ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

YOUR MONEY YOUR LIFE YMYL ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΟ SITE ΣΑΣ

YOUR MONEY YOUR LIFE YMYL ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΟ SITE ΣΑΣ

Γεια σας φίλοι μου!

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης, ειδικός στο SEO και σε αυτό το βίντεο θα μιλήσουμε για το Your Money Your Life YMYL για την Google και πως θα προστατέψετε το site σας.

Το Your Money Your Life είχε γίνει πριν από μερικά χρόνια το 2015, όταν η Google είχε εισάγει ένα PDF με κανόνες αξιολόγησης για τους αξιολογητές της, οι όποιοι βρίσκονταν στην Ινδία και ήταν γύρω στα 20.000 άτομα και κρίνανε ποια site ήταν ποιοτικά και ποια site δεν ήταν ποιοτικά.

Αυτό πυροδότησε μια σειρά εξελίξεων και οδηγηθήκαμε τελευταία στο Medic Update Που είχε γίνει τον Αύγουστο του 2018 και πάρα πολλά site δέχθηκαν χτυπήματα και πλήγματα από την Google και ελληνικά site και στο εξωτερικό και αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν με βάση τους κανόνες ποιότητας της Google.

Πριν προχωρήσουμε στον πυρήνα του θέματος, κάντε like, κάντε subscribe στο κανάλι μου στο YouTube.

Βοηθήστε μας να φτάσουμε τους 10.000 συνδρομητές, γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε κολλήσει στους 1.500 συνδρομητές λες και δεν υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι Έλληνες να μας δούνε.

Θέλω να χαιρετήσω όσους βρίσκονται εκτός Ελλάδα και είναι ομογενείς στον Καναδά, στην Αμερική, στην Αυστραλία, σε όποια χώρα του κόσμου γιατί ξέρω ότι μας βλέπετε από εκεί πέρα και ψάχνετε να βρείτε ελληνικά κανάλια για το SEO, την προώθηση ιστοσελίδων και την επιχειρηματικότητα όπως το δικό μου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υποστήριξη και να προτιμήσετε Έλληνες για να προωθήσετε και να κατασκευάσετε τις δικές σας ιστοσελίδες γιατί υπάρχει τεχνογνωσία και στην εταιρεία μας και στην Ελλάδα, για να κάνετε ότι κάνουν οι Αμερικάνοι, οι Αυστραλοί ή άλλου συνάδελφοι εκεί πέρα.

Επίσης, μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter. Κάθε 15 μέρες στέλνουμε ένα newsletter για το SEO, την κατασκευή ιστοσελίδων και την επιχειρηματικότητα στο Internet και θα μιλήσουμε πιο πολύ για επιχειρηματικά θέματα, γιατί βλέπω ότι άπτονται του ενδιαφέροντος σας.

Κερδίστε 50% έκπτωση στο hosting σας!

Επίσης, να μιλήσουμε για τον χορηγό. Κερδίστε 50% έκπτωση στο hosting σας μέσω της εταιρείας Myip.

Η εταιρεία hosting Myip με τον κωδικό έκπτωσης PARAMARKETING50 σας δίνει 50% έκπτωση σε όλα τα πακέτα hosting εφ’ όρου ζωής, ακόμη και τα VPS hosting και τα απλά πακέτα hosting.

Οι servers της Myip είναι light speed, έχουν servers στην Ελλάδα άρα θα έχετε ελληνικό I.P. όσοι ενδιαφέρεστε για την ελληνική αγορά και servers στην Ευρώπη για την ευρωπαϊκή αγορά όσοι ενδιαφέρεστε να πιάσετε servers του εξωτερικού.

PARAMARKETING50, το λέω ξανά και σηκωθείτε να κάνετε μεταφορά του hosting σας και θα δείτε τεράστια διαφορά ταχύτητας και φόρτωσης.

Τι σημαίνει YMYL;

your-money-your-life-ymyl-paramarketing-low

Και πάμε κατευθείαν στο ψητό. Your Money Your Life, τα αρχικά YMYL στα λατινικά, στα ελληνικά τα χρήματα σου η ζωή σου και πώς θα προστατέψετε το site σας αν βρίσκεται σε κάποια κατηγορία Your Money Your Life.

Θα σας πω τι έχω βρει μέχρι τώρα στο Internet, έχω ξανακάνει βίντεο για το Your Money Your Life και για το Google Quality Evaluator’s Guidelines.

Πρώτη φορά το 2015, η Google ξεκίνησε δημοσιεύοντας ένα PDF που είναι πάρα πολλές σελίδες, πάρα πολύ βαρετό, το διάβασα όλο αναγκαστικά, με τους κανόνες ποιότητας των αξιολογητών που είναι υπαρκτά πρόσωπα, όχι bots και τότε ήταν 20.000 άτομα, τώρα μάλλον γύρω στα 40.000 και είναι κυρίως Ινδοί στο κέντρο που έχει η Google στην Ινδία και διαβάζουν πολλά site και παρ’ όλο που είναι Ινδοί διαβάζουν και ελληνικά site.

Κάποιοι ξέρουν ελληνικά, κάποιοι χρησιμοποιούν το Google Translate που έχει βελτιωθεί πάρα πολύ αυτά τα χρόνια.

Σύμφωνα με το έγκυρο site SEM rush και το SEM rush Blog, η εταιρεία SEM rush είναι μια εταιρεία που σας δίνει στοιχεία για τον ανταγωνισμό και μπορείτε να κάνετε ανάλυση ανταγωνισμού όταν χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα του, είναι επί πληρωμή, δεν είναι δωρεάν αλλά έχει κάποιο δωρεάν πακέτο και επίσης μπήκε και στο αμερικανικό χρηματιστήριο και μπορείτε να αγοράσετε μετοχές της όσοι την πιστεύετε.

Εγώ προσωπικά δεν την χρησιμοποιώ, χρησιμοποιώ το AHREFS και έτσι δεν βρίσκω κάποια χρησιμότητα στο να αγοράσω μετοχές της SEM rush, αλλά κάποιοι από εσάς που είστε προσανατολισμένοι στις επενδύσεις μπορείτε να αγοράσετε μετοχές της SEM rush.

Τι θεωρεί η Google ποιοτικό site;

Τα 3 βασικά πράγματα για να είναι ποιοτικό ένα site, σύμφωνα με την Google, είναι να έχει:

  1. Ένα beneficial purpose,
  2. Google EAT,
  3. YMYL,

Το beneficial purpose σημαίνει να υπάρχει κάποια πρακτική ωφελιμότητα σε ένα site όπως το δικό  μου το site έχει ένα όφελος γιατί θα μάθετε για το SEO, θα μάθετε πώς να βγείτε στην Google, πώς να μην τιμωρηθείτε από την Google, πώς να βγάλετε λεφτά από το Internet κ.λπ.

Το EAT είναι το Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness, η ποιότητα της ιστοσελίδας που το Expertise είναι η τεχνογνωσία, το Authoritativeness είναι η πιστότητα να ναι authority, κάποια πηγή σημαντική και το Trustworthiness η αξιοπιστία. Και το τελευταίο το YMYL, ανήκει σε μια από τις κατηγορίες YMYL.

Ποιες είναι οι κατηγορίες YMYL;

Ποιες είναι οι κατηγορίες YMYL, οι σελίδες που αναφέρονται στο Your Money Your Life, σύμφωνα με άλλο έγκυρο site.

Έχει εδώ πέρα 6 βασικές κατηγορίες που είχα ανακοινώσει στο Google Search Quality Evaluator’s Guidelines και σύμφωνα με την ανανεωμένη έκδοση του 2019 είναι οι εξής 6 κατηγορίες.

YMYL-GOOGLE

1 Shopping or financial transaction pages

Η πρώτη είναι ιστοσελίδες που αναφέρονται σε αγορές shopping, δηλαδή για ψώνια, καταναλωτικά αγαθά και αγορές συναλλάγματος ή οικονομικές συναλλαγές. Eshops που μπορείτε να αγοράσετε μετοχές, χρηματιστηριακά είδη και διάφορα πράγματα που έχουν σχέση με συναλλαγές.

2 Financial information pages

Το 2 είναι σελίδες που έχουν οικονομικά θέματα π.χ. συμβουλές για επενδύσεις.

3 Medical information pages

Το 3 είναι medical information, να έχουν πληροφορίες για ιατρικά θέματα, όπως να κάνω μια εγχείρηση ή όχι, τι να κάνω αν κολλήσω κάποια ασθένεια, συμπτώματα ασθένειας, παρενέργειες φαρμάκων και ούτω καθεξής.

4 Legal information pages

Τέσσερα, ιστοσελίδες με νομικά θέματα ή δικηγορικών γραφείων και ούτω καθεξής που είναι εξίσου σημαντικά για συμβουλές αν έχω θέματα με κατασχετήρια, διαζύγια, εντολές πληρωμών, συμβουλές που είναι λάθος και μπορεί να πάρω λάθος αποφάσεις για τη ζωή μου και να με δεσμεύσουν πολλά χρόνια.

5 News articles or public/oficial information pages important for having an infromed citizenry

Το 5 είναι νέα και άρθρα που έχουν πάρα πολλές σημαντικές πληροφορίες ειδικά με νομικά θέματα, με μεταναστευτικά, με ψευδείς ειδήσεις  fake news.

Γι’ αυτό τιμωρούνται όλα τα site με fake news από την Google και ξέρουμε ποιος έχει τα site με fake news, γιατί δεν έχουν καμία ελπίδα να βγουν και να παραπλανήσουν το κοινό. Το κοινό κατά 99% τα καταλαβαίνει.

YMYL και Google Bombs

Μερικές φορές όμως υπάρχουν και τα Google Bombs, οι βόμβες της Google και πολλά site καταφέρνουν και ξετρυπώνουν στις πρώτες θέσεις της Google με fake news και μέχρι να κατέβουν πάρα πολλά fake news διασπείρονται όχι μέσω Google News, αλλά μέσω Facebook και Twitter.

Ειδικά, το Twitter το έχουν ξεσκίσει με τα χιλιάδες bots και τα χιλιάδες ψεύτικα προφίλ που κάνουν μετάδοση πραγμάτων που δεν ισχύουν, χρησιμοποιώντας  το κάγκελο και το tag.

Και τα λοιπά που είναι YMYL sites που έχουν να κάνουν με πληροφορίες ασφαλείας, πληροφορίες τι να κάνετε σε περίπτωση φωτιάς, για την πολιτική προστασία, για τον καιρό και ούτω καθεξής πολύ σημαντικές πληροφορίες για τη ζωή σας ή για αποφάσεις που θα πάρετε για τη ζωή σας.

Πως ξέρουμε άμα είμαστε YMYL site;

Ας υποθέσουμε ότι έχω κάποιο site και δεν ξέρω αν ανήκω σε αυτή την κατηγορία, ποια site ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Θα σας δώσω ακόμη 6 δικές μου κατηγορίες:

1.       Εάν είστε γιατρός και έχετε ιατρικό site

2.       Εάν είστε δικηγόρος και έχετε νομικό site

3.       Εάν είστε μηχανικός και έχετε site για κατασκευές, κτηματολόγια, πολεοδομίες και τέτοια θέματα

4.       Ασφαλιστές με ασφαλιστικά θέματα και δίνετε συμβουλές και πουλάτε ασφάλειες

5.       Οικονομικά – φορολογικά θέματα, εάν είστε οικονομολόγος και παρέχετε λογιστικές συμβουλές για την εφορία

6.       Επενδυτικά θέματα, εάν είστε οικονομικός σύμβουλος σε μια εταιρεία ή πουλάτε αμοιβαίο κεφάλαιο ή δίνετε κάποιες συμβουλές γενικά για μερίσματα, αγορά μετοχών και ούτω καθεξής.

Αυτά τα 6 site είναι βασικά και όσα site πραγματεύονται τέτοια θέματα που είπε η Google και πραγματεύονται θέματα που είναι πολύ σημαντικά. Τώρα ας υποθέσουμε ότι είμαστε κάποιο από τα 6 από τα 7 επαγγέλματα ή περισσότερα από τα 6 επαγγέλματα που υπάρχουν, γιατί υπάρχουν περισσότερα.

Κάποιος μπορεί να είναι δικηγόρος και να γράφει σε κάποιο νομικό blog. Τι μπορώ να κάνω για να προστατεύσω το site μου από την Google και από το επόμενο Update άμα τιμωρήσει περισσότερο όσα site άπτονται του YMYL.

Επίσης, επειδή γίνεται χειροκίνητα ο έλεγχος ίσως να μην έχουν φτάσει στο δικό σας site αυτή τη στιγμή και φτάσουν αύριο. Οπότε, πρέπει να προστατεύσω το site μου σήμερα, να πάρω τα μέτρα μου, ώστε να φαίνεται σωστό και ποιοτικό στα μάτια της Google και μην ξεχνάτε ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να φαίνεται τίμια αλλά και να είναι τίμια.

Τι πρέπει να κάνετε για να προστατεύσετε το site σας;

Τρία βασικά πράγματα προτείνω για να μπορέσετε να βελτιώσετε το site σας και να ανεβάσετε την ποιότητα του.

1 Βελτιώστε το Google EAT

Το πρώτο είναι να βελτιώσετε το Google EAT. Το  EAT είναι το Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness.

Πώς βελτιώνεται αυτό; Χρειαζόμαστε μια About Page σελίδα προφίλ περιεκτική, όχι τηλεγράφημα γεια σας είμαι ο Γιάννης, κάνω SEO.

Π.χ. Γεια σας, είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης, είμαι ειδικός στο SEO, έχω σπουδάσει αυτό κάνω εκείνο, τι πιστεύω, τόσα χρόνια ασχολούμαι, αναλυτικά τα social media προφίλ μου, Facebook, LinkedIn.

Πρέπει να υπάρχει το social proof, όσα πιο πολλά τόσο πιο καλά.

Εγώ έχω προφίλ σε πάνω από 350 social media γιατί και παίρνω backlinks από αυτά και για λόγους social proof, δηλαδή ότι υπάρχω, έχω αποδείξεις ότι είμαι υπαρκτό πρόσωπο.

Επίσης, το Google EAT δεν είναι μόνο να βάλω το About Page κ.τ.λ.

Θα πρέπει να έχω και φωτογραφία Gravatar ή Avatar.

Το Gravatar είναι το avatar του WordPress, άμα ανοίξετε το Gravatar, εκτός από backlink μπορείτε να πάρετε και την εικόνα που σας συνοδεύει στο κέντρο διαχείρισης στο WordPress και εκεί που γράφετε άρθρα φαίνεται και αυτό.

Πρέπει να φαίνεται το avatar, το προφίλ σας και το μίνι βιογραφικό σας στο Avatar. Το χρειάζεστε για να δείξετε πως είστε κάποιο υπαρκτό πρόσωπο και όχι κάποιο fake πρόσωπο ή περσόνα που χρησιμοποιούμε για να γράψει κάποιο άρθρο.

2 Διορθώσετε το GMB

Το δεύτερο είναι να διορθώσετε το GMB, το Google My Business. Το Google My Business βασίζεται πάνω στο NAP.

Το NAP σημαίνει Name Address Phone, δηλαδή Όνομα, Διεύθυνση και Τηλέφωνο και δείχνει ότι είμαστε υπαρκτή επιχείρηση και ότι έχουμε κάποια έδρα.

Αυτό θα πρέπει να φαίνεται στο footer, στο υποσέλιδο κάπου και στη φόρμα επικοινωνίας να φαίνεται τι είμαστε.

Paramarketing.gr ας πούμε, προώθηση ιστοσελίδων, 5th Avenue New York και να γράφουμε και το Τ.Κ 017700 και το τηλέφωνο 00306972364387.

Πρέπει να φαίνεται ότι έχουμε κάποια φυσική έδρα, ακόμη και το σπίτι.

Άρα, θα πρέπει να φαίνεται ότι υπάρχει έδρα, τηλέφωνο, διεύθυνση, γιατί η Google ψάχνει να βρει ποια site είναι πραγματικές επιχειρήσεις και ταυτίζει τις επιχειρήσεις με τα site.

3 Πάρτε backlinks από άλλα YMYL sites

Και το τρίτο και εξίσου σημαντικό είναι να πάρετε backlinks ή links από άλλα site YMYL που είναι το ίδιο ποιοτικά με εσάς.

Δηλαδή έχω ένα site YMYL, είμαι ειδικός στο SEO, πώς θα διαπιστώσει η Google ότι είμαι ποιοτικό site;

Εάν πάρω από άλλους που είναι ήδη διαπιστευμένοι YMYL site και πάρω κι εγώ link από αυτούς. Άμα είστε δικηγόρος, πρέπει να πάρετε από δικηγορικό σύλλογο link πίσω στο δικηγορικό σας site.

Αυτό σας βοηθάει γιατί ένα έγκυρο site όπως ο δικηγορικός σύλλογος Αθηνών σας έδωσε Link στο δικό σας site που είναι το δικηγορικό σας γραφείο.

Βοηθήστε μας να φτάσουμε τους 10.000 συνδρομητές

GRAFTEITE-KANALI-YOUTUBE-2

Και σε αυτό το σημείο κυρίες και κύριοι θα πρέπει να σας παρακαλέσω να κάνετε like, subscribe και κουδουνάκι, γιατί έχουμε κολλήσει στα 1.500 άτομα και θέλουμε να φτάσουμε τους 10.0000 συνδρομητές.

Ζητιανεύουμε το like σας, αν σας άρεσε κάντε like. Αφήστε το σχόλιο σας να μας πείτε τι θέλετε να δείτε, ποιο θέμα θέλετε να πιάσουμε, γιατί αφουγκραζόσαστε τα πάντα, κοιμόμαστε με ένα μάτι το βράδυ, ακούμε τι γίνεται και προσαρμόζουμε την στρατηγική μας στην παραγωγή βίντεο.

Όπως επίσης, θα έχετε παρατηρήσει μια αλλαγή στην ποιότητα των βίντεο γιατί πήραμε καινούργια κάμερα, την Canon EOS M50 mirrorless, γιατί η παλιά η Nikon DX530 που την πήρα πέρυσι δυστυχώς έχει πρόβλημα με το διάφραγμα.

Είναι ελαττωματική και την πρώτη φορά την έφταιξα μόνος μου με κατσαβίδια και βιολιά, αλλά τώρα επειδή βαρέθηκα να κάνω τον Μπομπ τον μάστορα στις κάμερες πήρα την Canon EOS M50. Ελπίζω και πιστεύω να βγάλουμε χιλιάδες βίντεο και να σας αρέσουν.

Άμα έχετε κάποια ιδέα και δεν σας κάλυψα και θέλετε να προτείνετε ή να ρωτήσετε κάτι, μπορείτε να το κάνετε αφήνοντας σχόλιο κάτω. Επίσης, μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή τώρα, πατήστε το like button, πατήστε το καλά και εγγραφή για να βγαίνει το κουδουνάκι και να παίρνετε τις ενημερώσεις πρώτος από όλους.

Μην ξεχάσετε να γραφτείτε και στο Νewsletter που έχουμε γιατί κάθε στέλνουμε 15 μέρες ένα πολύτιμο Νewsletter για τα νέα θέματα για το SEO, το Affiliate Marketing, το Internet Marketing, πώς να βγάλετε λεφτά από το Internet, το ηλεκτρονικό εμπόριο, την κατασκευή ιστοσελίδων, την προώθηση ιστοσελίδων και όλα τα σχετικά θέματα.

Αυτά για σήμερα, ελπίζω να τα πούμε σύντομα στο επόμενο βίντεο, εφόσον κάνετε και ένα binge watch στα βίντεο που έχω για το SEO, γιατί θα σας ωφελήσει πάρα πολύ για τη δουλειά σας και το αντικείμενο σας όποιο και να είναι αυτό, ακόμη και αν δεν είστε επαγγελματίες στον χώρο ή δεν έχετε κάποια δουλειά.

Γεια σας!

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για το SEO και τη Google:

Σχολιάστε