ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

DROPSHIPPING: ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ;

DROPSHIPPING: ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ;

Γεια σας φίλοι μου!

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης, Youtuber και SEO influencer, ειδικός στο SEO δηλαδή στα ελληνικά και σήμερα θα μιλήσουμε για το dropshipping.

Το dropshipping είναι ευκαιρία ναι ή όχι;

Μπορείτε να πείτε την άποψη σας κάνοντας like και αφήνοντας το σχόλιο σας κάτω από το βίντεο και αφήνετε το σχόλιο σας στο άρθρο γιατί υπάρχει αποδελτίωση στο Paramarketing Blog.

Κερδίστε 50% έκπτωση στο hosting με τον κωδικό PARAMARKETING50

Πριν προχωρήσουμε παρακάτω για να δούμε άμα το dropshipping αν όντως αποτελεί επιχειρηματική ευκαιρία στο Internet σήμερα να μιλήσουμε για τον χορηγό της εκπομπής, την αξιόπιστη εταιρεία hosting Myip με light speed servers στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κερδίστε 50% έκπτωση με τον κωδικό PARAMARKETING50, στο επόμενο πακέτο hosting που θα πάρετε με την εταιρεία hosting. Μην ξεχάσετε τον κωδικό PARAMARKETING50.

Και πάμε κατευθείαν στο δια ταύτα.

Τι είναι το dropshipping;

dropshipping-paramarketing-low

Έχετε ακούσει και διαβάσει πάρα πολλοί από εσάς πάρα πολλά trends της εποχής και λένε ότι μια πολύ δημοφιλής pop και έξυπνη επένδυση, έξυπνη, είναι μόνο για έξυπνους ανθρώπους που δεν έχουν πολύ χρόνο αλλά έχουν πάρα πολύ μυαλό και μπορούν να πολλαπλασιάσουν τον αέρα, το τίποτα, γιατί θα δείτε ότι το dropshipping είναι τίποτα στην ουσία.

Όμως, έχουν πολλές έξυπνες ιδέες και έτσι θα μπορέσουν να βγάλουν λεφτά από το Internet μέσω του dropshipping.

Τι είναι, λοιπόν, το dropshipping;

Το dropshipping είναι να πάρω προϊόντα από κάποιον προμηθευτή, χωρίς όμως να τα πάω στην δικιά μου την αποθήκη αλλά να έχω  μια ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου, ένα eshop το οποίο θα έχει μέσα το προϊόντα.

Θα συνδέεται με την αποθήκη του κεντρικού μου προμηθευτή και όταν κάποιος προμηθευτής αγοράσει κάποιο προϊόν από τα δικά μου, να πάει κατευθείαν η παραγγελία στον προμηθευτή, αυτός να στέλνει το προϊόν στον πελάτη απευθείας και εμείς να παίρνουμε κάποια αμοιβή που συνήθως είναι προμήθεια της τάξεως 10, 20, 30%.

Μπορεί να είναι παραπάνω, μπορεί και παρακάτω.

Ποιο είναι το θετικό και το όφελος από το dropshipping γενικότερα και γιατί είναι τόσο ελκυστικό;

  1. Πρώτον, γιατί δεν απαιτεί ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις.
  2. Δεύτερον, γιατί δεν απαιτεί ιδιαίτερες επιχειρηματικές γνώσεις.
  3. Και τρίτον, γιατί δεν απαιτεί κάποιο κεφάλαιο για να αγοράσετε εσείς το εμπόρευμα ή να έχετε κάποια αποθήκη.

Αυτά τα τρία κάνουν τόσο ελκυστικό το dropshipping και γι’ αυτό όλα τα παπαγαλάκια του Internet μιλάνε γι’ αυτό χωρίς να έχουν ιδέα βέβαια και πιστέψτε με το 80 με 90% που μιλάνε για το dropshipping δεν έχουν ιδέα και δεν βγάζουν λεφτά από αυτό.

Οι περισσότεροι που μιλάνε για το dropshipping, κατά μεγάλο ποσοστό 80 με 90%, διάφοροι γκουρού δεν έχουν ιδέα από αυτό, δεν το έχουν κάνει ποτέ απλά βγάζουν λεφτά μιλώντας γι’ αυτό ή πουλώντας εργαλεία για να γίνετε ο επόμενος Willian Gates του dropshipping, δηλαδή από το 0 να βγάλετε χιλιάδες ευρώ, εκατομμύρια χωρίς να κάνετε τίποτα.

Απλά θα φτιάξετε ένα site και αμέσως όλος ο κόσμος θα μπει να αγοράσει το συναρπαστικό προϊόν που έχετε.

Για ποιο λόγο κοροϊδεύω όλο αυτό το πράγμα;

Γιατί βλέπω τι γίνεται σήμερα στο Internet και επειδή έχω 21 συναπτά χρόνια επαγγελματική προϋπηρεσία στο Internet, στην κατασκευή και στην προώθηση ιστοσελίδων καταλαβαίνω ότι δεν έτσι τα πράγματα.

Με το ίδιο σκεπτικό, θα ήταν πολύ μεγάλη ευκαιρία σήμερα να γίνετε γιατρός.

Γιατί έχουμε πανδημία, έλλειψη σε γιατρούς, άρα θα ήταν ευκαιρία να γίνετε τώρα γιατροί. Ποιο είναι το πρόβλημα με τους γιατρούς; Το ότι χρειάζονται 10 με 15 χρόνια για να γίνετε γιατρός.

Η πανδημία θα έχει περάσει, η αγορά θα έχει αλλάξει και ίσως να έχουμε ανεργία στους γιατρούς τότε.

Ποιο είναι, όμως, το πρόβλημα με το ανάποδο ακριβώς; Είναι ευκαιρία το dropshipping, γίνετε dropshippers. Γίνετε dropshippers, ξεγίνετε dropshippers. Είναι πολύ εύκολο να μπει και να βγει κάποιος στο dropshipping, παρά από το να μπείτε στο σπίτι σας.

Amazon FBA ή Dropshipping;

Λοιπόν, πάμε να μιλήσουμε λίγο τώρα για το Amazon FBA και το dropshipping.

Κάποιοι θεωρούν ότι το Amazon FBA είναι κάτι σαν το dropshipping, όμως δεν είναι dropshipping το Amazon FBA. Μπορεί να έχει παρόμοιο τριγωνικό μοντέλο, έχω μιλήσει σε προηγούμενο βίντεο για το Amazon FBA, αλλά δεν είναι dropshipping.

Τι θα πει αυτό;

Ότι στέλνω τα προϊόντα μου από τον προμηθευτή μου στην Amazon, στις αποθήκες της Amazon και αυτή κάνει fulfillment, ολοκλήρωση των παραγγελιών και διαχείριση των πελατών μέσα από το δικό της οικοσύστημα, το site της Amazon που είναι τεράστιο και είναι το νούμερο 1 site ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο σήμερα και ο Jeff Bezos ο πλουσιότερος άνθρωπος παγκοσμίως, γιατί έφτιαξε το καλύτερο σύστημα ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως.

Οπότε νομίζουν ότι κάποιοι θα κάνουν με το dropshipping ότι κάνει η Amazon. Αυτό είναι εσφαλμένη εντύπωση.

Επίσης, η Amazon δεν κάνει dropshipping.

Υπάρχουν προγράμματα να κάνετε dropshipping μέσω Amazon, μπορείτε να το κάνετε αλλά πρέπει να βρείτε κάποια site τα οποία ήδη υπάρχουν στην Amazon, ανεξάρτητα από την Amazon.

Amazon Affiliate Sites ή Dropshipping

Το πρώτο και το δεύτερο υπάρχουν τα affiliate sites, Amazon Affiliate Sites που παίρνετε ένα ποσοστό από 1 – 4 % γιατί η Amazon πετσοκόβει κάθε 3 – 4 χρόνια όλους τους  affiliates, γιατί έχει ήδη εγκαθιδρύσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά και μπορεί να κάνει σχεδόν ό, τι θέλει στο χώρο τον δικό της.

Έχει το πελατολόγιο και τη δύναμη να κάνει ό,τι θέλει. Το Amazon Affiliate δεν είναι dropshipping, δεν έχετε εσείς τα προϊόντα απλά κάνετε τη σύσταση πελατών και παίρνετε ένα πολύ μικρό ποσοστό.

Τα Amazon Affiliate Sites σήμερα έχουν πολύ δυνατό, απίστευτο ανταγωνισμό, γιατί έχετε ανταγωνιστές όλη την Ινδία που είναι 1,4 δισεκατομμύρια άτομα με γνώσεις πληροφορικής, όλη την Κίνα που είναι άλλα τόσα, τους Ευρωπαίους, τους Γερμανούς, τους Αφρικανούς που μπαίνουν κι αυτοί στο Internet, οπότε τα Amazon Affiliate Sites είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικά.

Είναι το dropshipping ευκαιρία;

Πάμε τώρα να δούμε αν είναι το dropshipping ευκαιρία.

Γενικά, όποια επένδυση είναι pop, popular ή εύκολη και απλή τότε δεν είναι ευκαιρία, πρώτον αυτό.

Έκατσα και μελέτησα λίγο το σχήμα του dropshipping, το ήξερα αλλά το μελέτησα και το ανέλυσα για να σας το παρουσιάσω και δεν θεωρείται σήμερα πως είναι ευκαιρία, γιατί δεν έχει σχεδόν κανένα απτό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα από όλα αυτά που νομίζετε ότι έχει και νομίζετε ότι θα βγάλετε λεφτά.

Στην ουσία δεν θα βγάλετε λεφτά, αλλά θα χάσετε τον χρόνο σας.

7 λόγοι για να μην κάνετε dropshipping σήμερα

Έχω βρει και 17, απλά θέλω να σας πω για τους 7 βασικούς λόγους.

1 Μεγάλος χρόνος παράδοσης, από 30 έως 45 ημέρες

Πρώτον, μεγάλος χρόνος παράδοσης, από 30 έως 45 ημέρες.

Υπάρχουν πολλά site που παίρνουν προϊόντα από το AliExpress.

Το AliExpress είναι ό, τι και το Alibaba που είναι μεγάλη αγορά χονδρικού εμπορίου, αγοράζουν ό,τι υπάρχει στον πλανήτη και κατασκευάζονται στην Κίνα την Κίνα και το Alibaba είναι το μεγαλύτερο marketplace, το μεγαλύτερο κέντρο ηλεκτρονικού εμπορίου που έχει όλα τα εργοστάσια της Κίνας και αυτός που το έφτιαξε είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα αυτή τη στιγμή.

Οπότε βλέπουμε πάλι ότι έχουμε να κάνουμε με κολοσσούς σε οτιδήποτε κάνουμε συνεργαζόμαστε με μεγάλες εταιρείες.

Το AliExpress είναι το site λιανικής, στο οποίο μπορείτε να αγοράσετε ένα τεμάχιο μόνο, από μια μπλούζα ενώ στο Alibaba 500 γιατί πρέπει να παίρνετε ποσότητες χονδρικής.

Στο AliExpress συμμετέχουν όλα τα εργοστάσια που δεν μπορούν να πουλήσουν στο Alibaba, γιατί το Alibaba ανταγωνίζεται τις αμερικάνικες φίρμες και στέκεται στην αμερικανική αγορά, οπότε έχει πολύ καλές ποιότητες ή τουλάχιστον καλύτερες από το κινέζικο της γειτονιές.

Στο AliExpress όσες εταιρείες δεν μπορούν να πουλήσουν στο Alibaba λόγω έλλειψης ποιότητας και σοβαρότητας, πουλάνε στο AliExpress προϊόντα που είναι άχρηστα κατά 99,9%. Πάρα πολλοί ορέγονται AliExpress και λένε πόσο εύκολο είναι, έχει το κινητό Samsung μεταχειρισμένο 50 ευρώ. Θα πάρω 5 Samsung, θα τα πουλήσω 500 και θα βγάλω λεφτά, αλλά δεν θα τα έχω σε stock και θα τα κάνω dropshipping.

Όμως, ο χρόνος ο παράδοσης από το AliExpress είναι από 30 έως 45 μέρες και ο πολύ μεγάλος χρόνος παράδοσης είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που θέλει ο πελάτης σήμερα.

Ο λόγος που έχει πετύχει τόσο το Amazon είναι το Amazon Prime.

Το Amazon Prime σημαίνει αυθημερόν ή 24ωρη παράδοση.

Την άλλη μέρα παράδοση στο σπίτι σας με το προϊόν που έχετε επιλέξει.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί σκεφτείτε σήμερα όταν βλέπετε κάτι στο Internet το θέλετε τώρα. Είμαστε impulsive buyers, δηλαδή θέλουμε να αγοράσουμε κάτι τώρα, δεν μπορούμε να περιμένουμε να αγοράσουμε ένα κινητό και να έρθει σε 45 μέρες ή μια μπλούζα σε 60.

Αυτό δεν γίνεται και αυτό είναι το τεράστιο ελάττωμα του dropshipping και ο λόγος που δεν θα πετύχει ποτέ γιατί ο χρόνος παράδοσης είναι απαγορευτικός για κάποιον που θέλει να πάρει κάτι και να έρθει μετά από ένα μήνα γιατί θα ξεχάσει τι αγόρασε.

Μου έχει τύχει πάρα πολλές φορές, να έχω παραγγείλει πράγματα και να έχω ξεχάσει ότι τα παρήγγειλα και ήρθαν μετά από 2 – 3 μήνες. Χάος, ούτε τα χρειαζόμουν εκείνη τη στιγμή ούτε τα θυμόμουν καν.

Κάντε μια δοκιμή και πάτε στο Skroutz. Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να παραγγείλετε κάτι επείγον. Χάλασε η κάμερα σας όπως η δική μου, γιατί είχα τη Nikon D5300 DSLR που κολλάει το διάφραγμα και έχω βαρεθεί να τη φτιάχνω μόνος μου.

Μπορείτε να τη φτιάξετε μόνοι σας αλλά σας συμβουλεύω να μην την αγοράσετε. Έτσι, πήρα την Canon EOS M50 mirrorless, χωρίς διάφραγμα για να μην χαλάει.

Την αγόρασα Τρίτη, μου ήρθε Τετάρτη πρωί. Μίλησα και με την εταιρεία που τη βρήκα μέσω Skroutz, έλεγε παράδοση 1 – 3 ημέρες, αλλά επΕιδή τη χρειαζόμουν για να γυρίσω βίντεο πήρα τηλέφωνο και τους παρακάλεσα να μου την στείλουν άμεσα.

Και μου την έστειλαν αυθημερόν. Άρα, το μυστικό επιτυχίας είναι η αυθημερόν παράδοση ή η ταχεία παράδοση. Στο Skroutz υπήρχαν κι άλλες εταιρείες που είχαν την ίδια κάμερα, την Canon EOS M50 σε καλύτερη τιμή αλλά με παράδοση σε 30 μέρες. Δεν θα περίμενα 30 μέρες.

Ποιος θα αγοράσει μια κάμερα για να τη χρησιμοποιήσει 2 μήνες μετά;

Όλα αυτά είναι τα αρνητικά που έχει το dropshipping.

2 Το dropshipping έχει μικρά περιθώρια κέρδους

Πάμε στο νούμερο 2, μικρά περιθώρια κέρδους, μερικές φορές κάτω από 20%.

Πώς γίνεται να έχω τόσο μικρά περιθώρια κέρδους ενώ μπορώ να πάρω ένα κινητό από το AliExpress με 50 και να το πουλήσω 500; Αυτό είναι μοναδικές περιπτώσεις του AliExpress που δεν θα γίνουν ποτέ πραγματικότητα.

Μην τις φαντάζεστε γιατί οτιδήποτε έχουμε αγοράσει από το AliExpress κατά 99% είναι για πέταμα πριν καν το αγοράσουμε. Στην ουσία είναι σκουπίδια. Είχα πάρει ένα memory stick 1 TB, 1 ευρώ μόνο. Ήρε μετά από 47 μέρες και δεν δούλεψε καν. Για ποιο λόγο να πετάξουμε έστω και 1 ευρώ; Δεν υπάρχει κανένας λόγος.

Τα μικρά περιθώρια κέρδους που έχει το dropshipping καθορίζονται, γιατί συνήθως ο προμηθευτής που μας προμηθεύει τα προϊόντα, προμηθεύει και σε άλλα καταστήματα dropshipping.

Δηλαδή πάω και βλέπω έναν προμηθευτή που πουλάει ρούχα, dropshipping και άμα δω τι τιμές βάζουν αυτοί λόγω ανταγωνισμού τα περιθώρια κέρδους είναι πάρα πολύ μικρά έως αμελητέα που λες ότι πρέπει να πουλήσω 1000 κομμάτια την ημέρα για να βγάλω κέρδος.

3 Απαγορευτικά υψηλός ανταγωνισμός

Πάμε στο νούμερο 3 που είναι ο απαγορευτικά υψηλός ανταγωνισμός και θα σας πω γιατί.

Σύμφωνα με τον Porter, τον καθηγητή στρατηγικού ανταγωνισμού στο Harvard Business School, η ανταγωνιστική αντιπαλότητα, δηλαδή ο ανταγωνισμός σε μια αγορά καθορίζεται από 5 παράγοντες εκ των οποίων ο ένας είναι οι φραγμού εισόδου ή αλλιώς όπως θα έλεγε και ο Warren Buffett το moat.

Το moat είναι όταν το κάστρο μας έχει τάφρο και όσο μεγάλο το moat, η τάφρος τόσο πιο δύσκολο είναι να μπουν οι ανταγωνιστές μας.

Εταιρείες που έχουν πολύ μεγάλο και διαρκές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα είναι πολύ δύσκολο να τις αντιγράψει κάποιος σήμερα όπως η Amazon, η Coca Cola λόγω brand. Έχουν βγει χιλιάδες κόλες, Pepsi Cola, Divramocola, αλλά κανείς δεν μπόρεσε να αντιγράψει την Coca Cola και να βγάλει Coca Cola σε τέτοιο βαθμό και αναγνωρισιμότητα όπως η Coca Cola. Η Coca Cola θα συνεχίσει να υπάρχει σαν brand και μετά από μας αφού φύγουμε από αυτή τη ζωή.

Το barrier of entry ή οι φραγμοί εισόδου είναι απειροελάχιστοι στο dropshipping.

Γιατί; Κάντε μια έρευνα για το dropshipping και θα δείτε διαφήμιση από το Shopify να ξεκινήσετε το δικό σας κατάστημα με dropshipping μόνο με 29$ το μήνα, τζαμπαντάν. Ξεκινάω χωρίς τίποτα, πατάω ένα κουμπί, φτιάχνω ένα dropshipping eshop πάω, το αφήνω και κονομάω.

Όχι, δεν πάει έτσι, γιατί όσο εύκολα μπορεί να κάνει κάποιος κάτι τόσο πιο πολύ ανταγωνισμό θα έχει που σημαίνει αν μπορούμε να γίνουμε όλοι εύκολα κομμωτές θα γεμίσει ο τόπος κομμωτήρια.

Όταν είχα πάει στο Μόναχο τα τελευταία χρόνια, τα κομμωτήρια είχαν τις ίδιες τιμές με την Αθήνα. Δηλαδή Μόναχο που έχει 2,5 φορές πιο πάνω μισθούς και ενοίκια έχει ίδιες τιμές με την Αθήνα, γιατί υπήρχαν δρόμοι κεντρικοί στο Μόναχο που ήταν γεμάτοι κομμωτήρια και πρακτορεία τύπου ΟΠΑΠ.

Είχαν δώσει άδειες γιατί εκεί ο ανταγωνισμός είναι ελεύθερος και ο καθένας μπορούσε να ανοίξει το δικό του κατάστημα από διάφορες εταιρείες. Άρα, στο κέντρο έβρισκες δυο ειδών καταστήματα κοντά στο σταθμό του Μονάχου, το ένα ήταν τα κομμωτήρια και το άλλο τα φρουτάκια.

Τέλεια, γιατί το Μόναχο κανείς δεν το ξέρει, νομίζουν όλοι ότι το Μόναχο είναι ο παράδεισος και το κέντρο της Ευρώπης.

Φανταστείτε έναν απεριόριστό αριθμό dropshipping sites να γεννιούνται κάθε μέρα, να πουλάνε το ίδιο προϊόν με εσάς και εσείς να νομίζετε ότι έχετε πιάσει τον παπά, Δυστυχώς, δεν πάει έτσι.

Θα πρέπει να βρείτε κάποιο eshop που να έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, να μην μπορεί να το κάνει ο καθένας, να μην έχει τα ίδια προϊόντα με εσάς, ίσως γιατί θα είναι μοναδικά τα δικά σας προϊόντα και αυτός δεν θα μπορεί να τα αντιγράψει. Άρα, πάμε στο αντίθετο άκρο από το dropshipping.

4 Το dropshipping δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τις μεγάλες εφαρμογές eshop Shopify και Bigcommerce

Ο λόγος λοιπόν που βγήκε το dropshipping ποιος είναι;

Ο τέταρτος λόγος για να μην κάνετε dropshipping σήμερα και ποτέ, παρά ελάχιστων εξαιρέσεων που θα πω στο τέλος του βίντεο οπότε μείνετε μέχρι το τέλος για να κάνετε dropshipping  και όσοι το κάνετε είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσετε πάρα πολλά από αυτό που θα κάνετε και θα αυξήσετε τους τζίρους σας.

Ο λόγος που βγήκε το dropshipping είναι για να εξυπηρετήσει αυτούς που πουλάνε εργαλεία για  dropshipping, όπως το Shopify.

Η ίδια η εταιρεία Shopify έβγαλε προγράμματα dropshipping μόνο και μόνο για να σας πουλήσει eshop και συνδρομές στο Shopify, όπως και η BigCommerce που είναι ένας ανταγωνιστής της Shopify που βγήκε για να σας πουλήσει και αυτός dropshipping, για να αυξήσει τα έσοδα της.

Να θυμηθούμε ιστορίες που συνέβαιναν με τους χρυσοθήρες όλα αυτά τα χρόνια στην Άγρια Δύση που πήγαιναν και έστηναν ολόκληρες πόλεις εκεί που υπήρχε φλέβα χρυσού.

Στο τέλος, αφού ερχόντουσαν διάφοροι χρυσοθήρες για να δοκιμάσουν την τύχη τους το μοναδικό μαγαζί που έβγαζε λεφτά είναι αυτό που πουλούσε τα εργαλεία του κοσκινίσματος, τις αξίνες, τα φτυάρια, την ξυλεία. Όλοι αυτοί γίνανε εκατομμυριούχοι, αλλά οι χρυσοθήρες ελάχιστοι έβγαλαν λεφτά.

Έτσι, είναι και με το Shopify.

Το 2% με 1% θα πετύχει και το 98 – 99% θα αποτύχει λόγω άγνοιας, κακής προετοιμασίες, ανταγωνισμού και λόγω όλων αυτών των πραγμάτων που έχουμε πει παραπάνω.

5 Δεν έχετε κανέναν έλεγχο στην παραγωγή και στην ποιότητα των προϊόντων

Το 5 πράγμα που είναι εμπόδιο για να κονομήσετε μέσω dropshipping και το καθιστά για μένα όχι τόσο δελεαστικό είναι ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στην παραγωγή και κανένας έλεγχος στην ποιότητα των προϊόντων.

Κανένας έλεγχος στην αλυσίδα αξιών, το value chain όπως λέγεται στο Management.

Εν πάση περιπτώσει, δεν μπορείς να ελέγξεις το προϊόν σου αν δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στην ποιότητα. Σήμερα πάσχουν χιλιάδες προϊόντα από άποψη ποιότητας παγκοσμίως.

Ειδικά τώρα που γίνονται τα περισσότερα σε κινέζικα εργοστάσια, γιατί είναι δύσκολο να βρείτε κινέζικο εργοστάσιο που να έχει στάνταρ ποιότητα και να απευθύνεται στην αμερικανική και την ευρωπαϊκή αγορά και να είναι ποιοτικό.

Πάρτε για παράδειγμα τα κινέζικα καταστήματα που υπάρχουν.

Έχετε βρει κάποιο κινέζικο που να ξεπερνάει σε ποιότητα τη Nike ή να ξεπερνάει σε ποιότητα το Armani. Αφού τα Armani ράβονται στην Κίνα, δεν μπορούν οι Κινέζοι να έχουν την ίδια ποιότητα.

Αυτό είναι το θέμα ότι ελάχιστα εργοστάσια στην Κίνα στέκονται στην ίδια ποιότητα με τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές και όλα τα άλλα σωρηδόν πουλάνε από τα κινέζικα καταστήματα ή από το AliExpress που σας είπα προηγουμένως.

Οπότε, αν δεν έχετε κανένα έλεγχο στα προϊόντα σας είναι βέβαιο και αποδεδειγμένο. Κανείς δεν θέλει σαβούρα και είμαστε γεμάτοι σαβούρα αυτή τη στιγμή. Είμαστε σε 1 κοινωνία αφθονίας και υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα 99% σε όλα τα αντικείμενα.

Πάρτε για παράδειγμα την Volkswagen, από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο της. Έχω φίλους που αγόρασαν Volkswagen, στα 200 χλμ. τα Golf έβγαιναν off, έχαναν λάδια και χαλούσαν τα ηλεκτρικά τελείως ξαφνικά. Το ίδιο και η Scoda.

Volkswagen Golf που κάποιος έδωσε 30.000 για να το πάρει βγήκε off στα 200 χλμ ο κινητήρας και πήγε και το σκότωσε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να πάρει κάτι καινούργιο.

Σε αντίθεση με το Toyota Corolla 320.000 χλμ. που έχω αυτή τη στιγμή και δεν έχει κανένα πρόβλημα. Ο κατασκευαστής του έδινε 350.000 χλμ., αλλά μπορεί να πάει και 1.000.000 χλμ. χωρίς να χαλάσει ο κινητήρας, χωρίς να κάψει λάδια. Βρείτε κάτι που να είναι Toyota, να μην αφήνει ξινή γεύση στο τέλος στον πελάτη σας γιατί δεν θα ξαναγοράσει.

6 Με το dropshipping δεν μπορείτε να χτίσετε το δικά σας brand

Και πάμε στο νούμερο 6 που είναι εξίσου βασικό. Με το dropshipping δεν μπορείτε να χτίσετε το δικό σας brand.

Να ξέρετε ότι το brand name είναι εξίσου σημαντικό και στο SEO, επειδή η Google επικροτεί τα brand.

Όσες εταιρείες είναι brand names ή έχουν σχέση με brands που είναι εγκατεστημένα στην αγορά χρόνια, η Google τα ευνοεί γιατί είναι πάρα πολύ μεγάλα, γιατί έχουν το Google EAT.

Σας το είχα αναφέρει και σε άλλο βίντεο, έχουν δηλαδή Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness. Έχουν ήδη εξειδίκευση στον χώρο, ήδη τα γνωρίζει ο κόσμος άρα έχουν άλλη ποιότητα στα μάτια της Google.

Επίσης, το brand είναι αυτό που αυξάνει τα ποσοστά μετατροπών, που κάνει τον πελάτη να ξαναγοράσει από εσάς εφόσον αναγνωρίσει την ποιότητα και για μένα αυτό είναι το σημαντικότερο που πρέπει να κάνετε να χτίσετε πρώτα το brand και μετά γύρω από αυτό να βάλετε όλα τα προϊόντα σας και να είναι εξίσου ποιοτικά.

Μετατροπή δεν έχουμε χτίσει με κανενός brand, είμαστε ανώνυμοι, μπορεί να πουλάμε no name προϊόντα ή σε ελάχιστες περιπτώσεις προϊόντα που να είναι ονομαστά όπως Armani, Calvin Klein ή κάποιας άλλης φίρμας και πάλι θα πέσουμε θύματα του πολέμου τιμών που υπάρχει σε αυτό τον χώρο.

7 Tο ποσοστό μετατροπών επισκεπτών σε πελάτη είναι εξαιρετικά χαμηλό

Πάμε και στο 7, το ποσοστό μετατροπών επισκεπτών σε πελάτη είναι εξαιρετικά χαμηλό.

Το conversion rate είναι πολύ χαμηλό σε ένα κατάστημα dropshipping για 2 λόγους.

  • Πρώτον, δεν είναι καλής ποιότητας τα προϊόντα ή είναι no name.
  • Δεύτερον, ο μεγάλος χρόνος παράδοσης που σας είπα.

Δεν θα καθίσει κανένας να περιμένει τόσο καιρό για να πάρει κάτι με dropshipping.

Οπότε, τα πολύ χαμηλά ποσοστά μετατροπών που μπορεί να είναι 1/1000. Μου έχει τύχει να έχω ποσοστό μετατροπών 0% σε dropshipping, δηλαδή 3.000 άτομα και κανείς δεν αγόρασε.

Γιατί τα ρούχα ήταν off, εκτός εποχής, οι τιμές ήταν ψηλές κανείς δεν γνώριζε το site.

Διάφοροι παράγοντες που υπάρχουν στο Internet και δεν τα παίρνουμε σοβαρά, οπότε ξεκινάμε και τα παίρνουμε αψήφιστα και μετά τρώμε τη σφαλιάρα και προσγειωνόμαστε στην πραγματικότητα των ανταγωνισμών.

Πότε δουλεύει το dropshipping και πότε είναι σωστό να κάνουμε dropshipping site;

Ωστόσο, υπάρχει μια ελπίδα για το dropshipping.

Πότε δουλεύει το dropshipping και πότε είναι σωστό να κάνουμε dropshipping αυτή τη στιγμή σήμερα ή γενικά;

Ο μοναδικός τρόπος για να δουλέψει το dropshipping είναι να έχουμε στημένο ήδη ένα brand, ένα eshop στην Google και μας ξέρει ο κόσμος, έχουμε ήδη θέσεις στην Google και θέλουμε να πιάσουμε και άλλες θέσεις για να τερματίσουμε τα eshop μας.

Θέλουμε να πιάσουμε με την ίδια φάση κι άλλα eshop, να κάνουμε dropshipping, να βάλουμε affiliate συνεργάτες για να διαχειρίζεται το eshop. Για παράδειγμα, έχω ένα eshop που πουλάει κινητά τηλέφωνα.

Ήδη βγαίνω στην Google, ήδη έχω stock και θέλω να αυξήσω τις πωλήσεις μου. Θέλω να έχω κι άλλες θέσεις στην Google για να παίρνω οργανική επισκεψιμότητα.

Φτιάχνω έναν κλώνο του eshop μου αλλάζοντας τα κείμενα για να βγαίνω στην οργανική αναζήτηση, έχοντας όμως όλα τα άλλα ίδια, αλλάζοντας το Brand κ.λπ. Όμως, στο ίδιο  eshop θα στέλνω τις παραγγελίες, θα είναι ένα θυγατρικό eshop με dropshipping.

Το ίδιο πράγμα μπορώ να το κάνω 10 φορές κι αν κάνω σωστό Marketing και έχω συνεργάτες που τρέχουν αυτά τα eshop θα μπορέσω να βγάλω πάρα πολλά λεφτά. Άμα δεν βρω συνεργάτες μπορώ να τρέχω τα eshop μόνος μου, γιατί όταν πιάσω μια λέξη κλειδί στην Google ή μια θέση, ο επόμενος στόχος είναι να πιάσω τις 10 θέσεις που είναι στην πρώτη δεκάδα της Google.

Αυτά για το dropshipping.

Βοηθήστε μας να φτάσουμε τους 10.000 συνδρομητές

GRAFTEITE-KANALI-YOUTUBE-2

Πριν προχωρήσουμε στο τέλος, κάντε like, κάντε subscribe, γραφτείτε στο κανάλι μας, βοηθήστε μας να φτάσουμε τους 10.000 συνδρομητές. Επίσης, βοηθήστε μας για να σας βοήσουμε, αφήστε το σχόλιο σας για να δούμε τι θέλετε να μιλήσουμε στο επόμενο βίντεο.

Επίσης, έχουμε ένα newsletter που στέλνουμε ενημερωτικό δελτίο δηλαδή κάθε 15 μέρες σχετικά με το SEO, το affiliate marketing, το dropshipping, την προώθηση ιστοσελίδων και πώς να βγάλετε λεφτά από το Internet.

Αυτά σε αυτό το βίντεο και θα τα πούμε στο επόμενο. Σηκωθείτε και δείτε το επόμενο βίντεο και αναλάβετε δράση. Γεια σας!

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για το SEO και τη Google:

 

 

2 σκέψεις στο “DROPSHIPPING: ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ;”

Σχολιάστε