ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

WORDPRESS VS CUSTOM WEB DESIGN SITE ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟ SEO ΚΑΙ ΣΤΗ GOOGLE ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

WORDPRESS VS CUSTOM WEB DESIGN SITE ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟ SEO ΚΑΙ ΣΤΗ GOOGLE ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

Είναι το WordPress καλύτερο στο SEO σε σύγκριση με ένα Custom Web Design Site και γιατί;

Σήμερα θα καλύψουμε το ερώτημα που δεν πρέπει κανονικά να απασχολεί όλους τους ειδικούς στο SEO, νομίζω το είχαμε λύσει το 2003, όταν είχε βγει για πρώτη φορά το WordPress, που όμως σχεδόν 20 χρόνια μετά ακόμα υπάρχει η μέγιστη παραπληροφόρηση!

Δείτε τι πρέπει να κάνετε:
1. Άμα έχετε custom site
2. Πότε χρειάζεστε custom web stie
3. Γιατί μερικά site που είναι custom design βγαίνουν πρώτα στη Google.

Διαβάστε παρακάτω.

Γιατί το WordPress είναι καλύτερο από κάθε μέσο custom web site

best-seo-custom-wordpress-1-low

Όπως θα δείτε και στο παραπάνω βίντεο -μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο κανάλι μου στο YouTube όσοι το δείτε- το WordPress είναι ουσιαστικά πολύ καλύτερο και ανώτερο από κάθε custom web site, πλην ορισμένων εξαιρέσεων όπως οι ιστοσελίδες τύπου Facebook και Skroutz.

Όλοι γνωρίζουν όμως ότι αυτές οι ιστοσελίδες δεν είναι και οι μέσες σελίδες που χρειάζεται μια επιχείρηση σήμερα, για αυτό από την οπτική μιας μέσης επιχείρησης, το WordPress είναι κλάσεις ανώτερο από άποψη SEO.

Οι λόγοι που το WordPress είναι καλύτερο στο SEO από ένα custom site είναι:

1 Ο κώδικας είναι καλύτερος.

2 Το WordPress έχει ενσωματωμένο blog.

3 To WordPress είναι φιλικότερο προς τη Google και προς όλες τις μηχανές αναζήτησης.

4 Η Ταχύτητα επεξεργασίας μιας σελίδας στο WordPress είναι πολύ μικρότερη.

5 Είναι σχεδιασμένο για παραγωγή περιεχομένου και όπως γνωρίζετε, το περιεχόμενο είναι βασιλιάς.

6 Το WordPress έχει τεράστια προγραμματιστική κοινότητα υποστήριξης με πάνω από 40.000 μέλη όπου μπορεί να ανατρέξει κανείς και να βρει λύση ανά πάσα στιγμή.

7 Το WordPress είναι κατά πολύ ασφαλέστερο

8 Η κατασκευή μιας ιστοσελίδας σε WordPress είναι οικονομικότερη από κάθε άλλο είδος CMS ή custom design

Ας πάμε να αναλύσουμε το κάθε σημείο με τεκμήρια και επιχειρήματα για να διασκεδάσουμε κάθε μορφή παραπληροφόρησης στο SEO.

1 Ο κώδικας είναι καλύτερος

Ο κώδικας του πυρήνα του WordPress είναι κατά πολύ καλύτερος από τον κώδικα διάφορων άλλων CMS όπως του Joomla, του Drupal και διαφόρων eshop όπως του Magento.

O κώδικας του WordPress έχει γραφτεί με στόχο να πετύχει τα περισσότερα πράγματα και χαρακτηριστικά για τον τελικό χρήστη με τον λιγότερο δυνατό κώδικα και τα λιγότερα σφάλματα.

Επίσης, κάθε χρόνο ο κώδικας του WordPress ανανεώνεται με νέες εκδόσεις τουλάχιστον κάθε τρίμηνο.

2 Το WordPress έχει ενσωματωμένο blog

Το blog σήμερα δεν είναι κάτι έξτρα ή μια πολυτέλεια αλλά απαραίτητο συστατικό για να βγει στην πρώτη θέση της Google μια ιστοσελίδα. Το WordPress ξεκίνησε την πολυετή σταδιοδρομία του στο ίντερνετ ως blog και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε κάθε είδος και μορφή ιστοσελίδας και έγινε εταιρικό site, φόρουμ, ηλεκτρονικό κατάστημα και πολλά άλλα.

Η Google από το 2009 επικροτεί τα blog και τα δίνει πόντους λόγω φρέσκου περιεχομένου μετά το λεγόμενο Caffeine Update.

3 To WordPress είναι φιλικότερο προς τη Google και προς όλες τις μηχανές αναζήτησης

Κατά πολύ φιλικότερο προς τη Google είναι το WordPress από άποψη κώδικα και λειτουργιών γιατί διαθέτει ενσωματωμένα στον πυρήνα του όλα αυτά τα στοιχεία που ζητάει η Google και οι μηχανές αναζήτησης σε ένα site.

Δεν είναι τυχαίο που η Google σε πολλά projects έχει κάνει συνεργασία με την Automattic, την εταιρεία που διαθέτει την εμπορική εκμετάλλευση του WordPress.

Τέτοια έργα είναι το AMP.

4 Η Ταχύτητα επεξεργασίας μιας σελίδας στο WordPress είναι πολύ μικρότερη

Το WordPress έχει σχεδιαστεί με βάση το περιεχόμενο γιατί είναι σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ( content management system ) και η ταχύτητα επεξεργασίας μιας σελίδας ή άρθρου στο WordPress είναι εκπληκτική, ενώ η απλότητα του καθηλωτική.

Η καμπύλη μάθησης του WordPress είναι η μικρότερη σε σύγκριση με κάθε άλλο CMS ή κάθε custom website όπου θα χρειαστεί να ανεβάζετε και να κατεβάζετε το περιεχόμενο σας μέσω FTP και μέσω προγράμματος διαχείρισης HTML ( HTML editor ) όπως το Brackets ή κάποιο άλλο.

5 Είναι σχεδιασμένο για παραγωγή περιεχομένου και όπως γνωρίζετε, το περιεχόμενο είναι βασιλιάς

Το περιεχόμενο είναι βασιλιάς και τα backlinks είναι βασίλισσα στο SEO. Το WordPress έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα από κάθε άλλη custom κώδικα ιστοσελίδα στην παραγωγή και διαχείριση περιεχομένου.

Χρησιμοποιείται αποκλειστικά στο affiliate marketing και στο affiliate SEO και είναι το πρόγραμμα σταθμός για όλη την κοινότητα του SEO.

Σε όλα τα συνέδρια που παρακολουθώ για το SEO ανά τον κόσμο, το WordPress είναι η βάση και δεν υπάρχει κάποιο άλλο CMS ή custom design που να χρησιμοποιείται για να κερδίσει την πρώτη θέση στη Google.

6 Το WordPress έχει τεράστια προγραμματιστική κοινότητα υποστήριξης με πάνω από 40.000 μέλη όπου μπορεί να ανατρέξει κανείς και να βρει λύση ανά πάσα στιγμή

To 40.000 σαν νούμερο είναι μικρό γιατί μπορεί να υπάρχουν πολλοί περισσότεροι σε κάθε χώρα και σε κάθε ήπειρο.

Επειδή το WordPress είναι ανοιχτού κώδικα, μπορεί ο καθένας να το χρησιμοποιήσει και να προτείνει διορθώσεις ή βελτιώσεις.

7 Το WordPress είναι κατά πολύ ασφαλέστερο

Πάρα πολλά έχουν ακουστεί για την ασφάλεια του WordPress. Η αλήθεια είναι ότι το WordPress είναι ασφαλέστερο εφόσον το κρατάμε ενημερωμένο. Από το 2003 μέχρι σήμερα δεν μου έχει τύχει μια διάρρηξη ασφαλείας σε WordPress site, αντίθετα μου έχει τύχει να συμβαίνουν διάφορα χακαρίσματα λόγω κενών ασφαλείας σε custom κατασκευές.

Μην πέφτετε στην παγίδα την παραπληροφόρησης από ψεύτικους γκουρού του SEO και του web design. Το WordPress έχει τις περισσότερες δικλείδες ασφαλείας και τα περισσότερα updates το χρόνο για να είναι ενήμερο.

8 Η κατασκευή μιας ιστοσελίδας σε WordPress είναι οικονομικότερη από κάθε άλλο είδος CMS ή custom design

Μια κατασκευή ιστοσελίδας σε custom design θα σας στοιχίσει 3 ή και 4 φορές περισσότερο σε σύγκριση με μια κατασκευή σε WordPress.

Ο λόγος είναι ότι το WordPress έχει έτοιμο των κώδικα του και δεν χρειάζεται να τον ξαναγράψετε από το μηδέν όπως κάνουν στα custom sites.

Γλιτώνετε χρόνο και χρήματα σε ποσοστό 70% με 80%!

Τι να κάνετε άμα έχετε custom site;

Τώρα για όλους εσάς που έχετε custom ιστοσελίδες υπάρχει το εξής ερώτημα. Τι θα πρέπει να κάνετε;

Άμα η ιστοσελίδα σας βγαίνει στην πρώτη σελίδα της Google δεν χρειάζεται να την αλλάξετε. Άμα δεν βγαίνει στην πρώτη σελίδα της Google τότε ήρθε η ώρα να πάτε σε WordPress site.

Κάποιος SEO expert μου είπε ότι το custom site είναι καλύτερο και ταχύτερο

Το να λέμε χαζαμάρες είναι πανεύκολο, όμως το custom site δεν είναι καλύτερο, μπορεί να είναι λίγο ταχύτερο αλλά ποτέ δεν θα μπορέσει να συναγωνιστεί στα ίσια μια ιστοσελίδα σε WordPress.

Αυτοί οι SEO experts δεν είναι SEO experts.

Πότε χρειάζεστε custom design ιστοσελίδα;

Στο 99% των περιπτώσεων δεν χρειάζεστε custom web design ιστοσελίδα. Σε ελάχιστες περιπτώσεις όμως το WordPress δεν μπορεί να σας καλύψει, τότε και μόνο τότε θα πρέπει να πάτε σε λύσεις custom κώδικα.

Γιατί κάποια custom sites βγαίνουν στις πρώτες θέσεις της Google;

Γιατί ακόμα δεν υπάρχουν αρκετά sites σε WordPress για να τα ανταγωνιστούν. Σε ώριμες αγορές, τα WordPress sites είναι πάντα αυτά που κερδίζουν το παιχνίδι στο SEO και με χαμηλότερο κόστος!

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για το SEO και το WordPress:

 

Σχολιάστε