ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

15 Χρυσές συμβουλές SEO για το 2018

SEO-SYMVOULES-TIPS-2018

15 Χρυσές συμβουλές SEO για το 2018

Γειά σας φίλοι μου, θα ήθελα αρχικά να σας συγχαρώ όλους εσάς που διαβάζετε κάθε εβδομάδα το site μου γιατί πραγματικά εκτός από τις πολύ χρήσιμες αλλά και πραγματικές εφαρμοσμένες γνώσεις που έχει για το SEO, μου δίνετε τη δύναμη να συνεχίσω να γράφω νέα και πρωτότυπα άρθρα, από εδώ από τις επάλξεις και την πρώτη γραμμή του SEO.

Θα ήθελα λοιπόν να σας δώσω μερικές σύντομες συμβουλές οι οποίες αν και εξειδικευμένες, είναι εναρμονισμένες με τον αλγόριθμο αναζήτησης της Google όπως αυτός έχει διαμορφωθεί το 2018.

1. Emoji λέξεις κλειδιά

Η Google θα αρχίσει να δείχνει στα αποτελέσματα αναζήτησης Emojis ή Emoticons, πράγμα που σημαίνει ότι πλέον μπαίνουμε στην εποχή του Emoji SEO. Καλό θα ήταν να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε και τα Emojis σαν σύμβολα για να προωθήσετε την ιστοσελίδα σας στις μηχανές αναζήτησης.

Αυτό σημαίνει ότι τα Emojis θα γίνουν και αυτά λέξεις κλειδιά.

2. Μην χρησιμοποιείτε το σύμβολο # στα URLs

Μην χρησιμοποιείτε το σύμβολο # στα URLs, γιατί το Googlebot δεν υποστηρίζει ταξινόμηση σε URLs που εμπεριέχουν το σύμβολο #.

3. Μην αλλάζετε περιεχόμενο όταν αλλάζετε το HTTP σε HTPPS

Όταν αλλάζουμε το site μας από HTTP σε HTTPS, καλό θα ήταν να μην κάνουμε πολλές αλλαγές στην ιστοσελίδα μας. Με αυτόν τον τρόπο η Google αλλά και οι άλλες βασικές μηχανές αναζήτησης θεωρούνε ότι τίποτε άλλο δεν έχει αλλάξει στην ιστοσελίδα μας και έτσι συνεχίζει αυτό να διατηρεί τις θέσεις του στις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης. Αν αλλάξετε περισσότερα από ένα πράγμα πέρα από το HTTP και την εγκατάσταση του SSL, τότε η Google ίσως να σας αλλάξει την κατάταξη μέχρι να αντιληφθεί ότι πρόκειται για το ίδιο site.

4. Ελέξτε τα backlinks σας κάθε μήνα

Από τη στιγμή που το Google Penguin λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο, είναι σημαντικό να ελέγχετε τα backlinks σας μέσα από το Google Search Console και να προσπαθείτε να μην αποκτήσετε τοξικά ή περίεργα backlinks.

Στοχεύετε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα.

5. Τα directories παρέχουν μηδενική σχεδόν αξία

Τα backlinks από ιντερνετικά directories δίνουν ελάχιστη αξία στην κατάταξη της ιστοσελίδας σας και θα χρειαστείτε τεράστια ποσότητα backlinks από οδηγούς που δυστυχώς δεν υπάρχουν για να βγείτε στην Google.

Επίσης, το κόστος είναι ήδη απαγορευτικό και έτσι δεν θεωρείται value for money επένδυση για την ιστοσελίδα σας. Παρόλα αυτά, οι οδηγοί στο ίντερνετ και οι τοπικοί οδηγοί σας δίνουν αρκετούς πόντους σχετικότητας στην κατάταξη και για αυτό θα πρέπει να μπείτε έστω και σε μερικούς.

6. Τα widget links ή τα footer links δουλεύουν ακόμα

Όμως τα καλύτερα backlinks θεωρούνται τα contextual links που είναι μέσα στο κυρίως σώμα του άρθρου ή του κειμένου μιας ιστοσελίδας. Προτιμήστε τα contextual backlinks και άμα δεν γίνεται να αποκτήσετε τέτοιου είδους συνδέσμους, μετά προχωρήστε σε widget links.

7 Διατηρήστε μια καθαρή δομή συνδέσμων στο site σας

seo-tips-2018

Όσο πιο εύκολη είναι η δομή και το μενού στο site σας τόσο καλύτερα. Για αυτό το λόγο πάρα πολλά site έχουν εσωτερικά footer links ώστε να μπορεί με ένα κλικ ο επισκέπτης να πάει σχεδόν παντού.

Παράλληλα, η εσωτερική διασύνδεση θα πρέπει να υπάρχει στις σελίδες σας αλλά και στα άρθρα σας.

8. Συνεχίστε να δημιουργείτε σταθερά White Hat Backlinks

Μην το βάζετε κάτω, τα white hat backlinks δίνουν τα πιο σταθερά και αξιόπιστα αποτελέσματα στην κατάταξη και σας κρατάνε ασφαλή. Είναι τα φρένα σας σε κάθε αλλαγή του αλγορίθμου της Google και τέλος κρατάνε την ισορροπία μεταξύ καλών και κακών backlinks.

9. Το περιεχόμενο είναι βασιλιάς και τα backlinks η βασίλισσα

Μην σταματάτε να δημιουργείτε επικό περιεχόμενο γιατί το περιεχόμενο είναι βασιλιάς και τα backlinks η βασίλισσα.

Θα πρέπει να αφιερώνετε το 20% του χρόνου σας στη δημιουργία περιεχομένου σε ένα ώριμο site και το 80% του χρόνου στην δημιουργία backlinks.

Όπως και να το κάνουμε το περιεχόμενο είναι η βάση, αλλά χωρίς backlinks δεν θα πάτε πουθενά όσο καλό και άμα είναι το site σας.

10. Δημιουργήστε τουλάχιστον ένα βίντεο

Το βίντεο θα σας δώσει πρόσβαση σε sites που δεν είχατε πριν για να αποκτήσετε μεγαλύτερη ακόμα διασπορά στα backlinks σας. Υπάρχουν δεκάδες βίντεο ιστοσελίδες στο ίντερνετ που διψάνε για νέα και χρήσιμα βίντεο.

11. Διατηρήστε την ταχύτητα φόρτωσης κάτω από 2 δευτερόλεπτα

Η ταχύτητα φόρτωσης είναι σημαντικότατος παράγοντας SEO και θα σας βοηθήσει να ανεβείτε γρήγορα θέσεις και να κερδίσετε τους ανταγωνιστές σας. Μπορείτε να ελέγξετε την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας στο Google Site Speed.

12. Διατηρήστε ένα υγιές link profile

Το να έχετε και μερικά άχρηστα ή κακά backlinks δεν σημαίνει και κάτι γιατί όλα τα μεγάλα site έχουν spam backlinks ακόμα και τα site της ίδιας της Google. Το συνολικό backlink profile είναι που μετράει και όσο πιο υγιές και φυσικό είναι, τόσο το καλύτερο για εσάς και την ιστοσελίδα σας.

13. Εμπλουτίστε το λεπτό περιεχόμενο

Το λεπτό περιεχόμενο σας ρίχνει στις μηχανές αναζήτησης. Εμπλουτίστε την ιστοσελίδα σας με σωστό πλούσιο και χρήσιμο περιεχόμενο για να πετύχετε καλύτερα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στη Google.

14. Σκοτώστε το διπλό περιεχόμενο ή αλλάξτε το

Σελίδες που έχουν παρόμοιο ή ίδιο περιεχόμενο δεν σας βοηθάνε στην κατάταξη σας στις μηχανές αναζήτησης. Προσπαθήστε να αλλάξετε αυτό το περιεχόμενο με καινούριο χρήσιμο και γεμάτο νόημα για τον τελικό χρήστη.

Άλλωστε όλες οι ανανεώσεις που κάνετε στην ιστοσελίδα σας είναι ευπρόσδεκτες από τις μηχανές αναζήτησης.

15. Βρείτε ποιες σελίδες έχουν το υψηλότερο ποσοστό εγκατάλειψης

Το υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης, ανώτερο του 50% σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά σε μια σελίδα προορισμού. Είτε έχετε λάθος λέξεις κλειδιά ή βγαίνετε στις μηχανές αναζήτησης με λάθος λέξεις κλειδιά είτε έχετε το λάθος περιεχόμενο.

Ο τελικός χρήστης δεν βρίσκει στην ιστοσελίδα σας αυτό που ψάχνει και έτσι την εγκαταλείπει πριν ακόμα αυτή φορτώσει.

Βρείτε τι φταίει και αλλάξτε το για να μειώσετε τις απώλειες και την αιμορραγία.

Γραφτείτε στο κανάλι μου και στο Newsletter μου

GRAFTEITE-KANALI-YOUTUBE-1

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης, ιδιοκτήτης του Paramarketing blog, Paramarketing.gr, γραφτείτε στο newsletter όπου κάθε 15 μέρες στέλνουμε ένα πολύτιμο newsletter σχετικά με το SEO, το Amazon SEO, το affiliate marketing, πώς να βγάλετε λεφτά από το internet, πώς να αυξήσετε την οργανική επισκεψιμότητα.

Επίσης, μπορείτε να κάνετε like στο βίντεο, share στο βίντεο, να αφήσετε σχόλιο και να γραφτείτε στο κανάλι μου για να μαθαίνετε πρώτοι απ’ όλους όλα αυτά τα χρήσιμα που λέμε, κάθε Δευτέρα στις 9 το πρωί με την αυγούλα! Γεια σας!

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

 

Δείτε περισσότερα για το SEO τώρα:

 

2 σκέψεις στο “15 Χρυσές συμβουλές SEO για το 2018”

 1. Γεια σου Γιαννη. Πραγματικα το περιεχομενο του site σου και τα newsletter ειναι οτι καλυτερο υπαρχει. Φαινεται οτι εχεις ξοδεψει απειρες ωρες
  α)Εχω διαβασει οτι πλεον η Google δεν μετρα τοσο πολυ την ελληνικη ip επειδη στοχευει στο περιεχομενο κυριως , αληθευει?
  Εαν εχεις πολυ καλο content και ενα φιλικο σε κινητες συσκευες site ποσο θα σε βοηθησει μια ελληνικη ip . Λιγο πολυ η καθολου ?
  β) Γιατι το google pagespeed δειχνει τετοια διαφορα στα αποτελεσματα απο το pingdom πχ στην ταχυτητα φορτωσης ενος site ?
  Θα πρεπει να λαμβανουμε υποψιν τετοια page speed sites η η αποκλιση εναι τετοια που περισσοτερο μας μπερδευουν παρα μας βοηθάνε ?
  Να σαι καλα!

  Απάντηση

Σχολιάστε