ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ SEO: 5 Λόγοι γιατί πρέπει να το αποφύγετε

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ SEO: 5 Λόγοι γιατί πρέπει να το αποφύγετε

Πενία τέχνας κατεργάζεται που σημαίνει ότι η φτώχεια σου ανοίγει νέα επαγγέλματα. Και αυτή η φιλοσοφία υπάρχει και στον χώρο του SEO. Με οικονομικές υπηρεσίες SEO που ξεκινάνε από 100€ τον μήνα, διάφοροι επαγγελματίες του χώρου παρέχουν βελτιστοποίηση ιστοσελίδων.

Το δόλωμα του φθηνού SEO συνήθως το τσιμπάνε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με περιορισμένους προϋπολογισμούς που δεν μπορούν να διαθέσουν χρήματα για την προβολή τους.

Αυτά τα χρήματα ακούγονται για αυτές τις επιχειρήσεις σαν μια φανταστική ευκαιρία. Στην πραγματικότητα όμως είναι παγίδα, γιατί το οικονομικό SEO είναι η κεκρόπορτα που θα οδηγήσει στο μαύρισμα της επιχείρησης σας στη Google και στις μηχανές αναζήτησης.

Άμα ερευνάτε λοιπόν τις προοπτικές του φθηνού SEO για την επιχείρηση σας, τότε θα πρέπει πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση αγοράς να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο διεξοδικά.

Γιατί εδώ θα αναλύσουμε τους κινδύνους που ενέχει το οικονομικό SEO για την επιχείρηση σας.

Επίσης, άμα χρειάζεστε κάποιον επαγγελματία συνεργάτη στο SEO που παρέχει υπηρεσίες SEO σε λογικές τιμές και με ανάλογο αντίκρυσμα στην ποιότητα, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Τι είναι οι φθηνές υπηρεσίες SEO;

OIKONOMIKO-SEO-APOFYGETE-1-LOW

Υπάρχουν πολλοί ορισμοί για το τι είναι το φθηνό SEO και εξαρτάται πάντα από το μέγεθος της επιχείρησης σας και τους προϋπολογισμούς σας, τους τζίρους σας και όλα τα σχετικά.

Παράλληλα έχει να κάνει και με την αξία που θα προσδώσει το ποιοτικό SEO στην επιχείρηση σας. Για παράδειγμα, μπορεί το SEO να κοστίζει 1.000€ τον μήνα, όμως μπορεί να φέρνει 10.000€ το μήνα σε πωλήσεις ή σε νέους πελάτες. Άρα η αξία του SEO είναι αυτή που καθορίζει το κόστος του και πόσα χρήματα θα επενδύσετε κάθε φορά.

Ωστόσο, το οικονομικό SEO ή το SEO χαμηλού κόστους είναι συνώνυμο του φθηνού SEO με την έννοια του SEO μικρής αξίας. Θα αγοράζατε ποτέ κάτι που δεν έχει καμία ποιότητα;

Η Ryanair έβγαλε σε προσφορά λόγω Cyber Monday εισιτήρια με 5€, θα συνδέατε εσείς ποτέ το brand της Ryanair με την ποιότητα; Μάλλον όχι. Οπότε το φθηνό SEO των 100€ όχι μόνο δεν έχει κάποιο αποτέλεσμα αλλά και καμία ποιότητα.

Όλοι αναζητάνε την εσωτερική αξία ( intrinsic value ) σε μια υπηρεσία που θα αγοράσουν και επιθυμούν υπηρεσίες SEO υψηλής ποιότητας και υψηλής πιστότητας. Σε αντίθεση οι φθηνές υπηρεσίες SEO σημαίνουν κάτι άνευ αξίας, που μάλλον είναι καθαρό spam, black hat και που θα βλάψει την παρουσία σας στο ίντερνετ μακροπρόθεσμα.

Γιατί τόσες εταιρείες SEO διαφημίζουν φθηνό SEO;

OIKONOMIKO-SEO

Ο πόλεμος τιμών δεν βοηθάει κανέναν και οδηγεί μάλλον σε πτώχευση του ασθενέστερου ανταγωνιστή. Επίσης το φθηνό SEO είναι δείγμα χαμηλής ποιότητας και χαμηλής στάθμης επαγγελματία.

Γιατί καμία σοβαρή εταιρεία που έχει κάνει χιλιάδες ευρώ επενδύσεις σε υποδομές SEO δεν πρόκειται να χρεώσει για μια υπηρεσία 100€ το μήνα. Συνήθως υπάρχουν οι λεγόμενοι αεριτζήδες στην αγορά και οι φοιτητές από τα ΤΕΙ που προσπαθούν να αποσπάσουν κάποια χρήματα για κάτι που δεν ξέρουν να κάνουν ή και που δεν μπορούν να το κάνουν.

Φανταστείτε να έχετε ένα τεράστιο εργοστάσιο, θα εμπιστευόσασταν ποτέ σε κάποιον φοιτητή ή άσχετο το SEO της επιχείρησης σας για 100€ το μήνα;

5 λόγοι για να αποφύγετε το φθηνό SEO

1 Το φθηνό SEO είναι μια λύση για όλες τις ανάγκες

Κάθε επιχείρηση και κάθε ιστοσελίδα είναι μοναδική και έχει διαφορετικές ανάγκες. Δεν υπάρχουν δύο ιστοσελίδες σήμερα που να έχουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα στο SEO ή τις ίδιες κατατάξεις. Άρα κάθε ιστοσελίδα χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση και διαφορετική στρατηγική.

Άλλες ανάγκες για SEO έχει μια τοπική επιχείρηση, άλλες ανάγκες ένα μεγάλο eshop και άλλες μια εταιρεία με παρουσία σε πέντε Ευρωπαϊκές χώρες.

Επίσης κάθε μια επιχείρηση θα πρέπει να χαράξει διαφορετική στρατηγική στην προσέγγιση της στο SEO γιατί βρίσκεται σε διαφορετική φάση στην πορεία της.

Επίσης μερικές ιστοσελίδες έχουν ειδικά τεχνικά θέματα όπως προβλήματα στο τεχνικό SEO, άλλες έχουν φάει ποινή από τη Google και θα πρέπει να γίνουν διορθωτικές ενέργειες για την ανάκαμψη τους.

Δεν είναι όλες οι ιστοσελίδες ίδιες για να είναι και το SEO τους ίδιο.

2 Φθηνό SEO σημαίνει και φθηνή εξυπηρέτηση πελατών

Η χειρότερη εμπειρία που είχα μέχρι στιγμής από εξυπηρέτηση πελατών ήταν με την Godaddy, με hosting που ήτανε σε κατάσταση time out διαρκώς, που πέφτανε όταν είχαν πάνω από τρεις επισκέπτες, και τμήμα εξυπηρέτησης πελατών με αναμονή άνω των 15 λεπτών και όχι στην Ελλάδα αλλά στην Αμερική!

Αυτή είναι η τραυματική εμπειρία του φθηνού hosting και είναι ανάλογη της εμπειρίας του φθηνού SEO.

Παλιότερα όταν ήμουν στο ξεκίνημα μου είχα δώσει μια προσφορά για ένα εργοστάσιο για την προώθηση της ιστοσελίδας του στο εξωτερικό, 200€ το μήνα. Μετά από δεύτερη σκέψη είδα ότι η προσφορά μου ήταν πολύ χαμηλή και δεν θα είχαμε αποτελέσματα.

Ο διευθυντής από το εργοστάσιο ήταν υποχρεωμένος να πάρει και άλλες προσφορές από άλλες εταιρείες SEO και έτσι καθυστέρησε έναν μήνα για να αποδεχθεί την προσφορά μου. Όμως αφού έκρινε ότι η δική μου προσφορά για σχεδόν τζάμπα SEO ήταν η συμφερότερη με κατέκλυσε στα τηλέφωνα.

Ήταν πολύ δύσκολο να προσπαθώ να αρνηθώ και να του δώσω να καταλάβει ότι δεν χτύπησε φλέβα χρυσού, αφού δεν θα κάναμε τίποτα με αυτόν τον προϋπολογισμό την στιγμή που οι ανταγωνιστές του πλήρωναν 3.000€ με 5.000€ το μήνα κατά ελάχιστο.

3 Φθηνές υπηρεσίες SEO σημαίνει και άπειροι τεχνικοί στο SEO

Η εμπειρία πληρώνεται στην δουλειά μας και είναι εντελώς διαφορετικό να προσλάβω ένα άτομο που μόλις έχει αποφοιτήσει από μια σχολή πληροφορικής με μηδενική εργασιακή εμπειρία και εντελώς διαφορετικό από το να αναζητήσω ένα στέλεχος από την κοινότητα του SEO με πολυετή πείρα στον χώρο του SEO, έναν πραγματικό SEO expert.

Λογικό δεν είναι να πληρώσω διαφορετικά κάποιον αρχάριο με κάποιο φτασμένο στέλεχος;

Εσείς θα προτιμούσατε κάποιον άσχετο να ασχοληθεί με το SEO της ιστοσελίδας σας για 100€ το μήνα ή κάποιον έμπειρο που θα έπαιρνε περισσότερα αλλά θα είχε πιο σίγουρα αποτελέσματα;

4 Οικονομικό SEO σημαίνει black hat SEO

Με τις στρατηγικές copy-paste που ακολουθούν οι περισσότερες φθηνές εταιρείες SEO είναι δύσκολο να φέρουν αποτελέσματα για τους πελάτες τους. Έτσι καταφεύγουν στην εύκολη μα αναποτελεσματική στρατηγική του Black Hat SEO.

Το Black Hat SEO δεν σημαίνει ότι δεν φέρνει αποτέλεσμα αλλά όταν είναι φθηνό black hat SEO σίγουρα δεν έχει αποτέλεσμα. Γιατί ότι και να κάνετε στο ίντερνετ έχει κάποιο αντικειμενικό κόστος.

Όπως έχει κόστος για να γράψετε ένα άρθρο, έχει κόστος για να κερδίσετε ένα backlink έτσι ακόμα και το black hat SEO έχει κόστος το οποίο όμως είναι υποδεέστερο του White Hat SEO.

Συνήθως οι φθηνές λύσεις του black hat περιλαμβάνουν ειδικά λογισμικά που αποστέλλουν χιλιάδες σχόλια σε blogs, και όποια καταφέρνουν και πιάνουν από αυτά τα σχόλια σημαίνει ότι έχουν βρει κάποιες τρύπες στην ιστοσελίδα στόχο και έτσι καταφέρνουν να την γεμίσουν spam.

Backlinks από Πακιστανούς και Ινδούς σε αμφίβολης πιστότητας ιστοσελίδες που ίσως να μην είναι ούτε ταξινομημένες στη Google, άρα και τα backlinks σας δεν έχουν καμία αξία.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι με 100 και 200 ευρώ τον μήνα SEO τέτοια backlink θα αποκτήσει η ιστοσελίδα σας που θα έχουν γίνει με μη φυσικό τρόπο και τα οποία θα παραμείνουν να δείχνουν στην ιστοσελίδα σας για πολλά χρόνια, θέτοντας την σε κίνδυνο είτε αλγοριθμικής υποβάθμισης από την Google είτε σε κίνδυνο χειρώνακτης ποινής. (Τα δυο σου χέρια πήρανε βεργούλες και με δείρανε)

5 Οικονομικές υπηρεσίες SEO σημαίνει και SEO μηδενικής αξίας

Η ιστοσελίδα σας από μόνη της έχει την ονομαστική αξία κατασκευής. Η υπεραξία της έρχεται από την οργανική της επισκεψιμότητα και από τα εν δυνάμει κέρδη που μπορεί αυτή να φέρει.

Η ιστοσελίδα σας αποτελεί το σημερινό real estate του ίντερνετ. Η θέση του ακινήτου δίνει την αξία του έτσι και η θέσεις της ιστοσελίδας σας στη Google δίνουν την αξία της.

Για να αυξήσω λοιπόν την αξία μιας ιστοσελίδας μένει μόνο να αυξήσω το traffic που αυτή προσλαμβάνει κάθε μήνα. Άμα σπαταλήσω τα χρήματα μου σε νόφτι SEO ( Το νόφτι είναι νεολογισμός που εξάγεται από αναστροφή του φτηνού ) τότε αντί να προσθέτω, μειώνω την αξία της γιατί κανένας δεν θέλει να αγοράσει μια ιστοσελίδα που είναι black hat.

Αυξήστε την αξία της ιστοσελίδας σας, της ηλεκτρονικής σας επιχείρησης δηλαδή μόνο με ποιοτικές υπηρεσίες SEO. Αποκτήστε μοναδικά backlinks που δεν μπορούν να αποκτήσουν οι ανταγωνιστές σας. Αυτό θα δώσει και μοναδική αξία στο site σας.

Πως επιβιώνουν οι φθηνές εταιρείες SEO;

Καλή ερώτηση. Γιατί και αυτές οι εταιρείες έχουν το πελατολόγιο τους. Και δεν είναι άλλο από όλους εσάς που θέλετε με 100€ το μήνα να κατακτήσετε τον κόσμο!

Σας δικαιολογώ που τρέφετε αυτές τις μωρές φιλοδοξίες και δεν είναι καθόλου κακό να κάνεις όνειρα. Όμως κανείς δεν στήριξε το μέλλον του στο να κερδίσει το τζόκερ.

Οι φθηνές εταιρείες SEO όμως στοχεύουν στην απόκτηση νέων πελατών με επιθετικές στρατηγικές παρά στην διακράτηση τους με βιώσιμη τιμολογιακή πολιτική. Γιατί η αξία ενός πελάτη δεν είναι εφήμερη αλλά έχει μεγαλύτερη διάρκεια άμα μπορείς να τον κρατήσεις και να φέρεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Προφανώς με το φθηνό και δήθεν οικονομικό SEO, επειδή δεν έρχονται καθόλου αποτελέσματα, είναι δύσκολο να υπάρχει και συνέχεια.

Ποιο είναι ένα σωστό κόστος για το SEO;

Το κόστος του SEO είναι συνάρτηση του ανταγωνισμού αλλά οι λογικές τιμές της αγοράς είναι από 500€ ευρώ και άνω, ανάλογα με τις λέξεις κλειδιά.

Με πολύ μικρό προϋπολογισμό είναι σχεδόν απίθανο να κερδίσετε θέσεις στη Google και να τις διατηρήσετε.

Τι γίνεται όταν δεν μπορώ να πληρώσω για ποιοτικό SEO;

Μάλλον θα πρέπει να επενδύσετε περισσότερο στην μόρφωση σας και την εκπαίδευση σας γύρω από το SEO ώστε να κάνετε περισσότερα πράγματα μόνοι σας, αλλά και να μάθετε να αποφεύγετε τα λάθη στο SEO και τις κακοτοπιές.

Ένα πρώτο βήμα είναι να γραφτείτε στο SEO Newsletter του Paramarketing και να κατεβάσετε και μετά να μελετήσετε τον οδηγό SEO. Είναι εντελώς δωρεάν.

Θα αποκτήσετε μια βάση γύρω από το SEO και θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πως λειτουργεί η Google και οι άλλες μεγάλες μηχανές αναζήτησης.

Μετά θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο στο να διαβάσετε τα μεγάλα blog σχετικά με το SEO όπως:

Έτσι θα γνωρίζετε περισσότερα και θα μπορέσετε να διορθώσετε το SEO της ιστοσελίδας σας και να δημιουργήσετε και εσείς μερικά backlinks με τον σωστό τρόπο.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία και τα σχόλια είναι ανοιχτά για εσάς.

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

 

Δείτε περισσότερα για το SEO και την προώθηση ιστοσελίδων:

Σχολιάστε