ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Κατασκευή Ιστοσελίδας

Πως να κατασκευάσετε την προσωπική σας ιστοσελίδα σε WordPress

  • Σε λιγότερο από 24 ώρες
  • Χωρίς σπατάλη χρημάτων και χρόνου
  • Σε λίγα μικρά βήματα, εγκαταστήστε και παραμετροποιήστε το προσωπικό σας blog σε WordPress

Η κατασκευή της προσωπικής ιστοσελίδας ή του προσωπικού σας blog είναι μια ανάγκη της εποχής μετά την επανάσταση των social media. Όσοι από εσάς έχετε ήδη ένα προσωπικό προφίλ στο Facebook ή μια σελίδα στο Facebook, θα έχετε καταλάβει ότι δεν επαρκεί για να καλύψετε τις προσωπικές σας ανάγκες διαφήμισης, επικοινωνίας και προβολής της δουλειάς σας ή της επιχείρησης σας.

Όταν τα free blogs δεν επαρκούν

Στην αρχή, όλοι μας ίσως να έχουμε ανοίξει ένα δωρεάν blog είτε σε WordPress.com είτε σε blogger. Σήμερα βέβαια οι επιλογές είναι περισσότερες από ποτέ άλλοτε, με πάρα πολλές ψηφιακές πλατφόρμες να σου δίνουνε τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου blog με μερικά κλικ.

Μερικά από τα δωρεάν social media blogs που έχουν όντως καλό SEO και εμφανίζονται στη Google είναι και το Tumblr που είναι το αντίστοιχο blog του Twitter. Ποιο παλιά και σωστά δωρεάν blog είναι επίσης:

  • livejournal
  • Typepad
  • Blog.com

Το πρόβλημα με τα δωρεάν blog είναι όταν μας μπαίνει η φιλοδοξία να βγαίνουμε και πρώτοι στη Google. Δεν λέω, καλά τα φτιάξατε τα blogs σας, βγάλατε το μεράκι σας, αλλά μετά από λίγο καιρό δεν έχει κανέναν νόημα να γράφετε στο blogs σας όταν δεν σας διαβάζει κανένας και φυσικά όταν δεν βγάζετε λεφτά από αυτό.

Το ερώτημα τώρα είναι: Ποιος δεν θέλει να κάνει το χόμπι του επάγγελμα;

Μετά θα πρέπει να μπείτε στη διαδικασία κατοχύρωσης ενός ονόματος για το free blog σας και γενικά να μπείτε στο τριπάκι της χρηματοποίησης. Τότε μόνο καταλαβαίνετε ότι στο ίντερνετ υπάρχει αυτό που λέμε ανταγωνισμός και δεν γίνεται επειδή φτιάξατε ένα site της πεντάρας ντε και καλά να βγάλετε από τη μύγα ξύγκι.

Υπάρχουν χιλιάδες άλλες ιστοσελίδες εκεί έξω που είναι πραγματικές επιχειρήσεις, έχουνε επενδύσει χιλιάδες ευρώ και το τελευταίο από όλα φαίνεται να έχουνε κυριεύσει το ίντερνετ και τις σελίδες των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google.

Δεν χρειάζεται να απογοητεύεστε. Ήρθε η ώρα να ωριμάσετε και να φτιάξετε για πρώτη φορά το δικό σας επαγγελματικό site σε WordPress. Ανασκουμπώστε τα μανίκια σας και ετοιμαστείτε να κατακτήσετε τον κόσμο του ηλεκτρονικού επιχειρείν!

1. Χρειάζεστε ένα domain name

Το όνομα χώρου ή το domain name είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε μια ηλεκτρονική παρουσία στο ίντερνετ. Υπάρχουν δύο στρατηγικές στην αναζήτηση και κατοχύρωση ενός ονόματος:

1. Η στρατηγική brand name

Με βάση τη στρατηγική brand name, θα πρέπει να κατοχυρώσετε ένα όνομα που θέλετε να κάνετε γνωστό ως brand ή έχετε ήδη ένα όνομα που είναι γνωστό ως brand name. Για παράδειγμα άμα είστε η BMW, θα πρέπει να κατοχυρώσετε για την Ελλάδα το bmw.gr. Ειδάλλως άμα ήσασταν μια μάντρα με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα θα ήτανε συνετότερο να επιλέξετε ένα όνομα του τύπου autocar.gr ή metaxeirismena-autokinita.gr.

Αυτή είναι και η λεγόμενη στρατηγική SEO στην οποία χρησιμοποιούμε βασικές λέξεις κλειδιά στο όνομα χώρου.

2. Η στρατηγική SEO με λέξεις κλειδιά στο όνομα χώρου

Με βάση αυτή τη στρατηγική χρησιμοποιούμε κάποιες ή μία από τις βασικές λέξεις κλειδιά στο όνομα χώρου για να μπορέσουμε να πετύχουμε καλύτερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης για τις συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά. Δεν ενδείκνυται για ηλεκτρονικά καταστήματα ή ιστοσελίδες που έχουνε περισσότερα από ένα αντικείμενα εκτός από αυτό της βασικής λέξης κλειδί.

Δείτε περισσότερα για τα ονόματα χώρου στο ίντερνετ:

2. Αγοράστε hosting στην Ελλάδα

Το Hosting είναι καθοριστικό στο SEO μας και όταν απευθυνόμαστε στην ελληνική αγορά, θα πρέπει να επιλέξουμε server και hosting στην Ελλάδα και ακόμα καλύτερα στην Αθήνα, εκεί όπου είναι συγκεντρωμένο το μεγαλύτερο ποσοστό της Ελληνικής αγοράς ή μάλλον της Ελληνόφωνης αγοράς.

Συνεργάζομαι με την TopHost η οποία έχει πολύ καλή εξυπηρέτηση και διαθέτει servers στην Ελλάδα.

Οι λόγοι που θα πρέπει να προτιμήσετε φιλοξενία στην Ελλάδα είναι αρκετά σημαντικοί:

1. Ταχύτητα φόρτωσης

Όταν σε κάθε δέκατο του δευτερολέπτου καθυστέρηση στην ταχύτητα φόρτωσης μειώνεται το ποσοστό πώλησης κατά 10% στην Amazon, γίνεται αντιληπτό ότι μια καθυστέρηση της τάξεως των 2 δευτερολέπτων που έχει ένα hosting σε ένα Ευρωπαϊκό ή Αμερικάνικο Datacenter να είναι αποτρεπτικό για την πλοήγηση και την μετατροπή του επισκέπτη σε πελάτη.

Η ταχύτητα φόρτωσης συνάμα είναι και ένας βασικός παράγοντας SEO και τα αργά sites μειώνουν στο ελάχιστο την εμπειρία του χρήστη.

2. Γεωγραφικό SEO στις κινητές συσκευές

Οι κινητές συσκευές, τα smartphones, τα tablets και όλα τα παρεμφερή επηρεάζονται από το γεωγραφικό SEO με βάση την περιοχή όπου βρίσκεται ο χρήστης. Είναι λογικό ένα site σε Server στην Αθήνα να έχει καλύτερο SEO στο κινητό σας από ότι ένα site που φιλοξενείτε στη Φραγκφούρτη.

Το θέμα είναι ακόμα πιο σημαντικό όταν δούμε ότι το 50% με 75% σήμερα χρησιμοποιεί κάποια κινητή συσκευή για να πλοηγηθεί στο ίντερνετ και να πραγματοποιήσει μια αναζήτηση στη Google.

Υπάρχουν και πολλοί άλλοι παράγοντες, όμως δεν θα ήθελα να σας τους αναφέρω σε αυτό εδώ το σημείο. Καλύτερα να επικεντρωθούμε σε αυτούς τους δύο παραπάνω και ελπίζω να αρκούνε για να σας πείσουνε να προτιμήσετε φιλοξενία ιστοσελίδων στην όμορφη πατρίδα μας.

3. Κάντε εγκατάσταση του WordPress

Αφού λοιπόν αποκτήσατε ένα πακέτο φιλοξενίας στην Ελλάδα, θα πρέπει να προχωρήσετε στην εγκατάσταση του WordPress. Θα πρέπει να προτιμήσετε χειροκίνητη εγκατάσταση και όχι αυτόματη και να είναι η πρώτη σας εγκατάσταση στα ελληνικά.

Άμα θέλετε να έχετε και δεύτερη ξένη γλώσσα στην ιστοσελίδα σας, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή εγκατάσταση του WordPress στα αγγλικά.

Για να κάνετε εγκατάσταση του WordPress, ακολουθήστε τα βήματα από το παρακάτω βίντεο.

4. Επιλέξτε ένα Premium WordPress Theme

Υπάρχουν δύο ειδών θέματα σε WordPress. Τα πληρωμένα ή premium WordPress Themes και τα δωρεάν. Τα πληρωμένα WordPress θέματα απέχουν παρασάγγας σε ποιότητα, SEO και ευχρηστία από τα δωρεάν που μπορεί να είναι αρκετά καλά, όμως δεν έχουνε τις δυνατότητες των Premium.

Μπορείτε να επιλέξετε κάποιο ή κάποια από τα premium θέματα:

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι ότι ανάλογα με το τι είδους ιστοσελίδα θέλετε να κάνετε, θα πρέπει να επιλέξετε το ανάλογο θέμα. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα e-shop, θα πρέπει να επιλέξετε θέματα που είναι για e-shop. Άμα θέλετε να φτιάξετε ένα forum, θα πρέπει να επιλέξετε και το ανάλογο θέμα που να υποστηρίζει forum.

Δείτε περισσότερα: 12 site που μπορείτε να φτιάξετε με το WordPress

5. Αυξήστε τις δυνατότητες του WordPress με τα απαραίτητα plugins

Τα πρόσθετα ή τα plugins μπορούνε να επαυξήσουν τις δυνατότητες του WordPress και να το μεταμορφώσουν σε ένα πανίσχυρο ηλεκτρονικό κατάστημα ή οτιδήποτε άλλο θελήσετε. Η εγκατάσταση τους είναι σχετικά έυκολη και απλή πηγαίνοντας στα πρόσθετα και αναζητώντας στα νέα πρόσθετα αυτό που έχετε ανάγκη.

Υπάρχουν πολλές εταιρείες που ασχολούνται με την δημιουργία premium προσθέτων, άλλων χρήσιμων και άλλων άχρηστων, ενώ το αποθετήριο προσθέτων του WordPress αριθμεί περισσότερα από 36.000 πρόσθετα σήμερα τα οποία έχουν κατέβει 1 δισ φορές περίπου ( Φεβρουάριος 2015) και διαρκώς αυξάνονται.

Το WordPress είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα κατασκευής ιστοσελίδων και έχει τη μεγαλύτερη κοινότητα προγραμματιστών και χρηστών που το υποστηρίζουν και βγάζουν χιλιάδες updates κάθε μήνα για τα πρόσθετα και την βασική εγκατάσταση WordPress. Μήπως αυτό δίνει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι όλων των άλλων προγραμμάτων διαχείρισης περιεχομένου;

Παρακάτω σας δίνω έναν κατάλογο με τα WordPress Plugins που χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή στο δικό μου WordPress Blog και ναι είναι όλα δωρεάν:

  • AA’s Digg Digg Alternative
  • BackUpWordPress
  • Google Analytics by Yoast
  • Google Analytics Dashboard for WP
  • Growmap Anti Spambot Plugin
  • Hupso Share Buttons for Twitter, Facebook & Google+
  • Jetpack by WordPress.com
  • Pretty Link Lite
  • Q2W3 Fixed Widget
  • W3 Total Cache
  • Wordfence Security
  • WordPress SEO
  • WP-PageNavi
  • WP Simple Paypal Shopping cart
  • WP Statistics

6. Καταχωρίστε το sitemap σας στη Google

Μετά θα πρέπει να καταχωρήσετε το sitemap της ιστοσελίδας σας στη Google. Αυτό θα πρέπει να το κάνετε πριν ακόμα αρχίσετε να δημιουργείτε περιεχόμενο. Η καταχώρηση του sitemap στη Google σας βοηθάει:

  • Να πετύχετε ταχύτερη ταξινόμηση της ιστοσελίδας σας στη Google
  • Να βρείτε τυχόν προβλήματα στο crawling της ιστοσελίδας σας από τα google bots και να τα διορθώσετε

Δείτε πως θα το κάνετε αυτό στο άρθρο: Google Webmaster Tools και πως να ταξινομήσετε το site σας αμέσως

7. Συνδέστε τους λογαριασμούς Social Media

Πριν πάλι ακόμα κάνουμε την πρώτη μας δημοσίευση θα πρέπει να φτιάξουμε και να συνδέσουμε τους λογαριασμούς social media με την ιστοσελίδα μας. Κάθε social media έχει διαφορετικό SEO και θα πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί στην αρχή.

Θα πρέπει ήδη να έχουμε ήδη κάνει την έρευνα μας στις βασικές λέξεις κλειδιά και να ξέρουμε ή να έχουμε κατασταλάξει στο ποια είναι η αγορά μας στο ίντερνετ.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο πισωγύρισμα από το να αλλάζουμε ονόματα και προφίλ στο facebook και στα άλλα social media τη στιγμή που με πολύ κόπο έχουμε προσπαθήσει να δημιουργήσουμε και να γεμίσουμε με κόσμο.

Θα πρέπει να φτιάξουμε τουλάχιστον:

  • έναν λογαριασμό Google Plus και να προσθέσουμε 5 χιλιάδες άτομα της αγοράς στόχους μας,
  • έναν προσωπικό λογαριασμό Facebook και να κάνουμε 5 χιλιάδες φίλους πάλι κοντά στο αντικείμενο μας,
  • μια σελίδα στο Facebook και να καλέσουμε όλους τους φίλους μας να κάνουν like,
  • έναν προσωπικό λογαριασμό στο twitter και να ακολουθήσουμε 2 χιλιάδες υπαρκτά άτομα,
  • έναν προσωπικό λογαριασμό στο pinterest

Σε όλους τους λογαριασμούς θα πρέπει να τοποθετήσουμε φανερά το link που οδηγεί στο site μας.

Αφού ολοκληρώσουμε την κατασκευή των παραπάνω λογαριασμών, θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και άλλα social media, όπως YouTube, Vimeo, Tumblr, LinkedIn κτλ.

Δείτε περισσότερα:

8. Προσθέστε μια φόρμα επικοινωνίας

Μετά θα πρέπει να δημιουργήσουμε μερικές σελίδες μέσα στο site μας οι οποίες είναι βοηθητικές. Τέτοιες είναι μια σελίδα με το προφίλ μας, μια σελίδα με μια φόρμα επικοινωνίας και μια σελίδα ακόμα που θα περιέχει το sitemap.

Πάρα πολλά αγορασμένα WordPress Themes έχουνε ενσωματωμένες σελίδες sitemap. Επίσης το πρόσθετο jetpack μας δίνει έτοιμες φόρμες επικοινωνίας που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την ιστοσελίδα μας.

Μπορείτε να προσθέσετε αργότερα ή νωρίτερα και άλλες σελίδες με χρήσιμα ή άχρηστα πράγματα (σελίδες τηγανιτές πατάτες) για να γεμίσει το site σας και να μην φαίνεται τόσο ακατοίκητο.

9. Γράψτε το πρώτο σας άρθρο

Αφού κάνατε όλα τα παραπάνω βήματα, είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε το πρώτο σας άρθρο. Βρείτε μια ήσυχη γωνιά με το laptop σας, φτιάξτε καφέ και αρχίστε να γράφετε.

Τι να γράψετε; Οτιδήποτε θέλει να μάθει ο κόσμος για το αντικείμενο σας, αρκεί να είναι 2.000 λέξεις και να έχει τουλάχιστον μια φωτογραφία.

Θα πρέπει να γράφετε σε απλή γλώσσα για να σας καταλαβαίνουν όλοι, με πλήρη στοίχιση και να παραπέμπετε τους επισκέπτες στις σελίδες εγγραφής ή στις σελίδες μετατροπής μέσα στο site σας.

Καλό θα ήταν να είχατε και συνδέσμους προς άλλα ποιοτικά site. Οι σύνδεσμοι προς άλλα ποιοτικά sites δεν θα διώξουν τους επισκέπτες σας, αλλά θα σας βοηθήσουν να φέρετε και άλλο κόσμο από τη Google.

Το να συνδέεστε με άλλα ποιοτικά site σας βοηθάει από άποψη SEO.

Αφού γράψετε το άρθρο σας θα πρέπει να το δημοσιεύσετε αμέσως στην ιστοσελίδα σας. Μετά θα πρέπει να το κοινοποιήσετε σε όλα τα social media που έχετε ανοίξει λογαριασμούς και στην λίστα email εάν έχετε δημιουργήσει.

Δείτε περισσότερα: High Traffic Formula: Πως να πάρετε χιλιάδες επισκέπτες στο site σας!

10. Κοινοποιήστε το άρθρο σας στα social media

Τώρα που τελειώσατε με το πρώτο σας παρθενικό άρθρο, δεν μένει παρά να κοινοποιήσετε το άρθρο σας σε όλα τα social media που έχετε προφίλ.

Οι μαζικές κοινοποιήσεις έχουνε έναν διπλό σκοπό:

  • Να σας φέρουν κόσμο από όλα τα ζωντανά social media και
  • Να σας ανεβάσουν στην πρώτη σελίδα της Google, να σας βοηθήσουν στο SEO δηλαδή δημιουργώντας backlinks.

Μην υποτιμάτε τη δύναμη των social media και την δύναμη του SEO.

Το SEO λειτουργεί σωρευτικά. Με κάθε μια κοινοποίηση, ρίχνετε μια ψήφο στην Google και βελτιώνετε την ορατότητα της ιστοσελίδα σας προς τις μηχανές αναζήτησης.

Αυτά είναι τα 10 βασικότερα βήματα για να δημιουργήσετε από το μηδέν ένα απλό site σε WordPress. Σας φάνηκε δύσκολο; Σίγουρα κάθε αρχή και δύσκολη, αν όμως επιμένετε και κάνετε το ίδιο πράγμα δεκάδες φορές, μετά θα σας φαίνεται παιχνιδάκι.

Το blogging και η δημιουργία περιεχομένου είναι όπως τα πρωτάκια στο δημοτικό. Στην αρχή κάνουν καρακατζάλια και ορνιθοσκαλίσματα. Μερικά χρόνια αργότερα και μοιάζουν τα περισσότερα να είναι υποψήφια για νόμπελ λογοτεχνίας!

Πιστεύω να τα καταφέρατε μέχρι εδώ, αν όχι μην ανησυχείτε, υπάρχουν και οι επαγγελματίες που μπορούν έναντι αμοιβής να σας φτιάξουν ένα πολύ όμορφο και λειτουργικό site!

Θέλετε περισσότερα; Ζητήστε μια προσφορά κατασκευής ιστοσελίδας

 seo-web-design-divramis

Ζητήστε σήμερα μια προσφορά Υπηρεσιών SEO ή κατασκευής ιστοσελίδας σύμφωνα με τα μέτρα σας και τις ανάγκες σας.

Δείτε περισσότερα για κατασκευή ιστοσελίδας:

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

3 σκέψεις στο “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ”

  1. Είναι όντως απαραίτητα τα πρόσθετα για το Google Analytics; Πιστεύω πως μέσα από την σελίδα του Google Analytics μπορεί να δει κανείς τα πάντα χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσει κάποιο πρόσθετο. Το λέω αυτό διότι όσα περισσότερα πρόσθετα έχουμε εγκατεστημένα τόσο περισσότερο επηρεάζεται η ταχύτητα της ιστοσελίδας (διόρθωσε με αν κάνω λάθος αλλά αυτό γνωρίζω).

    Απάντηση

Σχολιάστε

×
×