει να αυξήσετε τις πωλήσεις σας. Ένα πολύ καλό πρόσθετο για να μπορέσετε να συλλέξετε τα email των πελατών σας υποψηφίων και τωρινών είναι το MailChimp for WordPress της Ibericode.

Δείτε περισσότερα για το email marketing:

9 Woo Floating Cart Lite

Το καλάθι αγορών σας μπορεί να είναι αόρατο και να εμφανίζεται στα πλάγια, αριστερά ή δεξιά μόλις ο χρήστης προσθέσει κάτι σε αυτό.

Ένα πολύ καλό πρόσθετο για αυτό, mobile friendly και φυσικά λειτουργικό είναι το Woo Floating Cart Lite.

Με μόλις 20€ μόνο μπορείτε να αγοράσετε την premium έκδοση του και να κάνετε την απαραίτητη παραμετροποίηση που θα ταιριάζει στο eshop σας. Αλλιώς μπορείτε για αρχή να δοκιμάσετε ή να αρκεστείτε στην βασική έκδοση που πιστεύω ότι σας καλύπτει.

10 WooCommerce Customizer(with Genesis support)

Το WooCommerce Customizer(with Genesis support) είναι ένα εξειδικευμένο πρόσθετο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμα δημιουργήσετε ένα eshop με την χρήση του Genesis Framework.

Αντικαθιστά μόνο του τη δουλειά που θα έκαναν πολλά άλλα πρόσθετα μαζί και είναι εξαιρετικά εύχρηστο και λιτό σε κώδικα όπως όλα τα πρόσθετα για τα Genesis Themes.

Μερικά από τα κορυφαία χαρακτηριστικά του δωρεάν προσθέτου είναι τα παρακάτω:

 • Υποστήριξη Woocommerce για όλα τα θέματα σε Genesis
 • Αλλαγή των σημαντικότερων κουμπιών του eshop
 • Παραμετροποίηση του layout και της εμφάνισης των προϊόντων κτλ

Αντί επιλόγου

Αντί επιλόγου θα ήθελα να προσθέσω ότι τα Woocommerce plugins από μόνα τους δεν είναι πανάκεια και δεν εγγυώνται την επιτυχία του eshop σας. Για αυτό θα πρέπει να ζητήσετε την συνδρομή επαγγελματιών στο χώρο του Web design και του SEO.

Κάθε μέρα βγαίνουν καινούρια πρόσθετα για το Woocommerce τα οποία υπόσχονται να αυξήσουν τις πωλήσεις σας, την λειτουργικότητα του ηλεκτρονικού σας μαγαζιού και την ορατότητα σας στις μηχανές αναζήτησης.

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για το Woocommerce και το eshop SEO:

4 σκέψεις στο “10 πρόσθετα στο Woocommerce που θα εκτοξεύσουν το eshop σας!”

 1. Μόνο το domain είχα κατοχυρώσει πριν δύο μέρες και ανέβασα το wordpress, με το template , Δεν το δημοσιοποίησα ποτέ , ακόμα ‘επαιζε το μήνυμα ότι το σαιτ είναι υπο κατασκευή .

  Απάντηση
 2. Ξεκίνησα πρόσφατα ένα σαιτ σε wordpress , το εγκατέστησα αυτόματα μέσα απο το control panel της εταιρίας hosting και μετά εγκατέστησα το template , Επειδεί στη πορεία δεν υπήρχε backup , αναγκαστικά απεγκατέστησα το wordpress το έκανα δηλαδή με ένα κλικ unistall απο το control panel της εταιρίας hosting και ξανά μετά εγκατάσταση στο ίδιο domain name .
  Υπάρχει περίπτωση να διμιούργήθηκε κάποιο πρόβλημα, όπως redirects ή και duplicate urls ?

  Απάντηση
  • Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα να έχεις διπλά urls, όμως άμα ήδη έχεις δημιουργήσει backlinks και έχει ήδη ταξινομηθεί το site σου με τα παλιά urls, και δεν έχεις φτιάξει τα καινούργια URLS να είναι πανομοιότυπα, τότε σίγουρα θα αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα προσωρινά όμως.

   Απάντηση

Σχολιάστε