ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Παθητικά Εισοδήματα Στα Κρύπτο

Τι πρέπει να κάνετε αφού δημιουργήσετε το site σας

DIMIOURGISETE SITE META-1

Τι πρέπει να κάνετε αφού δημιουργήσετε το site σας

Γιατί η κατασκευή της ιστοσελίδας σας δεν σημαίνει άμεσα και την επιτυχία σας στο ίντερνετ

Έχει αναρωτηθεί ποτέ γιατί κάποιες ιστοσελίδες πετυχαίνουν στο ίντερνετ ενώ κάποια άλλα site μένουν πίσω στην αφάνεια χωρίς να έχουν καθόλου κίνηση και πελάτες;

Υπάρχει κάποιο μυστικό επιτυχίας στο ίντερνετ; Κάποια ίσως κρυφή συνταγή που θα πρέπει να εφαρμόσετε για να πετύχετε;

Για να μάθετε τι πραγματικά συμβαίνει διάβαστε παρακάτω για να μην πέσετε και εσείς θύματα του ανταγωνισμού στο ίντερνετ.

Γιατί πετυχαίνει ένα site στο ίντερνετ;

Μια ιστοσελίδα είτε είναι eshop ή κάτι άλλο βασίζεται στα μηνιαία έσοδα για να μπορέσει να επιβιώσει και να χρηματοδοτήσει την περαιτέρω ανάπτυξη του. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μήνα θα πρέπει να υπάρχουν έσοδα και έξοδα τα οποία και έσοδα θα αποσβένουν την αρχική επένδυση που έχει γίνει.

Τώρα μπορεί να σας φαίνεται λίγο περίεργο αλλά όλες αυτές οι φήμες του ότι δεν χρειάζονται λεφτά για να κάνεις ένα site στο ίντερνετ και μόλις το κάνεις θα σε βρίσκει ο κόσμος και θα γεμίσουν οι τσέπες σου λεφτά είναι εντελώς γραφικό και αφελές.

Ποτέ από όσο θυμάμαι τον ευατό μου στο ίντερνετ -και πιστέψτε με είναι πολλά τα χρόνια που έχω στην πλάτη μου ως κατασκευαστής ιστοσελίδων– κανένας δεν πέτυχε από καθαρή κολωφαρδία στο ίντερνετ.

Η επιτυχία ερχότανε μετά από προσεχτικό σχεδιασμό και μετά από δοκιμές και λάθη που είναι σίγουρο ότι θα γίνουν στην αρχή είτε λόγω απειρίας, είτε λόγω έλλειψης των ουσιαστικών εφαρμοσμένων γνώσεων που χρειαζόταν εξαρχής για την επιτυχία.

Ένα μόνο πράγμα όμως ήταν σαφές, κανένας δεν γεννήθηκε πετυχημένος και κανένα site δεν ήταν πετυχημένο πριν λανσαριστεί σωστά στο ίντερνετ.

Διαχειριστείτε το site σας σαν πραγματική επιχείρηση

Θα πρέπει να διαχειριστείτε λοιπόν το νέο ή και το παλιό σας site σαν πραγματική επιχείρηση γιατί έτσι είναι και όχι σαν μηνιαία ελεύθερη ευχάριστη απασχόληση, κοινώς χόμπι στα ελληνικά. Η ελεύθερη ευχάριστη απασχόληση είναι η ακριβής απόδοση της λέξης χόμπι που μας είχε δώσει πριν από πολλά χρόνια ένας καθηγητής έκθεσης (φιλόλογος) στον Μποζογλανίδη, ονομαστό φροντιστήριο στη Λάρισα τότε.

Ποια είναι η διαφορά του χόμπι λοιπόν με την επιχείρηση;

Το χόμπι το κάνεις και χάνεις λεφτά, γιατί δεν σε ενδιαφέρει να βγάλεις λεφτά από αυτό, ενώ την επιχείρηση την κάνεις για να βγάλεις λεφτά. Άμα η επιχείρηση ή το site σου δεν βγάζει λεφτά, τότε μετατρέπεται σε χόμπι.

Ισχύει όμως και το αντίθετο, άμα το χόμπι σου σε βγάζει λεφτά μπορεί να γίνει και επιχείρηση μέσω ενός καλοστημένου site, και πιστέψτε με δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να κάνεις το χόμπι σου επιχείρηση.

Ένα τέτοιο παράδειγμα ενός ανθρώπου που έκανε το χόμπι του επιχείρηση είναι του eshop Fishingmold.com που ένας ερασιτέχνης ψαράς άρχισε να δημιουργεί τα δικά του καλούπια ψαρέματος με τεράστια επιτυχία. Ίσως αύριο να είστε και εσείς αυτός που θα κάνει το χόμπι του επικερδή επιχείρηση.

Η διαχείριση της ιστοσελίδας μας σαν πραγματική επιχείρηση προυποθέτει μερικά πράγματα όμως που θα ήθελα επιγραμματικά να σας αναφέρω:

 1. Κάθε site απαιτεί μια αρχική επένδυση
 2. Υπάρχουν μηνιαίες ταμειακές ροές που θα πρέπει να παρακολουθείτε, μηνιαία έσοδα και μηνιαία έξοδα
 3. Θα πρέπει να δεσμευτείτε ότι θα κάνετε το site σας να πετύχει σε εύλογο χρονικό διάστημα
 4. Θα χρειαστεί να δεσμευτείτε καθημερινά με προσωπικό χρόνο και χρήματα

Τώρα ας εξετάσουμε μία μία τα παραπάνω αξιώματα.

Κάθε site απαιτεί μια αρχική επένδυση

Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι από εσάς τώρα πέφτετε από τα σύννεφα. Σας είχαν πει ότι τα site είναι τζάμπα, ο καθένας μπορεί να κάνε ένα site και δεν χρειάζεται παρά ένα domain name, ένα hosting και μετά στήνετε το WordPress και μπαμ γίνεστε εκατομμυριούχος στο λεπτό όπως δεκάδες άλλοι!

Σίγουρα όσοι το κάνατε θα αισθάνεστε αφελής σήμερα που ξέρετε ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. To hosting δεν είναι τζάμπα και όλα τα μεγάλα sites έχουν δικό τους server και τεχνικούς που τον χειρίζεται σε 24ωρη βάση, η κατασκευή ενός site απαιτεί την εξειδικευμένη γνώση επαγγελματιών web designer και web developers και επίσης χρειάζεται καθημερινή συντήρηση και φροντίδα.

Εκτός αυτού το site χρειάζεται και μηνιαία προώθηση κάθε μήνα στις μηχανές αναζήτησης, στα social media, στο Adwords, συγγραφή νέων άρθρων, φωτογράφηση και ανέβασμα νέων προϊόντων σε περίπτωση που έχετε κατασκευάσει eshop και πολλά άλλα πράγματα.

Θα πρέπει να έχετε προυπολογίσει μια αρχική επένδυση που θα πρέπει να είναι για την κατασκευή μιας σωστής και πετυχημένης ιστοσελίδας στο ίντερνετ από 1.000€ τουλάχιστον ως και χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος και τις εφαρμογές που θα χρειαστούν για την απρόσκοπτη λειτουργία της ιστοσελίδας σας.

Σκεφτείτε ότι ανοίγετε ένα μαγαζί. Πόσα χρήματα θα χρειαστεί να διαθέσετε για να στηθεί αυτό το μαγαζί; Έτσι είναι και η ιστοσελίδα σας. Άμα έχετε κατασκευάσει μια ιστοσελίδα η οποία όμως δεν είναι επαγγελματική και δεν είναι σωστά δομημένη, ίσως να πρέπει να ζητήσετε την βοήθεια ενός επαγγελματία του χώρου, μια καταξιωμένης εταιρείας κατασκευής ιστοσελίδων που θα σας παραδώσει ένα επαγγελματικό site που θα σας φέρει αποτελέσματα.

Υπάρχουν μηνιαίες ταμειακές ροές που θα πρέπει να παρακολουθείτε, μηνιαία έσοδα και μηνιαία έξοδα

Η παρακολούθηση των ταμειακών σας ροών σε μηνιαία βάση και η διαχείριση τους είναι ζωτικής σημασίας. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι θα έχετε έσοδα και έξοδα και για να αποκτήσετε έσοδα θα πρέπει πρώτα να κάνετε έξοδα που θα σας αποφέρουν έσοδα, δεν πάει ανάποδα και δεν πρόκειται να πάει γιατί το site είναι επιχείρηση και όχι δουλειά.

Άμα το κάνατε για να αποκτήσετε μισθό, τότε απλώς θα πρέπει να βρείτε μια δουλειά και να μην προσποιήστε τον επιχειρηματία.

Καλό θα ήταν να ελέγχετε τις ταμειακές ροές σας κάθε μήνα στο excel και να σχεδιάζετε πως να αυξήσετε τα έσοδα σας. Η αύξηση των εσόδων συνήθως έρχεται με την αύξηση του προϋπολογισμού μάρκετινγκ ή καλύτερα στο ίντερνετ με την αύξηση του προϋπολογισμού digital marketing.

Το budget σας για το digital marketing θα πρέπει να περιέχει ένα μείγμα ενεργειών οι οποίες θα πρέπει να είναι στοχευμένες στην αγορά στόχο σας για να μην έχετε μεγάλες διαρροές στα έξοδα προώθησης και διαφήμισης και θα πρέπει να είναι μετρήσιμες από την άποψη της απόδοσης.

Για παράδειγμα ένα σωστό μείγμα ενεργειών digital marketing έχει τα παρακάτω:

Θα πρέπει να δεσμευτείτε ότι θα κάνετε το site σας να πετύχει σε εύλογο χρονικό διάστημα

Ο χρόνος που απαιτείτε για μια ιστοσελίδα για να πετύχει στο ίντερνετ είναι από 12-48 μήνες, ενώ για να περάσει το νεκρό σημείο, δηλαδή τα έσοδα να περάσουν τα έξοδα είναι από 6-18 μήνες συνήθως.

Και πάλι αυτά τα στατιστικά στοιχεία ποικίλουν ανάλογα με την αγορά σας και με το είδος σας καθώς και με τον οικονομικό κύκλο που υπάρχει τη δεδομένη στιγμή. Άμα η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, άμα έχει ανάκαμψη κτλ.

Υπάρχουν όμως πάρα πολλές περιπτώσεις μεγάλων εταιρειών που σήμερα είναι ηγέτες της παγκόσμιας οικονομίας όπως η Amazon, η Google και πολλές άλλες που 18 μήνες δεν ήταν αρκετοί για να καταφέρουν να βγάλουν χρήματα, στην δε περίπτωση της Amazon χρειάστηκαν περισσότερα από 7 χρόνια για να μετατρέψουν τη χασούρα σε κέρδη.

Ανεξάρτητα όμως με το συμβαίνει έξω από εσάς, η στάση σας θα σημαδέψει και το αποτέλεσμα. Για παράδειγμα θα πρέπει να δεσμευτείτε ότι θα κάνετε την ιστοσελίδα σας να κόψει λεφτά και να ξεπεράσουν τα έσοδα τα έξοδα και ότι θα κάνετε ότι χρειάζεται για να το πετύχετε αυτό.

Θα χρειαστεί να δεσμευτείτε καθημερινά με προσωπικό χρόνο και χρήματα

Για να γίνει όμως το δικό σας οικονομικό θαύμα στο ίντερνετ, θα χρειαστεί να δεσμευτείτε προσωπικά και να δεσμεύσετε τον χρόνο σας αλλά και τα χρήματα σας και όλο σας το ταλέντο για να μπορέσετε να κάνετε την ιστοσελίδα σας να γίνει μεγάλη και τρανή και να αποδώσει καρπούς.

Θα χρειαστεί λοιπόν σταθερή προσπάθεια σε καθημερινή βάση γιατί η ιστοσελίδα σας όπως κάθε πραγματική επιχείρηση είναι ένας μαραθώνιος και όχι ένας αγώνας αντοχής, στον οποίο νικητές αναδυκνείονται όσοι έχουν μεγαλύτερη αντοχή στις καθημερινές συνήθειες που θα τους οδηγήσουν στην επιτυχία.

Θα χρειαστεί λοιπόν να δουλέψετε στην αρχή ειδικά υπερωριακά χωρίς να πληρωθείτε, θα χρειαστεί να κάνετε θυσίες για να πετύχετε και να κάνετε την ιστοσελίδα σας από ένα άψυχο πράγμα σε μια επικερδή επιχείρηση.

Η δέσμευση σας θα πρέπει να είναι 100% και θα πρέπει να σέβεστε στο site σας όπως θα σεβόσασταν και τον Άγιο Ραφαήλ τον θαυματουργό ή τον Αϊ Γιάννη τον Αναμάρτυτο που γιορτάζει στη νηστεία του Δεκαπεντάυγουστου.

Ξεκινήστε με ένα μάρκετινγκ πλαν

Άμα δεν έχετε ήδη κάποιο πλάνο μάρκετινγκ το οποίο θα είναι γραμμένο και τυπωμένο στο χαρτί, με ξεκάθαρους στόχους τότε δεν ξέρετε που πηγαίνετε και δεν έχετε κάποιους στόχους για το site σας.

Κανονικά θα έπρεπε να είχατε ένα πλάνο μάρκετινγκ έστω και σε μια σελίδα το οποίο θα έχει τους στόχους, τους πόρους, τα πιθανά έξοδα και έσοδα που θα έχει το νέο σας site. Άμα το πλάνο μάρκετινγκ σας είναι ανύπαρκτο ή δεν είναι ξεκάθαρο το τι χρειάζεται να κάνετε για να πετύχετε τότε μάλλον δεν θα πετύχετε ποτέ.

Άμα έχετε δημιουργήσετε την ιστοσελίδα σας και δεν έχετε κάποιο πλάνο ή κάποια ιδέα στο μυαλό σας για το τι θα χρειαστεί να κάνετε για να δημιουργήσετε έσοδα από αυτήν, τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε τους ειδικούς άμεσα.

Μπείτε επιθετικά στην αγορά και γίνεται γνωστοί

Με την άμυνα δεν κερδίζονται μάχες και για να κερδίσετε την μάχη του ίντερνετ χρειάζεται να κάνετε επίθεση σε όλα τα μέτωπα. Θα πρέπει αρχικά να γίνεται γνωστοί και να προωθήσετε τη φίρμα σας και τα προϊόντα ή και τις υπηρεσίες σας.

Όλες οι μεγάλες εταιρείες ξοδεύουν εκατομμύρια κάθε μήνα απλώς και μόνο για να γίνουν γνωστές και να σας υπενθυμίσουν ότι υπάρχουν. Η BMW ξοδεύει κάθε χρόνο εκατομμύρια για ενέργειες μάρκετινγκ και για να σας υπενθυμίσει ότι υπάρχει όταν και άμα θα αγοράσετε αυτοκίνητο. Το πρόβλημα είναι ότι ο περισσότερος κόσμος δεν έχει BMW και δεν θα αποκτήσει ποτέ.

Άρα η BMW ξοδεύει εκατομμύρια για να φτάσει σε εσάς και εσείς δεν θα την αγοράσετε ποτέ. Φαίνεται οξύμωρο, όμως αυτή είναι η αλήθεια και το ίδιο θα πρέπει να κάνετε και εσείς άμα θέλετε να γίνεται γνωστοί στο ίντερνετ.

Δεν λέω ότι θα πρέπει να ξοδέψετε εκατομμύρια αλλά σίγουρα θα πρέπει πρώτα να δώσετε για να πάρετε. Ωστόσο μια καλή και σωστή στρατηγική είναι η στρατηγική της διασποράς σε όλα τα μέσα που υπάρχουν στο ίντερνετ.

Με άλλα λόγια θα πρέπει να μπείτε παντού άμα θέλετε να φέρετε επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας, να ανεβείτε στη Google και να αποκτήσετε νέους πελάτες.

Συνοπτικά λοιπόν σας αναφέρω ότι θα πρέπει για αρχή να μπείτε παντού: ( όχι παντού και πουθενά, αλλά παντού)

 • Οργανικό SEO και προώθηση της ιστοσελίδας σας με βάση τις λέξεις κλειδιά
 • Διαφήμιση στο Adwords
 • Διαφήμιση σε άλλα διαφημιστικά δίκτυα όπως: Facebook, native ads, μεγάλα blogs
 • Διαχείριση των social media και social media marketing
 • Καταχώρηση σε όλους τους επαγγελματικούς οδηγούς, Χρυσός Οδηγός, Vrisko,κτλ
 • Δημιουργία νέου περιεχομένου στο site, blogging, infographics, νέα γραφικά
 • Καταχώρηση του eshop σας στο skroutz, bestprice, linkwise, ntynomai, car.gr κτλ
 • Email marketing και δημιουργία τακτικού newsletter
 • Ειδοποιήσεις στον web browser

Το νόημα εδώ δεν είναι να εστιαστείτε σε ένα μόνο πράγμα γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να εγκλωβιστείτε σε αυτό το κανάλι πωλήσεων που ίσως να μην αρκεί για να σας κάνει πετυχημένους γιατί δεν θα έχει την απαραίτητη στοχευμένη κίνηση για να πετύχετε.

Θα ήταν απαραίτητο να μπείτε σε όσο το δυνατόν περισσότερα κανάλια πωλήσεων και να ενισχύσετε τον προϋπολογισμό σας στα πιο πετυχημένα, ενώ θα πρέπει να περιορίσετε το budget σας σε ότι δεν φέρνει κόσμο στο site σας.

Οτιδήποτε όμως και να κάνετε, η επιτυχία απαιτεί μαζική έκθεση σε κόσμο και προσεχτικό σχεδιασμό. Για να τα υλοποιήσετε όλα τα παραπάνω με λιγότερα χρήματα και λιγότερο κόπο θα χρειαστείτε την εμπειρία των ειδικών.

Δείτε περισσότερα για τα πετυχημένα site στο ίντερνετ:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

 

4 σκέψεις στο “Τι πρέπει να κάνετε αφού δημιουργήσετε το site σας”

 1. καλησπερα ..θα ηθελα μια προσφορα για συντηρηση και προωθηση ιστοσελιδας καθως και για διαφορες αλλες τεχνικες που εσεις γνωριζετε προκειμενου να βρισκομαι σχετικα στις πρωτες θεσεις εαν ειναι δυνατον
  εχω βιοτεχνια κατασκευης χαρτινων τσαντων και ειδων συσκευασιας και το site ειναι το http://www.bagandpack.gr
  ευχαριστω και περιμενω νεα σας

  Απάντηση
 2. Στην πορεία τις συνεργασίας και πολύ γρήγορα μετά την κατασκευή και αποπληρωμή τις Ιστοσελίδας ο πελάτης εγκαταλοιπεται πάλη στο σκοτάδι Αυτό γίνεται από μεγάλη μερίδα κατασκευαστων

  Απάντηση

Σχολιάστε