ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

100% ΕΛΛΗΝΙΚΟ SEO- GREEK SEO

greek-seo-paramarketing-low

100% ΕΛΛΗΝΙΚΟ SEO- GREEK SEO

Πως θα μπορέσει η ιστοσελίδα σας να βγει πρώτη στο Google.gr με χειρουργική ακρίβεια!

Γεια σας φίλοι μου, σήμερα θα μιλήσουμε για ένα θέμα που αφορά όλα τα Ελληνικά sites και όλα τα sites εκείνα που απευθύνονται στην Ελληνική ή την Ελληνόφωνη αγορά. – Ξέρω ότι το ελληνικός γράφεται με μικρό έψιλον αλλά προτιμώ το κεφαλαίο γιατί τιμάω την πατρίδα μου. –

Οι ανάγκες προώθησης της ιστοσελίδας σας στην Ελληνική αγορά και γενικά οι ανάγκες προώθησης ενός Ελληνικού site είναι διαφορετικές από την προώθηση μιας ιστοσελίδας στο εξωτερικό.

Όταν λέμε προώθηση στην Ελληνική αγορά εννοούμε το Google.gr ή το Bing.gr και το Yahoo.gr ή όποιες άλλες μηχανές αναζήτησης υπάρχουν. Μην το ψάχνετε δεν υπάρχουν ακόμα άλλες, η διατύπωση είναι απλώς και μόνο σχήμα λόγου και το δανείστηκα από τον πρωθυπουργό μας.

Παρακάτω θα σας δώσω μερικές απτές συμβουλές ώστε η ιστοσελίδα σας ή το eshop σας να μην αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα στην άνοδο του στην Ελληνική Google και να παγιωθεί εύκολα στην πρώτη σελίδα της Google.

Η εταιρεία μου ασχολείται εδώ και χρόνια με την προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και σε όλες σχεδόν της εθνικές αγορές παγκοσμίως.

Οι συμβουλές που θα σας δώσω δεν είναι θεωρητικές αλλά βασίζονται στην προσωπική εμπειρία, στα λάθη που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια και φυσικά στις διορθώσεις που μας έφεραν στην πρώτη σελίδα εμάς και τους πελάτες μας σε πολλές λέξεις κλειδιά.

Τι χρειάζεται να κάνετε όμως για να κυριαρχήσετε στην Ελληνική αγορά στο SEO;

Τα βήματα είναι τα παρακάτω:

1 Επιλέξτε domain name σε .gr

2 Επιλέξτε Ελληνικό hosting σε Ευρωπαικό datacenter

3 Ρυθμίστε το site σας στην να δείχνει ως γλώσσα τα Ελληνικά

4 Δημιουργήστε Ελληνικά backlinks

5 Καταχωρηθείτε σε όλους τους Ελληνικούς Οδηγούς

6 Δημιουργήστε προφίλ στο Google My Business

7 Πάρτε ένα backlink από το Υπουργείο

Για να τα αναλύσουμε ώστε να γίνουν κατανοητά σε όλους εσάς που θέλετε πάντα το καλύτερο για την επιχείρηση σας στο ίντερνετ.

1 Επιλέξτε domain name σε .gr

ELLINIKO-SEO-GREEK-SEO-1-B

Η επιλογή ονόματος χώρου με εθνική κατάληξη είναι στρατηγικής σημασίας για να μπορέσετε να βγαίνετε στα Ελληνικά αποτελέσματα αναζήτησης. Η Google και όλες οι εθνικές μηχανές αναζήτησης πριμοδοτούν τα εθνικά domain names και τις εθνικές καταλήξεις γιατί τα συσχετίζουν άμεσα με την Ελληνική αγορά ή την Ελληνόφωνη αγορά.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα domain names στα άρθρα:

2 Επιλέξτε Ελληνικό hosting σε Ευρωπαικό datacenter

Το θέμα web hosting ή φιλοξενία ιστοσελίδων το έχουμε καλύψει διεξοδικά πολλές φορές στο εταιρικό μας blog με δεκάδες τεχνικά αλλά και προσωπικά άρθρα.

Το web hosting είναι βαρόμετρο για την κατάταξη της ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης γιατί πάρα πολλοί παράγοντες κατάταξης που είναι άμεσα εξαρτώμενοι από το web hosting.

Μερικοί από αυτούς είναι:

 • Χρόνος up-time, χρόνος που η ιστοσελίδα σας είναι στον αέρα και δεν έχει πέσει για άλλους λόγους
 • Ταχύτητα φόρτωσης του web hosting που εξαρτάται άμεσα από την επεξεργαστική ισχύ που σας έχει δώσει η εταιρεία hosting
 • Γεωγραφική θέση του server, όσο πιο κοντά στην Ελλάδα τόσο πιο μικρό ping έχει, δηλαδή καθυστέρηση σήματος
 • Διαφορετική Class C IP από τα άλλα Ελληνικά sites που θα αποκτήσετε backlink.

Επίσης θα χρειαστείτε σίγουρα τεχνική υποστήριξη 24 ώρες το 24ωρο στα Ελληνικά από Έλληνες τεχνικούς γιατί σίγουρα θα έχετε να αντιμετωπίσετε δυσκολίες και ασυμβατότητες και όσο πιο πολύ θα μεγαλώνει το site σας, τόσο πιο πολύ θα αυξάνονται και οι απαιτήσεις σας για πιο εξειδικευμένη υποστήριξη.

Φανταστείτε να έχει πέσει το site σας για άγνωστους λόγους και να μην μπορείτε να βρείτε λύση ούτε μέσω τηλεφώνου, ούτε μέσω email με το κέντρο υποστήριξης της εταιρείας hosting που είστε, είτε επειδή έχετε πάρει hosting στο εξωτερικό είτε για λόγους κόστους έχετε πάρει κάποιο φθηνό hosting με φτωχό support.

3 Ρυθμίστε το site σας στην να δείχνει ως γλώσσα τα Ελληνικά

Η ρύθμιση της Ελληνικής γλώσσας για τη Google και τις άλλες μηχανές αναζήτησης γίνεται προσθέτοντας μια γραμμή κώδικα του τύπου:

<link rel="alternate" hreflang="el" href="https://el.example.gr/" />

Αυτό γίνεται όταν έχω πολλές γλώσσες στο site και έχω και Ελληνική έκδοση, ενώ για αυτό καθεαυτό Ελληνικά χρησιμοποιούμε τον κώδικα στην κεφαλίδα της ιστοσελίδας μας:

<html lang="el" prefix="og: http://ogp.me/ns#">

Άμα δεν ρυθμίσουμε ή δεν δηλώσουμε τη γλώσσα στη Google, δεν θα υπάρξει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, αφού η Google είναι ανεκτική στα σφάλματα και τις παραλείψεις του κώδικα και δεν θα μας τιμωρήσει αλγοριθμικά.

Το πρόβλημα συνήθως ξεκινάει όταν έχουμε πολύγλωσσα sites με μηχανικές μεταφράσεις και τις γλώσσες να βρίσκονται σε subdomains. Αυτό σημαίνει ότι έχουν μικρότερη ορατότητα στις μηχανές αναζήτησης και είναι δύσκολο να κερδίσουν καλύτερες θέσεις από τις ιστοσελίδες που έχουν κύρια domains.

Δεν λέω ότι είναι ακατόρθωτο, αλλά ότι είναι δυσκολότερο να ανεβάσετε ένα site που βρίσκεται σε subdomain του τύπου gr.site.com τη στιγμή που ο ανταγωνισμός είναι με κύρια domains του τύπου site.gr.

Σε περίπτωση δε που έχετε ιστοσελίδα σε κάποιο CMS ή σε WordPress, τότε θα πρέπει να προτιμήσετε απευθείας Ελληνική εγκατάσταση WordPress. Άμα δεν έχετε κάνει απευθείας Ελληνική εγκατάσταση WordPress τότε θα πρέπει να γυρίσετε τη γλώσσα της εγκατάστασης στα Ελληνικά ακόμα και άμα σας βολεύουν τα αγγλικά στο κέντρο διαχείρισης.

Δεν θα πρέπει να γίνεται η παρανόηση ότι επειδή απευθυνόμαστε στην Ελληνική αγορά και έχουμε Ελληνικές λέξεις κλειδιά ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και Ελληνικά permalinks.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε λατινικά permalinks για να μην έχουμε πρόβλημα κωδικοποίησης στις κοινοποιήσεις μας στο Facebook και στην δημιουργία backlinks με την απόλυτη διαδρομή του link της σελίδας προορισμού.

Για όσους δεν το κατάλαβαν, εννοώ ότι άμα έχουμε Ελληνικά permalinks ή Ελληνικά URLs ή Ελληνικά slugs τότε θα εμφανίζονται πολλές φορές Αραμαϊκα ή αλαμπουρνέζικα.

Δείτε περισσότερα στο άρθρο:

4 Δημιουργήστε Ελληνικά backlinks

Το επόμενο βήμα αφού έχουμε κάνει όλα τα παραπάνω είναι να ξεκινήσετε με χαρά και φιλοδοξία να δημιουργήσετε backlinks σε Ελληνικά sites, με Ελληνικά domain names του τύπου:

 • .gr
 • .edu.gr
 • .com.gr
 • .net.gr
 • .gov.gr

Ή να δημιουργήσετε Ελληνικά backlinks σε Ελληνόφωνα sites και blogs ακόμα και αν έχουν ξένες καταλήξεις του τύπου .com, .net, .org

To κεφάλαιο Ελληνικά backlinks είναι ίσως το σημαντικότερο από όλα τα παραπάνω βήματα γιατί τα Ελληνικά backlinks είναι υπεύθυνα κατά 70% για την κατάταξη σας στη Google και στη Google.gr

Εδώ θα πρέπει να εργαστείτε σκληρά για να κερδίσετε backlinks με όποιον τρόπο μπορείτε από:

 • Ελληνικά blogs
 • Ειδησεογραφικά sites
 • Ελληνικά forum
 • Κλαδικά blogs
 • Από τα site των ανταγωνιστών σας

Οι τρόποι διασύνδεσης ή απόκτησης backlinks είναι πολλοί και μπορείτε να δείτε περισσότερα στα παρακάτω άρθρα:

5 Καταχωρηθείτε σε όλους τους Ελληνικούς Οδηγούς

Η μαζική έκθεση είναι το μυστικό της επιτυχίας στο ίντερνετ, και πιστέψτε με θα πρέπει να βρίσκεστε παντού, όταν λέμε παντού, εννοούμε παντού γιατί όσο πιο πολλά backlinks έχετε από διαφορετικά όμως domain names τόσο πιο ψηλά ανεβαίνετε στην Google.

Αυτό το κριτήριο της διασποράς είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την άνοδο σας στις μηχανές αναζήτησης γιατί μετράει πάρα πολύ.

Είναι πιο σημαντικό να έχω 10 backlinks από 10 διαφορετικά domain names παρά 1000 από 1. Πιστεύω να καταλαβαίνετε το γιατί.

6 Δημιουργήστε προφίλ στο Google My Business

Τέλος, άμα διαθέτετε φυσική παρουσία ή θέλετε να εμφανίζεται η ιστοσελίδα σας στα τοπικά αποτελέσματα της Google, τότε καλό θα ήταν να καταχωρηθείτε στο Google My Business εντελώς δωρεάν.

Ήταν δωρεάν και θα μείνει δωρεάν ασχέτως πόσα καταστήματα ή υποκαταστήματα έχετε και εντέλει δεν συμμετέχει το Google My Business στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης του βασικού αλγορίθμου της Google παρά μόνο το backlink που θα πάρετε από το Google My Business και δείχνει την ιστοσελίδα σας.

Στην συνέχεια θα πρέπει να επαληθεύσετε με το ταχυδρομείο την φυσική σας διεύθυνση ή το κινητό σας τηλέφωνο και μετά να προσθέσετε κείμενα, δημοσιεύσεις, ωράριο λειτουργίας και φωτογραφίες ώστε να είστε ορατοί στα τοπικά αποτελέσματα της Google.

7 Πάρτε ένα backlink από το Υπουργείο

Την καλύτερη συμβουλή την κράτησα για το τέλος, την οποία με την εκμυστηρεύτηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο πρώην Υπουργός και λέγεται πάρε ένα backlink από το Υπουργείο και θα δεις το site σου να εκτοξεύετε στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Τώρα μετράνε όλα τα links από όλα τα Υπουργεία;

Η απάντηση είναι ναι, όμως χάριν σχετικότητας με το αντικείμενο σας, θα πρέπει να αποκτήσετε backlink από το πιο σχετικό Υπουργείο προς το αντικείμενο σας.

Για παράδειγμα άμα έχετε ιστοσελίδα με αγροτικά εφόδια θα πρέπει να πάρετε backlink από το Υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ άμα έχετε εμπορικό eshop θα σας βόλευε πιο πολύ το Υπουργείο Ανάπτυξης ή η Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

Δείτε περισσότερα για το Ελληνικό SEO και το Greek SEO

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας ή προώθηση ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα εντελώς δωρεάν! Αυξήστε την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις της ιστοσελίδας σας κατακόρυφα ακολουθώντας μικρά βήματα βελτιστοποίησης.

seo-web-design

 

2 σκέψεις στο “100% ΕΛΛΗΝΙΚΟ SEO- GREEK SEO”

Σχολιάστε