ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΑΘΩ SEO

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΑΘΩ SEO

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης, ειδικός στο SEO και σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς μπορώ να μάθω SEO.

Πριν προχωρήσουμε παρακάτω, κάντε like, κάντε subscribe, βοηθήστε μας να φτάσουμε του 10.000 συνδρομητές γιατί έχουμε κολλήσει στους 1.300 εδώ και τόσους μήνες, πράγμα που είναι θλιβερότατο.

Επίσης, αφήστε το σχόλιο σας αν θέλετε να κάνουμε κάποιο βίντεο ή άρθρο για κάποιο θέμα σας ή αν έχετε να ρωτήσετε κάτι.

Όσοι μείνετε στο τέλος, θα πάρετε ένα σούπερ δώρο από τον χορηγό της εκπομπής, την εταιρεία Hosting Myip, η οποία θα σας χρησιμεύσει σίγουρα στο πώς να μάθετε SEO και θα σας πω γιατί στο κατόπι.

Ακόμη, έχουμε ένα newsletter που στέλνουμε κάθε 15 μέρες μόνο με χρήσιμο περιεχόμενο, σχεδόν ποτέ δεν έχουμε στείλει προωθητικές ενέργειες, σπάνια, μπορεί να έχουμε στείλει 1 στα 100 και ποτέ δεν κάνουμε spam.

Πώς μπορώ να μάθω SEO σήμερα;

Πάμε κατευθείαν στα βαθιά του SEO, πώς μπορώ να μάθω SEO σήμερα.

Αρχικά, θέλω να σας πω ότι ποτέ δεν είναι αργά να μάθετε SEO, γιατί το SEO είναι μια πρακτική γνώση που χρειάζεται σε όλη την δεκαετία του ’20 που διανύουμε αυτή τη στιγμή.

Όλη τη δεκαετία του ’20 θα χρειαζόμαστε να κάνουμε SEO, όλη τη δεκαετία θα χρειάζεται να κάνουμε κάτι γύρω από αυτό.

Ακόμη κι αν δεν το χρησιμοποιήσουμε άμεσα, θα το χρησιμοποιήσουμε έμμεσα σίγουρα γιατί το SEO υπάρχει σε πάρα πολλά αντικείμενα εκτός από τη Google. Υπάρχει στο YouTube, υπάρχει στην Amazon και σε  όποια άλλα οικοσυστήματα υπάρχει το SEO και κάποιου είδους SEO.

Άρα, το SEO είναι μια δεξιότητα που θα χρειαστεί την επόμενη δεκαετία και εικοσαετία σίγουρα .

Και πάμε να σας πω ποια ήταν η αφορμή για να κάνω αυτό το βίντεο.

Βρήκα έναν φίλο προγραμματιστή πριν λίγες μέρες  που έχει σπουδάσει πληροφορική.

Είναι απόφοιτος πληροφορικής Πανεπιστημίου και θέλω να πω ότι υπάρχουν χιλιάδες απόφοιτοι πληροφορικής ΑΕΙ/ΤΕΙ/ΙΕΚ οποιουδήποτε επιπέδου, οι οποίοι είναι άνεργοι, δεν έχουν ασχοληθεί ενεργά με κάποιο αντικείμενο.

Η πληροφορική είναι τεράστιος κλάδος, έχει να κάνει με το hardware, με το software, με τη μηχανογράφηση, με την παραγωγή βίντεο, με τα γραφικά αν είστε web designer ή γραφίστας, έχει να κάνει και με το SEO και την κατασκευή ιστοσελίδων.

Είναι πραγματικά λυπηρό να υπάρχουν άνεργοι αυτή τη στιγμή στην πληροφορική, ενώ υπάρχει τόση ζήτηση και να παίρνουν επιδόματα από τον ΟΑΕΔ και να περιμένουν κάποια προγράμματα χωρίς λόγο.

Βρήκα αυτή την αφορμή να κάνω αυτό το βίντεο για όσους θέλουν να μάθουν SEO και δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν. Επίσης, αν είστε επαγγελματίας και έχετε κάποια δουλειά είτε είστε φοιτητής είτε κάτι άλλο, μπορείτε να μάθετε SEO μέσα από αυτό το βίντεο που βλέπετε αυτή τη στιγμή.

7 Βήματα για να μάθετε SEO σήμερα

pos-mporo-matho-seo-paramarketing-low

1 Το SEO μαθαίνεται κάνοντας SEO

Βασική αρχή νούμερο 1 για να μάθετε SEO, γιατί θα μιλήσω για 7 βήματα για να μάθετε SEO και θα έχω 7 πράγματα να σας πω. Μπορεί να είναι διαφορετική η σειρά τους, να γυρίσετε ανά πάσα στο 1, στο 2, στο 3 και να αλλάξετε ό,τι θέλετε κατόπιν εορτής.

Το SEO μαθαίνεται κάνοντας SEO, δεν μαθαίνεται θεωρητικά.

Οπότε, μόλις δείτε αυτό το βίντεο σηκωθείτε από ντιβάνια, καρέκλες, απ τα κινητά σας, από το ποδήλατο, από τα αυτοκίνητα, από ξαπλώστρες, από καφετέριες, από τα παγκάκια και πάτε να εφαρμόσετε το πρώτο βήμα που είναι να μάθετε SEO.

Ποιο είναι αυτό; Να κάνετε SEO. Πώς;

2 Φτιάξτε ένα site στο WordPress

Το δεύτερο βήμα είναι να φτιάξετε ένα site στο WordPress.

Μην μπλέκεστε με άλλα CMS, μην νομίζετε ότι θα εφεύρετε τον τροχό.

Κατά 99% το SEO βασίζεται σε WordPress, το WordPress έχει επικρατήσει σαν πλατφόρμα παγκοσμίως, είναι πανεύκολο να το εγκαταστήσετε και να το χρησιμοποιήσετε, γι’ αυτό και μαθαίνουμε πάνω σ’ αυτό και είναι και το πιο φιλικό στην Google.

Πρέπει να φτιάξουμε ένα site στο WordPress.

Για να φτιάξουμε ένα site στο WordPress τι θα χρειαστούμε;

3 Αγοράστε ένα domain και ένα hosting από την εταιρεία Myip

Πάμε στο βήμα 3, το οποίο είναι να αγοράσουμε ένα domain και ένα hosting από την εταιρεία Myip.

H Myip προσφέρει 50% έκπτωση με τον κωδικό PARAMARKETING50.

Κερδίστε 50% έκπτωση εφ’ όρου ζωής παίρνοντας κάποιο πακέτο hosting από τη Myip.

Μπορείτε να πάρετε light speed servers που κάνουν 200 ευρώ τα πακέτα, αλλά θα το πάρετε με 100 και μπορείτε να βάλετε πάνω από ένα site.

Οπότε τολμήστε και κάντε το μεγάλο σάλτο και να πάρετε έναν domain σε gr αν απευθύνεστε στην ελληνική αγορά και έναν με com αν απευθύνεστε στην αγορά του εξωτερικού ή domain σε de αν απευθύνεστε στην γερμανική αγορά και ούτω καθεξής.

Τα εθνικά domain πάνε στις εθνικές αγορές.

4 Στοχεύστε σε μια αγορά στόχο, ένα market niche

Αφού αγοράσετε domain και hosting στη Myip και φτιάξετε το site σας στο WordPress, το 4 είναι να στοχεύσετε σε μια αγορά στόχο, ένα market niche. Θα μου πείτε, μα πως θα στοχεύσω, αφού τώρα βρήκα domain name, τώρα μου λες τι θα στοχεύσω;

Αυτό βασικά είναι δεύτερο βήμα, το αναφέρω τέταρτο αλλά είναι δεύτερο μετά το  θέλω να κάνω SEO.

Για να κάνω SEO, πρέπει να βρω αγορά ή τμήμα της αγοράς που δεν εξυπηρετείται καλά αλλά το κατέχω και μπορώ να το αξιολογήσω καλύτερα από την υπάρχουσα κατάσταση.

Δηλαδή π.χ. είμαι κυνηγός, πάω για κυνήγι, έχω σκυλιά, ψάχνω να βρω site για κυνηγετικά και δεν με καλύπτουν πλήρως και θέλω να μάθω και SEO.

Τι θα κάνω; Θα φτιάξω ένα market niche site, το μικρό τμήμα της αγοράς που είναι για το κυνήγι ή για το ψάρεμα και θα μιλήσω για τα πάντα γύρω από το ψάρεμα.

Έτσι θα μάθω SEO, θα καταλάβω πως βγαίνω στην Google με φράσεις κλειδιά, πρέπει να βρω λέξεις κλειδιά γύρω από αυτό το πράγμα.

5 Εξυπηρετήστε αυτή την αγορά στόχο καλύτερα από τον ανταγωνισμό

Το νούμερο 5 είναι να εξυπηρετήσετε αυτή την αγορά στόχο καλύτερα από ότι εξυπηρετείται σήμερα.

Δηλαδή μπορεί η αγορά του κυνηγιού να έχει υπάρχοντα site και να μην εξυπηρετεί πλήρως.

Άρα, η αγορά θα πρέπει να έχει κάποιο market potential.

Τι είναι το market potential;

Το δυναμικό της αγοράς, δηλαδή να μην έχει κορεστεί.

Αν πάμε για παράδειγμα να ανοίξουμε ένα e-shop με ρούχα υπάρχει υπερκορεσμός, πάνω από 100% γιατί υπάρχουν για 10.000.000 Έλληνες που είμαστε 100.000.000 παντελόνια.

Δηλαδή πρέπει να αγοράσουμε από 15 παντελόνια για να ξεστοκάρουν τα μαγαζιά. Υπάρχουν εκατομμύρια συμπληρώματα διατροφής στοιβαγμένα στις αποθήκες που περιμένουν να τα καταναλώσουμε, ενώ δεν πάμε ούτε στα γυμναστήρια.

Πώς θα γίνει αυτό; Δεν θα γίνει, γι’ αυτό πρέπει να βρούμε κάποιο μικρομερίδιο της αγοράς που δεν εξυπηρετείται καλά για να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τον ήδη υπάρχον ανταγωνισμό. Κοιτάμε να δούμε αγορές που δεν είναι υπερκορεσμένες.

Όταν λέω να εξυπηρετήσω την αγορά τι εννοώ; Να βρω πελάτες σε αυτή την αγορά.

Είναι εύκολο πρώτα να είναι επισκέπτης κάποιος, να μπει στο site μου και μετά να είναι θαμώνας στο site μου κι αν είναι κανάλι στο YouTube θα πρέπει να είναι subscriber, συνδρομητής του καναλιού και μετά θα γίνει πελάτες. Έτσι λειτουργεί αυτό το κανάλι πωλήσεων μέσα από το blogging και το SEO.

6 Γράψτε άρθρα με βάση τις λέξεις κλειδιά

Πάμε στο νούμερο 6 που είναι να γράψουμε άρθρα με βάση τις λέξεις κλειδιά.

Τα άρθρα πρέπει να είναι από 1.200 μέχρι 2.000 λέξεις τουλάχιστον.

Μπορεί να είναι παραπάνω, αλλά να μην είναι τηλεγραφήματα γιατί πρέπει να έχουν κάποιο ελάχιστο όριο ανάπτυξης.

Υπάρχουν άρθρα που είναι αναλυτικά, πρέπει να αναλύσω όλες τις κυνηγητικές καραμπίνες ή να κάνω εξαντλητική παρουσίαση μιας κυνηγητικής καραμπίνας, δηλαδή άμα έχει ταχυβολία, άμα έχει δυσκολίες στη χρήση, αν θέλει συντήρηση, αν σπάει, αν χαλάει ή αν έχει ρωγμές.

Όλα αυτά είναι που κάνουν το site μας μοναδικό και βάζοντας και τον εαυτό μας μέσα γιατί χρειάζεται το personal branding, το κάνουμε ακόμα πιο μοναδικό και δύσκολο να υποκλαπεί το περιεχόμενο του.

Όπως και το δικό μου site που είναι σχεδόν ακατόρθωτο να υποκλαπεί το περιεχόμενο του, γιατί είναι video blogs, κάθε άρθρο είναι και βίντεο και μιλάω για το SEO εγώ ο ίδιος, οπότε είναι λίγο δύσκολο να μπορέσουν να με αντιγράψουν.

Γράψτε 100 άρθρα

Επίσης, πρέπει να φτιάξουμε 100 άρθρα.

Έχω πει σε προηγούμενο βίντεο ότι υπάρχει το όριο των 100 άρθρων σε κάποιο Blog και των 100 βίντεο σε κάποιο YouTube channel για να θεωρήσει η Google ότι έχουμε topical influence, θεματική επιρροή σε ένα συγκεκριμένο θέμα.

Σ’ αυτό είχα αναφερθεί σε ένα πείραμα με πιθήκους στην Γαλλική Πολυνησία.

Σε διαφορετικά νησιά υπήρχε πληθυσμός πιθήκων και ήθελαν να εισάγουν διαφορετικό είδος τροφής, ένα νέο φρούτο που δεν υπήρχε εκεί και δεν το έτρωγαν οι πίθηκοι. Ξέρετε οι πίθηκοι τρώνε φρούτα.

Πήγαν και βάλανε στα 3 νησιά τεράστιες αποθήκες με φρούτα και στο πρώτο νησί προσπαθούσαν να πιέζουν τους πίθηκους να φάνε, τα τρώγανε και οι άνθρωποι και οι πίθηκοι άρχισαν να τρώνε.

Στα άλλα νησιά δεν γινόταν καμία προσπάθεια, οι πίθηκοι ήταν ήδη ταϊσμένοι από μπανάνες και άλλα φρούτα και έτσι δεν υπήρχε κανένας λόγος να πάνε στα νέα φρούτα. Ωστόσο, υπήρχαν ελεύθερα στη φύση και μπορούσαν να τα φάνε.

Στο νησί που πίεζαν τους πιθήκους να φάνε τα φρούτα, σιγά σιγά άρχισαν να τρώνε.

Φτάσανε στους 10, στους 20 πιθήκους που είχαν οικειοποιηθεί με αυτή τη συνήθεια, στους 30, στους 50. Μόλις έφτασαν στον μαγικό αριθμό 100 ως δια μαγείας στα άλλα νησιά οι πίθηκοι άρχισαν να τρώνε χωρίς να τους πιέζουν οι άνθρωποι και χωρίς να χρειάζεται κάποια εισαγωγή στο διαιτολόγιο τους. Αυτό θέλω να πω, είναι το πείραμα του εκατοστού πιθήκου, είναι πραγματικό επιστημονικό πείραμα που έγινε πολύ παλιότερα.

Ωστόσο, ισχύει και στο Internet σήμερα γιατί έχω δει αναλογία, όχι ότι υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος αριθμός, εγώ 73 ο άλλος 146.

Σίγουρα το site που έχει το ίδιο περιεχόμενο και έχει 146 άρθρα θα πάει πολύ καλύτερα από αυτό που έχει 73, αλλά εφόσον στοχεύει στις σωστές λέξεις, είναι ενημερωμένο κ.τ.λ.

Όμως έχω παρατηρήσει ότι χρειάζεται 100 άρθρα για να αποκτήσει το site μας κάποιο εύρος και κάποιο βάθος στην Google και να αρχίσει να έρχεται κάποιο traffic και κάποια επισκεψιμότητα και να είναι αυξανόμενη επισκεψιμότητα.

Γιατί άμα γράψω σε ένα site 2 άρθρα ίσα που θα το δει Google, αν γράψω 4 άρθρα, ποιος θα το διαβάσει; Ενώ αν υπάρχει κάποια ροή κάθε βδομάδα 2-3 καινούργια άρθρα, αρχίζω να αποκτώ κοινό που είναι πιστό σε εμένα.

Έχει παρατηρηθεί το 80% των χρηστών κάνει αγορά στην 7η με 12η επίσκεψη.

Άρα χρειάζομαι 7 με 12 άρθρα που θα τα διαβάσουν και θα τα ξαναδιαβάσουν.

Άμα διαβάσουν 1 άρθρο όταν επισκεφτούν το site μου, τότε χρειάζομαι 7 άρθρα για τις 7 φορές που θα μπουν στο site μου. Δεν θα διαβάσουν όλοι τα ίδια άρθρα και επειδή μετράει και στην Google και στους ανθρώπους, θα πρέπει να έχω 100 άρθρα στο κανάλια μας που θα είναι αυξητικά, να προσθέτουμε κάθε βδομάδα καινούργια.

Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και στο YouTube channel, να κάνουμε βίντεο και να τα βάλουμε με embed, με ενσωμάτωση μέσα στο site μας γιατί πιάνεται ως περιεχόμενο στο WordPress channel και το YouTube έχει δικό του SEO και το site μας το ίδιο.

7 Δημιουργήστε μερικά backlinks

Και πάμε στο βήμα 7 που είναι και το τελευταίο βήμα σήμερα για να μάθετε SEO και είναι να κάνετε μερικά backlinks.

Σε προηγούμενο βίντεο είχα μιλήσει για τα safe backlinks, ποιος είναι ο πιο απλό και εύκολος τρόπος να κάνετε backlinks σήμερα, είναι τα profile links τα οποία είναι τα πιο ασφαλή backlinks για τη Google.

Έχουν να κάνουν με links σε τρίτα site, όπως το Facebook, το Pinterest, το Twitter, το LinkedIn, το Tumblr, το VKontakte, το OdnoKlassniki, σας λέω και ρώσικα site, έχω τεράστια λίστα άμα κάνετε click στο link, πάνω από 400 site για να κάνετε profile links, γιατί τα backlinks είναι ο νούμερο 1 παράγοντας κατάταξης στην Google ακόμη και σήμερα και θα συνεχίσει να είναι για να βγούμε πρώτοι στην Google.

Εφόσον τα έχουμε κάνει όλα αυτά, είμαστε ήδη μέσα στο SEO.

Και θέλω να σας πω ότι δεν πρέπει να αισθανθείτε ότι δέχεστε καταιγισμό πληροφοριών ή ότι έχετε βαλτώσει, δεν πάει πουθενά το site σας, γιατί πρέπει να κάνετε υπομονή κι αυτό είναι το όγδοο βήμα.

Θα πρέπει να επιμείνετε στη διαδικασία του SEO πάνω από 12 μήνες, γιατί το SEO είναι μαραθώνιος.

Το SEO δεν είναι σπρίντ, να βάλω 100 άρθρα σε 5 μέρες, να βάλω και ghostwriters δηλαδή να γράφουν άλλοι για μένα, να βάλω τη θεία μου, τη γιαγιά μου, τον παππού μου ή να προσλάβω κάποιον και να βγω ως δια μαγείας στην Google.

Δεν πάει έτσι, είναι μαραθώνιος κι αυτό που κάνετε σήμερα λειτουργεί με διαφορετική φάση στην Google.

Θέλει τουλάχιστον 3 με 12 μήνες για να πάει μπροστά. Επίσης, υπάρχει και περίοδος που λέμε ότι το site είναι στην παιδική ηλικία, δηλαδή η Google μας έχει βάλει στο Sandbox, στο πάρκο με τα κουβαδάκια μας και θέλει 3 με 12 μήνες για να μας βγάλει ανάλογα με τον ανταγωνισμό και να το ξεπεράσουμε.

Ωστόσο, δεν πρέπει να απογοητεύεστε γιατί μέσα σε αυτό το 12μηνο που θα ασχοληθείτε θα μάθετε πάρα πολλά πράγματα για το SEO και θα μπορείτε να τα εφαρμόσετε στο πραγματικό σας site και να αρχίσετε να δουλεύετε, να αποκτάτε πελάτες, επισκέπτες, να πουλάτε πράγματα μέσω Affiliate Marketing ή να κάνετε e-shop ή να πουλάτε κάποια μαθήματα.

Μπορεί να είστε επαγγελματίας στην παροχή υπηρεσιών, μπορεί να είστε δάσκαλος, καθηγητής, οτιδήποτε.

Κερδίστε 50% έκπτωση στο hosting με την εταιρεία Myip

Η Myip είναι μια έγκριτη εταιρεία hosting με lite speed servers στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Άμα θέλετε να μειώσετε την ταχύτητα φόρτωσης και να αυξήσετε τα Web Core Vitals, είναι καλό να πάρετε hosting από την εταιρεία Myip με τον κωδικό έκπτωσης PARAMARKETING50.

Οι 5 πρώτοι που θα γραφτούν θα κερδίσουν 50% έκπτωση εφ’ όρου ζωής σε κάποιο πακέτο hosting.

Βοηθήστε μας να φτάσουμε τους 10.000 συνδρομητές

GRAFTEITE-KANALI-YOUTUBE-2

Τέλος, θέλω να σας ευχαριστήσω που φτάσατε μέχρι εδώ. Μην ξεχάσετε να μας βοηθήσετε να φτάσουμε τους 10.000 συνδρομητές, έχουμε κολλήσει στους 1.300, 1.400 πάμε. Βοηθήστε μας να φτάσουμε τους 10.000 συνδρομητές, κάντε like, κάντε subscribe, αφήστε το σχόλιο σας από κάτω γιατί αυτά που γράφετε από κάτω μας βοηθάνε να ανεβούμε στη Google, στο αλγόριθμο της Google.

Θέλετε να μείνετε σούπερ ενημερωμένοι με τις τελευταίες εξελίξεις στο SEO; Γραφτείτε στο κανάλι μου στο YouTube και δείτε πρώτοι κάθε Δευτέρα στις 9 με την αυγούλα το νέο μου βίντεο για το SEO, την προώθηση ιστοσελίδων, το Amazon FBA και πολλά άλλα θέματα.

Ξέρω ότι το θέμα δεν έχει εξαντληθεί και θα μπορούσα να μιλάω για το SEO και τις μηχανές αναζήτησης ώρες. Επειδή θα πρέπει να παραδώσω και μερικές ιστοσελίδες που φτιάχνω παράλληλα, θα πρέπει να σας αφήσω. Γραφτείτε στο newletter και μείνετε συντονισμένοι στα επόμενα εκπληκτικά άρθρα για το SEO, τη Google και την κατασκευή ιστοσελίδων.

Τέλος για σήμερα, γραφτείτε και στο newsletter και θα τα πούμε μέσα στη βδομάδα γιατί βγάζουμε βίντεο συνέχεια. Γεια σας!

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για αποτελέσματα αναζήτησης της Google:

Σχολιάστε