ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Παθητικά Εισοδήματα Στα Κρύπτο

WORDPRESS VS JOOMLA ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ SEO KΑΙ ΤΗ GOOGLE KAI ΓΙΑΤΙ;

WORDPRESS VS JOOMLA ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ SEO KΑΙ ΤΗ GOOGLE KAI ΓΙΑΤΙ;

Γεια σας φίλοι μου σήμερα θα βάλουμε στο μικροσκόπιο το Joomla και το WordPress για να συγκρίνουμε ποιο είναι καλύτερο από άποψη SEO.

Η απάντηση βέβαια εκ των προτέρων είναι ότι το WordPress είναι σαφώς ανώτερο στο SEO σε σύγκριση με ένα Joomla site και το Woocommerce είναι ανώτερο από το αντίστοιχο eshop του Joomla που είναι το Virtuemart ή το Eshop.

Το θέμα είναι το γιατί;

Διαβάστε παρακάτω.

1 Το WordPress είναι ευκολότερο στη χρήση

Το WordPress είναι κατά πολύ ευκολότερο στη χρήση και βασίζεται στη φιλοσοφία Cheaper, Better, Faster που σημαίνει ευκολότερο, καλύτερο, ταχύτερο.

Είναι το αγαπημένο CMS όλων των ειδικών SEO και είναι το πιο δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής ιστοσελίδων με 38% όλων των ιστοσελίδων παγκοσμίως να είναι κατασκευασμένα σε WordPress.

Με Joomla είναι κατασκευασμένα μόνο το 5% των ιστοσελίδων παγκοσμίως, που αν και είναι μεγάλο νούμερο, δεν είναι το ίδιο με το WordPress.

Η καμπύλη μάθησης του WordPress είναι πάρα πολύ μικρή συγκριτικά με το Joomla γιατί δεν απαιτούνται γνώσεις προγραμματισμού για να έχει κάποιος ιστοσελίδα σε WordPress.

Η εγκατάσταση ενός απλού blog ή site σε WordPress γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά γιατί όλοι οι πάροχοι web hosting έχουν αυτόματα συστήματα εγκατάστασης του WordPress και μέσα σε λίγες ώρες κάποιος αρχάριος μπορεί να μάθει όλες τις βασικές λειτουργίες του και να έχει ήδη δημοσιεύσει άρθρα που θα αρχίσουν να παίρνουν κατάταξη στη Google.

2 Το Joomla έχει προβλήματα στις αναβαθμίσεις

wordpress-joomla--paramarketing-LOW2

Δεν είναι 100% σίγουρο ότι θα έχει το Joomla πρόβλημα στην αναβάθμιση του, αλλά σύμφωνα με προσωπική εμπειρία σε Joomla αλλά και σύμφωνα με πηγές στο ίντερνετ, θα βρείτε με μια μικρή αναζήτηση με τον όρο “Αποτυχία αναβάθμισης Joomla 2.x σε 3.x” πάρα πολλά αποτελέσματα, γιατί σε κάθε έκδοση του Joomla δημιουργούνταν ασυμβατότητες στη βάση δεδομένων.

Παραθέτω μερικά απλά άρθρα που βρήκα στη γνωσιακή βάση δεδομένων της Dnhost:

Αν η αναβάθμιση του Joomla 2.x site σας σε Joomla 3.x αποτυγχάνει, θα πρέπει να αναβαθμίσετε τα language files (αρχεία γλώσσας), τα plugins και το template του Joomla σας, ώστε να είναι συμβατά με τη νέα έκδοση του Joomla.

Επίσης, συστήνουμε να διαβάσετε τα παρακάτω άρθρα, που προτείνουν τη διαδικασία αναβάθμισης και λύσεις σχετικά με θέματα που μπορεί να προκύψουν κατόπιν της αναβάθμισης Joomla 2.5 σε Joomla 3.x:

Έτσι δεν μπορούσατε να κάνετε μόνος σας ή μόνη σας αναβάθμιση σε μια νέα έκδοση εκτός και άμα ήσασταν προγραμματιστής.

Στην αντίθετη άκρη, το WordPress είναι πολύ εύκολο στην αναβάθμιση των νέων εκδόσεων γιατί παρουσιάζει 100% συμβατότητα κάθε νέα έκδοση με τον πυρήνα της παλιάς καθώς και με τα περισσότερα πρόσθετα.

Η εύκολη και απρόσκοπτη αναβάθμιση του CMS που χρησιμοποιείτε έχει να κάνει και με το πόσο ασφαλές είναι. Πολλές φορές το WordPress επιβάλει την αυτόματη αναβάθμιση του πυρήνα του για λόγους ασφαλείας, έτσι δεν είναι τυχαίο που θεωρείτε το ασφαλέστερο πρόγραμμα κατασκευής ιστοσελίδων παγκοσμίως.

Δείτε περισσότερα για την ασφάλεια στο ίντερνετ: 7 Δημοφιλείς μύθοι ασφαλείας στο WordPress

3 Το WordPress έχει περισσότερες δυνατότητες και επεκτασιμότητα

Έχω μιλήσει πάρα πολλές φορές για την επεκτασιμότητα του WordPress και τις σχεδόν αστείρευτες δυνατότητες του στην δημιουργία θεματικών ιστοσελίδων.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο άρθρο: 12 site που μπορείτε να φτιάξετε με το WordPress.

Ο λόγος που το WordPress έχει περισσότερες δυνατότητες είναι γιατί υπάρχουν περισσότεροι προγραμματιστές που το υποστηρίζουν και περισσότερες εταιρείες με λύσεις και εφαρμογές σε WordPress.

Κάθε μήνα νέα πρόσθετα σε WordPress δίνουν νέες δυνατότητες στο αγαπημένο σας πρόγραμμα και φυσικά φέρνουν νέες ευκαιρίες για να πιάσετε και άλλες λέξεις κλειδιά στις μηχανές αναζήτησης.

4 Το WordPress διαθέτει την μεγαλύτερη προγραμματιστική κοινότητα παγκοσμίως

Η μεγαλύτερη προγραμματιστική κοινότητα παγκοσμίως με περισσότερους από 40.000 προγραμματιστές ασχολείται κάθε μήνα με την βελτίωση και την αναβάθμιση του.

Δεν θα ξεμείνετε ποτέ από κάποιον τεχνικό για το WordPress όσο και εξεζητημένη είναι η εγκατάσταση σας. Αντίθετα άμα προτιμήσετε κάποιο άλλο πρόγραμμα CMS όπως το Joomla, οι επιλογές σας για τεχνικό είναι λιγότερες και φυσικά το κόστος θα είναι λίγο μεγαλύτερο γιατί και εδώ ισχύει ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης.

Σε περίπτωση δε που επιλέξετε custom web design ή custom CMS, τότε έχετε παντρευτεί την εταιρεία κατασκευής, πράγμα που σημαίνει ότι το διαζύγιο μαζί τους θα είναι λίγο επίπονο.

Δείτε περισσότερα στο άρθρο: WORDPRESS VS CUSTOM WEB DESIGN SITE ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟ SEO ΚΑΙ ΣΤΗ GOOGLE ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

5 Το WordPress έχει καλύτερη απόδοση στο SEO

Το πιο φιλικό CMS είναι το WordPress και λόγω ευκολίας στην παραγωγή περιεχομένου είναι και το πιο αποδοτικό στο SEO.

Παράλληλα, τα πολύ καλά πρόσθετα του όπως το Rankmath και η δομή του WordPress με σελίδες, άρθρα και ετικέτες το κάνουν το τέλειο εργαλείο για να βγείτε στην πρώτη θέση της Google.

Το ROI δηλαδή το Return On Investment ή η απόδοση της επένδυσης σας είναι σαφώς μεγαλύτερη σε ένα site που είναι φτιαγμένο σε WordPress γιατί έχει χαληλότερο κόστος κατασκευής και ταχύτερη κατάταξη στη Google.

6 Έχει χαμηλότερο κόστος και χρόνο κατασκευής

Ο χρόνος κατασκευής μιας ιστοσελίδας παίζει καταλυτικό ρόλο στο κόστος της, μια και η εργασία κοστολογείτε με την ώρα ή με την ημέρα. Όταν κάποιο site κατασκευάζεται σε WordPress κατά μέσο όρο έχει χαμηλότερο κόστος γιατί απλούστατα έχει χαμηλότερο χρόνο κατασκευής.

Ένα από τα δυνατά σημεία του WordPress είναι ότι έχει πολύ γρήγορο και άμεσο crawling και indexing στη Google που το δίνει προβάδισμα στο ranking.

Στα ελληνικά σημαίνει ότι η προσπέλαση του από τις μηχανές αναζήτησης είναι πανεύκολη, γρήγορη και συνάμα η κατάταξη της ιστοσελίδας σας σε WordPress είναι σημαντικά ταχύτερη σε σύγκριση με ένα site σε Joomla.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο άρθρο: SEO: Πως Λειτουργεί;

Άμα σας άρεσε το άρθρο και το βίντεο μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο κανάλι μου και να κάνετε like στο βίντεο!

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για το SEO και το WordPress:

 

Σχολιάστε