ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Πώς να κερδίσετε τη μάχη των backlinks;

Πώς να κερδίσετε τη μάχη των backlinks;

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης, ιδιοκτήτης του paramarketing blog και αυτού του καναλιού στο YouTube και κάθε Δευτέρα στις 9 με την αυγούλα μιλάμε για το SEO, για το πώς να βγάλετε λεφτά από το internet, για το AMAZON FBA και το πώς να γίνετε επιχειρηματίας του Internet, για την προώθηση ιστοσελίδων και όλα αυτά τα καυτά θέματα.

Πριν προχωρήσουμε παρακάτω, κάντε like και subscribe σ’ αυτό το κανάλι για να φτάσουμε τους 10.000 συνδρομητές στην Ελλάδα, πράγμα που είναι δύσκολο, αλλά πιστεύω ότι θα με βοηθήσετε όλοι εσείς να τα καταφέρουμε.

Αφήστε το σχόλιο σας κάτω άμα θέλετε να πείτε ή να ρωτήσετε και πάμε κατευθείαν στο σημερινό θέμα που είναι πώς να κερδίσετε τη μάχη των backlinks.

Πώς να κερδίσουμε σήμερα τη μάχη των backlinks;

Διαβάστε παρακάτω.

Τι είναι το backlink;

Βασικά να ευχαριστήσω όλους εσάς που έρχεστε πρώτη φορά και να πούμε τι είναι το backlink.

Το backlink είναι ένα Link που δείχνει κάποιον από ένα site, ένα κείμενο που γίνεται ένα χεράκι, να πάει σε κάποιο άλλο site με κάποια λέξη κλειδί.

Αυτό το πράγμα λέγεται backlink ή σύνδεσμος και είναι αυτό που μας κατατάσσει στη Google κατά μέγιστο βαθμό δηλαδή ο νούμερο 1 παράγοντας στη Google, μετά από τόσες αλλαγές στον αλγόριθμο παραμένει να είναι το backlink. Και στο internet σήμερα έχουμε μια τεράστια μάχη, έναν πόλεμο ποιος θα κερδίσει τα περισσότερα backlinks, να βγει πρώτος στη Google, να μειώσει τα περιθώρια ανταγωνισμού και να ρίξει τους ανταγωνιστές του πιο κάτω από αυτόν.

pos-kerdisete-maxi-backlink-paramarketing-2-low

Γιατί μιλάμε όμως για τη μάχη των backlinks;

Το SEO γίνεται κάθε χρόνο όλο και δυσκολότερο

Το SEO σήμερα είναι ένας πόλεμος εξοπλισμών ή ένας πόλεμος πυρηνικών εξοπλισμών Την ίδια μέρα έρχεται ένας και φτιάχνει ένα site X και ένα άλλος και φτιάχνει ένα site Ψ καλύτερο από το διπλανό. Την επόμενη μέρα έρχεται ένας άλλος και φτιάχνει ένα site Ζ και την επόμενη μέρα ο άλλος κάνει ένα site 3 Ζ για να υπερκεράσει τον ανταγωνισμό.

Ο ένας μπαίνει σε 10 καταλόγους, ο άλλος σε 20 καταλόγους, ο άλλος γράφει 30 backlink και πληρώνει 40 εφημερίδες να γράφουν γι αυτόν και φτάνουμε σε ένα σημείο να είναι ασύμφορο κάποιος να βγει πρώτος με κάποιες λέξεις κλειδιά.

Ένα πράγμα που βλέπουμε συνέχεια και επιβεβαιώνεται από την κοινότητα του SEO και τους συναδέλφους και από τα αποτελέσματα της Google, γιατί εμείς σαν εταιρεία κάνουμε SEO πάνω από 8 χρόνια με την τωρινή μορφή που ξέρουμε το SEO, ασχέτως αν είχα εταιρεία πληροφορικής από το 2000.

Και το SEO κάθε χρόνο γίνεται δυσκολότερο, δηλαδή γίνεται πιο δύσκολο για κάποιον να βγει πρώτος στη Google, γίνεται πιο δύσκολο να πιάσει λέξεις κλειδιά και θα γίνεται ακόμα πιο δύσκολο για 2 βασικούς παράγοντες.

Η Google αλλάζει συνέχεια τον αλγόριθμο αναζήτησης

Ο πρώτος παράγοντας – έχω κάνει και βίντεο γι αυτό- είναι ότι η Google αλλάζει συνέχεια τον αλγόριθμο αναζήτησης, κάνοντας τα λεγόμενα core updates ή τα πυρηνικά updates, αλλάζει τον πυρήνα του αλγορίθμου της Google, ούτως ώστε να μην μπορούμε εμείς οι ειδικοί στο SEO να μην μπορούμε να ανακαλύψουμε τι άλλαξε και πως μπορούμε να βγάλουμε ένα site στην Google πιο οικονομικά και πιο εύκολα και να νικήσουμε τον ανταγωνισμό. Αυτό είναι βασικό.

Αυξάνονται εκθετικά οι νέες ιστοσελίδες

Το δεύτερο είναι ότι συνέχεια βγαίνουν περισσότερα site και κάνουν επαγγελματικό και όχι ερασιτεχνικό SEO, γιατί υπήρχε το ερασιτεχνικό SEO μέχρι κάποια στιγμή που, με τις αλλεπάλληλες ενημερώσεις της Google και με τις αλλεπάλληλες εισόδους νέων ιστοσελίδων, οι ερασιτέχνες βγήκαν off.

Μείνετε μέχρι το τέλος μαζί μου για να μάθετε πώς να κερδίσετε τη μάχη των backlinks, τι θα πρέπει να κάνετε και να σας δώσω ένα σούπερ δώρο από τον χορηγό της εκπομπής που είναι η εταιρεία Hosting Μyip, μείνετε μαζί μου και προχωράμε παρακάτω.

Πώς να κερδίσω σήμερα τη μάχη των backlinks; 3 Συμβουλές

Κάποιοι θα μου πούνε ότι πρέπει να φτιάξω περιεχόμενο στη σελίδα και μετά να φτιάξω backlinks.

  • Το νούμερο 1 είναι τα backlinks,
  • το νούμερο 2 είναι το περιεχόμενο.

Άρα δεν μπορώ να κάνω backlinks σε ένα site που έχει φτωχό περιεχόμενο.

Ωστόσο, είχα παρατηρήσει πριν χρόνια στο δικό μου site ότι με διάφορες λέξεις κλειδιά π.χ. τι είναι SEO και που είχα ανώτερης ποιότητας περιεχόμενο γιατί είμαι επαγγελματίας στον χώρο και site και με τεράστιο domain authority, μεγαλύτερο από τους ανταγωνιστές μου, έβλεπα ότι κάποιοι ανταγωνιστές μου με περνούσαν στην Google και έβγαιναν πιο πάνω από μένα.

Αυτό μου κέντρισε το ενδιαφέρον για να δω για ποιο λόγο ενώ είχα καλύτερο περιεχόμενο με 2.500 λέξεις ενώ τα άλλα site είχαν 1.500 π.χ., είχα σχετικό video, ήμουν site για το SEO, είχα το domain authority 80% ενώ οι άλλοι 50%, με περνούσαν στη Google.

Απίστευτο!

Έκανα μια απλή έρευνα ανταγωνισμού και είδα ότι οι άλλοι είχαν περισσότερα backlink σε αυτή τη σελίδα που είχα λέξη κλειδί  τι είναι SEO. Τόσο απλά.

Παραξενεύτηκα γιατί πώς η Google που θεωρεί ότι το περιεχόμενο είναι βασιλιάς θεωρεί τα backlink καλύτερα; Αυτό είναι το μυστικό φίλοι μου, γιατί όλα αυτά που διαβάζετε σε blog για το SEO είναι όλα παραμύθια. Δεν θα μπορέσετε ποτέ να βρείτε άκρη στο SEO διαβάζοντας, γιατί το SEO δεν μαθαίνεται διαβάζοντας αλλά κάνοντας.

Είμαστε στην επιχείρηση to do it.

Η εμπειρία σε μαθαίνει SEO, από τα λάθη μαθαίνουμε, η καθημερινή τριβή σε μαθαίνει και κανένας δεν θα μάθει αν δεν πάθει και αν δεν επενδύσει ευρώ, όπως εγώ. Μέχρι στιγμής, πιστέψτε με, έχω επενδύσει και επενδύω κάθε μήνα τρελά νούμερα.

Επενδύω πενταψήφια νούμερα κάθε μήνα. Μου φαίνεται και μένα αστείο αλλά είναι η αλήθεια. Γιατί το SEO είναι εξοπλισμός πυρηνικών. Βγάζει η Ρωσία καινούργιο πυρηνικό όπλο, το S400, βγάζει η Αμερική το S500, καπάκι η Ρωσία το S600. Στο τέλος δεν κερδίζει κανένας.

Εν πάση περιπτώσει, πάμε πίσω στο θέμα μας. Αφού είδα ότι άλλα site βγαίνουν μπροστά από μένα, ενώ είχα και video που είναι παράγοντας κατάταξης, ενώ οι άλλοι δεν είχαν έβγαινα τρίτος και όχι πρώτος με τη λέξη κλειδί τι είναι SEO;

Βασικά ήμουν έκτος με τη λέξη κλειδί τι είναι SEO, έριξα μερικά backlinks και πήγα τρίτος που σημαίνει ότι κάτι πάλι μου έλειπε. Ίσως δεν ήταν καλά τα backlinks, αλλά ξέρω ότι αν συνεχίσω να κάνω backlinks θα βγω πρώτος.

Βέβαια δεν είναι αυτό το νόημα, να ανταγωνιστώ για μια λέξη κλειδί ή μια φράση κλειδί, γιατί δεν υπάρχει λόγος γιατί κάθε βδομάδα κάνουμε καινούργιο περιεχόμενο. Το να βγω πρώτος ή τρίτος δεν λέει κάτι. Με ενδιαφέρει να έχω ένα τεράστιο site που να βγαίνει από τις λέξεις κλειδιά, οι ανταγωνιστές μπορεί να με πιάσουν σε κάποια σημεία, κάποιοι άλλοι σε κάποια άλλα σημεία.

Αυτό σημαίνει γιατί είμαστε ανοιχτή αγορά και υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες λέξεις κλειδιά που μπορείτε να πιάσετε αντί να εστιάσετε μόνο σε μια λέξη κλειδί ή φράση κλειδί να χάσετε χρόνο και να ξοδέψετε μια μικρή περιουσία.

1 Πρέπει κάθε μήνα να έχετε θετικό ισοζύγιο reffering domains

Οπότε πάμε πάλι, νούμερο 1 συμβουλή να έχετε θετικό ισοζύγιο referring domains και όχι όχι backlinks. Backlinks που προέρχονται από διαφορετικά site, έστω και 1. Αυτό σας ανεβάζει στην Google, ασχέτως αν κάνετε backlink από referred domains για όλο το site σε διαφορετικά σημεία.

Το καλύτερο πρόγραμμα για να βρείτε referred domains είναι το Ahrefs, το Google Search Console δεν σας δείχνει τις διακυμάνσεις, σας δείχνει μέχρι 1000 referred domains. Οπότε καλύτερα να έχετε το Ahrefs, είναι λίγο ακριβούτσικο γιατί έχει 90 ευρώ το μήνα, αλλά άμα έχετε μεγάλο site ή πολλά site θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι σας συμβαίνει και να κάνετε ανάλογες δράσεις.

2 Μην επικεντρωθείτε μόνο στο περιεχόμενο

Το νούμερο 2 είναι να μην επικεντρωθείτε μόνο στο περιεχόμενο. Το περιεχόμενο είναι βασιλιάς, αλλά χωρίς backlink κανένα site δεν βγαίνει πρώτο. Κανένα, είναι δεδομένο. Υπάρχει το λεγόμενο στα αγγλικά fallacy, σκευωρία στα ελληνικά, το λάθος να πέσω στην παγίδα του content.

Η παγίδα του content είναι να γράφω χιλιάδες λέξεις για κάθε σελίδα προορισμού χωρίς να κάνω backlinks. Αυτό δεν υπάρχει, δεν υπάρχει πιθανότητα να βγούμε πρώτοι στη Google γράφοντας μόνο περιεχόμενο.

Μπορεί να έχω καλύτερο περιεχόμενο από άλλους και να μη βγαίνω πρώτος. Αυτό συμβαίνει στο δικό μου site κατά κόρον γιατί δεν μπορώ να φτιάχνω backlinks για κάθε άρθρο. Είναι χιλιάδες τα άρθρα και θα χρειαζόμουν μήνες και έναν στρατό ατόμων να κάνει backlinks.

Οπότε, το περιεχόμενο δεν φέρνει την άνοιξη, δεν σας ανεβάζει στην Google. Κάποιοι μπαίνουν με μανία να κάνουν περιεχόμενο και το περιεχόμενο κοστίζει. Πιστέψτε με, για να βρείτε κάποιον καλό content writer ή copywriter ή αρθρογράφο είναι σχεδόν δύσκολο έως πολύ δύσκολο.

Ωστόσο, ένα καλό πρόγραμμα για να γράψετε το περιεχόμενο σας είναι το Surfer SEO που κάνει επακριβώς ανάλυση του ανταγωνισμού για τις λέξεις κλειδιά και έχω και link για να εγγραφείτε σε αυτό για να αρχίσετε να ψάχνετε και να γράφετε σωστό SEO content για το site σας.

3 Θα πρέπει να ξεκινήσετε να κάνετε backlinks από τη μέρα 1

Και το 3 είναι ότι θα πρέπει να ξεκινήσετε να κάνετε backlinks από τη μέρα 1. Day one.

Από τη μέρα που θα κάνετε το site σας, ξεκινήστε να κάνετε backlinks.

Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσετε τα backlink, τόσο καλύτερα θα πάει το site σας.

Άμα το site σας αργήσει να πάρει backlinks, δηλαδή τελειώνει η κατασκευή 30 Σεπτεμβρίου και ξεκινάτε τα backlinks 1 Οκτωβρίου, έχετε αργήσει 1 μήνα. Συνήθως αυτό μας παίρνει παραπίσω, γιατί άμα ξεκινήσω 1 Οκτωβρίου π.χ. μέχρι να τα πιάσει η Google Θα πάει 15 Οκτωβρίου γιατί, όταν ξεκινάει ένα site δεν διατρέχεται από τα bots επειδή είναι καινούργιο.

Η Google δεν ξέρει κάθε πόσο να διατρέξει το site για να δει ποια λέξη έχει πιάσει και τι δεν έχει πιάσει.

Επίσης, τα site που παίρνετε τα Links εσείς έχουν το ίδιο θέμα.

Άμα δεν είναι site μεγάλης κυκλοφορίας θα είναι πολύ δύσκολο να χρησιμοποιηθεί αυτό το backlink μέχρι να το πιάσει η Google και μετά να πιάσει ότι το site σας έχει backlink από αυτό το site. Οπότε είναι μια διαδικασία που είναι χρονοβόρα, μπορεί να κρατήσει από 15 μέχρι 45 μέρες.

Άρα, πρέπει να ξεκινήσετε από την αρχή να κάνετε backlinks, έστω και στην αρχική σελίδα για να πιάσετε μερικά πράγματα και να κερδίσετε χρόνο στην Google.

Πολλές φορές ξεκινάμε το web design 1 Σεπτεμβρίου, τελειώνουμε 30 Οκτωβρίου, ξεκινάμε τα backlinks 1 Νοεμβρίου, τα πιάνει η Google 15 Δεκεμβρίου γιατί είναι καινούργιο το site και έχουν περάσει ήδη 3,5 μήνες στο SEO – γιατί το SEO έχει να κάνει και με το design – και δεν έχουμε κάνει τίποτα.

Αυτό είναι μέγα σφάλμα, πρέπει να ξεκινήσετε από τη μέρα 1.

Αυτά φίλοι μου για το πώς να κερδίσετε τη μάχη των backlinks.

Ελπίζω να ήταν πάρα πολύ χρήσιμο το περιεχόμενο και να σας βοήθησε να πάρετε μια ιδέα για το πώς λειτουργεί το SEO σήμερα στην πραγματικότητα και τι πρέπει να κάνετε τώρα.

Επίσης, μην ξεχάσετε να κάνετε Like σε αυτό το βίντεο και subscribe στο κανάλι μου για να φτάσουμε επιτέλους τους 10.000 συνδρομητές.

Παίρνω μόνο 100 άτομα το μήνα. Ξέρω ότι το SEO είναι cult, είναι υποκουλτούρα, είναι πολύ μικρό το ποσοστό των ανθρώπων που ασχολούνται με το SEO, πώς να βγάλετε λεφτά από το internet, το Amazon Fba και όλα τα άλλα που έχουμε, αλλά κάνοντας εγγραφή, like και αφήνοντας κάποιο σχόλιο για να βοηθήσετε τα video μου να αποκτήσουν ορατότητα και σε άλλους χρήστες και να φτάσουμε τους 10.000.

Κερδίστε 50% έκπτωση στο Hosting εφόρου ζωής!

Πάμε τώρα, στη μεγάλη μας προσφορά του χορηγού του καναλιού που είναι η εταιρεία hosting Myip, με τον πιο γρήγορο server στη Ελλάδα αυτή τη στιγμή, από άποψη τιμής και ταχύτητας, έχει lightspeed τεχνολογία και έχει servers στη Θεσσαλονίκη για να έχουμε Local SEO στην Ελλάδα και στην Γερμανία στην Ευρώπη για να έχουμε international SEO.

Οι 5 πρώτοι που θα παραγγείλουν hosting με τον κωδικό έκπτωσης paramarketing50 έχουν 50% έκπτωση αυτή τη στιγμή στο hosting.

paramarketing50

Σηκωθείτε από καρέκλες, ντιβάνια, αυτοκίνητα μπείτε στο link που σας έχω βάλει και αγοράστε Hosting με 50% έκπτωση εφ’ όρου ζωής.

Μόνο οι 5 πρώτοι έχουν αυτή την έκπτωση, οπότε κινηθείτε γρήγορα. Μη σκεφτείτε να πάρετε το μικρό πακέτο γιατί μπορείτε να έχετε το διπλό πακέτο με τα μισά λεφτά.

Να πάρετε πακέτο των 200 ευρώ γιατί σας κοστίσει μόνο 100 ευρώ που είναι τζάμπα, πιστέψτε με και δεν θα βρείτε εταιρεία με καλύτερο support για το site σας. Το SEO ξεκινάει από το web design και από το hosting που είναι το σπίτι του web design. Είναι βαρόμετρο για το SEO σας η ταχύτητα φόρτωσης του site σας.

Γραφτείτε στο κανάλι μου στο YouTube!

GRAFTEITE-KANALI-YOUTUBE-1

Θέλετε να μείνετε σούπερ ενημερωμένοι με τις τελευταίες εξελίξεις στο SEO; Γραφτείτε στο κανάλι μου στο YouTube και δείτε πρώτοι κάθε Δευτέρα στις 9 με την αυγούλα το νέο μου βίντεο για το SEO, την προώθηση ιστοσελίδων, το Amazon FBA και πολλά άλλα θέματα.

Ξέρω ότι το θέμα δεν έχει εξαντληθεί και θα μπορούσα να μιλάω για το SEO και τις μηχανές αναζήτησης ώρες. Επειδή θα πρέπει να παραδώσω και μερικές ιστοσελίδες που φτιάχνω παράλληλα, θα πρέπει να σας αφήσω. Γραφτείτε στο newletter και μείνετε συντονισμένοι στα επόμενα εκπληκτικά άρθρα για το SEO, τη Google και την κατασκευή ιστοσελίδων.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για το SEO και την προώθηση ιστοσελίδων:

Σχολιάστε