ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Παθητικά Εισοδήματα Στα Κρύπτο

Ποιος είναι ο νούμερο ένα παράγοντας κατάταξης στη Google;

Ποιος είναι ο νούμερο ένα παράγοντας κατάταξης στη Google;

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης και σήμερα σ’ αυτό το σύντομο βίντεο θα μιλήσουμε για το ποιος είναι ο νούμερο 1 παράγοντας κατάταξης στη Google.

Το κάνω αυτό το βίντεο λόγω αγανάκτησης, γιατί έκανα μια μικρή έρευνα στα αγγλικά στην Google:

What is the number one ranking factor in Google

και τα αποτελέσματα που βρήκα είναι απογοητευτικά, ειδικά για κάποιον αρχάριο αυτή τη στιγμή.

Γιατί πιστέψτε με δεν είναι αποτελέσματα πληροφόρησης, αλλά αποτελέσματα παραπληροφόρησης, τα site που βγαίνουν πρώτα στη Google, αν και τα περισσότερα είναι domain authority sites, site δηλαδή που είναι βαρβάτα κι έχουν να επιδείξουν πλούτο γνώσεων στο SEO, δυστυχώς δεν απαντάνε κατευθείαν στο ερώτημα ενός πρωτάρη στο SEO και περισσότερο θα σας μπερδέψουν, παρά θα σας κατευθύνουν.

Πώς το ξέρω; Ήμουν κι εγώ σ’ αυτή τη φάση πριν από χρόνια, οπότε ποιος είναι ο νούμερο 1 παράγοντας κατάταξης στην Google;

Να κάνετε Like σε αυτό το βίντεο, να αφήσετε το σχόλιο σας και να γραφτείτε στο newsletter γιατί κάθε 15 μέρες στέλνουμε ένα πολύτιμο newsletter για το SEO εντελώς δωρεάν για το πώς να βγάλετε λεφτά από το internet, πώς να βγάλετε λεφτά απ την Amazon και πώς να φτιάξετε τη δική σας ηλεκτρονική επιχείρηση που είναι πολύ σημαντικό. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και δεν μπορώ να μεταφέρω όλο αυτό που θα μάθετε και θα πάθετε με το κανάλι μου και το site μου και πάμε κατευθείαν στο βίντεο, αμέσως μετά το σύντομο διαφημιστικό διάλειμμα.

paramarketing-N1-googleParamarketing.gr είναι το site μου, είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης και μείνετε μέχρι το τέλος του βίντεο γιατί έχουμε έναν φανταστικό χορηγό και μια καταπληκτική χορηγία. Στο τέλος θα πάρετε μια τεράστια έκπτωση για κάτι που σας αφορά όλους σήμερα, αν έχετε site το χρειάζεστε.

Ποιος είναι ο νούμερο ένα παράγοντας κατάταξης σύμφωνα με το Semrush?

Η έρευνα που έκανα είναι η What is the number one ranking factor in Google,  ποιος είναι ο νούμερο 1 παράγοντας κατάταξης στη Google -πήγα δηλαδή στη Google και πληκτρολόγησα αυτήν την φράση- και στα αποτελέσματα αναζήτησης που βγαίνουν σε σταθερούς υπολογιστές, βγαίνει το site Semrush με διαφήμιση 15 SEO Google success factors that would impact your site, 15 παράγοντες επιτυχίας, όχι κατάταξης, επιτυχίας, πρέπει να ναι πετυχημένο το site, υπάρχουν διαφορετικά πράγματα για το καθένα.

Μας αναφέρει 15 SEO Google success factors that would impact your site και το έχει γράψει ο Connor Lahey στις 15 Οκτωβρίου του 2020 για το εκπληκτικό site Semrush. Διαβάζω το site τους και έχει καταπληκτικό περιεχόμενο, αλλά δεν είναι όλα για όλους και σίγουρα θα μπερδευτείτε άμα το διαβάσετε.

Ποιο είναι το νούμερο 1 αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το semrush;

  1. High quality content λέει το semrush
  2. On-page SEO
  3. Effective keywords
  4. Useful backilinks
  5. Security

Το πρώτο είναι το ποιοτικό περιεχόμενο, το δεύτερο είναι το SEO εντός σελίδας, το τρίτο είναι τα αποτελεσματικά keywords που φέρνουν τον κόσμο να αγοράσει το προϊόν π.χ. , δηλαδή τα money keywords και όχι τα vanity keywords, δηλαδή μια λέξη – κλειδί κουκουρούκου για λόγους prestige και το 4 είναι τα χρήσιμα backlinks, γιατί υπάρχουν χρήσιμα και άχρηστα backlinks.

Ποιος είναι ο νούμερο ένα παράγοντας κατάταξης σύμφωνα με την Alexa;

Πάμε να δούμε όμως κι άλλα αποτελέσματα αναζήτησης. Αφήνω το Optinmonsters που είναι πρώτο, το Wordstream, το Backlinko και βλέπω στο νούμερο 8 το blog από το Alexa που λέει ότι οι 12 SEO ranking factors, σε ένα άρθρο που έχει γραφτεί από τη Jennifer Yesbeck, Αμερικανίδα.

Ο νούμερο 1 παράγοντας είναι το site security, η ασφάλεια της ιστοσελίδας, δηλαδή να μην είναι χακαρισμένο το site. Το δεύτερο είναι το crawlability, δηλαδή η προσπελασιμότητα του site στις μηχανές αναζήτησης, αν έχω κάνει κάποιο λάθος στο αρχείο robots.txt. Το 3 είναι το mobile friendliness, άμα είναι φιλικό το site σας για τα κινητά, δηλαδή να είναι responsive, mobile first indexed.

Μιλάμε για Alexa, που με παίρνετε πάρα πολλοί τηλέφωνο και με ρωτάτε πώς να ανεβάσετε το score σας στην Alexa, γιατί με βάση αυτό παίρνετε διαφημίσεις. Από ποιους απορώ, γιατί συγγνώμη που το λέω, πρέπει να είσαι τριτοκοσμικός ή χιμπατζής για να πάρεις διαφημίσεις από το Alexa, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία απόδοση ή κάποιο μέτρο να μετρήσει την επισκεψιμότητα στο site σας και την οργανική κατάταξη, παρά μόνο το Google Analytics ή κάποιο άλλο εργαλείο Analytics.

Μπορεί να ναι σημαντικό εργαλείο το Alexa, αλλά δεν έχει κανένα ρόλο, μηδέν σήμερα, στο SEO, στη Google και στα έσοδα του site σας.

Δεν μετράει κάτι το Alexa.

Δεν θέλω να τους κατηγορήσω αλλά βλέπω τα χάλια και λέω πώς γίνεται.

Πάμε στο 4, page load speed, ταχύτητα φόρτωσης σελίδας, αν κάτι πάει στραβά. 5. User engagement, Η αναδρασιμότητα του χρήστη, δηλαδή το δικό μου site που μιλάει για SEO και σπάνια κάποιος θα αφήσει μήνυμα, σχόλιο, user engagement 0, αλλά βγαίνει στη Google.

  1. High quality content, περιεχόμενο υψηλής ποιότητας
  2. Right targeted keywords

8.Optimized Content, βελτιστοποίηση περιεχομένου, τίτλου, παραγράφων, ποιότητα λέξεων – κλειδιών

  1. Structured Data, να έχω δομημένα data δηλαδή όταν γράφω συνταγές να είναι συνταγές, όταν γράφω άρθρα να είναι άρθρα, όταν γράφω τοπική επιχείρηση να είναι τοπική επιχείρηση
  2. Consistent business listing, το NAP μου, δηλαδή να έχω το NAP μου σε κάποια θέση, address font, στους τοπικούς οδηγούς για να βγαίνω στο local SEO
  3. Backlink profile, το προφίλ των backlink, όχι τα backlink, το προφίλ και ποιο site έχουμε μπροστά; Το Alexa!

Ποιος είναι ο νούμερο ένα παράγοντας κατάταξης σύμφωνα με το Optinmonster;

Ίδια απογοητευτικά στοιχεία υπάρχουν από πολλά άλλα site που δεν θέλω να τα πιάσω ένα-ένα. Πάμε στο Optinmonster, 10 crucial SEO ranking factors you need to know και το 1 είναι secure and accessible site, ασφαλές και προσβάσιμο site.

Μήπως αισθάνεστε ότι έχουμε πρόβλημα ασφάλειας στο internet και για αυτό δεν βγαίνει το site;

Δηλαδή να το βάλω 3 SSL πάνω εκεί, να πάρω δικό μου server και να το φυλάω με όπλο; Τι να κάνω; Όλα λάθος. Γενικά το ένα site κλέβει το άλλο ή η Google δεν κατάλαβε σωστά τι είναι αυτό που ζητάμε αυτή τη στιγμή, το οποίο είναι απλό.

Ποιος είναι ο νούμερο 1 παράγοντας κατάταξης στη Google σήμερα;

Το 2021 αλλά και το 2022, γιατί πιστέψτε με, τα τελευταία χρόνια που υπάρχει η Google που την ξέρω και τη χρησιμοποιώ, ο παράγοντας είναι ένας και δεν αλλάζει.

Γιατί το λέω αυτό; Πού θα σας βοηθήσει αν γνωρίζετε τον παράγοντα; Εσείς που ξεκινάτε τώρα το SEO δεν μπορείτε να ασχοληθείτε με δεκάδες πράγματα, θα χάσετε την εστίαση σας. Πρέπει να εστιαστείτε σε ένα μόνο βασικό πράγμα, άντε 2.

Ποιο είναι αυτό; Θα σας πω.

Το πρώτο πράγμα είναι το περιεχόμενο, αλλά δεν είναι ο βασικότερος παράγοντας κατάταξης, απλά είναι προαπαιτούμενο για τον βασικό παράγοντα κατάταξης, ο οποίος κατά 70% είναι τα backlinks.

Είναι τα backlinks, τα οποία στοχεύουν σε ένα site που πρέπει να έχει περιεχόμενο.

Γιατί χωρίς μοναδικό περιεχόμενο, τα backlinks δεν θα έχουν καμία αξία, γιατί το site σας θα είναι εντελώς κενό και θα τιμωρηθεί από τη Google, θα υποβιβαστεί λόγω του Google Phantom Update που υποβίβαζε όλα τα site με λεπτό περιεχόμενο, thin content sites.

Οπότε όταν κάποιος ξεκινάει σήμερα το site του θα πρέπει να βάλει περιεχόμενο μέσα, να φτιάξει μια πρώτη σελίδα με 2.000 λέξεις αν είναι η βασική σελίδα προορισμού, 2.500 λέξεις να βάλει σε κάποιες άλλες σελίδες, το About us, τη φόρμα επικοινωνίας, τη διεύθυνση του.

Και, μετά, το επόμενο βήμα για να κερδίσει τον ανταγωνισμό είναι να φτιάξει backlinks προς τη σελίδα προορισμού με τις λέξεις κλειδιά, με branded keywords.

Τι είναι τα branded keywords;

Τα branded keywords είναι λέξεις κλειδιά με το όνομα του, όπως  για το Paramarketing.gr, το branded keyword είναι το Paramarketing. Και πιστέψετε με, αν όλα τα άλλα είναι σταθερά, ceteris paribus λέγεται στα λατινικά, το έχουμε μάθει στα οικονομικά από το σχολείο ακόμη, το site που θα βγει πρώτο είναι αυτό που θα έχει τα καλύτερα backlinks. Αν δυο site έχουν ίδιο περιεχόμενο, αυτό που θα βγει πρώτο είναι αυτό που έχει τα καλύτερα backlinks.

Επίσης, είναι τόσο σημαντικά τα backlinks που πρέπει να τα κρατήσουμε με νύχια και με δόντια σταθερά στο site μας, γιατί όταν χάνουμε backlinks, χάνουμε θέσεις. Δηλαδή αν ένα site πέσει στη Google, το πρώτο που πρέπει να κοιτάξετε είναι backlinks, αν χάσαμε backlinks.

Και για να το δείτε αυτό, πρέπει να πάτε σε ένα χρήσιμο site που χρησιμοποιώ καθημερινά, το Ahrefs.com.

Είναι το πιο κοντινό στη Google, αλλιώς πρέπει να μπείτε στο Google Search Console και να δείτε από εκεί τα backlinks που έχει το site σας, αλλά αυτό δεν θα σας δώσει πολλά στοιχεία, οπότε μπορείτε να πάτε στο Ahrefs.com.

Σας δείχνει πόσα είχατε, πόσα χάσατε, πόσα έχουν οι ανταγωνιστές σας και όλο το backlink profile. Κοστίζει 90 ευρώ το μήνα, η συνδρομή είναι λίγο ακριβούτσικη, αλλά είναι η πιο ολοκληρωμένη βάση που μπορείτε να έχετε για τα backlinks, πέρα από την Google.

Τι θα πρέπει να κάνετε όταν πέφτει ένα site

Πέφτει ένα site;

Το πρώτο που πρέπει να δείτε είναι τα backlinks, ποια έχασε, ποια κέρδισε. Δεύτερον, να δείτε τα backlinks των ανταγωνιστών σας και να προσπαθήσετε να κάνετε καλύτερα από αυτούς. Πάρα πολλοί βλέπουν τα backlink των ανταγωνιστών και πάνε να τα αντιγράψουν, έκαναν 10, εγώ θα αντιγράψω τα 10 και θα κάνω κι άλλο 1, 11 σύνολο. Δεν γίνεται, γιατί θα δείτε μερικές φορές ότι είναι κοστολογικά ασύμφορο να το κάνετε.

Αποφύγετε τα Vanity Keywords και επικεντρωθείτε στα money keywords

Αυτό είναι το πρόβλημα με το SEO σήμερα, ότι είναι πυρηνικός εξοπλισμός, να το πω έτσι, sprint εξοπλισμών, μαραθώνιος εξοπλισμών. Κάνει ένας έναν πύραυλο S300, ο άλλος S400, ο παραδίπλα αεροπλανοφόρο και ο άλλος μια πυρηνική κεφαλή και γίνεται χαμός. Δεν συμφέρει κανέναν.

Το ανταγωνιστικό SEO γίνεται με τις λέξεις κλειδιά, οι οποίες είναι vanity keywords σήμερα και δεν θα αποφέρουν κανένα έσοδο σε εμάς.

Οπότε, τα backlinks πρέπει να στοχεύουν σε λέξεις κλειδιά που έχουν χαμηλότερο ανταγωνισμό. Το περιεχόμενο θα πρέπει να ναι καλύτερο από των ανταγωνιστών για να χρειαζόμαστε λιγότερα backlinks. Site χωρίς backlinks σήμερα δεν πάνε πουθενά.

Πιστέψτε με ότι όλα τα site με ανταγωνιστικές λέξεις κλειδιά που βρίσκονται στην πρώτη θέση της Google, όπως όλα αυτά που έχω κοιτάξει, που για μένα δεν είναι πολύ σχετικά, δεν έχω βρει αυτό που θέλω. Φανταστείτε, εγώ που είμαι ειδικός στο SEO και το κάνω τόσα χρόνια, βλέπω το λάθος αμέσως κι αυτό είναι λάθος. Χρειάζεται και το site να ναι ασφαλές, αλλά δεν είναι ο νούμερο 1 παράγοντας κατάταξης, γιατί δεν θα πάτε πουθενά μόνο με ένα SSL στο site, που σημαίνει εντελώς δωρεάν τα περισσότερα SSL σήμερα.

Όποιος αγοράζει SSL για site σήμερα, εκτός από ειδικές περιπτώσεις είναι commerce SSL ή να ναι branded το SSL στο όνομα της εταιρείας, κάνει λάθος γιατί είναι δωρεάν και θα σας πω γιατί.

Αποκτήστε 50% έκπτωση στο hosting με την Myip

Χορηγός της εκπομπής και του καναλιού και του βίντεο είναι η εταιρεία Μyip, η πιο γρήγορη εταιρεία hosting στην Ελλάδα με το καλύτερο service. Οι 5 πρώτοι που θα πάνε να παραγγείλουν hosting με τον κωδικό

paramarketing50

έχουν 50% έκπτωση αυτή τη στιγμή στο hosting, εφόσον είναι καινούργιοι πελάτες, εφ’ όρου ζωής, όποτε θα ήταν καλό να πάτε να πάρετε μεγαλύτερο πακέτο hosting!

Μην πάτε να πάρετε hosting των 50 και των 100 ευρώ, πάρτε μεγαλύτερο hosting γιατί σας δίνει μεγαλύτερη ταχύτητα, επειδή έχει μεγαλύτερο επεξεργαστή. Δεν μετράνε τα GB που έχει ένα πακέτο στο hosting, μετράει όλο το σύνολο, δηλαδή η επεξεργαστική ισχύς που παίρνετε και η γραμμή που έχετε στο site σας.

Επίσης, έχετε δωρεάν SSL στη myip και δεν χρειάζεται να αγοράσετε extra SSL αυτή τη στιγμή. Όλες οι διαφημίσεις που βλέπω για το SSL είναι αστείες, γιατί δεν χρειάζεται να πληρώσετε extra για SSL. Το έχει το πακέτο hosting και όλες οι αξιόπιστες εταιρείες hosting σήμερα το δίνουν δωρεάν.

Αν έχετε κάποια άλλη απορία να γράψετε κάτω ένα σχόλιο, να θυμάστε ότι τα backlinks μετράνε πάρα πολύ. Για να μαθαίνετε τέτοιου είδους πληροφορίες που είναι σαν να έχετε εσωτερική πληροφόρηση της Google, έχετε την εσωτερική πληροφόρηση και την εμπειρία κάποιου που κάνει χρόνια αυτή τη δουλειά και ξέρει τι χρειάζεται για να βγει ένα site στην Google και να σας τα πει επακριβώς.

Δεν θα καθίσετε να χάσετε 30 χρόνια από τη ζωή σας για να εφαρμόσετε όλα αυτά και να μη δείτε φώς.

Γραφτείτε στο κανάλι μου και στο Newsletter μου

GRAFTEITE-KANALI-YOUTUBE-1

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης, ιδιοκτήτης του Paramarketing blog, Paramarketing.gr, γραφτείτε στο newsletter όπου κάθε 15 μέρες στέλνουμε ένα πολύτιμο newsletter σχετικά με το SEO, το Amazon SEO, το affiliate marketing, πώς να βγάλετε λεφτά από το internet, πώς να αυξήσετε την οργανική επισκεψιμότητα.

Επίσης, μπορείτε να κάνετε like στο βίντεο, share στο βίντεο, να αφήσετε σχόλιο και να γραφτείτε στο κανάλι μου για να μαθαίνετε πρώτοι απ’ όλους όλα αυτά τα χρήσιμα που λέμε, κάθε Δευτέρα στις 9 το πρωί με την αυγούλα! Γεια σας!

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για το SEO και την προώθηση ιστοσελίδων:

Σχολιάστε