ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Γιατί οι μεγάλες εταιρείες επιλέγουν το WordPress για την ιστοσελίδα τους;

MEGALES ETAIREIES WORDPRESS KATASKEVI ISTOSELIDON-1

Γιατί οι μεγάλες εταιρείες επιλέγουν το WordPress για την ιστοσελίδα τους;

Γεια σας φίλοι μου, ένα μεγάλο θέμα που θα ήθελα σήμερα να αγγίξω είναι σχετικά με τον μύθο ότι το WordPress δεν κάνει για μεγάλες εγκαταστάσεις, ή ότι δεν σηκώνει χιλιάδες προϊόντα ή ότι έχει πρόβλημα στις ρυθμίσεις ή στο να τρέξει γρήγορα και να δεχτεί χιλιάδες επισκέπτες όπως ένα custom site.

Επειδή όμως συμβαίνει το αντίθετο και το WordPress είναι ιδανικό για μεγάλες εγκαταστάσεις, θα μιλήσω με στοιχεία και αποδείξεις και όχι με εικασίες και φήμες για να σας δείξω ότι όλες οι μεγάλες εταιρείες το προτιμούν για να τρέξουν τα τεράστια sites τους που υποστηρίζονται από τεράστια datacenters.

Αρχικά ήθελα να μιλήσω μόνο για το πως να ρυθμίσετε μια μεγάλη εγκατάσταση σε WordPress αλλά βλέπετε η δημοτικότητα του θέματος με έκανε και με εμένα να αλλάξω γνώμη.

Για να δείτε γιατί οι μεγάλες εταιρείες χρησιμοποιούν το WordPress, διαβάστε παρακάτω.

Τι θα καλύψουμε σε αυτό το άρθρο;

Το WordPress είναι φημισμένο για την χρήση του στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας δεκάδες μικρές ιστοσελίδες και μικρά ηλεκτρονικά καταστήματα. Τι συμβαίνει όμως όταν το ίδιο CMS καλείτε να ανταπεξέλθει σε τεράστιες εγκαταστάσεις με πολύ μεγάλες απαιτήσεις, πολλούς χρήστες και τεράστιο περιεχόμενο;

 1. Παραδείγματα από μεγάλες φίρμες και μεγάλα brands που χρησιμοποιούν το WordPress.
 2. Μύθοι ότι το WordPress δεν είναι ασφαλές για μεγάλα εταιρικά sites.
 3. Μύθοι ότι το WordPress είναι αργό και δεν μπορεί να διαχειριστεί ταυτόχρονα πολλές αναζητήσεις στην βάση του ή μεγάλο traffic.
 4. Μύθοι ότι το WordPress δεν είναι επεκτάσιμο για μεγάλες ιστοσελίδες.
 5. Γιατί το να δημιουργήσετε ένα custom WordPress Theme είναι η καλύτερη λύση από το να προτιμήσετε ένα custom site.
 6. Τα πραγματικά οφέλη της βελτιστοποίησης ιστοσελίδων (SEO) που έχουν όλα οι ιστοσελίδες σε WordPress που χρησιμοποιούν την τεχνολογία HTML5 και είναι responsive.
 7. Είναι το WordPress η καλύτερη πλατφόρμα διαχείρισης και κατασκευής ιστοσελίδας για την δική σας επιχείρηση;

Γιατί οι μεγάλες εταιρείες χρησιμοποιούν custom design WordPress sites;

Αν και μόνο το 4% των ιστοσελίδων στο ίντερνετ είναι mobile friendly, το WordPress έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα εμπρός, αφού όλα τα νέα θέματα σε WordPress είναι κατά 99% mobile friendly.

Έτσι μπορείτε πολύ εύκολα να αποκτήσετε ένα mobile friendly WordPress site εφόσον έχετε ήδη WordPress site απλώς αλλάζοντας το θέμα σας.

Μερικές εταιρείες που έχουν αντιληφθεί πρώτες τα πλεονεκτήματα και την ευελιξία των ιστοσελίδων σε WordPress και το χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια για την δική τους εταιρική ιστοσελίδα είναι οι εξής:

The Wall Street Journal

the-wall-street-journal

Ένας βετεράνος των ειδήσεων και της ενημέρωσης, η  Wall Street Journal χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια το WordPress για να λειτουργήσει το τεράστιο σε μέγεθος ειδησεογραφικό site της το οποίο είναι εύκολο στην περιήγηση, γρήγορο και φιλικό στις μηχανές αναζήτησης λόγω της χρήσης του WordPress.

Επειδή είναι φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης, οι αράχνες αναζήτησης της Google μπορούν να διατρέξουν, να βρουν και να ταξινομήσουν όλο το περιεχόμενο είτε αυτό προορίζεται για κινητά είτε για σταθερούς υπολογιστές.

LinkedIn

linkedin

Το επίσημο blog του LinkedIn τρέχει και αυτό σε WordPress. Γιατί μια τόσο μεγάλη εταιρεία social media που έχει αναπτύξει την δική της custom πλατφόρμα λογισμικού κοινωνικής δικτύωσης να μην εμπιστεύεται ένα custom blog design και να προτιμά το WordPress;

Ποια οφέλη βλέπει το LinkedIn στο WordPress που ο μέσος χρήστης ή ιδιοκτήτης ιστοσελίδας ή eshop δεν μπορεί να διακρίνει;

Μήπως είστε τυφλωμένοι από την παραπληροφόρηση της μεγάλης μερίδας των προγραμματιστών που ο καθένας έχει τις δικές του ιδέες και το δικό του πρόγραμμα κατασκευής ιστοσελίδων;

Δεν μπορεί το 28% των ιστοσελίδων σήμερα να τρέχει σε WordPress και να είναι λάθος.

ebay

ebay

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι η μεγάλη πλατφόρμα πλειστηριασμών Ebay και online αγορών που είχε στην κατοχή της και το Paypal να χρησιμοποιεί και αυτή το WordPress για το εταιρικό blog της.

Facebook Newsroom

facebook-newsroom

Αλλά το απίστευτο είναι ότι ακόμα και το ίδιο το Facebook χρησιμοποιεί το WordPress ως επαγγελματικό εργαλείο στο Facebook Newsroom της.

Το ίδιο το Facebook που έχει αναπτύξει τη δικιά του γλώσσα προγραμματισμού (FBML) που είναι παρακλάδι της HTML, δεν μπορούσε να αναπτύξει το δικό του λογισμικό για blog;

Η απάντηση είναι θα μπορούσε αλλά δεν ήταν αναγκαίο γιατί υπήρχε η έτοιμη και βέλτιστη λύση του WordPress που στοιχίζει πολύ λιγότερο από το να αναπτύξει κάποιος το δικό του πρόγραμμα διαχείρισης περιεχομένου που θα στοίχιζε πολύ περισσότερα.

Σε αντίθεση με μερικούς προγραμματιστές της πεντάρας που νομίζουν ότι το δικό τους custom CMS είναι το καλύτερο και ότι το WordPress είναι μόνο για φοιτητές. Η αλήθεια είναι ότι το κόστος ανάπτυξης μιας εφαρμογής δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, όμως το κόστος αναβάθμισης, δημιουργίας νέων εκδόσεων και νέων προσθέτων είναι υπέρογκο και πολλές επιχειρήσεις ακόμα και αυτές που ανήκουν στο Fortune 500 δεν θέλουν να το επωμιστούν.

Και φυσικά, η λίστα με τις μεγάλες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν WordPress δεν σταματάει εδώ και συνεχίζεται.

Σύμφωνα με την Michelle Robbins, αντιπρόεδρο της εταιρείας Vab Media που έχει στην διάθεση της δεκάδες ιστοσελίδες, μέσα σε αυτές και η ιστοσελίδα Searchengineland με πάνω από 20.000 σελίδες περιεχόμενο μας δίνει την απάντηση γιατί αυτή χρησιμοποιεί το WordPress.

Το WordPress είναι μια λύση που ένα μέγεθος ταιριάζει σε όλους και όλα. Η πλατφόρμα είναι ανοιχτού κώδικα και την υποστηρίζει η μεγαλύτερη κοινότητα προγραμματιστών παγκοσμίως. Αυτοί οι προγραμματιστές φροντίζουν ώστε να βγαίνουν εγκαίρως νέα πρόσθετα ασφαλείας και νέες αναβαθμίσεις κάθε μήνα.

Στον ίδιο χώρο του WordPress υπάρχουν δεκάδες εμπορικές εταιρείες που έχουν αναπτύξει πρόσθετα ασφαλείας και έχουν πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα ώστε να προλάβουν πιθανά προβλήματα διάρρηξης ασφαλείας και να αποτρέψουν επίδοξους hackers.

Με τον ίδιο τρόπο εισάγονται κάθε μήνα δεκάδες νέες βελτιώσεις που κάνουν το WordPress ταχύτερο, πιο σύγχρονο και με λιγότερα προβλήματα από κάθε άλλο CMS.

Ο μύθος ότι το WordPress δεν είναι ασφαλές για μεγάλα εταιρικά sites

Βασικά, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι κανένας και καμία ιστοσελίδα δεν μπορεί να είναι 100% ασφαλή στο ίντερνετ. Όλοι οι διαφορετικοί τύποι και κατηγορίες ιστοσελίδων μπορούν να πέσουν θύματα επίδοξων χάκερς. Μερικές από τις εταιρείες που είχαν προβλήματα ασφαλείας λόγω χάκερς στο παρελθόν είναι και οι παρακάτω:

 • CitiGroup (2011)

 • Google (2009, 2011, 2012)

 • Lockheed Martin (2011)  (Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής όπλων στην Αμερική)

 • Sony PlayStation (2011)

 • Zappos.com (2012)

Όλα αυτά τα παραπάνω sites δεν ήταν σε WordPress όταν σημειώθηκαν οι επιθέσεις, πράγμα που καταρρίπτει από μόνο του τον μύθο ότι τα WordPress sites δεν είναι ασφαλή. Και να μην ξεχνάμε ότι αυτές οι εταιρείες είχαν ήδη την περίοδο που σημειώθηκαν οι πετυχημένες επιθέσεις από τους χάκερς ολόκληρα τμήματα για την ασφάλεια στο ίντερνετ με δεκάδες προγραμματιστές.

Η πλατφόρμα του WordPress μπορεί να αποτελέσει δήθεν εύκολο υποψήφιο στόχο των χάκερς (για να βάλουν παράνομα links ή να τοποθετήσουν malware) αλλά αυτό συμβαίνει μόνο όταν δεν έχουμε ενήμερα τα πρόσθετα του WordPress, το ίδιο το WordPress και δεν κρατάμε και τον server μας ενήμερο.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ασφάλεια στο WordPress στο εκπληκτικό άρθρο: WordPress – Ο απόλυτος οδηγός ασφαλείας

Μύθοι ότι τοWordPress είναι αργό και δεν μπορεί να διαχειριστεί ταυτόχρονα πολλές αναζητήσεις στην βάση του ή μεγάλο traffic

Πριν ξεκινήσετε την κατασκευή της ιστοσελίδας σας, σκεφτείτε το κεφάλαιο hosting πολύ σοβαρά. Το σωστό hosting από μόνο του μπορεί να σας γλιτώσει από πολλά θέματα ασφάλειας και ταχύτητας στο ίντερνετ.

Για όλα τα μεγάλα sites η επιλογή ενός αξιόπιστου και γρήγορου hosting σε dedicated server ή σε VPS είναι αναγκαία. Το να πληρώνεται 6€ το μήνα hosting σε εταιρείες όπως η GoDaddy, Hostgator και άλλες δεν αποτελεί έξυπνη κίνηση.

Χρειάζεστε μια εταιρεία hosting που να παρέχει σωστές λύσεις ταχύτητας φόρτωσης, που σημαίνει ταχύτητας επεξεργαστή στον Server, ασφάλειας και να μπορεί να εξυπηρετήσει δεκάδες επισκέψεις και αιτήματα στη βάση δεδομένων ταυτόχρονα χωρίς να γονατίζει.

Στην πορεία μου στο χρόνο έχω δοκιμάσει, την έχω πατήσει και έχω αλλάξει δεκάδες εταιρείες hosting. Μπορείτε να δείτε περισσότερα από τις προσωπικές μου εμπειρίες και παθήματα στο hosting και να γλιτώσετε τον εαυτό σας από πολύ χρόνο, κόπο και χρήματα στο άρθρο: Η μαύρη λίστα του Web Hosting No3

Μύθοι ότι το WordPress δεν είναι επεκτάσιμο για μεγάλες ιστοσελίδες

Και τώρα πάμε στην παραμύθα νούμερο τρία, ότι το WordPress δεν είναι επεκτάσιμο (scalable) για μεγάλες ιστοσελίδες.

Εδώ θα σας απογοητεύσω και πάλι φίλο μου γιατί η επεκτασιμότητα του WordPress είναι άπειρη. Με άλλα λόγια το WordPress είναι 100% επεκτάσιμο και καλύπτει σχεδόν το 99% των αναγκών για εταιρικό site όλων των επιχειρήσεων.

Επίσης έχει καταγραφεί και στα χρονικά ότι έχει δημιουργηθεί και site σε WordPress για να κατευθύνει πυραύλους στο διάστημα. Σύμφωνα με το έγκυρο site Wpmudev.org, μια εγκατάσταση WordPress μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα μισό εκατομμύριο blogs σε περιβάλλον multisite και 8 εκατομμύρια pageviews το μήνα.

Το μυστικό της επεκτασιμότητας του WordPress κρύβεται στα τρία παρακάτω πράγματα:

 • Στο web hosting ή μάλλον στον web server που θα το φιλοξενήσει ή στην συστοιχία των server και στις απαραίτητες ρυθμίσεις του
 • Στη ρύθμιση της βάσης δεδομένων
 • Στις ρυθμίσεις του κώδικα του ίδιου του WordPress

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για αυτό στο άρθρο:

Γιατί το να δημιουργήσετε ένα custom WordPress Theme είναι η καλύτερη λύση από το να προτιμήσετε ένα custom site

Προσωπικά έχω αγοράσει, δοκιμάσει και κατεβάσει πάνω από 2.000 θέματα στο WordPress. Αυτή τη στιγμή έχω στην κατοχή μου πάνω από 1.000 θέματα στο WordPress και όπως καταλαβαίνετε έχω καταλάβει και κατανοήσει την σημαντικότητα ενός σωστού θέματος και ενός θέματος που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του πελάτη.

Για να δημιουργήσετε ένα σωστό website κάνοντας ελάχιστη χρήση κώδικα, πράγμα που είναι σωστό και από άποψη SEO, αλλά και από άποψη ταχύτητας και λειτουργικότητας θα πρέπει να προσαρμόσετε στις ανάγκες του πελάτη την ιστοσελίδα του και φυσικά το WordPress Theme.

Έτσι θα έχετε τα λιγότερα προβλήματα στον κώδικα και θα έχετε και το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Θα μπορέσετε να αποδώσετε καλύτερα τα χρώματα και το λογότυπο ή την εταιρική ταυτότητα της επιχείρησης.

Για αυτό το λόγο έχω προτιμήσει το Genesis Framework της StudioPress.

Η φιλοσοφία του μητρικού θέματος και child theme είναι εξίσου σημαντική στο να μπορούμε να κάνουμε update και στο θέμα του WordPress χωρίς να έχουμε προβλήματα αλλαγών στο οπτικό περιβάλλον ή στο CSS.

Επίσης, η καθαρότητα στον κώδικα που δεν είχε περιττά πράγματα και ήταν πραγματικά καλογραμμένος ήταν δύο από τα δυνατά σημεία του Genesis Framework. Σε αυτό θέλω να προσθέσω ότι θα πρέπει πάντα να προτιμάτε Αμερικάνικες εταιρείες θεμάτων σε WordPress και να αποφεύγεται τους Ινδούς, Κινέζους, Πακιστανούς και τριτοκοσμικούς. Δεν είναι μόνο τριτοκοσμικοί στην οικονομία αλλά και στον κώδικα που χρησιμοποιούν.

Τα πραγματικά οφέλη της βελτιστοποίησης ιστοσελίδων (SEO) που έχουν όλα οι ιστοσελίδες σε WordPress που χρησιμοποιούν την τεχνολογία HTML5 και είναι responsive

Τα περισσότερα θέματα σε WordPress σήμερα χρησιμοποιούν τεχνολογία HTML 5 και είναι εκτός από responsive και φιλικά προς τα κινητά και όλες τις κινητές συσκευές.

Βέβαια, εμείς πήγαμε ένα βήμα πιο πέρα από αυτήν την φιλοσοφία και σαν εταιρεία έχουμε υιοθετήσει το Mobile First Design ή τον Σχεδιασμό Πρώτα για Κινητά.

Οι αναζητήσεις στα κινητά έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις αναζητήσεις στα σταθερά μηχανήματα και στους σταθερούς υπολογιστές. Έτσι θα πρέπει να έχετε φροντίσει ώστε να έχετε ήδη κάποιο θέμα στην ιστοσελίδα σας που να είναι mobile friendly και mobile first αλλιώς θα έχετε πτώση στη Google στις αναζητήσεις για κινητά και για κινητές συσκευές.

Σχετικά με την τεχνολογία HTML 5, μόνο ένα μικρό ποσοστό των ιστοσελίδων στο ίντερνετ είναι responsive σήμερα ενώ ένα ακόμα μικρότερο ποσοστό της τάξεως του 4% είναι mobile friendly.

Η αλλαγή ενός site που είναι σε custom design σε mobile friendly και σε responsive design είναι πολλές φορές πονοκέφαλος ειδικά άμα είναι κακογραμμένο και άμα ο κώδικας του είναι απαρχαιωμένος.

Στην περίπτωση που έχετε WordPress site η αλλαγή από μην responsive theme είναι λιγότερο επίπονη και λιγότερο χρονοβόρα.

Σχετικά με το SEO, η Google ανεβάζει πιο ψηλά στην κατάταξη της όλα τα site που χρησιμοποιούν HTML 5 έναντι αυτών που έχουν παλιό κώδικα ή γλώσσες προγραμματισμού που δεν χρησιμοποιούνται.

Άλλωστε ο λόγος που χρησιμοποιήθηκε η HTML 5 είναι για να λυθούν τα προβλήματα ανάγνωσης και προσπέλασης αντικειμένων και γραφικών σε flash από τις αράχνες της Google.

Είναι το WordPress η καλύτερη πλατφόρμα διαχείρισης και κατασκευής ιστοσελίδας για την δική σας επιχείρηση;

Αυτή την ερώτηση σας την αφήνω για να την απαντήσετε μόνοι σας άμα δηλαδή το WordPress είναι το καλύτερο CMS, άμα κάνει για eshop και άμα θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε.

Για μένα το WordPress έχει την τελειότερη αρχιτεκτονική ακόμα και ως eshop για τις μηχανές αναζήτησης. Έχει το πιο εύχρηστο περιβάλλον χρήσης και είναι ιδανικό για μικρά αλλά και για πολύ μεγάλα sites.

Επίσης, επειδή σηκώνει άπειρη παραμετροποίηση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για custom design θέματος και να καλύψει σχεδόν όλες τις ανάγκες μια επιχείρησης.

Επειδή το ίδιο το WordPress έχει χιλιάδες επεκτάσεις μπορεί κάποιος να κατασκευάσει δεκάδες διαφορετικά sites με αυτό όπως forums, eshops, social media κτλ.

Δείτε περισσότερα για την κατασκευή ιστοσελίδων σε WordPress:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας ή προώθηση ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα εντελώς δωρεάν! Αυξήστε την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις της ιστοσελίδας σας κατακόρυφα ακολουθώντας μικρά βήματα βελτιστοποίησης.

seo-web-design

4 σκέψεις στο “Γιατί οι μεγάλες εταιρείες επιλέγουν το WordPress για την ιστοσελίδα τους;”

 1. Γιάννη για άλλη μια φορά συγχαρητήρια για το άρθρο σου, από ένα συνάδελφο και όχι απλό επισκέπτη. Το joomla το ακολουθεί το moto του ΙΚΕΑ “καλή τύχη στην συναρμολόγιση…””.
  Σε πολύ λίγο από σήμερα δεν θα χρειάζεται να γράφουμε πια για τα οφέλη του WP καθώς το μερίδιο αγοράς που καταλαμβάνει θα το καταστήσει μονόδρομο στην επιλογή πλατφόρμας.
  Δεν απέχουμε πολύ από το να ανακοινώσει η Google τον 201 παράγοντα που θα λέει: “και τέλος να είναι το site σου στημένο σε WordPress”.

  Απάντηση
  • και να το συναρμολογήσεις Λευτέρη, ακόμα και να πεδευτεις μηνες σε Joomla, έχει τόσα λάθοι κατασκευαστικα σαν CMS που είναι καμένο χαρτί. Xαλασα ενα σαιτ σε Τζουμλα που κοστιζε σε χρονο μονο 10.000 ευραιους.
   Το wordpress είναι το μόνο για μενα που αξιζει, ειναι σαν το παλιο καλο κρασι. Οσο παλιωνει τοσο καλυτερο γινεται… Σιγουρα θα φτασει και πανω απο 90% της αγορας .

   Απάντηση
 2. Το WordPress είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε CMS. Παλιότερα χρησημοποιούσαμε Joomla και είχαμε πάρα πολλά προβλήματα, duplicate urls, truplicate urls, Μέχρι και δε ξέρω πόσες φορές η ίδια url με άλλο τρόπο. με /component/ μέσα χωρίς component μέσα, για κλαματα. Άλλο σοβαρο θέμα με το Joomla δε μπορείς να βάλεις ένα προιον για παράδειγμα σε δύο και παραπάνω διαφορετικές κατηγορίες. Αλλάζει και την URL . Άλλο θέμα, έβαζες κάτι για αναζήτηση, μέσα στο σαιτ, πρώτα εβγαζε ενα κατεβατό και στο τέλος της σελίδας τελικά, έβγαζε και το αποτέλεσμα. Άλλο πρόβλημα access errors denied και δε συμαζευεται….
  Έτσι φτιάξαμε από την αρχή το σαιτ σε WordPress το οποίο είναι και θα είναι ότι καλύτερο υπάρχει και στο μέλλον. Εγγύηση, είναι το καλύτερο CMS.

  Απάντηση

Σχολιάστε