ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Παθητικά Εισοδήματα Στα Κρύπτο

Λάθη SEO: Τα 11 πιο συνηθισμένα που σας ρίχνουν στη Google

Λάθη SEO: Τα 11 πιο συνηθισμένα που σας ρίχνουν στη Google

Θα μπορούσε το ίδιο άρθρο αντί για Λάθη στο SEO να λέγεται και πως να πατώσετε στις μηχανές αναζήτησης χωρίς να το καταλάβετε ή πως να μην βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google, ενώ έχετε κάνει τόσο πολύ δουλειά στο SEO σας.

Ωστόσο προτίμησα να δώσω τον απλό τίτλο τα 11 πιο συνηθισμένα λάθη στο SEO που σας ρίχνουν στη Google.

Ποια είναι τα 11 πιο συνηθισμένα λάθη στο SEO;

Παρακάτω σας γράφω συνοπτικά τα 11 πιο κοινά λάθη στο SEO. Όσο καλοί και άμα είστε στο SEO εσείς ή οι συνεργάτες σας είναι πιθανόν να έχετε πέσει σε ένα ή και περισσότερα από τα παρακάτω. Συμβαίνει και στα καλύτερα τα σπίτια.

  1. Προβλήματα indexing σελίδων
  2. Προβλήματα τοπικής αναζήτησης (Local SEO)
  3. Υπερβελτιστοποιημένες λέξεις κλειδιά (Over Optimized Anchor Text)
  4. Κανιβαλισμός λέξεων κλειδιών (Keyword Cannibalization)
  5. Χαμηλής ποιότητας περιεχόμενο
  6. Κακής ή χαμηλής ποιότητας backlinks
  7. Κακή εμπειρία χρήστη
  8. Άσχετα URL, τίτλοι σελίδων και meta descriptions
  9. Έλλειψη Google Properties
  10. Εσωτερικές ανακατευθύνσεις σελίδων (Internal Redirects)
  11. Ταχύτητα Φόρτωσης

 

1 Προβλήματα indexing σελίδων

Το συνηθέστερο ίσως πρόβλημα στο SEO είναι η κατά λάθος αποταξινόμηση σελίδων από το site μας από τη Google. Μπορείτε να συνδεθείτε στο Google Search Console και να εντοπίσετε μόνοι σας πόσες σελίδες έχουν ταξινομηθεί στη Google από τις συνολικές σελίδες που έχετε υποβάλει.

NON-INDEXED-PAGES

Στην παραπάνω εικόνα, βλέπετε σε μια ιστοσελίδα από τις 4.236 σελίδες που έχουν υποβληθεί στη Google, μόνο οι 3.043 έχουν ευρετηριαστεί πραγματικά στον δείκτη της Google ( Google Index ). Οι υπόλοιπες 1.193 σελίδες, δηλαδή το 25% ολόκληρου του site παραμένει εκτός Google και επομένως είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανακαλυφτούν από τον τελικό χρήστη.

Αναλογικά, το site χάνει το 25% της εν δυνάμει οργανικής επισκεψιμότητας μόνο και μόνο γιατί κάποιες σελίδες δεν λένε να ταξινομηθούν από το Googlebot.

Ο μόνος τρόπος για να ευρετηριαστούν είναι να βρείτε μια μια την κάθε σελίδα και να ελέγξετε γιατί δεν εμφανίζεται. Εάν αυτή η σελίδα που θέλετε να εμφανιστεί στη Google είναι δευτερεύουσας σημασίας, τότε κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να το αφήσετε ως έχει, άν όμως η σελίδα που δεν εμφανίζεται είναι κύριας σημασίας, θα πρέπει να δείτε τι συμβαίνει.

Οι πιθανοί λόγοι της μη εμφάνισης είναι:

  • Κάτι μπλοκάρει στο robots.txt τη συγκεκριμένη σελίδα
  • Η σελίδα κανιβαλίζεται από άλλη παρόμοια στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google και έτσι έχει αποταξινομηθεί πλήρως
  • Η σελίδα είναι ορφανή από backlinks, δεν έχει κανένα backlink ( είναι με άλλα λόγια ορφανή (orphan page) ή κανένα social media signal και έτσι έχει μείνει στην αφάνεια και
  • Ίσως η σελίδα έχει θεωρηθεί ότι παραβιάζει τους κανόνες ποιότητας της Google και για αυτό έχει τιμωρηθεί αλγοριθμικά.

Θα πρέπει λοιπόν να κάνετε τα παρακάτω βήματα:

  1. Ελέγξτε άμα η συγκεκριμένη σελίδα μπλοκάρεται από το robots.txt ή άμα έχετε με κάποιον άλλο τρόπο αποκλείσει το Googlebot.
  2. Ελέγξτε άμα υπάρχει κανιβαλισμός της συγκεκριμένης σελίδας από κάποια άλλη σελίδα προορισμού που ίσως να έχει παρόμοιο περιεχόμενο. Φροντίστε να αλλάξετε το περιεχόμενο και να διαφοροποιήσετε λίγο τις λέξεις κλειδιά.
  3. Φροντίστε να δημιουργήσετε μερικά backlink στην συγκεκριμένη σελίδα ώστε αυτή να ευρετηριαστεί ξανά.
  4. Σε περίπτωση που η σελίδα είναι ύποπτη για spam, μάλλον θα πρέπει να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να βγάλετε ότι ενοχλεί την Google και να την επαναφέρετε.

2 Προβλήματα τοπικής αναζήτησης (Local SEO)

LATHI-SEO-RIXNOUN-GOOGLE-1

Τι εννοούμε όταν λέμε τοπική αναζήτηση; Τοπική αναζήτηση είναι η αναζήτηση σε μια χώρα σε εθνικό επίπεδο. Για παράδειγμα SEO In Greece. Επίσης θεωρούμε ότι η τοπική αναζήτηση έχει να κάνει με αναζήτηση περιοχής, για παράδειγμα SEO Αθήνα.

Το πρώτο πρόβλημα του τοπικού SEO σε επίπεδο χώρας έχει να κάνει με ιστοσελίδες που έχουν πάνω από μια γλώσσες και έχουν κακή διαχείριση της στόχευσης με τη χρήση του HREFLang ή καθόλου χρήση του HREFLang.

To HREFLang το οποίο το χρησιμοποιούμε στο WordPress στο αρχείο config, δηλώνει τη γλώσσα ή τις γλώσσες που έχει το site μας στη Google. Για να καταχωρήσετε σωστά τις γλώσσες της ιστοσελίδας σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις συμβουλές τις Google.

Ένα πολύ καλό εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι το The hreflang Tags Generator Tool.

Στην δεύτερη περίπτωση, όταν έχετε ένα site που στοχεύει σε περισσότερες από μια περιοχές αναζήτησης με διαφορετικές λέξεις κλειδιά, για παράδειγμα:

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΝΙΚΑΙΑ,

δημιουργούνται πολλές φορές μερικά προβλήματα κανιβαλισμού με τις σελίδες προορισμού των λέξεων κλειδιών.

Η πρακτική που ακολουθείτε συνήθως είναι να δημιουργήσουμε διαφορετικές σελίδες προορισμού για κάθε περιοχή. Στη συνέχεια θα πρέπει να γράψουμε και διαφορετικά κείμενα σε κάθε σελίδα.

Όμως κάμποσες φορές στα αποτελέσματα αναζήτησης φαίνεται η μία περιοχή να εμφανίζεται και με τις λέξεις κλειδιά της άλλης, δηλαδή η σελίδα ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΝΙΚΑΙΑ να εμφανίζεται όταν κάνουμε μια αναζήτηση για ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑΣ.

Οι πιθανές αιτίες που δημιουργούν το πρόβλημα είναι οι παρακάτω:

  • Διπλό περιεχόμενο στις σελίδες προορισμού και ως εκ τούτου εμφανίζεται η μία σελίδα
  • Καταχώρηση στο Google My Business της μιας σελίδας που όμως εξυπηρετεί και τις όμορες περιοχές. Δηλαδή στη διεύθυνση του Πειραιά, έχουμε βάλει ως περιοχές εξυπηρέτησης και τη Νίκαια και ως εκ τούτου η Google κρίνει σωστό να δείχνει τον Πειραιά έναντι της Νίκαιας.
  • Λάθος στόχευση στις λέξεις κλειδιά. Πιθανών να έχετε στοχεύσει με την λέξη κλειδί ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΝΙΚΑΙΑ την σελίδα προορισμού του Πειραιά και έτσι φαίνεται ο Πειραιάς αντί της Νίκαιας γιατί η Google θεωρεί πιο σχετική την σελίδα του Πειραιά.
  • Κανιβαλισμός σελίδων προορισμού. Για τον κανιβαλισμό, διαβάστε εκτενέστερα παρακάτω.

 

3 Υπερβελτιστοποιημένες λέξεις κλειδιά (Over Optimized Anchor Text)

paramarketing-11-lathi-seo-low

Η βελτιστοποίηση λέξεων κλειδιών έχει τα όρια της. Η υπερβελτιστοποίηση στις λέξεις κλειδιά έχει δύο σκέλη την εντός σελίδας υπερβελτιστοποίηση και την εκτός σελίδας υπερβελτιστοποίηση.

Ένα λάθος που συνήθως γίνεται όταν φτάνουμε στη δημιουργία συνδέσμων προς το site μας να χρησιμοποιούμε την ίδια λέξη κλειδί παντού στο anchor text. Μην αγχώνεστε, το anchor text είναι η λέξη κλειδί που όταν πατάτε στον σύνδεσμο σας πάει στο site σας ή σε κάποια εσωτερική σελίδα από το site σας.

Το βέλτιστο είναι να έχετε

  1. διασπορά λέξεων κλειδιών και
  2. διασπορά backlinks.

Στην διασπορά λέξεων κλειδιών θα πρέπει να μην χρησιμοποιείτε την ίδια λέξη κλειδί για την σελίδα προορισμού σας και στη διασπορά των backlink θα πρέπει να μην στοχεύετε μόνο σε μια σελίδα από το site σας. Θα πρέπει να έχετε και άλλες σελίδες εσωτερικές στις οποίες θα χρησιμοποιείτε διαφορετικές λέξεις κλειδιά.

Ένα εργαλείο για να δείτε άμα έχετε σωστή διασπορά λέξεων κλειδιών και backlinks μέσα στο site σας είναι το Ahrefs.

Θα πρέπει να προσέξετε να έχετε λιγότερο από 30% την ίδια λέξη κλειδί και το 70% των backlinks να στοχεύουν σε διαφορετικές σελίδες προορισμού μέσα στο site σας με διαφορετικές λέξεις κλειδιά.

Παρακάτω σας παραθέτω μερικά είδη backlink που πρέπει να δημιουργήσετε για να πιάσετε την κατάλληλη διασπορά.

  • Branded keywords – η χρήση του ονόματος σας στη λέξη κλειδί, για παράδειγμα paramarketing.gr
  • Γενικές λέξεις κλειδιά – μια λέξη κλειδί με γενικές λέξεις όπως το κάντε κλικ εδώ, επισκεγτείτε το site κτλ.
  • Εικόνα – Μια εικόνα που έχει σύνδεσμο προς το site σας.
  • Διάφορες λέξεις κλειδιά, άσχετες με τη στόχευση – Θα μπορούσαν να ήταν ονόματα από σχολιασμό σε άρθρα ή σε φόρουμ όπως Γιάννης, Πέτρος κτλ.
  • Χαμηλής ποιότητας σύνδεσμος – Ένας σύνδεσμος με περισσότερους από 100 χαρακτήρες θεωρείται χαμηλής ποιότητας. Χαμηλής ποιότητας θεωρείται και όταν έχει ξένες γλώσσες ή σύμβολα. Σε αυτό το σημείο οι απόψεις των ειδικών διίστανται.
  • Στοχευμένα backlinks – Είναι τα backlinks που έχουν δημιουργηθεί για να πιάσετε μια συγκεκριμένη λέξη κλειδί και θα πρέπει να είναι σε σωστή αναλογία για να μην θεωρηθείτε spam λόγω του Penguin update.
  • Θεματικές λέξεις κλειδιά – Ένας σύνδεσμος με μια φράση που ταιριάζει με το γενικό θέμα της ιστοσελίδας σας αλλά δεν έχει τις στοχευμένες λέξεις κλειδιά. Για παράδειγμα άμα το site σας είναι για παπούτσια nike, μια θεματική λέξη κλειδί είναι τα αθλητικά παπούτσια.
  • URL – Τα γυμνά URL είναι οι σύνδεσμοι που έχουν μόνο τη διεύθυνση της ιστοσελίδας μας όπως https://divramis.gr

4 Κανιβαλισμός λέξεων κλειδιών (Keyword Cannibalization)

Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα στο SEO που αντιμετωπίζουν πάρα πολλοί ιστότοποι είναι ο κανιβαλισμός των λέξεων κλειδιών. Πρώτη φορά σαν όρο τον είχα ακούσει από έναν Αμερικάνο Καθηγητή στο μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο πριν μερικά χρόνια. Ο όρος ήταν κανιβαλισμός προϊόντων και αναφερόταν στις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες που βγάζουν ένα αυτοκίνητο ανά διακριτή κατηγορία.

Για να μην κανιβαλίσει για παράδειγμα το VW Polo το VW Golf, θα πρέπει να έχει διακριτά χαρακτηριστικά που το διαφοροποιούν από το Golf. Θα πρέπει να είναι μικρότερο, να μην έχει το ίδιο επίπεδο εξοπλισμού, να είναι διαφορετικό και να μην στοχεύει για παράδειγμα στον νέο οικογενειάρχη με ένα παιδί που θέλει να πάρει Golf.

Όταν όμως φτάνουμε στον όρο Κανιβαλισμός λέξεων κλειδιών (Keyword Cannibalization), έχουμε να κάνουμε με το να μην εμφανίζονται συγκεκριμένες σελίδες στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google γιατί έχουν τις ίδιες λέξεις κλειδιά.

Γιατί γίνεται όμως αυτό;

Απλούστατα, γιατί οι ίδιες οι σελίδες ανταγωνίζονται μεταξύ τους και η Google αποφασίζει ποια σελίδα θα βγει στα αποτελέσματα αναζήτησης πνίγοντας έτσι όλες τις άλλες.

Για παράδειγμα, άμα πατήσω στη Google: Δημιουργία Backlink, θα μου εμφανίσει μόνο ένα αποτέλεσμα αναζήτησης από την ιστοσελίδα μου, το Paramarketing.gr.

KEYWORD CANNIBALIZATION

Όμως μέσα στο site έχω άλλες 10 σελίδες προορισμού που σχετίζονται με τον όρο Δημιουργία Backlink οι οποίες δεν εμφανίζονται και δεν θα εμφανιστούν ποτέ όσο υπάρχει στα αποτελέσματα αναζήτησης το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

KEYWORD CANNIBALIZATION

Ποιά είναι η λύση στον κανιβαλισμό των λέξεων κλειδιών;

  1. Το πρώτο βήμα είναι να διαγνώσετε όλες τις σελίδες που έχουν την ίδια λέξη κλειδί ή φράση κλειδί μέσα στο site σας.
  2. Κατόπιν θα πρέπει να δείτε ποιες σελίδες θέλετε να εμφανίζονται και ποιες όχι.
  3. Το τρίτο βήμα είναι να αλλάξετε το περιεχόμενο, το URL και τις λέξεις κλειδιά με νέες λέξεις κλειδιά που θέλετε να πιάσετε από τις συγκεκριμένες σελίδες και τέλος
  4. Να διορθώσετε όλα τα broken links εσωτερικά και εξωτερικά.

Τα εξωτερικά backlinks διορθώνονται με 301 redirect του παλιού URL στη σωστή σελίδα προορισμού.

5 Χαμηλής ποιότητας περιεχόμενο

LATHI-SEO
Μερικές φορές τα τυχαία λάθη στο SEO σας φτάνουν στα όρια της νευρικής κρίσης…μέχρι να τα ανακαλύψετε

Το χαμηλής ποιότητας περιεχόμενο είναι και αυτό ένα από τα κοινότερα προβλήματα στο SEO και εδώ όλοι οι ειδικοί στο SEO κάνουν ένα λάθος. Δίνουν πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα στο χτίσιμο συνδέσμων και στο SEO εκτός σελίδας και δεν κοιτάνε καθόλου το περιεχόμενο της ιστοσελίδας τους που ίσως να υστερεί κατά πολύ.

Σε ένα προηγούμενο άρθρο, για το λεπτό περιεχόμενο αναφέρομαι αναλυτικά γιατί θα πρέπει να έχετε μοναδικό και αρκετό περιεχόμενο σε κάθε σελίδα από το site σας.

Το να ανοίξετε δεκάδες σελίδες με τη λέξη κλειδί στο URL και έναν τίτλο σελίδας δεν λέει κάτι, γιατί μετά το 2011 η Google λάνσαρε το ξακουστό και περιβόητο Google Panda Update και τιμωρεί όλες τις σελίδες που δεν έχουν περιεχόμενο ή έχουν χαμηλής ποιότητας περιεχόμενο.

Το χαμηλής ποιότητας περιεχόμενο ορίζεται σε αντιγραμμένο περιεχόμενο, περιεχόμενο και κείμενα που δεν βγάζουν νόημα ή περιεχόμενο που είναι παραγωγή μηχανικών προγραμμάτων (spin software).

Πριν κάνετε οτιδήποτε, σκεφτείτε: Αξίζει κάποιος να διαβάσει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας ή το φτιάξατε μόνο για να υπάρχει;

6 Κακής ή χαμηλής ποιότητας backlinks

Τα χαμηλής ποιότητας backlinks είναι όλα αυτά τα backlinks που και να τα δημιουργήσετε δεν υπάρχει περίπτωση να ανέβει το site σας στη Google. Πιθανών να πέσει κιόλας γιατί αρκετά backlinks μεταφέρουν αρνητικό SEO και όλα τα backlinks δεν είναι ίδια. Το ίδιο backlink μπορεί να ανεβάσει ένα site και να ρίξει θέσεις σε ένα άλλο λόγω σχετικότητας.

Η βασική αρχή στην οποία θα πρέπει να στηρίξετε την στρατηγική σας για δημιουργία συνδέσμων είναι ότι δεν χρειάζεστε 100 backlinks χαμηλής ποιότητας για να πετύχετε την κατάταξη που θέλετε σε ένα site αλλά μερικά καλά backlinks που μπορεί να μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Για να μπορέσετε να δημιουργήσετε μερικά καλά backlinks που θα έχουν νόημα για το site σας, θα πρέπει να έχετε αρχικά έναν προϋπολογισμό για να μπορέσετε να μπείτε σε κάποια κλαδικά περιοδικά και σε κάποιους κλαδικούς οδηγούς. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Το δεύτερο βήμα είναι να αναθέσετε το δύσκολο και σύνθετο έργο της δημιουργίας συνδέσμων σε κάποια εταιρεία SEO.

Μπορείτε να ζητήσετε προσφορά για αυτό τώρα.

Το σωστό είναι να μην προσπαθήσετε να πάρετε όσα πιο πολλά backlink μπορείτε αλλά να βρείτε μερικά backlinks τα οποία θα σας φέρουν στην πρώτη σελίδα της Google και δεν μπορούν να αποκτήσουν οι ανταγωνιστές σας.

Στην δημιουργία συνδέσμων ισχύει ο κανόνας οὐκ ἐν τῷ πολλῷ τὸ εὖ, ἀλλ᾿ ἐν τῷ εὖ τὸ πολύ. Που σημαίνει τα πολλά backlinks δεν είναι το καλύτερο, αλλά τα καλύτερα backlinks είναι από μόνα τους πολλά.

7 Κακή εμπειρία χρήστη

To User experience ή αλλιώς στα αγγλικά η εμπειρία χρήστη είναι αλληλένδετο με το SEO και ένα σημαντικό λάθος στο SEO που γίνεται κατά κόρον είναι να μην υπολογίζεται η εμπειρία που έχει ο τελικός χρήστης όταν μπαίνει στην ιστοσελίδα μας.

  • Βρίσκει ο χρήστης αυτό που θέλει αμέσως;
  • Είναι εύκολη και κατανοητή η πλοήγηση;
  • Είναι οι εικόνες και το περιεχόμενο επαρκές;
  • Έχουμε συμπεριλάβει βίντεο και γραφικά;

Η κακή εμπειρία χρήστη έχει ως αποτέλεσμα την εγκατάλειψη της ιστοσελίδας, την αύξηση του bounce rate και κατά συνέπεια την οργανική πτώση της ιστοσελίδας μας στις μηχανές αναζήτησης.

8 Άσχετα URL, τίτλοι σελίδων και meta descriptions

Η αμετροέπεια λέξεων κλειδιών με τα URL, τους τίτλους σελίδων και τα meta descriptions είναι λάθη στο SEO που συνήθως τα κάνουν οι αρχάριοι, αφού όλοι ξέρουν πως το βασικότερο πράγμα για να βγει με μια λέξη κλειδί μια σελίδα στη Google θα πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε στο URL, στους τίτλους στο meta description και μέσα στο κείμενο.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στον οδηγό SEO για το on site SEO.

9 Έλλειψη Google Properties

Ένα φρούτο του 2019 και μια τάση στο SEO για το 2019 είναι η χρήση όλο και περισσότερων Google Properties.

Τα Google Properties είναι όλα τα αντικείμενα που παράγονται από προγράμματα της Google όπως Google sites, Google Maps, Youtube Videos, Blogspots, Google Docs και άλλα τα οποία ταξινομούνται στη Google ταχύτερα και μαζί ανεβάζουν και όλα τα sites που τα εμπεριέχουν ή τα χρησιμοποιούν.

Μπορεί να έχετε κάνει τα πάντα για να βγείτε στη Google, όμως ο ανταγωνιστής σας μπορεί να έχει ένα υποδεέστερο site από εσάς και όμως ακόμα να σας περνάει μερικές θέσεις.

Μην αφήνετε την έλλειψη γνώσεων να σας στερήσει την πρωτιά στη Google. Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ενημερώσεις μας.

10 Εσωτερικές ανακατευθύνσεις σελίδων (Internal Redirects)

Άμα η ιστοσελίδα σας είναι αρκετά παλιά, σίγουρα θα έχετε προσθέσει και αφαιρέσει αρκετές σελίδες από πάνω της. Για τα παλιά URLs που έχει ήδη ταξινομήσει και εμφανίζει στα αποτελέσματα της η Google μάλλον έχετε χρησιμοποιήσει τα 301 redirects για να δείχνουν σε κάποια άλλη νεότερη σελίδα που έχετε δημιουργήσει.

Το νόημα του 301 redirect είναι για να πει στη Google και στον χρήστη που αναζητά την συγκεκριμένη σελίδα ότι έχει μεταφερθεί μόνιμα σε μια άλλη σελίδα. Το 301 redirect είναι ότι περνάει όλη την αξία των backlink και του Pagerank στην καινούρια σελίδα.

Το πρόβλημα όμως με τα 301 redirects είναι ότι μειώνεται δραματικά η εμπειρία του χρήστη γιατί κάθε redirect απαιτεί την επικοινωνία ξανά με τον server που φιλοξενείτε η ιστοσελίδα και έτσι υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση η οποία λέγεται latency.

Για να βελτιώσετε την εμπειρία του χρήστη θα πρέπει να αφαιρέσετε όλα τα 301 redirects, πράγμα που δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Ποια η διαφορά του 301 με το 302 redirect;

Πολλές φορές, ένα ακόμα λάθος στο SEO που γίνεται ασυναίσθητα είναι ότι χρησιμοποιούν μερικοί τεχνικοί το 302 αντί για το 301. Η διαφορά τους είναι μεγάλη:

Το 301 δηλώνει μια μόνιμη μετακίνηση σελίδας από ένα URL σε ένα καινούριο, ενώ το 302 μια προσωρινή μεταφορά. Από την πλευρά του Googlebot αυτό σημαίνει:

  • Στα 301 redirects θα πρέπει να ευρετηριάζεται το νέο URL και όχι το παλιό
  • Στα 302 redirects θα πρέπει να ευρετηριάζεται το παλιό URL και όχι το νέο

Προσοχή γιατί η Google στο παρελθόν είχε δηλώσει επίσημα ότι χειρίζεται και τις δύο ανακατευθύνσεις με τον ίδιο τρόπο, όμως αυτό δεν ισχύει.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή ανακατεύθυνση όταν την χρειάζεστε.

11 Ταχύτητα Φόρτωσης

Η ταχύτητα φόρτωσης, αν και πολύ σημαντικός παράγοντας SEO, ακόμα και σήμερα παραβλέπεται από πολλούς web designers.

Ακόμα και εταιρείες που έχουν επενδύσει εκατομμύρια στην εταιρική του παρουσία στο ίντερνετ δείχνουν να αγνοούν το απολύτως τον όρο ταχύτητα φόρτωσης. Μην το παραβλέπετε.

Μετρήστε την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας όχι στο Google Developers γιατί μετράει την σχετική και όχι την απόλυτη ταχύτητα φόρτωσης αλλά σε ένα αξιόπιστο εργαλείο όπως το Pingdom.

Φροντίστε να φορτώνουν όλες οι σελίδες, εσωτερικές και αρχική σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα άμα γίνεται. Κάθε δευτερόλεπτο που περνάει πάνω από τα 2 μειώνει την παραμονή του χρήστη στην ιστοσελίδα σας κατά 10%.

Πώς θα καταλάβετε ότι έχετε κάποιο λάθος στο SEO

 Το σημαντικότερο πράγμα είναι να καταλάβετε ποιο είναι το λάθος σας στο SEO γιατί χρειάζεται η απαιτούμενη εμπειρία για να καταλάβετε ότι ενώ προσπαθείτε να ανεβάσετε το site σας και έχετε κάνει τεράστια δουλειά και τεράστιο κόπο, φαίνεται ότι η ιστοσελίδα σας μένει ακίνητη και μάλιστα μερικές φορές χάνεις και θέσεις στη Google αντί να κερδίζει θέσεις.

Άμα αισθάνεστε ότι όσο και να δημιουργείτε καινούρια links προς το site σας και σωστό και ξεχωριστό περιεχόμενο δεν γίνεται τίποτα και ότι έχετε κολλήσει στο ίδιο σημείο, μάλλον θα πρέπει να ζητήσετε την βοήθεια ενός ειδικού στο SEO.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να βρούμε τη λύση στο πρόβλημα σας.

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Ζητήστε προσφορά για το site σας από εμάς, είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης και θα μιλήσουμε στο επόμενο άρθρο για το SEO. Γεια σας!

 

Δείτε περισσότερα για τα λάθη στο SEO:

 

Σχολιάστε