ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

EINAI TO SEO ΦΟΥΣΚΑ; ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ

EINAI TO SEO ΦΟΥΣΚΑ; ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ

Είναι το SEO φούσκα που θα σκάσει ναι ή όχι;

Και τι πρέπει να κάνουμε για να μη σκάσει η φούσκα πάνω μας;

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης και αυτό είναι το κανάλι μου στο YouTube για το SEO, την επιχειρηματικότητα, το Internet Marketing και άλλα θέματα που μιλάμε συνέχεια.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μου για να ξεφύγουμε από τα 1.500 άτομα που είμαστε εδώ πέρα, βοηθήστε μας να φτάσουμε τους 10.000 συνδρομητές, κάντε like αν σας άρεσε το βίντεο, αφήστε το σχόλιο σας αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι, όπως μπορείτε και να πατήσετε το κουδουνάκι για τις ενημερώσεις για να παίρνετε συνέχεια τα νέα μας βίντεο, που είναι πάρα πολύ χρήσιμα αν είστε επαγγελματίας του Internet.

Θα πάμε κατευθείαν στο θέμα μας.

Είναι το SEO φούσκα;

Κι αν ναι, τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε το σκάσιμο αυτής της φούσκας και τι σημαίνει να πούμε ότι το SEO είναι φούσκα.

Αρχικά, το SEO είναι η βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης, δηλαδή πως μπορεί ένα site να κάνει ό,τι λέει η Google για να βγει πρώτο στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.

Το SEO χωρίζεται σε Black Hat SEO που είναι όλα αυτά που δεν επικροτεί η Google και δεν λέει ότι μπορούμε να τα κάνουμε, τα απαγορεύει και σε White Hat SEO που θέλει η Google και μας αφήνει για να μπορέσουμε να βγούμε στα αποτελέσματα και να μην τιμωρηθούμε από αυτή.

Σήμερα, αν έχετε παρατηρήσει υπάρχουν χιλιάδες SEO Agency που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια  και αυτό τροφοδοτείται από τη νέα φούσκα των eshop με τις επιδοτήσεις των 5.000 ευρώ για να φτιάξει ένα eshop ή να αναβαθμίσει το ήδη υπάρχον και όπως έχω ήδη υπολογίσει από τα 80.000.000 που θα δοθούν αν τα διαιρέσουμε με τα 5.000 ευρώ θα βγουν 16.000 eshop στην αγορά.

Έτσι, αυτή η ζήτηση θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και στον κλάδο μας του SEO και του Internet Marketing και θα βγουν νέοι επαγγελματίες στον χώρο για να πάρουν νέους πελάτες. Ωστόσο, το πρόγραμμα παραμένει, γιατί οι θέσεις στην Google είναι μόνο 10 για την πρώτη σελίδα.

Δεν υπάρχουν και δεν περισσεύουν θέσεις για 11 ή για 12 ή για 20  θέσεις,

Άρα, τι γίνεται όταν υπάρχουν νέα SEO Agencies που ξεφυτρώνουν και δεν έχουν να επιδείξουν κάτι, αλλά μπορούν να πάρουν τα λεφτά σας δήθεν για να κάνουν SEO και να βγείτε στην Google.

Προτιμήστε εταιρείες SEO που βγαίνουν πρώτες στη Google

seo-fouska-paramarketing-lowΕγώ είμαι επαγγελματίας του SEO, έχω την εταιρεία Paramarketing, ασχολούμαστε με την προώθηση ιστοσελίδων και κάνω αυτή τη δουλειά πολλά χρόνια, πρώτη έναρξη από το 2000 με την κατασκευή ιστοσελίδων.

Αυτό που θέλω να πω, πρώτο πράγμα και πρώτη συμβουλή είναι ότι πρέπει να επιλέξετε SEO Agencies που έχουν απτά αποτελέσματα, δηλαδή όσους βγαίνουν στην Google πρώτοι με διάφορες λέξεις κλειδιά, όπως το SEO, SEO expert,  προώθηση ιστοσελίδων, πώς να βγω στη Google, δηλαδή όσους έχουν ενεργές θέσεις για το ίδιο τους το site και θα πρέπει να είναι άνθρωποι του Inbound Marketing, του μαγνητικού marketing που έλκει τους πελάτες.

Δηλαδή θα πρέπει να ψάξετε εσείς να τους βρείτε και όχι αυτοί να σας βρουν.

Γιατί εννοώ να ψάξετε εσείς να τους βρείτε;

Το Outbound Marketing είναι αυτό που εκεί που κάθομαι σας παίρνω τηλέφωνο και σας ενοχλώ, ναι γεια σας θέλετε υπηρεσίες SEO, θέλετε να σας ανεβάσουμε στην Google.

Αυτό είναι το ακριβώς αντίθετο του Inbound Marketing.

Προτιμήστε επαγγελματίες του SEO που έχουν ήδη πολύ δουλειά λόγω SEO

Όταν κάποιος είναι επαγγελματίας του SEO πετυχημένος έχει πάρα πολλή δουλειά ήδη.

Δεν μπορεί να πάρει άλλους πελάτες, η δουλειά μας είναι πολύ εξειδικευμένη και ο μέσος χρόνος που χρειάζεται κάποιος επαγγελματίας για να μάθει τη δουλειά είναι 4 χρόνια.

Η Google αλλάζει κάθε μήνα, χρειάζεται πληροφόρηση και εμπειρία, τα εργαλεία αλλάζουν κι αυτά κάθε μήνα και πρέπει να έχετε πολλές γνώσεις, να είστε από τον χώρο της πληροφορικής ή του Marketing.

Γενικά, θα πρέπει να υπάρχει η εμπειρία που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Μπορεί κάποιος να ξέρει να φτιάχνει υπολογιστές αλλά να μην ξέρει κάτι στο SEO.

Οι υπολογιστές είναι κάτι άλλο, πολύ πιο εύκολο να φτιάξει ένας αρχάριος έναν υπολογιστή ή να περάσει τα Windows σε αντίθεση με έναν αρχάριο στο SEO που δεν μπορεί να κάνει τίποτα στο SEO, εκτός και αν κάτσει ώρες να μελετήσει και να κάνει πειράματα με διάφορα site, όπως έκανα κι εγώ πριν.

Ακόμη και σήμερα κάνουμε πειράματα, γιατί το SEO βασίζεται στα αποτελέσματα τα οποία βρίσκουμε και πάνω στην πρακτική εμπειρία, πάνω στο σωστό και στο λάθος. Άρα όποιος σας πάρει τηλέφωνο για να σας κάνει SEO παίρνει X. Επίσης, όποιος κάνει διαφήμιση μπαίνει στο X, μπαίνει στο άκυρο.

Γιατί;

Γιατί όταν κάνω SEO μπαίνω στο Inbound Marketing που σημαίνει ότι ήδη έχω πάρα πολλούς πελάτες.

Όταν κάνω SEO, έχω μια λίστα αναμονής πελατών, έχω μια λίστα με προσφορές. Άρα δεν χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο για να καλύψω την προσφορά μου, γιατί η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την προσφορά.

Οι εισερχόμενοι πελάτες είναι περισσότεροι από όσους μπορώ να καλύψω. Άμα κάνω διαφήμιση σημαίνει ότι κάνω λάθος στο SEO, γιατί όταν παίρνω κάποιον ειδικό στο SEO για να μου κάνει SEO, το site  από μόνο του πρέπει να στέκεται, να είναι οικονομικά βιώσιμο δηλαδή.

Άμα είναι site δεν είναι βιώσιμο από μόνο του, όπως είχα πει σε προηγούμενο βίντεο και όπως είναι και το δικό μου, τότε υπάρχει πρόβλημα στο SEO και ο ειδικός στο SEO δεν είναι καθόλου ειδικός. Μπορεί να ξέρει 3 πράγματα, αλλά δεν μπορεί να πιάσει το εύρος των αναζητήσεων.

Κάποιοι έρχονται και μου λένε θέλω να βγω στην Google με αυτή τη λέξη κλειδί, αλλά αυτή η λέξη κλειδί έχει μόνο 100 αναζητήσεις.

Άμα θέλεις να φτιάξεις ένα μαγαζί στην Google ή στο Internet θα πρέπει να έχεις πάνω από 1000 λέξεις κλειδιά με διάφορες λέξεις κλειδιά για να καλύψουμε το traffic που χρειάζεται τον μήνα, δηλαδή οργανική επισκεψιμότητα για να μπορέσει να σταθεί το μαγαζί σου. Αν, λοιπόν, κάποιος στον χώρο μας δεν έχει πετύχει μόνο με το SEO, δεν είναι ικανός να δώσει αυτό που θέλετε στο μαγαζί σας.

Mπορώ να συνδυάσω το SEO με διαφήμιση;

Θα μου πείτε δεν μπορώ να συνδυάσω το SEO με διαφήμιση.

Μπορείς να συνδυάσεις το SEO με διαφήμιση, το Google Ads, το Facebook Ads, το Instagram Ads και όποιο άλλο μέσο διαφήμισης ή διαφήμιση σε τρίτα site.

Είναι ένα άλλο κανάλι πωλήσεων που σε εμένα δεν έχει δουλέψει, γιατί δεν δούλεψα εστιασμένα, γιατί δεν το πίστεψα και γιατί, όπως σας έχω πει, το SEO δουλεύει από μόνο του. Θέλω ο άλλος να με βρει στην Google, να με διαβάσει και να γραφτεί στη λίστα μου για να μπορέσει να μπει στο κανάλι πωλήσεων που έχω.

Κανάλι πωλήσεων δεν είναι το κανάλι στο YouTube, αλλά λέω το κανάλι πωλήσεων σαν funnel, δηλαδή να πάρει ένα email, να πάρει ένα δεύτερο, γιατί οι περισσότερες πωλήσεις γίνονται μεταξύ της έβδομης και της δωδέκατης επαφής με κάποιον πελάτη που σημαίνει ότι θέλω να με γνωρίσει και δεν θέλω να είναι cold call, γεια σας θέλετε SEO ναι ή όχι;

Δεν μπορώ να σας διακόψω εκείνη την ώρα, ίσως να μην έχετε ιδέα τι είναι αυτό. Αλλά η δουλειά μου είναι ήδη πάρα πολλή, οπότε δεν μπορώ να καθίσω και να σας πάρω τηλέφωνο.

Προτιμήστε την ποιότητα έναντι της ποσότητας στο SEO

Λοιπόν, πάμε σε ένα ακόμη σημαντικό πράγμα που είναι η ποιότητα vs ποσότητας. Παλιότερα έφτανε να κάνουμε backlinks σωρηδόν με διάφορα μηχανήματα, διάφορα προγράμματα, spam και να βγούμε στις πρώτες θέσεις της Google.

Αυτό έχει αλλάξει επειδή η Google δίνει βάρος στην ποιότητα.

Για να γίνουν ποιοτικά links σήμερα θα πρέπει να υπάρχουν τα site που θα συνδεθούμε, να είναι πραγματικά, με οργανική επισκεψιμότητα και να στείλουν κόσμο στο δικό μας site.

Η ποιότητα πρέπει να φαίνεται και στο περιεχόμενο. Παλιότερα, δεν είχαμε τόσο καλό περιεχόμενο γενικά τα site αλλά ο πήχης έχει ανέβει πάρα πολύ ειδικά στα site που είναι του τύπου Your Money, Your Life.

Τι θα πει αυτό; Ότι οι πληροφορίες που έχουν μέσα τους είναι κρίσιμες για τα επόμενα χρόνια της ζωής μας γιατί θα πάρουμε κάποιες αποφάσεις που θα είναι πολύ σημαντικές, όπως π.χ. η απόκτηση ενός δανείου ή η αγορά ενός αυτοκινήτου ή κάποια θέματα ιατρικά για μια εγχείρηση ή πώς να αποφύγω μια εγχείρηση.

Όλα αυτά τα θέματα είναι πολύ σημαντικά και η Google έχει βάλει φίλτρο για να κόψει ό,τι είναι άσχετο και ό,τι δεν είναι σωστό κατά τη γνώμη της.

Επιλέξτε εταιρείες στο SEO που βγαίνουν σε δεκάδες αποτελέσματα αναζήτησης

Επίσης, κάτι άλλο που θέλω να πω για τη φούσκα του SEO είναι ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερος ανταγωνισμός, γιατί θα αυξηθούν πάρα πολύ τα site και άμα παρατηρήσατε κάποιες επιχειρήσεις έχουν πάνω από ένα site.

Για παράδειγμα έχω το Paramarketing.gr και μπορώ να φτιάξω άλλα 10: το Seo.org.gr, το Pmar.gr, το Netculture.gr και οτιδήποτε άλλο μπορώ να φανταστώ να γράφω άρθρα και να παίρνω backlinks και ούτω καθεξής.

Το ίδιο συμβαίνει με όλες τις μεγάλες εταιρείες.

Καμία μεγάλη εταιρεία δεν έχει μόνο 1 site, οπότε ο ανταγωνισμός θα ενταθεί και θα έχουμε ακόμα περισσότερα φαινόμενα φούσκας , γιατί ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις θα προσπαθούν να μπουν αλλά δεν θα μπορούν γιατί οι θέσεις θα είναι καλυμμένες της πρώτης δεκάδας.

Γιατί αυτό μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή, όχι η πρώτη δεκάδα, αλλά η πρώτη τριάδα, το πολύ η πρώτη δεκάδα. Αλλά όταν η πρώτη δεκάδα είναι καλυμμένη από κάποιον επιχειρηματία ή από κάποιον που έχει πάνω από 10 site είναι δύσκολο να τρυπώσουμε και να πιάσουμε κάποιο αποτέλεσμα αναζήτησης στο 5, 6, 7.

Καλύτερη στόχευση στα money keywords

Το τελευταίο που θέλω να σας πω είναι η καλύτερη στόχευση.

Για να αποφύγουμε γενικότερα τη φούσκα του SEO και να μην σκάσει πάνω μας, θα πρέπει να έχουμε πιο στοχευμένες λέξεις κλειδιά και να μην ονειρευόμαστε ότι θα κατακτήσουμε τον ήλιο ή ότι θα κάνουμε άλμα με το SEO και ότι εκεί που δεν είχαμε κανέναν πελάτη, τώρα θα έχουμε χίλιους επειδή πιάσαμε τη λέξη κλειδί αυτοκίνητα.

Δηλαδή βλέπει κάποιος τη λέξη αυτοκίνητο και θα βγαίνω εγώ. Ναι, αλλά τι αυτοκίνητο;

Η λέξη είναι πολύ γενική, ο όρος αυτός είναι πολύ γενικός και δεν κρύβει κάποια πρόθεση αγοράς.

Ενώ άμα αναζητήσω μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, είναι πιο μικρή η στόχευση που σημαίνει ότι είναι πιο κοντά σε εμάς ή άμα ψάξω να βρω το καλύτερο SUV ή Diesel SUV ή μεταχειρισμένο Diesel SUV.

Βγαίνω σε αυτές τις αναζητήσεις που είναι πιο στοχευμένες και έχω περισσότερες πιθανότητες, γιατί κάποιες λέξεις κλειδιά είναι money keywords και σε αυτά πρέπει να στοχεύσω και όχι να πιάσω γενικά λέξεις κλειδιά που είναι κουκουρούκου και βγαίνουν στον γάμο του Καραγκιόζη και είναι πάρα πολύ άχρηστη κίνηση.

Πώς το ξέρω;

Το έχω κάνει στο παρελθόν, έβαλα δεκάδες λέξεις κλειδιά που δεν έβγαιναν και δεν μου έφερναν 1 ευρώ, μόνο πρόβλημα μου δημιουργούσαν γιατί με έπαιρναν διάφοροι τηλέφωνο και με ρωτούσαν τι να κάνουν για το τάδε θέμα., χωρίς να υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος.

Γι’ αυτούς υπήρχε κάποιος λόγος, αλλά εμένα μου έτρωγαν τον χρόνο.

Σ’ αυτό το σημείο θέλω να σας πω ότι άμα σας ενδιαφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες SEO, μπορείτε να ζητήσετε μια προσφορά από την εταιρεία μας για προώθηση και κατασκευή ιστοσελίδων για να βγείτε στις πρώτες θέσεις της Google όπως επίσης να μην ξεχάσω τον χορηγό, την εταιρεία Myip.

Κερδίστε 50% έκπτωση στο hosting για πάντα!

Η εταιρεία Myip είναι η καλύτερη στο hosting από άποψη ταχύτητας και εξυπηρέτησης με servers light speed στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μπορείτε με τον κωδικό PARAMARKETING50 να πάρετε 50% έκπτωση εφ’ όρου ζωής.

Σηκωθείτε τώρα και μεταφέρτε το hosting σας στην Myip και θα δείτε τεράστια διαφορά στην ταχύτητα και τεράστια διαφορά στα αποτελέσματα της Google.

Βοηθήστε μας να φτάσουμε τους 10.000 συνδρομητές

GRAFTEITE-KANALI-YOUTUBE-2

Άμα έχετε κάποια ιδέα και δεν σας κάλυψα και θέλετε να προτείνετε ή να ρωτήσετε κάτι, μπορείτε να το κάνετε αφήνοντας σχόλιο κάτω. Επίσης, μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή τώρα, πατήστε το like button, πατήστε το καλά και εγγραφή για να βγαίνει το κουδουνάκι και να παίρνετε τις ενημερώσεις πρώτος από όλους.

Μην ξεχάσετε να γραφτείτε και στο Νewsletter που έχουμε γιατί κάθε στέλνουμε 15 μέρες ένα πολύτιμο Νewsletter για τα νέα θέματα για το SEO, το Affiliate Marketing, το Internet Marketing, πώς να βγάλετε λεφτά από το Internet, το ηλεκτρονικό εμπόριο, την κατασκευή ιστοσελίδων, την προώθηση ιστοσελίδων και όλα τα σχετικά θέματα.

Αυτά για το είναι το SEO φούσκα. Κάντε like, κάντε subscribe, αφήστε το σχόλιο σας άμα σας άρεσε.

Όπως επίσης, μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μου. Κάθε 15 μέρες στέλνουμε ένα πολύτιμο, μοναδικό newsletter που δεν έχει προωθητικές ενέργειες παρά μόνο γνώση και συμβουλές, για να κερδίσετε τον ανταγωνισμό, να βγείτε στην Google και να βγάλετε λεφτά από το Internet .

Θα χαρώ να δείτε το επόμενο βίντεο μου που πιστεύω να ναι αύριο ή αυτή τη στιγμή κάνοντας binge watch. Γεια σας!

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για το SEO και τη Google:

Σχολιάστε