ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

35 Μοναδικές ιδέες για τρελό website traffic

35 Μοναδικές ιδέες για τρελό website traffic

Σημείωση: Αυτό το άρθρο το έγραψα πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2014, αν και πρωτόλειο για το blog μου, οι ιδέες που περιέχει είναι κλασικές και έτσι το συμπλήρωσα, το ανανέωσα και γύρισα και ένα εκπληκτικό βίντεο τον Δεκέμβρη του 2020.

Η έλλειψη website traffic είναι η πιο συνηθισμένη πρόκληση για ένα καινούριο site ή blog. Το μεγαλύτερο ποσοστό καινούριων site αναφέρουν μια μεγάλη πτώση στο website traffic μετά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους. Ως αποτέλεσμα αναζητάνε συνέχεια νέες πηγές επισκεψιμότητας που θα τους φέρουν website traffic ποιοτικό και σχετικό με το θέμα του site τους.

Εάν είστε ένας από αυτούς, που συνεχώς αναζητάνε νέες πηγές επισκεψιμότητας στο ίντερνετ, τότε θα πρέπει να διαβάσετε αυτό το άρθρο.

1. Εστιαστείτε στα λεγόμενα long-tail keywords ή LSI

Οι μέρες που εστιαζόσασταν σε μια μόνο λέξη κλειδί για το site σας ή για τις σελίδες του site σας, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ποιος είπε ότι οι επισκέπτες στο site σας έρχονται από μία βασική λέξη κλειδί; Προσωπικά στο δικό μου site το 90% με 95% της κίνησης προέρχεται από LSI, δηλαδή από λέξεις κλειδιά  με δύο ή τρεις λέξεις ή φράσεις κλειδιά. Συμπεριλάβετε στα post σας νέες φράσεις κλειδιά μαζί με τις λέξεις κλειδιά. Αν και στην Ελλάδα οι μηνιαίες αναζητήσεις είναι χαμηλές, ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι αυτή η τάση αναζήτησης με μακριές φράσεις κλειδιά θα αυξάνεται. Δείτε περισσότερα στο πως να βρείτε φράσεις κλειδιά: How to Find LSI (Long Tail) Keywords Once You’ve Identified Your Primary Keywords.

2. Ξεκινήστε ένα forum μέσα στο WordPress site σας

Η ουσία είναι να δημιουργήσετε μια κοινότητα χρηστών μέσα στο site σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε το bounce rate, να αυξήσετε το χρόνο που περνάει μέσα στο site σας ο χρήστης και να αυξήσετε την επιθυμία του να γίνει μέρος αυτής της κοινότητας συνεισφέροντας την άποψή του. Ένα καλό WordPress plugin για forum είναι το bbPress.

3.Ξεκινήστε ένα Facebook group που στέλνει σχετικούς με το θέμα σας επισκέπτες στο site σας

Πάλι η ουσία είναι να δημιουργήσετε μια κοινότητα χρηστών γύρω από ένα θέμα σχετικό με το site σας. Εκεί θα μπορούνε τα μέλη να υποβάλλουν ερωτήσεις σχετικά με το θέμα σας. Εσείς θα απαντάτε σαν ειδικός στο θέμα αυτό και μην ξεχνάτε να παραπέμπετε τους χρήστες πίσω στο σχετικό άρθρο στο site σας όπου θα μπορούν να μάθουν περισσότερα για το θέμα αυτό.

4. Υποβάλετε τα  blog posts σας στο Mix

WEBSITE-TRAFFIC-TRELES-IDEES-1-LOW

Δουλεύει και αυτό το μήνα μου έφερε 185 επισκέπτες! Πως το ξέρω; Παρακολουθώ κάθε μήνα τα Google Analytics.

5. Ταχυδρομήστε το blog posts στην email list σας

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να στέλνετε στη λίστα σας με email όλα τα άρθρα που ανεβάζετε, ειδικά άμα ανεβάζετε κάθε μέρα καινούρια άρθρα. Όμως μπορείτε να στέλνετε μερικά άρθρα σε ένα Newsletter κάθε Πέμπτη για παράδειγμα. Αυτό θα αυξήσει σίγουρα το website traffic και τις πωλήσεις σας.

Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο Newsletter μου σχετικά με το SEO, την προώθηση ιστοσελίδων και το πως να βγάλετε λεφτά από το ίντερνετ.

6. Βοηθήστε έναν δημοσιογράφο

Στην Αμερική υπάρχει ένα site όπου bloggers βοηθάνε δημοσιογράφους να φτιάξουν τα ρεπορτάζ τους. Το site λέγεται  HARO.  Οι απαντήσεις σε δημοσιογραφικά ερωτήματα μπορούν να σας οδηγήσουν σε μεγάλη δημοσιότητα, backlinks από authority sites με υψηλό PageRank και referral traffic. Επειδή στην Ελλάδα δεν έχουμε κάτι παρόμοιο, θα σας σύστηνα να βρίσκατε εσείς μερικούς δημοσιογράφους και να τους βοηθήσετε σε μερικά ρεπορτάζ τους στο ίντερνετ σχετικά με τον τομέα σας.

7. Βελτιώστε τους τίτλους των άρθρων σας

website-traffic

Οι τίτλοι θα πρέπει να είναι αρκετά ελκυστικοί για να φέρουν κόσμο στο blog σας. Ειδικά όταν κάνετε διαμοιρασμό αυτών με τα social media. Εστιαστείτε στα οφέλη που παρέχεται μέσα από το blog σας. Ένα πολύ πετυχημένο άρθρο που διάβασα για ελκυστικούς τίτλους άρθρων είναι το “The Online Marketer’s Guide to Writing High-Converting Headlines.”

8. Συμμετέχετε σε μια ευρύτερη κοινότητα blogging όπως το ProBlogger ή το CopyBlogger

Αν και αγγλόφωνα, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να συνδεθείτε με άλλους πολύ πετυχημένους bloggers, να αλληλοπροωθήσετε το περιεχόμενο σας και να πάρετε ιδέες για το site σας.

9.Συμπεριλάβετε εσωτερικά links σε άλλα άρθρα μέσα στο site σας

Η διασυνδεσιμότητα άρθρων και σελίδων είναι πολύ σημαντική από άποψη SEO. Δείτε τη Wikipedia που έχει χιλιάδες παραπομπές και εσωτερικά links. Προωθήστε τις σελίδες που θέλετε να πάει ο επισκέπτης στο site σας και αυξήστε τον χρόνο παραμονής του εντός σελίδας.

10.Γράψτε Guest post σε σχετικά άλλα blogs

Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα να γράφετε άρθρα για άσχετα site ή σε άσχετα site. Εντοπίστε μερικά blogs που έχουν πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα και είναι συναφή με το αντικείμενο σας και γράψτε ένα εκπληκτικό άρθρο για να προσελκύσετε κόσμο στο site σας. Βάλτε και τα σχετικά links όπου χρειάζεται. Πάλι θα σας παραπέμψω σε ένα πολύ καλό άρθρο στα αγγλικά για το guest posting:  “The Ultimate, Step-by-Step Guide to Building Your Business by Guest Blogging.”

11. Γίνεται αρθρογράφος σε ένα high authority site

Άμα σας αρέσει το γράψιμο και η ιδέα του guest posting, τότε μπορείτε να γίνετε αρθρογράφος σε ένα ήδη γνωστό authority site. Για παράδειγμα στο in.gr, στο Pathfinder ή και όπου αλλού. Στο εξωτερικό πολύ γνωστά sites με χιλιάδες επισκέψεις τη μέρα όπου μπορείτε να γίνετε αρθρογράφος είναι τα  Huffington Post και Forbes. Θα αποκτήσετε υπερβολικό website traffic σε βαθμό λιποθυμίας, αλλά θα γίνετε και διάσημος για τις ιδέες και τις απόψεις σας στην αγορά σας.

12. Βελτιστοποιήστε τα άρθρα σας

Στο μάθημα που προσφέρω λεφτά στο ίντερνετ, το έβδομο βήμα είναι η Βελτιστοποιήση του site σας. Αυτό έχει να κάνει με το περιεχόμενο, τα urls, τους τίτλους, τις λέξεις κλειδιά και τα meta descriptions και είναι μια αέναη διαδικασία.

13. Ανταλλάξτε διαφημιστικά banner με ένα site σχετικό με το δικό σας. Έτσι θα ανταλλάξετε επισκέπτες και backlinks

Η ανταλλαγή banners είναι η ίδια με την ανταλλαγή backlinks και έχει την ίδια ισχύ στη Google. Επίσης σας βοηθάει να προσθέσετε καινούρια είδη links στο συνολικό σας backlink profile.

14. Γράψτε Post συχνότερα

Ο Neil Patel από το έγκυρο site QuickSprout ανακάλυψε ότι γράφοντας ποιοτικά άρθρα 6 φορές την εβδομάδα αντί για 5, το blog traffic σας θα αυξηθεί κατά 18.6%! Βρείτε τον μαγικό σας αριθμό και δεσμευτείτε για ένα μήνα να δημιουργείτε ένα άρθρο τη μέρα. Το συμπέρασμα είναι ότι η αύξηση του website traffic από το blogging και μόνο είναι λογαριθμικό μέγεθος και ελέγχεται.

15. Υποβάλετε τα άρθρα σας στο  Reddit

Εγώ το κάνω συνέχεια και ναι έχει έμμεσα αποτελέσματα στο SEO.

16. Αναφέρετε (Mention) άτομα επιρροής στα tweets σας

Προσθέστε το σύμβολο παπάκι @ για να τους αναφέρετε όταν δημοσιεύετε ένα νέο post.

17. Εστιάστε την ενέργεια σας σε στρατηγικές οι οποίες δουλεύουν στο ίντερνετ

Δεν χρειάζεται να κάνετε ότι κάνουν οι άλλοι. Μελετήστε τα google analytics για να δείτε από που έρχεται το κύριο κύμα επισκεπτών στο site σας και ενισχύστε τις προσπάθειες σας σε αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι.

18. Χτίστε σχέσεις με άλλους στον χώρο σας

Ξέρω ότι ακούγεται κοινότυπο, αλλά οι προσωπικές σχέσεις με άτομα κλειδιά στο χώρο σας θα σας ανεβάσουν από άποψη traffic με πολλά εισερχόμενα links.

19. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εμπλουτίσει τις σελίδες από το site σας με σχετικές λέξεις κλειδιά

Δεν μιλάμε να κάνετε keyword spamming. Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε με ποιες λέξεις κλειδιά θα σας βρίσκουν στη Google και να τις έχετε ήδη χρησιμοποιήσει σωστά. Αν δεν γνωρίζετε τι πρέπει ακριβώς να κάνετε, καλό θα ήταν να παρακολουθήσετε τα μαθήματα SEO αξίας 129€ εντελώς δωρεάν!

20. Δημιουργήστε ένα top 10!

Επιλέξτε τα 10 top blogs στην αγορά σας και αξιολογήστε τα σε ένα άρθρο! Μπορείτε να το κάνετε σε στυλ διαγωνισμού και να ενημερώσετε τους κατόχους αυτών των blogs ότι είναι στη λίστα σας για να σας έχουν υπόψη τους, να σας μνημονεύσουν στο site τους και να σας στείλουν backlinks!

21. Βελτιώστε τα Facebook links και τις κοινοποιήσεις στο Facebook

Συμπεριλάβετε links στο προφίλ σας, στις σελίδες σας και στα group που διαχειρίζεστε!

22. Δημιουργήστε ένα κανάλι στο YouTube

Το YouTube φέρνει τους πιο εστιασμένους επισκέπτες στο site σας σε σύγκριση με όλα τα άλλα social media sites, με ένα μέσο ρυθμό  2.99 σελίδων ανά επισκέπτη.

23. Προσθέστε το links σας στα  blog post images

Έτσι όταν θα διαμοιράζονται στο Pinterest ή αλλού, να μπορεί ο επισκέπτης να κάνει κλικ στην φωτογραφία και να μπαίνει στο site σας.

24. Συνδεθείτε με bloggers που ήδη σας στέλνουν website traffic

Αν κάποιος έχει ήδη συνδεθεί με το site σας, τότε σίγουρα τους αρέσουν αυτά που λέτε. Επικοινωνήστε μαζί τους για να εξερευνήσετε πιθανούς δρόμους συνεργασίας και βοήθειας μεταξύ σας. Το ίντερνετ και η Google βασίζετε στα νούμερα.

25. Ζητήστε από διάσημους blogger ή διάσημα άτομα στον τομέα σας να σας στείλουν ένα guest post για το site σας

Πιθανόν να μοιραστούν ένα άρθρο σας με το κοινό τους και να σας στείλουν πίσω κίνηση και σε σας.

26. Απαντήστε στα blog comments

Απαντήστε άμεσα και σωστά σε όλα τα σχόλια στο blog σας. Τα σχόλια είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσετε τη συζήτηση στο site σας και να προσελκύετε νέους πιστούς θαυμαστές.

27. Προσθέστε το blog σας στο Alltop

Αν και αγγλόφωνο, έχει τεράστια επιρροή και σίγουρα θα βρείτε και μερικούς Έλληνες χρήστες. Θα βρείτε πολύτιμες πηγές για την αγορά σας και πολλοί θα σας βρουν από εκεί.

28. Απαντήστε σε ερωτήσεις είτε μέσω του Yahoo Answers ή του Quora

Γίνεται ένας έμπιστος ειδικός που οι άλλοι αναζητάνε για να μάθουν πράγματα στον τομέα σας.

29. Γράψτε ένα άρθρο απάντηση σε κάποιον ή κάτι

Το σημαντικότερο είναι να ρίξετε το λάδι στη φωτιά για να ανάψει η συζήτηση, τα σχόλια και το traffic! Δώστε μια αφορμή να γίνει το blog σας δημοκρατικό βήμα διαλόγου με σεβασμό κάθε φορά στο ακροατήριο σας!

30. Κάθε φορά που αναφέρετε κάποια πηγή στο blog post σας, επικοινωνήστε μαζί τους και στείλτε τους το άρθρο σας

Ποτέ δεν ξέρετε πόσο κόσμο μπορούν να σας στείλουν πίσω ή το τι θα γίνει! Ίσως εκπλαγείτε πραγματικά από τα αποτελέσματα! Προσωπικά αυτή την τακτική την εφαρμόζω καθημερινά με τη μόνο διαφορά ότι σπανίως συνδέομαι με ελληνικά sites.

31. Κάντε σωστή χρήση των κατηγοριών στο site σας

Αν δεν  έχετε οργανώσει τη θεματολογία στο site σας σε σχετικές κατηγορίες, τότε είναι καιρός να ξεκινήσετε. Οι κατηγορίες είναι πολύ καλές από άποψη SEO, αλλά και από άποψη χρηστικότητας γιατί βοηθάτε τους αναγνώστες σας να πλοηγηθούν καλύτερα στο site σας και να βρούν σχετικό περιεχόμενο.

32. Γράψτε άρθρα πυλώνες

Γράψτε ιδιαίτερα μεγάλα άρθρα, άνω των 2.500 λέξεων και τοποθετείστε μέσα πολλές πηγές και links. Τα άρθρα πυλώνες ή αλλιώς επικό περιεχόμενο θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε τον ανταγωνισμό και να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google.

33. Σχολιάστε σε άλλα κλαδικά sites

Αφήνοντας τα σχόλια σας πετυχαίνετε έναν διπλό στόχο. Γίνεστε γνωστός και κερδίζετε backlinks προς το site σας. Βρείτε κάποια blogs που αξίζει να συμμετέχετε και γράψτε το σχόλιο  σας. Φροντίστε το σχόλιο σας να είναι μεγάλο και ποιοτικό και να συνεισφέρει στη συζήτηση.

34. Πάρτε συνεντεύξεις από γνωστούς στον κλάδο σας και δημιουργήστε ντόρο γύρω από ένα θέμα

Υπάρχουν πολλά άτομα επιρροής στον χώρο σας, άμα είστε ένα τοπικό site που έχει τοπικές ειδήσεις, πάρτε μια αποκλειστική συνέντευξη από τον δήμαρχο ή τον βουλευτή σας. Άμα υπάρχει πρόβλημα αποστάσεων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το skype για να πάρετε μαι συνέντευξη.

35. Δημιουργήστε ένα τακτικό Podcast

Στο site μου έχω μια ειδική κατηγορία με τον τίτλο Podcasts για τους φίλους που δεν μπορούν ή δεν έχουν το χρόνο να διαβάσουν. Δεν έχω προχωρήσει στη δημιουργία ενός τακτικού podcast, όμως άλλα site του εξωτερικού όπως το LeslieSamuel.com με τον Leslie Samuel έχουν ένα τακτικό podcast και έχουν 30.000 μοναδικούς επισκέπτες το μήνα!

Γραφτείτε στο Κανάλι μου και και στο Newsletter μου

GRAFTEITE-KANALI-YOUTUBE-1

Αυτά για σήμερα,

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης, ιδιοκτήτης του Paramarketing.gr, ειδικός στο SEO, μην ξεχάσετε να κάνετε like, subscribe, να αφήσετε σχόλιο κάτω στο βίντεο, αφήστε σχόλιο μέσα στο site και να γραφτείτε στο newsletter μου, κάθε 15 μέρες στέλνουμε ένα ενημερωτικό δελτίο για το SEO, το internet marketing και το πώς να βγάλετε λεφτά από το internet.

Αυτά, τα λέμε την άλλη Δευτέρα στις 9, γεια σας!

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για το SEO και την προώθηση ιστοσελίδων:

Σχολιάστε