ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Πως να Βγάλτε Λεφτά Από Το Ίντερνετ: Ένας Απλός Οδηγός Για Να Δημιουργήσετε Ένα Κερδοφόρο Blog

Καλώς ήρθατε στο επιχειρηματικό μου blog και στον οδηγό πώς να βγάλετε χρήματα από το ίντερνετ δημιουργώντας μια κερδοφόρα ιστοσελίδα. Στόχος του οδηγού είναι να σας βοηθήσει να βγάλτε λεφτά από το ίντερνετ.

Αυτή η σελίδα είναι το σημείο εκκίνησης για ένα ταξίδι στον ηλεκτρονικό επιχειρηματικό κόσμο και θα σας εφοδιάσει με πρακτικές γνώσεις για να επιτύχετε τρεις βασικούς στόχους:

 1. Να τονίσει τις ποιο πολύτιμες και πιο σχετικές πηγές που βρίσκονται σε αυτό το site
 2. Να σας οδηγήσει μέσω της πιο σύντομης διαδρομής στο στόχο σας να βγάλτε λεφτά από το ίντερνετ και
 3. Να σας δώσει ένα απλό πλάνο δράσης για να πετύχετε αληθινά και διαρκή αποτελέσματα.

Άμα έχετε την περιέργεια να δείτε ποιος δημιούργησε αυτόν τον οδηγό για να βγάλτε λεφτά από το ίντερνετ, επισκεφτείτε την σελίδα ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ για να μάθετε περισσότερα για την ιστορία μου.

(Γιάννης Διβράμης, ο δημιουργός αυτού του blog και του οδηγού βγάλτε λεφτά).

Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να προσθέσετε στους σελιδοδείκτες σας αυτή τη σελίδα (πατήστε απλώς τα πλήκτρα CTRL+D) γιατί θα χρειαστείτε λίγο χρόνο μέχρι να μελετήσετε και να τα εφαρμόσετε όλα τον οδηγό.

Αποδείξετε ότι είστε δραστήριος άνθρωπος, κάντε like στη σελίδα μου, ακολουθήστε με στο twitter, καθώς και στα άλλα κοινωνικά δίκτυα, όπως το προσωπικό Κανάλι Youtube. Άμα το περιεχόμενο σας αρέσει μοιραστείτε το με τους φίλους σας.

Είστε έτοιμοι; Ας ξεκινήσουμε λοιπόν…

vgalte-lefta-internet-podcast
Podcast 1: Βγάλτε λεφτά από το ίντερνετ

Για όλους εσάς που σας κουράζει το διάβασμα, o οδηγός βγάλτε λεφτά από το ίντερνετ τώρα και σε podcast. Απλώς πατήστε το play και χαλαρώστε! Πολύτιμο υλικό για το πως να βγάλετε λεφτά από το ίντερνετ θα αρχίσει υποσυνείδητα να κυλάει στις φλέβες που μπορείτε να αξιοποιήσετε αργότερα.

 

Δείτε περισσότερα για το SEO: Κατεβάστε τον οδηγό SEO Google Πρώτη Σελίδα

Βγάλτε λεφτά από το ίντερνετ σε 8 βήματα – βίντεο μαθήματα

 1. Βγάλτε Λεφτά Από Το Ίντερνετ Βήμα 1 Κατεβάστε Τον Οδηγό
 2. Λεφτά Από Το Ίντερνετ: Βήμα 2 Τι Θα Μάθετε
 3. Λεφτά Από Το Ίντερνετ Βήμα 3 Αγορά Στόχος
 4.  Λεφτά Από Το Ίντερνετ Βήμα 4 Περιεχόμενο
 5. Βγάλτε Λεφτά Από Το Ίντερνετ Βήμα 5-Traffic
 6. Βγάλτε Λεφτά Από Το Ίντερνετ Βήμα 6- Money
 7. Βγάλτε Λεφτά Από Το Ίντερνετ Βήμα 7- Optimization
 8. Βγάλτε Λεφτά Από Το Ίντερνετ Βήμα 8 – Μυστικά Επιτυχίας

Βήμα 1 Εγγραφείτε Στα Ηλεκτρονικά Νέα Και Κατεβάστε Τον Οδηγό Βγάλτε Λεφτά Από Το Ίντερνετ

Για να κρατηθούμε σε μια τροχιά εγρήγορσης, αλλά και για να ξεφύγουμε από την ζώνη αδράνειας, θα πρέπει να εγγραφείτε στις ηλεκτρονικές ενημερώσεις όσοι από εσάς δεν το έχετε κάνει ακόμη, και μετά να κατεβάσετε τον οδηγό βγάλτε λεφτά από το ίντερνετ.

Δώστε απλώς ένα έγκυρο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και πατήστε το κουμπί της εγγραφής (Sign-Up).

Τα ηλεκτρονικά νέα είναι ένα συνοδευτικό βοήθημα για  τον οδηγό Βγάλτε λεφτά από το ίντερνετ. Δεν είναι υποχρεωτικό να πετύχετε, αλλά για να πετύχετε χρειάζεται να αναλάβετε δράση. Μετά ελέγξτε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο για να κάνετε επιβεβαίωση της εγγραφής σας.

Θα λαμβάνετε μερικά ενημερωτικά μηνύματα μερικές φορές την εβδομάδα τα οποία θα σας κατευθύνουν περαιτέρω στην διαδικασία χτισίματος μιας κερδοφόρας ιστοσελίδας και θα σας διδάσκουν διαφορετικές στρατηγικές για το πως θα βγάλτε λεφτά από το ίντερνετ.

Μόλις θα ολοκληρώσετε την εγγραφή σας θα λάβετε και έναν σύνδεσμο ( link) για να μεταφορτώσετε τον οδηγό σε ηλεκτρονικό αρχείο ΠΩΣ ΝΑ ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Ο οδηγός περιλαμβάνει μια σειρά από πηγές εικόνας, βίντεο και κειμένου για το πώς θα καταφέρετε να στήσετε μια κερδοφόρα ιστοσελίδα. Θα σας συνιστούσα να μελετήσετε τον οδηγό Βγάλτε Λεφτά διεξοδικά καθώς θα σας δώσει σαφείς οδηγίες για το πώς κατάφερα να βγάλω μια μικρή περιουσία από την νέα τεχνολογία και το ίντερνετ.

Εδώ θα μπορούσατε να με ρωτήσετε, και άμα μελετήσω τον οδηγό, θα βγάλω λεφτά από το ίντερνετ; Η απάντηση είναι απλή, όχι άμα απλώς τον διαβάσετε. Άμα όμως εφαρμόσετε τον οδηγό ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, τότε ναι, έχετε κάποιες ελπίδες να πετύχετε. Το θέμα βλέπετε δεν είναι ο κόπος, αλλά ο τρόπος. Και μέχρι να βρείτε τον κατάλληλο τρόπο για να βγάλετε λεφτά από το ίντερνετ θα πρέπει να κοπιάσετε και λίγο.

Κατόπιν, ακολουθήστε τα βήματα σε αυτή τη σελίδα, κατεβάστε και δείτε τον οδηγό (κυκλοφορεί σε Βίντεο από το προσωπικό μου  Κανάλι Youtube) και διαβάστε τα ηλεκτρονικά μηνύματα που θα σας αποστέλλω και θα έχετε όλα όσα σας χρειάζονται για να ολοκληρώσετε με επιτυχία το δικό σας κερδοφόρο site.

Συχνά θα σας στέλνω ενημερώσεις με σημαντικά άρθρα, εργαλεία και ιστοσελίδες κρίσιμες για την επιτυχία σας. Ακολουθήστε τα βήματα και κάντε πράξη άμεσα όσα μαθαίνετε. Μόνο η εφαρμοσμένη γνώση είναι δύναμη και θα σας βοηθήσει πραγματικά να βγάλτε λεφτά από την ιστοσελίδα σας.

Τώρα ας περάσουμε στο πρόγραμμα σπουδών ή γενικά στο τι θα μάθετε μέσα από αυτά τα 8 βήματα του οδηγού.

Βήμα 2 Τι Θα Μάθετε

Περιληπτικά, θα σας δώσω έναν μπούσουλα για το ποια διαδικασία θα ακολουθήσουμε.

Παρεμπιπτόντως, επειδή έχω σπουδάσει μάρκετινγκ στο Λονδίνο, η διαδικασία αυτή που θα ακολουθήσουμε είναι ίδια με την διαδικασία που ακολούθησε μέχρι τώρα κάθε πετυχημένη σελίδα που βγάζει λεφτά, καθώς και κάθε πετυχημένη επιχείρηση. Υποθέστε πως είναι ένα σύστημα franchise και όπως κάθε franchise έχει ένα εγχειρίδιο λειτουργίας ή ένα Σύστημα Επιτυχίας. Η διαδικασία είναι απλή:

1.Βρείτε τι ακριβώς ανάγκες ή κενά έχει η αγορά σήμερα και μάθετε τι ψάχνουν οι υποψήφιοι αγοραστές στις μηχανές αναζήτησης για να καλύψουν αυτήν την ανάγκη.

2. Φτιάξτε μια ιστοσελίδα που είναι γεμάτη με σχετικό περιεχόμενο που βοηθάει τους ανθρώπους να καλύψουν αυτήν την ανάγκη.

3. Οδηγήστε επισκέπτες στη σελίδα σας και μετατρέψτε τους σε συνδρομητές στα ηλεκτρονικά σας νέα ή στα Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο σας.

4. Ξεκινήστε να βγάζετε χρήματα από το κοινό σας χρησιμοποιώντας τη διαφήμιση, το ίντερνετ μάρκετινγκ, το δικτυακό μάρκετινγκ ή και ακόμα πουλώντας τα δικά σας προϊόντα και υπηρεσίες.

5. Βελτιστοποιήστε και αυτοματοποιήστε την όλη διαδικασία μάρκετινγκ, ούτως ώστε να μην χρειάζεται να εργάζεστε ολημερίς για να κρατάτε την επιχείρησή σας ανοικτή.

Για να πετύχετε τους παραπάνω στόχους, θα σας εκπαιδεύσω μέσα σε πέντε μαθήματα, τα οποία θα πρέπει να τα ολοκληρώσετε με την σειρά για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Αυτά τα μαθήματα είναι:

Α. Επιλογή Θέματος -Μικροτμήματος Αγοράς και Παραμετροποίηση του Blog σας

Β. Δημιουργία Περιεχομένου ή content

Γ. Δημιουργία Επισκεψιμότητας ή traffic

Δ. Χρηματοποίηση (βγάλτε χρήματα από την ιστοσελίδα σας)

Ε. Βελτιστοποίηση και Αυτοματοποίηση

Παρόλο που χρειάζεται δευτερόλεπτα για να διαβάσετε την παραπάνω λίστα, η όλη διαδικασία μπορεί για να ολοκληρωθεί σωστά να διαρκέσει σε κάθε βήμα της εβδομάδες, μήνες ακόμα και χρόνια.
Για να κρατάμε λοιπόν λογαριασμό του τι πρέπει να κάνουμε παρακάτω, έχω συμπεριλάβει για εσάς και έναν λογικό χρόνο υλοποίησης του κάθε βήματος. Σας ενθαρρύνω να μην βιάζεστε και να πάρετε όσο χρόνο χρειαστεί. Τα μαθήματα είναι αλληλένδετα και επάλληλα και η επιτυχής ολοκλήρωση του επόμενου εξαρτάται άμεσα από την επιτυχής ολοκλήρωση του προηγούμενου.

Για παράδειγμα, δεν υπάρχει νόημα να προσελκύσετε επισκέπτες στη σελίδα σας (Επισκεψιμότητα- Μάθημα Γ), ενώ δεν υπάρχει εκεί τίποτα να δουν (περιεχόμενο- Μάθημα Β).

Η διδακτική μεθοδολογία που χρησιμοποιώ σε αυτόν τον οδηγό ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας βασίζεται στα πάνω από 15 χρόνια προϋπηρεσίας στο μάρκετινγκ, στη νέα τεχνολογία και στις επιχειρήσεις. Βασίζεται κυρίως σε άρθρα και υλικό που συμπεριλαμβάνεται σε αυτό το site.

Η ενότητες που καλύπτουμε μέσα στην ιστοσελίδα μας είναι:

Η κύρια εστίασή μας είναι πως να βγάλουμε χρήματα από το blog μας. Ιδιαίτερα, θα πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνάμεών και της ενέργειάς μας για να κάνουμε αυτό το blog να βγάλει χρήματα και έως ότου χρειαστεί, ειδάλλως  να το πάρουμε απόφαση ότι δεν θα βγάλει χρήματα.

Προσωπικά σας συνιστώ να εστιαστείτε σε αυτόν τον σκοπό για τουλάχιστον για έξι με δώδεκα  μήνες πριν αποφασίσετε να εγκαταλείψετε αυτή την επιχείρηση και μετακινηθείτε σε μια καινούρια επιχειρηματική δραστηριότητα. Παρόλαυτα εάν το blog σας, δείξει λίγα ψήγματα επιτυχίας ( όταν εννοούμε επιτυχία , αναφερόμαστε σε οικονομικά αποτελέσματα, με άλλα λόγια στο να βγάλτε λεφτά από το ίντερνετ) θα έλεγα να επιμείνετε. Θα σας αποκαλύψω παρακάτω γιατί.

 

Αν και εστιαζόμαστε στο πως να αποκομίσουμε κέρδη από το blog μας, αυτό που στην ουσία θα μάθετε είναι Βασικές Αρχές Του Ίντερνετ Μάρκετινγκ που μπορούν να εφαρμοστούν σε όλα το φάσμα των επιχειρήσεων.

Δεν έχει σημασία εάν χρησιμοποιείται το blog σας ή όχι, αυτές οι βασικές αρχές είναι καθολικές για οποιαδήποτε ιστοσελίδα βγάζει χρήματα. Είτε είναι ηλεκτρονικό κατάστημα, είτε ηλεκτρονικό περιοδικό, είτε προσωπικό blog.

Από τότε που οι πλατφόρμες του blog όπως το WordPress είναι εύκολες και παρέχονται δωρεάν, και πάνω σε αυτές έχουν στηθεί χιλιάδες πετυχημένες επιχειρήσεις, σας συστήνω να κάνετε και εσείς το ίδιο. Οδηγίες για το πως θα εγκαταστήσετε και θα παραμετροποιήσετε το ιστολόγιο σας με το WordPress παρέχονται παρακάτω στο επόμενο βήμα. Παρόλαυτα εάν πάλι αισθάνεστε αδύναμοι τεχνολογικά, μην ανησυχείτε καθόλου. Μπορείτε  να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Δωρεάν Εγκατάστασης WordPress και να  Ξεκινήστε το blog σας Σήμερα! 

Βλέπετε είναι πάρα πολύ απλό, επειδή και εγώ αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα με σας στα πρώτα μου βήματα στο ίντερνετ και δεν είχα κάποιον να με καθοδηγήσει, πλέον γνωρίζω καλά τι χρειάζεται ένας καινούριος για να πετύχει στο χώρο και να βγάλει χρήματα από το blog του.

Σε όλο αυτόν τον οδηγό σας τροφοδοτώ με πάρα πολλά άρθρα, βιβλία και επιμορφωτικά βίντεο που μπορείτε απλώς να κατεβάσετε και να παρακολουθήσετε. Κάθε μια από αυτές τις πλούσιες πηγές έχει δημιουργηθεί σε διαφορετικό χρόνο και ίσως μερικές φορές το περιεχόμενο μου σας μπερδέψει προσωρινά. Πάντοτε να επιστρέφετε σε αυτόν τον οδηγό όταν αισθάνεστε χαμένοι στην πλοήγηση. Αυτός ο οδηγός είναι ο χάρτης που τοποθετεί όλες τις πηγές και την ύλη μαζί σε μία συνεκτική διαδικασία.

Σας υπόσχομαι ότι εάν εστιαστείτε στην μελέτη των πηγών και αναλάβετε δράση και υλοποιήσετε και τα πέντε βήματα που σας δίνω σε αυτόν τον οδηγό, θα αποκτήσετε όλη την τεχνογνωσία για το πως να βγάλετε χρήματα από το ίντερνετ. Ίσως κάποια μέρα που θα έχετε παρατήσει τη δουλεία σας και θα είστε ένας από τους εκατομμυριούχους του ίντερνετ να με ευγνωμονείτε!

 

Τώρα, ας βιαστούμε να ξεκινήσουμε με το Μάθημα Α αμέσως παρακάτω…

 

Βήμα 3 Διαλέξτε Μια Αγορά Στόχο Και Χτίστε Το Blog Σας Γύρω Από Αυτήν-Niche Μάθημα Α

 • Εκτιμώμενος Χρόνος: 1 Εβδομάδα
 • Αποτελέσματα: Επιλογή Θέματος Ιστοσελίδας, Καταχώριση ονόματος χώρου και εγκατάσταση WordPress
 • Επένδυση:
  • Περίπου 10€/ετησίως όνομα χώρου από την TopHost
  • Περίπου 50€/ετησίως φιλοξενία ιστοσελίδας από την TopHost
  • Aναθέστε την κατασκευής του site σας ή  του blog ή του e-shop σας σε μένα

   

 

Υπάρχουν πάρα πολλές στρατηγικές και τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε τα ηλεκτρονικά σας εισοδήματα, οι οποίες έχουν σαν κοινό παρονομαστή το παρακάτω:

Θα πρέπει να εξυπηρετήσετε μία ανάγκη σε μια αγορά στόχο που χρησιμοποιεί αποκλειστικά το Ίντερνετ για να καλύψει αυτήν την ανάγκη. Αυτή την ανάγκη θα πρέπει να την ικανοποιήσετε καλύτερα από τον ανταγωνισμό και σε χαμηλότερη τιμή για να θέλουν οι άνθρωποι να σας πληρώσουν και εσείς να βγάλτε λεφτά από αυτό.

Η πρόκληση είναι να αναγνωρίσετε μια ανθρώπινη ανάγκη με επαρκή ζήτηση ούτως ώστε να είναι βιώσιμη η αγορά στόχος ή το μικρομερίδιο ή μικροτμήμα της εν λόγω αγοράς. Μετά θα πρέπει να αναπτύξετε μια υπηρεσία ή ένα προϊόν για να καλύψετε αυτήν την ανθρώπινη ανάγκη και να βγάλτε λεφτά.

Εάν κατανοήσετε το συγκεκριμένο βήμα λάθος, δυστυχώς όλο το ηλεκτρονικό blog θα έχει άσχημη κατάληξη. Θα έχετε δημιουργήσει μια ιστοσελίδα που δεν θα έχει καθόλου επισκέπτες ή θα έχετε επισκέπτες αλλά κανένας τους δεν θα αγοράζει αυτό που πουλάτε, οπότε θα είναι ακατόρθωτο ή εξαιρετικά δύσκολο να βγάλτε λεφτά.

Όταν διαλέγετε το θέμα του blog σας, την αγορά στόχο δηλαδή συνδυάζετε δύο βασικά πράγματα.

1. Τι μπορείτε να προσφέρετε και το κάνετε καλά και με ευχαρίστηση για να βοηθήσετε τους άλλους

2. Και τι πραγματικά οι άνθρωποι χρειάζονται ή επιθυμούν και είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν χρήματα γι’ αυτό.

Δεν είναι και μια εύκολη απόφαση και θα πρέπει να σκεφτείτε τι θέλετε εσείς και τι θέλει η αγορά στόχος σας. Ευτυχώς δεν χρειάζεται να μαντέψετε τι θέλει η αγορά σας μια και υπάρχουν πάρα πολλά εργαλεία μάρκετινγκ και ίντερνετ μάρκετινγκ διαθέσιμα για  να αντιληφθείτε που ξοδεύουν τα χρήματά τους οι άνθρωποι στο ίντερνετ. Παρακάτω θα σας υποδείξω μερικά από αυτά τα εργαλεία στις πηγές αυτού του μαθήματος.

Ο στόχος σας είναι να μάθετε που κατευθύνονται οι επισκέπτες στο ίντερνετ. Συγκεκριμένα ποιες λέξεις κλειδιά χρησιμοποιούν οι υποψήφιοι πελάτες σας για να βρουν αντίστοιχες ιστοσελίδες και τι τους κάνει να γυρνάνε πίσω σε αυτές.

Το επόμενο βήμα είναι να δημιουργήσετε ένα blog που να αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη και να περιέχει πράγματα που θα τον κάνουν να σας επισκεφτεί ξανά. Όμως πριν κάνετε οποιαδήποτε κίνηση για να φτιάξετε την ιστοσελίδα σας ή ακόμα να επιλέξετε και ένα όνομα χώρου (domain name) θα πρέπει να κατανοήσετε πλήρως το τι ζητάνε οι άνθρωποι και πως δημιουργείτε η επισκεψιμότητα στο ίντερνετ.

Αυτό θα πρέπει να σας μπερδεύει λίγο σε αυτήν την φάση, αλλά μην ανησυχείτε γιατί στο site μου και στο ελληνικό και στο διεθνές έχω μια πληθώρα από πηγές που θα σας βοηθήσουν να ξεκαθαρίσετε αυτή την διαδικασία.

 

Σχετικά με τις πηγές του οδηγού Λεφτά στο ίντερνετ

Κάθε πηγή που παραθέτω θα χρειαστεί να την μελετήσετε διεξοδικά μέχρι να την κατανοήσετε. Αυτό δεν χρειάζεται να το παίρνετε απόλυτα τοις μετρητοίς. Δεν χρειάζεται να καταλαβαίνετε 100% τα πάντα. Απλά πρέπει να μάθετε αρκετά για να μπορέσετε να πάρετε μια σωστή απόφαση για το επόμενο βήμα.

Προσέξτε μην χαθείτε στη μετάφραση, μην κολλήσετε στη μελέτη και πάθετε ανάλυση παράλυση. Η δράση είναι το παν και όχι μόνο η γνώση. Σε κάποιες αποφάσεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε απλώς την διαίσθησή σας ή μπορείτε και να με ρωτήσετε απευθείας. Θα απαντήσω σε όλους τις απορίες και σε όλους. Απλώς στείλετε μου ένα email στο xanthogenous @ gmail.com ή χρησιμοποιείστε την φόρμα επικοινωνίας.

Στο τμήμα με τις πηγές σας δίνω τις καλύτερες και πιο εμπεριστατωμένες πηγές σχετικά με το μάθημα που διδάσκεστε και το παρέχω σε κείμενο και σε βίντεο.

Οι πηγές προέρχονται από αυτό το blog, από μαθήματα που έχω διδάξει και από δημοσιεύσεις που έχω κάνει γενικά σε διάφορες σελίδες. Πάρα πολλά από πράγματα από τις πηγές μπορεί να επαναλαμβάνονται, αρκεί να ξέρετε ότι η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης. Όσο περισσότερο επαναλαμβάνετε κάτι, τόσο βαθύτερα εντρυφήστε σε αυτό.

Τα βήματα και οι οδηγίες που σας δίνω είναι το βασικό πλάνο δράσης που πρέπει να ακολουθήσετε, οπότε χρησιμοποιήστε τις ως συμπληρωματικές του οδηγού. Μόλις ολοκληρώσετε και τις τελευταίες πηγές, μπορείτε να πάτε στο επόμενο μάθημα. Μπορείτε στο μέλλον να επιστρέψετε πίσω σε ένα προηγούμενο μάθημα αργότερα και να συμπληρώσετε τα κενά σας.

Εργαλεία και Εφαρμογές

1. Google Keyword Tool

Το Google’s keyword tool είναι ένα δωρεάν εργαλείο και θα σας δώσει πλούσια δεδομένα από την εταιρεία Google. Τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνουν μηνιαίες αναζητήσεις σε λέξεις κλειδιά τοπικά και διεθνώς. Επίσης περιέχει πάρα πολλά δεδομένα για το τι αναζητιέται περισσότερο σήμερα στο ίντερνετ. Αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε το εργαλείο της Google. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξεκινήσετε με αυτό το εργαλείο και μετά να κάνετε οποιαδήποτε άλλη κίνηση.

Όνομα Χώρου και Φιλοξενία Ιστοσελίδας

Μόλις συλλάβετε τη γενική ιδέα για την κεντρική θεματολογία του blog σας, δεν χρειάζεται να δέσετε το θέμα απόλυτα, απλά να υπάρχει κάποιο κεντρικό θέμα, το επόμενο βήμα είναι να στήσουμε το blog σας.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει:

 • Να αγοράσετε ένα όνομα χώρου
 • Να αγοράσετε ένα πακέτο φιλοξενίας ή hosting
 • Να στήσετε το Λογισμικό WordPress για να διαχειριστείτε την δυναμικά ιστοσελίδα σας.

 

Μόλις λοιπόν ολοκληρώσετε με αυτό το βήμα, θα έχετε ένα πλήρης λειτουργικό blog ανεβασμένο στον αέρα, έτοιμο να το γεμίσετε με υλικό και που μπορεί ο καθένας να το δει απλώς πληκτρολογώντας το όνομα χώρου που έχετε επιλέξει.

Ρίξτε μια ματιά στις πηγές παρακάτω και φροντίστε να βρείτε το χρόνο να τις κοιτάξετε μία προς μία. Μην ξεχνάτε δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές για την επιτυχία ούτε εκπτώσεις, ούτε παρακάμψεις. Για να βγάλτε λεφτά από το ίντερνετ θα πρέπει να δουλέψετε σκληρά και να αντιμετωπίζετε το blog σας σαν πραγματική επιχείρηση.

Πηγές Μελέτης Μάθημα Α: Όνομα Χώρου και Φιλοξενία Ιστοσελίδας

Συνιστώμενες υπηρεσίες

 • TopHost
  Αποκτήστε ένα διεθνές όνομα χώρου και αξιόπιστη φιλοξενία ιστοσελίδων σε ελληνικό server για λόγους ταχύτητας και SEO. Επιλέξτε το όνομα σας χωρίς περιορισμούς από 700 διαφορετικές επιλογές ονοματοθεσίας.

 

Βήμα 4 Δημιουργήστε Σούπερ Κατάλληλο Περιεχόμενο Για Το Κοινό Σας-Content Μάθημα Β

 • Εκτιμώμενος Χρόνος: 6 Μήνες  (μπορείτε να εργαστείτε παράλληλα και στο Μάθημα Γ: Οδηγήστε επισκέπτες στο blog σας κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του περιεχομένου)
 • Αποτελέσματα: Τουλάχιστον 100 μοναδικές αποστολές (άρθρα και βίντεο) διαθέσιμα από το blog σας και παραγωγή ενός μοναδικού αντικειμένου που το δίνετε δωρεάν σε αντάλλαγμα για την εγγραφή τους στην λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 • Επένδυση:
  • Aweber Ηλεκτρονικό Μάρκετινγκ 15€ το μήνα περίπου
  • Προαιρετικά για ανάθεση δημιουργίας βίντεο,
  • Εξοπλισμός Παραγωγής Βίντεο και Ήχου (μικρόφωνο, κάμερα ή κινητό)


Το περιεχόμενο είναι η θεμέλια και ακρογωνιαία λίθος του blog σας. Εάν Θέλετε οι άνθρωποι να επισκέπτονται την σελίδα σας θα πρέπει να υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος. Και αν θέλετε να βγάλτε λεφτά από την σελίδα σας θα πρέπει να υπάρχει εξαιρετικό περιεχόμενο στη σελίδα σας.

Σε αυτό το μάθημα οι πηγές μας εστιάζονται στο να ανακαλύψουμε στο τι ακριβώς θεωρούνε οι υποψήφιοι πελάτες σας αξιόλογο και πως το αντιλαμβάνονται οι ίδιοι αυτό. Εστιαζόμαστε στο να δημιουργήσουμε δύο είδη περιεχομένου:  κείμενο και βίντεο. Αποφεύγω πλέον μόνο τον ήχο μια και έχει υπερκαλυφθεί από το βίντεο και το βίντεο μάρκετινγκ.

Εσείς θα αποφασίσετε τι είδους περιεχόμενο θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε, κάποιοι είναι οπτικοί τύποι και προτιμούν πιο πολύ την εικόνα και τον ήχο ενώ άλλοι προτιμούν το διάβασμα σαν μέσο απόκτησης γνώσεων. Επίσης ο συνδυασμός βίντεο και ήχου είναι υποχρεωτικός εάν θέλετε να πετύχετε και να κάνετε τη διαφορά.

Για παράδειγμα,  πατήστε στη google μια λέξη κλειδί ή μια φράση όπως: 10 Things l Hate Most In Blogging και παρακολουθήστε ποια αποτελέσματα βγαίνουν πρώτα στη σελίδα των αποτελεσμάτων. Από 165 εκατομμύρια περίπου αποτελέσματα προβάλουν στην πρώτη και δεύτερη θέση το Κανάλι Vimeo μου, το Κανάλι Youtube και τρίτο η σχετική αποστολή στο διεθνές ParaMarketing Blog .

Πουθενά δεν υπάρχει κάποιο αρχείο ήχου που να φιγουράρει πρώτο στα αποτελέσματα, ούτε κάποιο άλλο είδους ή μορφή περιεχομένου, όπως αρχείο ήχου ή λογισμικό ή pdf αρχείο κτλ. Όχι ότι δεν υπάρχει, απλά δεν εμφανίζεται στα αποτελέσματα. Αυτό το μικρό μυστικό θα σας το αποκαλύψω αργότερα όταν θα φτάσουμε στο μάθημα σχετικά με την κίνηση επισκεπτών στη σελίδα σας.

Συνοψίζοντας έχετε δύο κύριους στόχους σε αυτό το μάθημα:

 • Να συμπληρώσετε το blog σας με ποιοτικό και χρήσιμο περιεχόμενο σε μια περίοδο μερικών μηνών
 • Να δημιουργήσετε ένα μοναδικό πράγμα αξίας, μια αναφορά, ένα βιβλίο, ένα βίντεο το οποίο θα το δίνετε δωρεάν σαν κίνητρο για να ενταχθεί κάποιος στη λίστα με τα email σας.

Η συμβουλή μου είναι να εστιαστείτε πρώτα στο να γράψετε τα βασικά άρθρα-πυλώνες στη σελίδα σας, τουλάχιστον ένα την ημέρα εάν όχι και παραπάνω. Όσο περισσότερα άρθρα, τόσο το καλύτερο. Εάν δεν τα πάτε τόσο καλά με το γράψιμο, μάθετε πώς να φτιάχνετε βίντεο. Μην ανησυχείτε παρακάτω θα ακολουθήσει μια ολοκληρωμένη σειρά βίντεο μάρκετινγκ στις πηγές.

Οι άλλοι στόχοι αυτού του μαθήματος είναι να φτιάξετε ένα ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο για να μπορέσετε να χτίσετε την λίστα με τα email των υποψήφιων πελατών. Θα συνιστούσα να ξεκινήσετε προσφέροντας εβδομαδιαία χρήσιμα θέματα και συμβουλές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ένα μάθημα δια ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Για παράδειγμα πέντε μαθήματα που θα παραδίδονται ηλεκτρονικά για κάθε μία μέρα της εβδομάδος.
Εναλλακτικά, εστιαστείτε στο να γράψετε μια σειρά άρθρων (στο WordPress ονομάζονται αποστολές) στο blog σας, τις οποίες μπορείτε να τοποθετήσετε όλες μαζί σε μία μορφή συνοπτικής αναφοράς και να δημιουργήσετε και μία βίντεο έκδοση της  αναφοράς.  Δώστε ελεύθερα την αναφορά σε αντάλλαγμα κάποιος να εγγραφεί στη λίστα σας.

Μην αγχώνεστε, οι πηγές παρακάτω θα σας κατατοπίσουν και θα σας επεξηγήσουν πως να συνδυάσετε όλα τα παραπάνω. Καλή επιτυχία!

Πηγές Για Το Ηλεκτρονικό Μάρκετινγκ

Τώρα που έχετε καταπιαστεί για τα καλά με τη δημιουργία εκπληκτικού περιεχομένου θα ήταν συνετό να ξεκινήσετε τη διαδικασία δημιουργίας της ηλεκτρονικής λίστας σας.  Τον άλλο στόχο που θα πρέπει να εκπληρώσετε σε αυτό το Μάθημα.

Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να εγγραφείτε στην υπηρεσία ηλεκτρονικού μάρκετινγκ Aweber για να αρχίσετε σιγά σιγά να δημιουργείτε τη βάση των υποψήφιων πελατών σας μαζεύοντας email υποψήφιων πελατών.

Για αυτό θα πρέπει  να τοποθετήσετε σε περίοπτες θέσεις στο blog σας όπου οι επισκέπτες να μπορούνε να εγγραφούνε στη λίστα με τις ενημερώσεις. Υπάρχουνε πάρα πολλά εργαλεία για να χρησιμοποιήσετε για αυτό το σκοπό, ειδικά στο WordPress τα περισσότερα εκ των οποίων είναι δωρεάν.

Για να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να αναπτύξετε την λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επισκεφτείτε τις παρακάτω πηγές:

Πηγές Μελέτης Μάθημα Β: Ηλεκτρονικό Μάρκετινγκ

 • Mailing Lists and Autoresponders– Why They Are So Important?
 • Boosting Your Sales With Autoresponders
 • Which email autoresponder to choose?
 • Do l need an email campaign?

Μάθημα Β Εργασίες

 • Δημιουργήστε μια αποστολή ή άρθρο περιεχομένου βίντεο και κειμένου κάθε μέρα για τουλάχιστον τρεις μήνες
 • Δημιουργήστε ένα είδους κίνητρο για να ενταχθεί κάποιος στη λίστα σας (Μαθήματα διά αλληλογραφίας, αναφορές, ηλεκτρονικά βιβλία)
 • Τοποθετείστε μια περίοπτη φόρμα εγγραφής στο blog σας
 • Εγκαταστήστε κάποια εργαλεία ηλεκτρονικού μάρκετινγκ για να μαζέψετε τα email χρηστών

 

Βήμα 5 Οδηγήστε Επισκέπτες στο Blog Traffic Μάθημα Γ

 • Εκτιμώμενος χρόνος: 6 Μήνες (ολοκληρώνεται παράλληλα με το Μάθημα Β)
 • Αποτελέσματα: Αποκτήστε 100 έως 300 μοναδικούς επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας και φθάσετε τους 1.000 συνδρομητές στην ηλεκτρονική σας λίστα
 • Επένδυση: Προαιρετικά για έξοδα διαφήμισης, δημοσιότητας κτλ.

7-symvoules-lista-email-2

Σε αυτό το μάθημα -Μάθημα Γ- θα μιλήσουμε για την επισκεψιμότητα ή την κίνηση γενικότερα των επισκεπτών προς το blog σας. Αυτό μπορεί να γίνει σχεδόν ανέξοδα εάν είστε έμπειροι στο να δημιουργείτε κίνηση προς την ιστοσελίδας σας και ένα είστε διατεθειμένοι να δουλέψετε για αυτό. Ειδάλλως θα πρέπει να ξοδέψετε χρήματα για να πληρώσετε άλλους ειδικούς να το κάνουν αυτό για εσάς, να πληρώσετε για την διαφημιστική σας καμπάνια ή για να δημιουργήσετε το σχετικό υλικό μάρκετινγκ.

Οι πηγές σε αυτό το μάθημα παρουσιάζουν πάρα πολλές τεχνικές που μπορείτε να τεστάρετε -συγγνώμη για τον νεολογισμό- στο blog σας για να δείτε εάν δημιουργούν κίνηση προς τη σελίδα σας. Θα μάθετε για το πως λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης, για την βελτιστοποίηση αυτών των μηχανών αναζήτησης (SEO), διαφήμιση με χρέωση ανά κλικ, αρθρογραφικό μάρκετινγκ, Ηλεκτρονικές Δημόσιες Σχέσεις και άλλες τακτικές οι οποίες έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι προκαλούν σημαντική κίνηση προς το blοg σας.

Προσέξετε να μην χάσετε το χρόνο σας σε τεχνικές που δεν φέρνουν αποτελέσματα σε εσάς. Ένα πράγμα που δουλεύει για κάποιον άλλον δεν σημαίνει ότι θα είναι το ίδιο αποτελεσματικό και για την περίπτωσή σας.

Θα ήταν προτιμότερο να εστιαστείτε στο να βρείτε δύο ή τρεις τεχνικές που φέρνουν τα καλύτερα αποτελέσματα για εσάς και να μείνετε σε αυτές, παρά να πηδάτε από τεχνική σε τεχνική. Εάν κάτι δουλεύει για σας απλώς συνεχίστε το και αγνοήστε τα υπόλοιπα εκτός εάν έχετε ελευθερο χρόνο ή χρήματα. Επίσης προσέξτε το σύνδρομο του γυαλιστερού αντικειμένου (Shinny.Object.Syndrome) και να ενθουσιάζεστε με κάθε τι καινούριο ανακαλύπτετε.

Βεβαιωθείτε όταν προσελκύετε επισκέπτες να καταγράφετε τις πηγές επισκεψιμότητας. Ένα εύχρηστο εργαλείο είναι το Google Analytics το οποίο παρέχεται και δωρεάν. Παρακολουθήστε τα αποτελέσματα και ψάξτε για μακροπρόθεσμα οφέλη.

Ενέσεις βραχυπρόθεσμης κίνησης είναι ευπρόσδεκτες, αλλά το πρόβλημα είναι ότι είναι βραχυπρόθεσμα. Το σημαντικότερο είναι να έχετε πάντα μια αισθητά σταθερή άνοδο επισκεψιμότητας στο blog σας. Επίσης βεβαιωθείτε ότι υπάρχει άμεση σχέση στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην σελίδα σας με την αύξηση των νέων εγγραφών στην ηλεκτρονική σας λίστα.

Το μοντέλο της ηλεκτρονικής επιχείρησης είναι αυτό που έχει να κάνει με την άντληση επισκεψιμότητας από το ίντερνετ με κατεύθυνση τη σελίδας σας. Κατόπιν την αγορά κάποιος υπηρεσίας ή προϊόντος το οποίο θα σας κάνει να βγάλτε λεφτά.

Αυτές είναι οι πηγές για να μελετήσετε περαιτέρω στο μάθημα της επισκεψιμότητας:

Πηγές Μελέτης Μάθημα Γ: Traffic

 • How to start an Internet Business Blog Part 3
 • How To Market Your Internet Business Blog With No Money
 • 101 Tips To Massive Increase Blog Traffic
 • How to promote your blog, a beginner’s guide
 • 17 Massive Web Traffic Tips
 • Simple Blogging Traffic Attraction Tips
 • 7 Tips Of How To Grow A Huge Email List
 • 11 Traffic Explosion Tips

Επιπλέον Μελέτη: Δημιουργία Επισκεψιμότητας

Μάθημα Γ Εργασίες

   • Βελτιστοποιήστε την εσωτερική δομή της σελίδας σύμφωνα με τις βασικές αρχές SEO
    • Δημιουργήστε τα ανάλογα permalinks
    • Προσθέστε ένα sitemap στην ιστοσελίδα σας και υποβάλετε το στα Google Εργαλεία Webmaster
    • Εξασφαλίστε ότι έχετε γράψει τους σωστούς τίτλους για το Blog σας
   •   Γράψτε και δημοσιεύστε τουλάχιστον 2 δανεικά άρθρα για άλλα ιστολόγια και εξασφαλίστε ότι σας έχουνε δώσει ένα σύνδεσμο προς την σελίδα σας
   • Δημιουργήστε ένα κανάλι στο YouTube και υποβάλετε το πρώτο σας βίντεο σε αυτό.
   •   Ξεκινήστε την Σελίδα σας Στο Facebook και έναν λογαριασμό στο Twitter για τo blog ή επιχείρησή σας
   • Δοκιμάστε μία τεχνική προσέλκυσης επισκεπτών για μία εβδομάδα για να δείτε ποια δουλεύει για εσάς, για παράδειγμα: Σχόλια (αφήστε τρία σχόλια σε τρία blog κάθε μέρα)
   • Φόρουμ Μάρκετινγκ (γράψτε 5 μακρά άρθρα τουλάχιστον 400 έως 700 λέξεις σε ένα δημοφιλές φόρουμ κάθε βράδι)
   • Facebook Μάρκετινγκ (ξεκινήστε τη σελίδα σας και αρχίστε να μαζεύετε επισκέπτες
   • Twitter Μάρκετινγκ (δημιουργήστε τη δική σας σελίδα στο twitter και ξεκινήστε να αναδράτε με υποψήφιους πελάτες)
   • Βίντεο Μάρκετινγκ (δημιουργήστε το πρώτο σας βίντεο και υποβάλετέ το στο YouTube)
   • Δημοσιότητα ή Δημόσιες Σχέσεις (δημιουργείστε μια δημοσίευση Τύπου και υποβάλετέ το στο ανάλογα μέσα δημοσίων σχέσεων)
   • Δημιουργία Συνδέσμων σε τρίτα ιστολόγια (δημιουργήστε περιεχόμενο αποκλειστικά για να έλξετε φίλιους συνδέσμους)

 

Βήμα 6 Δοκιμάστε Και Συνδυάστε Διαφορετικές Μεθόδους Χρηματοποίησης-Monetization Μάθημα Δ

 • Εκτιμώμενος Χρόνος: 6 Μήνες (Οι Δοκιμές μάρκετινγκ ξεκινάνε από την πρώτη στιγμή που θα έχετε επισκεψιμότητα στη σελίδα σας )
 • Αποτελέσματα: Βγάλτε το πρώτο σας ευρώ από το ίντερνετ, κατόπιν προχωρήστε στα 200€ το μήνα ή περισσότερα σε μια περίοδο 6 μηνών
 • Επένδυση: Προαιρετικά έξοδα για δημιουργία ηλεκτρονικών προϊόντων, συστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου, εκπαίδευση.

 

Σε αυτό το Μάθημα Δ θα μιλήσουμε για το πως θα βγάλετε χρήματα από το blog σας. Είμαστε στο στάδιο της Χρηματοποίησης. Σε αυτό το στάδιο θα εστιαστούμε στο να δοκιμάσουμε διάφορα μοντέλα χρηματοποίησης (monetization: η διαδικασία της παραγωγής χρήματος ή το πως βγάζετε λεφτά από την ιστοσελίδα σας) μέχρι να βρείτε έναν συνδυασμό που είναι συνεκτικά κερδοφόρος και όχι σπασμωδικά.

Τα τέσσερα μοντέλα χρηματοποίησης με τις οποίες θα ασχοληθείτε σε αυτό το μάθημα είναι

 1. Διαφήμιση
 2. Affiliate Μάρκετινγκ
 3. Δικτυακό Μάρκετινγκ
 4. Ανάπτυξη Προϊόντος

Θα σας πρότεινα να ακολουθήσετε πιστά τα μοντέλα χρηματοποίησης με τη σειρά που σας ανέφερα μια και είναι ευκολότερο να βγάλετε χρήματα από διαφημίσεις παρά να δημιουργήσετε το δικό σας προϊόν. Σαν τελικό στόχο θα πρέπει να έχετε πάντα στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας να δημιουργήσετε το δικό σας προϊόν γιατί είναι ο πιο κερδοφόρος τρόπος για να βγάλετε χρήματα από όλους τους παραπάνω. Είναι μια έξυπνη ιδέα να δημιουργήσετε πολλαπλές πηγές εισοδήματος για να μην είστε εξαρτημένοι μόνο από μια πηγή, αλλά και για να επιτύχετε να αποκτήσετε το ίντερνετ lifestyle.
Οι πηγές και παραπομπές παρακάτω παρουσιάζουν με απλότητα έυκολες τεχνικές για να βγάλετε χρήματα , όπως το Σύστημα Διαφημίσεων Google AdSense  μέχρι πολύπλοκες τεχνικές για το πως να δημιουργήσετε ένα κανάλι πωλήσεων του δικού σας αποκλειστικά προϊόντος.

Σας συνιστώ να το κρατήσετε όσο πιο απλό γίνεται και να ξεκινήσετε στα πρώτα σας βήματα βάζοντας απλώς διαφημίσεις στη σελίδα σας και γράφοντας παράλληλα αξιολογήσεις προϊόντων και υπηρεσιών που μεταπουλάτε. Πειραματιστείτε με διάφορα είδη προϊόντων και διαφημίσεων μέχρι να καταφέρετε να βγάλετε χρήματα άμεσα και επαναλαμβανόμενα.

Εδώ είναι οι πηγές που θα σας βοηθήσουν στο να βγάλτε λεφτά από το blog σας.

 

Πώς Να Δημιουργήσετε Ένα Κανάλι Πωλήσεων Για Απεριόριστα Κέρδη

Τα παραπάνω άρθρα, αν και δανεισμένα από ένα φίλιο blog θα σας εισάγουν στην έννοια του Καναλιού Πωλήσεων ή Καναλιού Μάρκετινγκ. Το κανάλι Πωλήσεων είναι παρά πολύ σημαντικό για την σελίδα σας μιας και θα σας βοηθήσει να βγάλτε λεφτά αποκτώντας σχέσεις με τους επισκέπτες σας και μετατρέποντάς τους σε υποψήφιους αγοραστές όταν αυτοί θα ενταχθούν με κάποιο τρόπο στη λίστα σας. Κατόπιν αυτοί μπορεί να γίνουν πελάτες και κάποιοι από αυτούς συνεργάτες σας. Ο κύκλος είναι απλός:

Επισκέπτης>Ενδιαφερόμενος>Υποψήφιος->Πελάτης Ή Συνεργάτης

Το Κανάλι πωλήσεων θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια μόνιμη,  αειθαλής και αειφόρο πηγή εισοδήματος για το blog σας. Μην το παραβλέψετε!

Επιπλέον Μελέτη: Βγάλτε Λεφτά Από Το Blog Σας

Affiliate Marketing

Για Προχωρημένους: Πώς Να Δημιουργήσετε Το Δικό Σας Προϊόν

 • How To Maximize Profit From Every Product You Create
 • How To Gain Access To Inner Circle Top Affiliates

Εργαλεία Που Θα Σας Βοηθήσουν Να Πουλήσετε Τα Προϊόντα Σας

Μάθημα Δ Εργασίες

 • Δοκιμάστε το Google AdSense για το blog σας για ένα μήνα για να δείτε πόσα χρήματα μπορείτε να βγάλετε
 •  Γράψτε προτάσεις αγοράς για προϊόντα που προτείνετε και πουλάτε μέσω του ClickBank ή Amazon
 • Αποφασίστε ποιο θα είναι το αποκλειστικά δικό σας προϊόν και ορίστε μια ημερομηνία που θα το λανσάρετε στην αγορά
 • Σχεδιάστε πως θα μοιάζει το κανάλι πωλήσεων σας σε 2 χρόνια από σήμερα όταν θα έχετε μια πλήρη γκάμα προϊόντων.

 

 

Βήμα 7 Βελτιστοποιήστε Και Αυτοματοποιήστε Την Ηλεκτρονική Σας Επιχείρηση-Optimization Μάθημα Ε

 • Εκτιμώμενος Χρόνος: Συνέχεια
 • Αποτελέσματα: Μείωση της προσωπικής σας εργασίας σε 2 έως 4 ώρες τη μέρα και αυξήστε το εισόδημά σας στο επίπεδο των 2.000+ ευρώ το μήνα
 • Επένδυση: Προαιρετικά έξοδα για αγορές λογισμικού, μηχανογράφησης, αυτοματοποίησης, ανάπτυξης νέων προϊόντων και πρόσληψης υποστηρικτικού προσωπικού.

 

Αυτή τη στιγμή, για να βρίσκεστε στο βήμα 7  σημαίνει ότι ξεκινήσατε να βγάζετε κάποια χρήματα από το blog σας. Συγχαρητήρια! Οπότε αυτό το μάθημα θα σας διδάξει πως να αυξήσετε τα εισοδήματά σας και να μειώσετε την εργασία σας. Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να δημιουργήσετε επιχειρηματικά συστήματα και πιθανώς να αναγκαστείτε να αναθέσετε συγκεκριμένες δουλειές σε τρίτους.

Η πρόκληση εδώ είναι να διατηρήσετε τα εισερχόμενα ηλεκτρονικά σας εισοδήματα ενώ προσπαθείτε να απαλλαγείτε από την ίδια την επιχείρησή σας. Είναι επίσης δύσκολο να σταθεροποιήσετε το εισόδημά σας και να ξέρετε πόσα βγάζετε το μήνα για να δημιουργήσετε τον προϋπολογισμό σας και να ελέγξετε τα έξοδα και τα έσοδά σας, τις επενδύσεις σας στη ανάπτυξη της επιχείρησής σας κτλ.

Η καλύτερη συμβουλή που σας δίνω είναι το να κρατήσετε την επιχείρησή σας σε όσο πιο απλό επίπεδο γίνεται. Όταν κάνετε κάτι που αποδίδει, αποφύγετε το να κάνετε περισσότερα από αυτό και να παραβλέψετε καινούριες ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν μπροστά σας. Μεγιστοποιήστε ότι δουλεύει, αυτοματοποιήστε την διαδικασία και ξεκινήσετε ένα καινούριο έργο ή προϊόν.

Οι πηγές παρακάτω εστιάζονται στο πως να βελτιστοποιήσετε την επιχείρησή σας και συγκεκριμένα το blog σας. Ιδιαίτερα να δημιουργήσετε ένα σύστημα εξυπηρέτησης πελατών πριν και μετά την πώληση, υποστήριξης πελατών κτλ.

Να μελετήσετε πως να προπωλήσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας ξανά και ξανά με ένα σύστημα αυτόματης προώθησης στην αγορά, πως να δημιουργήσετε κίνηση  και περιεχόμενο στη σελίδα σας και τέλος να προετοιμάσετε την επιχείρησή σας για πώληση και να αποκομίσετε μεγάλα κέρδη. Σας φαίνεται παράξενο;

Εδώ είναι οι πηγές για να μελετήσετε το Μάθημα Ε:

Πηγές Βελτιστοποίησης Και Αυτοματοποίησης

 • How to start an Internet Business Blog Part 5
 • How To Work Less and Earn More By Leveraging The Synergy Between People And Technology – Αυτό το εκπληκτικό άρθρο σας εισάγει απευθείας στο πως μπορείτε να μοχλεύσετε ανθρώπους και χρόνο για να αυτοματοποιήσετε την ηλεκτρονική σας επιχείρηση.

 

Πως Να Δημιουργήσετε Ένα Βιώσιμο Blog

 • Is Professional Blogging A Sustainable Business Model?
 • Part 2 – Do You Have What It Takes To Be A Professional Blogger?
 • Part 3 – The Advantages Top Bloggers Have That You Don’t
 • Part 4 – The Key Resource For A Sustainable Blogging Business
 • Part 5 – Is This The Only Sustainable Blogging Business Model?

Αποκτήστε Internet Lifestyle

Τα παρακάτω άρθρα είναι σχετικά ένα ο πρωτεύον σας στόχος είναι να δημιουργήσετε αρκετά χρήματα για να παρατήσετε τη δουλεία σας και να έχετε μια επιχείρηση σε μέγεθος Ipad, όπου μπορείτε να την πάρετε μαζί σας όπου και εάν πάτε ανά τον κόσμο.

 

 

Πως να Πουλήσετε Το Blog Σας Διαγράφοντας Μεγάλα Κέρδη

 

Εάν πάλι βαρεθήκατε το blog σας και αισθάνεστε ότι ωρίμασε η επιχείρηση σας και ήρθε η στιγμή για να πωληθεί, τότε σίγουρα θα βρείτε ενδιαφέρον το παρακάτω άρθρο.

 • How To Invest In Websites In Your Spare Time

Επιπλέον Μελέτη: Αυτοματοποίηση Και Συστηματοποίηση

Μάθημα Ε Εργασίες

 • Προσλάβετε έναν προσωπικό βοηθό για το blog σας ή κάποιον εξωτερικό συνεργάτη και αναθέστε του κάποιες εργασίες φασόν
 • Γράψτε μια ολοκληρωμένη σειρά από την καμπάνια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα δημιουργήσετε, ούτως ώστε να καλύψετε ένα έτος από αυτοματοποιημένες αποστολές email στους συνδρομητές σας
 • Στρατολογήστε ή αναζητήστε εθελοντές για να γράψουν άρθρα για τη σελίδα ή το blog σας
 • Στρατολογήστε κάποιον εξωτερικό συνεργάτη για να δουλέψει στο να προωθήσει το blog σας μέσω τεχνικές SEO ή διαφήμισης
 • Εγγραφείτε στην Cash Unite, μια αυτοματοποιημένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και διαφήμισης
 • Δημιουργείστε μια αλληλουχία ηλεκτρονικών μυνημάτων και περιεχομένου για να το χρησιμοποιήσετε για το επερχόμενο λανσάρισμα προϊόντος
 • Εάν επιθυμείτε να πουλήσετε την ιστοελίδα σας, δημιουργήστε ένα ψηφιακό προσπέκτους για να το δώσετε σε πιθανούς αγοραστές.

 

 

Βήμα 8 Bonus: Απλές Συμβουλές Επιβίωσης Στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν

 • κτιμώμενος Χρόνος: Για όλη σας τη ζωή
 • Αποτελέσματα:  Αγγίξτε τα όρια της Αυτοπραγμάτωσης στην Πυραμίδα του Maslow και απολαύστε τη ζωή και τα παθητικά ηλεκτρονικά εισοδήματα
 • Επένδυση: Ο προσωπικός σας χρόνος για να εξασκηθείτε, να επενδύσετε στον εαυτό σας και στην εκπαίδευσή σας.

 

Άφησα το καλύτερο για το τέλος και ξεκάθαρα το πιο σημαντικό βήμα από όλα τα άλλα.

Τα πάντα σε αυτό το μάθημα εστιάζονται στο νου σας. Ο νους σας είναι το εργαλείο το οποί θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε τα παραπάνω εκπαιδευτικά βήματα. Εάν λοιπόν ακολουθήσετε τα παραπάνω 7 βήματα και καταφέρετε να βγάλετε χρήματα από το blog σας είναι γιατί ο νους σας σας οδήγησε ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ στην επιτυχία. Η σκέψη οδηγεί σε δράση και η δράση σε αποτελέσματα.

Προσωπικά μου αρέσει το βήμα 8 γιατί μεταφέρει μια προσωπική νότα για το πως μπορεί να πετύχει κάποιος και τί εμπόδια θα συναντήσει στο δρόμο προς την επιτυχία.

Στις πηγές που παραθέτω παρακάτω θα μάθετε πολλά σημαντικά πράγματα για να ελέγξετε το νου σας και να αποκτήσετε επιτυχία στο νέο σας ηλεκτρονικό εγχείρημα και να βγάλετε χρήματα με ουρά από το blog σας.

Πώς Να Επιτύχετε Μια Θετική Αλλαγή Στη Ζωή Σας – Άρθρα

 1. Is It Really Possible To Create The Change You Want In Your Life?
 2. Ten Tips For Goal Setting
 3. A Guide To Personal Success

Επιπλέον Μελέτη: Προσωπική Ανάπτυξη

 • The Key To Happiness
 • My Vision Board

Ηλεκτρονικά Νέα

 1. How To Build A Popular Blog
 2. How To Interlink Your Blog Articles To Increase Traffic

 

Βγάλτε λεφτά από το ίντερνετ σε 8 βήματα – βίντεο μαθήματα

 1. Βγάλτε Λεφτά Από Το Ίντερνετ Βήμα 1 Κατεβάστε Τον Οδηγό
 2. Λεφτά Από Το Ίντερνετ: Βήμα 2 Τι Θα Μάθετε
 3. Λεφτά Από Το Ίντερνετ Βήμα 3 Αγορά Στόχος
 4.  Λεφτά Από Το Ίντερνετ Βήμα 4 Περιεχόμενο
 5. Βγάλτε Λεφτά Από Το Ίντερνετ Βήμα 5-Traffic
 6. Βγάλτε Λεφτά Από Το Ίντερνετ Βήμα 6- Money
 7. Βγάλτε Λεφτά Από Το Ίντερνετ Βήμα 7- Optimization
 8. Βγάλτε Λεφτά Από Το Ίντερνετ Βήμα 8 – Μυστικά Επιτυχίας

 

 Μάθημα Bonus Εργασίες

 • Δημιουργήστε τον δικό σας Ενορατικό Πίνακα (Vision Board) και γράψτε ένα άρθρο με φωτογραφία ή ένα βίντεο για αυτό
 • Καταγράψτε τους στόχους του blog σας, τους προσωπικούς και επαγγελματικούς σας στόχους μέσα από αυτό σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμου και μακροπρόθεσμο επίπεδο
 • Αποκτήστε ένα blog πρότυπο και αναφέρετε γιατί θέλετε να γίνετε σαν και αυτό
 • Γράψτε τη δήλωση αποστολής σας και τί θα προσφέρει το blog σας.

 

7 σκέψεις στο “ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ”

 1. Σ’ευχαριστώ για την απάντηση Γιάννη- επέτρεψέ μου να σε λεω έτσι αν και προσωπικά δεν γνωριζόμαστε- αλλά θεωρώ ότι προσφέρεις πολλά σε κάποιους σαν εμένα που βρισκόμαστε λιγάκι χαμένοι στο…..ΙΝΤΕΡΝΕΤ!!! Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι σχετικά με το blog που θέλω να κάνω, για ένα θέμα που θέλω να προσθέσω και θα ήθελα την εμπειρία σου. Ομως δεν επιθυμώ να το μοιραστώ δημόσια, είναι λιγάκι προσωπικό, γι’αυτό αν σου είναι εύκολο θα ήθελα να μου πεις το email σου ή όπως αλλιώς θέλεις να επικοινωνήσουμε. Σ’ευχαριστώ εκ των προτέρων….

  Απάντηση
 2. Αυτά τα μαθήματα που λες, αναφέρονται μόνο για wordpress; Μ’ενδιαφέρουν αντίστοιχες πληροφορίες για blog απλό, στη Google. Πώς μπορώ να μάθω όλα τα σχετικά; Κατά τα άλλα, οι πληροφορίες σου είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΤΑΤΕΣ! Συγχαρητήρια!

  Απάντηση

Σχολιάστε