ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Ανεβείτε στη Google με Social Media SEO

social media seo marketing greece

Ανεβείτε στη Google με Social Media SEO

Πως να αξιοποιήσετε καλύτερα τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google

Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε :

 • Πως να αυξήσετε την συνολική ορατότητα της ιστοσελίδας σας στη Google και σε όλες τις μηχανές αναζήτησης
 • Πως να ενισχύσετε τις άμυνες της ιστοσελίδας σας σε μια επικείμενη τιμωρία της Google
 • Πως να αποκτήσετε πελατολόγιο από τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης
 • Πως να κάνετε διαφήμιση στο ίντερνετ και παράλληλα να ανεβαίνετε στο SEO

Σε ένα προηγούμενο άρθρο Πως να γίνετε ένας μεγιστάνας των Social Media είχα αναφερθεί στην προσωπική μου ιστορία επιτυχίας στο ίντερνετ, αφού είχα φτιάξει 350 περίπου προφίλ σε social media.

Ναι, όντως, υπάρχουν παραπάνω από 350 social media σήμερα στο ίντερνετ και συνεχώς ξεπετάγονται καινούρια σαν τα μανιτάρια, ενώ δεκάδες είναι οι εταιρείες που αναζητάνε επενδυτές στη Silicon Valley για να ξεκινήσουν το επόμενο τεχνολογικό site που θα φέρει την επανάσταση στο ίντερνετ!

Μέσα σε αυτόν τον οργασμό κοινωνικών μέσων και αφού δοκίμασα ποια δουλεύουν και ποια όχι, σας αναφέρω μόνο την αφρόκρεμα των συμπερασμάτων που έβγαλα μετά από ένα περίπου χρόνο δοκιμών και πειραματισμών με αυτά.

Άμα θέλετε να αυξήσετε με ασφάλεια και χωρίς ρίσκο την κατάταξη της ιστοσελίδας σας και να βγείτε στην πρώτη θέση της Google, τότε θα πρέπει σίγουρα να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο.

Μην καθυστερείτε λεπτό, η εφαρμοσμένη γνώση είναι δύναμη.

Γιατί τα social media είναι η διαφήμιση του παρόντος και του μέλλοντος

Μετά και τις τελευταίες αλλαγές του αλγορίθμου της Google (Google’s Panda, Penguin και Hummingbird search algorithms ) έχουν επηρεαστεί περίπου το 90% των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google σύμφωνα με το έγκυρο SEO site Search Engine Watch.

Οι αλλαγές αυτές τείνουν να εξαλείψουν τον ρόλο των παραδοσιακών διαφημιστών και της παραδοσιακής διαφήμισης και έχουν μεταφέρει τη διαφήμιση σε δύο μεγάλους παίχτες σήμερα:

 1. Το Google Adwords και τη Google και
 2. Τα Social Media Ads και ανεξάρτητα site banners.

Η πρώτη κατηγορία διαφημίσεων περιλαμβάνει τη Google, το YouTube και όλο το διαφημιστικό δίκτυο της Google, το AdSense.

Η δεύτερη κατηγορία διαφημίσεων περιλαμβάνει τις διαφημίσεις όλων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως, του Facebook, Twitter -που δυστυχώς δεν λειτουργεί ακόμα με ελληνική γεωγραφική στόχευση – Tumblr και πολλά ακόμα ανερχόμενα social media και ανεξάρτητα site που βάζουν διαφημίσεις με banners.

Ο λόγος που τα οριοθετώ έτσι είναι ότι στην πρώτη κατηγορία υπάρχουν οι διαφημίσεις που δεν επηρεάζουν καθόλου το SEO του διαφημιζόμενου ούτε θετικά, ούτε αρνητικά.

Ενώ στην δεύτερη κατηγορία μιλάμε για διαφημίσεις που επηρεάζουν ουσιαστικά το SEO της προβαλλόμενης ιστοσελίδας είτε θετικά, είτε αρνητικά.

Για αυτά τα μέσα και αυτές τις ιστοσελίδες που επηρεάζουν τα αποτελέσματα της Google μέσω της διαφήμισης θα μιλήσουμε παρακάτω.

Facebook Advertising και SEO

Η ερώτηση τώρα που τίθεται είναι γιατί το Google Adwords και η διαφήμιση στη Google με banner δεν επηρεάζει τα οργανικά αποτελέσματα της Google;

Αυτό γίνεται γιατί σύμφωνα με τη Google, τα Google Adwords αν και καταγράφονται στα στατιστικά της ιστοσελίδας ως οργανικές αναζητήσεις, δεν συμμετέχουν στον αλγόριθμο της Google.

Όσοι λοιπόν ασχολείστε με το Google Adwords, συγχαρητήρια μόλις χάσατε από το SEO σας. Είστε οι λεγόμενοι αιμοδότες της Google και σας θαυμάζω για την γαλαντομία σας! Είστε πιο κεμπάρηδες και από τον Τόλη Βοσκόπουλο!

Τώρα το επόμενο ερώτημα είναι πια είναι η πιο κατάλληλη διαφήμιση που μου δίνει παράπλευρα οφέλη και στο SEO της προβαλλόμενης ιστοσελίδας;

Θα σας το πω ξεκάθαρα, η διαφήμιση με banner που έχει σύνδεσμο με τη λέξη κλειδί προς τη διαφημιζόμενη ιστοσελίδα, προσμετρείται ως backlink εικόνας ή image link από τη Google, άρα μας ανεβάζει στο SEO μας.

Επίσης και η διαφήμιση στο Facebook μιας δημοσίευσης ή απευθείας της ιστοσελίδας μας και όχι της σελίδας στο Facebook έχει ως παράπλευρες θετικές συνέπειες τα like και τα shares της δημοσίευσης, του προϊόντος αν πρόκειται για ηλεκτρονικό κατάστημα ή της ιστοσελίδας μας.

Όπως όλοι ξέρουμε, τα like και οι κοινοποίησεις, τα σχόλια στο Facebook και η συνολική μας δραστηριότητα προσμετρείται από τη Google ως θετικοί ψήφοι για την συνολική κατάταξη της ιστοσελίδας μας.

Social Media Signals ή Κοινωνικά σήματα που επηρεάζουν την κατάταξη στη Google

Παρακάτω είναι μερικά από τα κοινωνικά σήματα που δείχνουν να επηρεάζουν την κατάταξη της ιστοσελίδας σας στη Google τη στιγμή που γράφτηκε αυτό το άρθρο, και το ημερολόγιο δείχνει τη στιγμή της συγγραφής 14 Απριλίου 2015.

 1. Αριθμός των Tweets
 2. Authority των Λογαριασμών των χρηστών του Twitter
 3. Αριθμός των Facebook Likes
 4. Facebook Shares ή κοινοποιήσεις
 5. Authority των λογαριασμών του Facebook
 6. Pinterest Pins
 7. Ψήφοι από τα Social Sharing Sites
 8. Αριθμός των Google+1
 9. Authority των Google+ Λογαριασμών
 10. Σχετικότητα των Social σημάτων
 11. Social σήματα σε επίπεδο Site
 12. Likes στο Tumblr

Όταν λέμε ότι επηρεάζουν τη Google, εννοούμε ότι προσφέρουν διπλό ρόλο.

 • Πρώτον κάθε κοινοποίηση ή διαμοιρασμός είναι και ένα backlink και
 • δεύτερον, κάθε δραστηριότητα σε social media είναι και ένας θετικός ψήφος που επηρεάζει βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον την ιστοσελίδα σας ή τη συγκεκριμένη σελίδα από το site σας που πήρε το κοινωνικό σήμα.

Τα σήματα θα ήθελα να πω ότι έχουν βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη ισχύ, ενώ με το πέρασμα του χρόνου φθίνουν.

Mobile SEO και Social Media

Σχεδόν όλα τα σοβαρά social media σήμερα έχουν την δική τους έκδοση για κινητά και για τις κινητές συσκευές. Αυτό γίνεται είτε μέσω της mobile έκδοσης του social media ή μέσω κάποιας ειδικής εφαρμογής που διατίθεται δωρεάν στο App Store της Apple ή στο Google Play.

Το Mobile marketing ή το Mobile Commerce είναι η άγρια δύση με την πληθώρα ευκαιριών του 2015.

Θα πρέπει κάθε μοντέρνα ιστοσελίδα να έχει το δικό της mobile SEO και να είναι πλήρως συμβατή με την νέα αλλαγή του αλγορίθμου της Google για κινητές συσκευές.

Επίσης θα πρέπει να προσθέσετε εάν έχετε ιστοσελίδα σε WordPress τα απαραίτητα κουμπιά διαμοιρασμού για τα social media που είναι ορατά για τις κινητές συσκευές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο πρόσθετα για αυτό το σκοπό:

Θα πρέπει να επιλέξετε ένα από τα δύο παραπάνω πρόσθετα και η γνώμη μου κλείνει υπέρ του Hupso γιατί διαθέτει μεγαλύτερη παραμετροποίηση και μπορεί να τοποθετηθεί στην αρχή και όχι στο τέλος μόνο της σελίδας.

Google Plus

Το Google Plus είναι το τελευταίο κορυφαίο από άποψη σημαντικότητας social media που έχει δημιουργηθεί από τη Google για να φρενάρει τον μεγάλο γίγαντα των social media, facebook.

Το Google Plus, όπως είναι γνωστό, δεν απολαμβάνει την προτίμηση των χρηστών που ασχολούνται με τα social media. Για αυτό και παραμένει ακατοίκητο εδώ και πολύ καιρό και έτσι θέλουν να νομίζουν όλοι γιατί αυτό πρόκειται να αλλάξει τα προσεχή έτη.

Και είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει, γιατί το Google Plus συμμετέχει περισσότερο από όλα τα άλλα social media στον αλγόριθμο αναζήτησης της Google. Αυτό κρίνεται λογικό αφού Google και Google Plus είναι το ίδιο μαγαζί.

Με πολύ αυστηρή λογοκρισία, δεν αφήνει τίποτε γυμνό, spam ή ύποπτο για spam περιεχόμενο να ευδοκιμήσει, θεωρώ ότι το Google Plus αν και δεν απαιτεί την ταυτοπροσωπία που απαιτεί το Facebook, που σημαίνει ότι ένας χρήστης μπορεί να έχει και να διαχειρίζεται παραπάνω από έναν λογαριασμούς είναι υποχρεωτικό για το SEO να έχετε λογαριασμό σε αυτό.

Παρακάτω σας δίνω 6 χρυσές συμβουλές για να αυξήσετε τη δημοτικότητα σας στο Google Plus.

1. Συνδέστε το site σας με το Google Plus

Ένα WordPress Site έχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να συνδέσετε το site σας με το Google Plus. Επειδή το Google plus είναι πλέον παράγοντας SEO, ο ίδιος ο Matt Cuts το προτείνει για να ανέβουμε θέσεις στη Google.

2. Κάντε 5.000 φίλους στο Google Plus

Και πάλι η μαζική έκθεση είναι το μυστικό της επιτυχίας. Προσθέστε 5.000 φίλους για να σας βάλουν και οι άλλοι στους κύκλους τους.

3. Ανοίξτε και δεύτερο προφίλ

Και προσθέστε ξανά άλλους 5.000 φίλους, έτσι θα έχετε πιο πολλές πιθανότητες να σας βρουν.

4. Δημοσιεύστε καθημερινά στο Google Plus

Όπως κοινοποιείτε τις δημοσιεύσεις, τα άρθρα, τα προϊόντα και τις σελίδες από το site σας, έτσι και δω θα κάνετε το ίδιο για να προσελκύσετε κόσμο, αλλά και να εντάξετε στα προσωποποιημένα αποτελέσματα αναζήτησης της Google την ιστοσελίδα σας.

5. Δημιουργήστε μια σελίδα στο Google Plus με τη λέξη κλειδί

Γιατί όλες οι σελίδες στο Google Plus βγαίνουν και στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google. Δημιουργήστε τη σελίδα σας όπως έχετε τη σελίδα σας στο Facebook και προσθέστε τη διεύθυνση από το site σας. Μετά γεμίστε το με πολύτιμο μοναδικό περιεχόμενο, φωτογραφίες και βίντεο!

6. Δημιουργήστε ένα πολυπληθές group στο Google Plus

Το μεγαλύτερο στοιχείο επιτυχίας στο ίντερνετ είναι ο κόσμος! Φέρτε κόσμο και οδηγήστε τον στην ιστοσελίδα σας, στο blog ή στο e-shop σας. Φροντίστε όλος αυτός ο κόσμος να γραφτεί στη λίστα σας και μετά να γίνουν πελάτες σας.

Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στη δική μου!

Τέσσερα WordPress Plugins ειδικά για Social Media SEO

Στον αγώνα σας για περισσότερες δημοσιεύσεις στα social media, θα ήθελα να προσθέσω ότι τα κατάλληλα WordPress Plugins θα μπορέσουν να επαυξήσουν τις λειτουργίες της ιστοσελίδας σας.

Μερικά από τα πιο χρήσιμα πρόσθετα είναι τα παρακάτω:

 1. AA’s Digg Digg Alternative
 2. Hupso Share Buttons
 3. Facebook Comments Plugin
 4. Google+ Comments

Τα δύο πρώτα είναι για διαμοιρασμό στα social media, ενώ τα δύο τελευταία είναι για την υποβολή σχολίων και παρατηρήσεων στο site σας μέσω του Facebook ή του Google Plus. Επειδή τα σχόλια στα social media είναι πολύ σημαντικά για τη Google, μάλλον θα πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσετε ένα από τα δύο αυτά plugins στην ιστοσελίδα σας σήμερα κιόλας.

Τα Social Media σας προστατεύουν από μια επικείμενη τιμωρία της Google

Αφιερώνω αυτήν την ξεχωριστή παράγραφο στο κεφάλαιο διαμοιρασμός περιεχομένου με το χέρι στα social media για να σας τονίσω τον κίνδυνο τιμωρίας της Google αν προσπαθήσετε να χειραγωγήσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης με τεχνητό τρόπο.

Τεχνητός τρόπος θεωρείτε η χρήση λογισμικού Black Hat SEO, η χρήση ειδικού λογισμικού μαζικών δημοσιεύσεων στο Facebook και οτιδήποτε σκουπίδι δημιουργείται από bot και όχι από το δικό σας το χεράκι.

Έτσι άμα λοιπόν κάνατε κάποια παρασπονδία και έχετε τη φωλιά σας λερωμένη, ίσως να μην κοιμάστε τα βράδια γιατί ζείτε με τον φόβο των Ιουδαίων, καλύτερα να στραφείτε στο Social Media SEO και να επιδοθείτε στο παλιό κλασικό like, share και tweet με το χέρι σας.

Θα καταφέρετε όχι μόνο να θωρακίσετε την ιστοσελίδα σας απέναντι στη Google, αλλά και να φέρετε πραγματικούς επισκέπτες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην ιστοσελίδα σας.

Αν θα θέλατε να ανεβάσετε την ιστοσελίδα σας με τον σωστό Εκτός Σελίδας SEO τρόπο, μπορείτε να ζητήσετε μια προσφορά για προώθηση ιστοσελίδας.

Ahrefs: Ίσως το πιο αξιόπιστο εργαλείο για Social Media SEO

Ίσως πολύ από εσάς παρεξηγημένα έχετε παρανοήσει τη χρησιμότητα των εργαλείων SEO καθώς και την αξιοπιστία τους.

Και επειδή έχω δοκιμάσει δεκάδες και για να μην υπερβάλλω, εκατοντάδες εργαλεία και έχω ξοδέψει άπειρες ώρες χωρίς να βρω κάποιο πρακτικό όφελος θα ήθελα να σας αποκαλύψω ότι άμα το site σας μεσουρανούσε και ξαφνικά έχει χάσει οργανική επισκεψιμότητα ή θέσεις στη Google δεν είναι γιατί σας τιμώρησε η Google.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι έχετε προσπαθήσει να βελτιώσετε και να προωθήσετε την ιστοσελίδα σας έχοντας τα λάθος εργαλεία που σας δίνουν λάθος μέτρα και σταθμά βελτίωσης.

Έτσι, καήκατε βελτιώνοντας παράγοντες που δεν προσμετρούνται από τη Google. Λυπάμαι φίλοι μου αλλά πέσατε σε Ζονκγ!

 Δεν θέλω να αναφερθώ σε τέτοιου είδους εργαλεία και για αυτό θα εστιαστώ στο να σας προτείνω το Ahrefs και μόνο γιατί το κόστος είναι απαγορευτικό για να αποκτήσετε περισσότερα από 2 εργαλεία και γιατί είναι το πληρέστερο μέχρι στιγμής με διαφορά.

Αν δεν θέλετε να πληρώσετε, κανένα πρόβλημα, μην νομίζετε ότι το SEO δεν έχει κόστος ή ότι θα βγάλετε λεφτά από το site σας επειδή σας γουστάρει η Google. Κανένας στο ίντερνετ δεν σας παρέχει δωρεάν γεύμα και τίποτε δεν χαρίζετε.

Παρόλα αυτά, υπάρχει και κάποια δωρεάν έκδοση όπου μπορείτε να δείτε αρκετά για την ιστοσελίδα σας. Στην πληρωμένη έκδοση όμως μπορείτε να δείτε τα social media signals αναλυτικά και να αξιολογήσετε το social media SEO σας με πραγματικά στοιχεία και δεδομένα.

Τελικά, το μυστικό της επιτυχίας στα social media μοιάζει να απέχει πολύ από την καθαρή κωλοφαρδία και έγκειται μόνο στην σκληρή δουλειά και στην επίμονη και συνεχή εργασία!

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Μάθετε περισσότερα για το Social Media SEO

1 σκέψη στο “Ανεβείτε στη Google με Social Media SEO”

Σχολιάστε