ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Ο νόμος του 100: Πόσα άρθρα χρειάζεστε για να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google

Ο νόμος του 100: Πόσα άρθρα χρειάζεστε για να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης, ο διευθυντής  του Paramarketing blog και σήμερα θα μιλήσουμε για τα 100 άρθρα. Πόσα άρθρα, πόσο περιεχόμενο, πόσες σελίδες, πόσα προϊόντα χρειαζόμαστε για να θεωρήσει η Google ότι είμαστε authority site.

Βασικά πριν ξεκινήσουμε θα ήθελα να κάνετε like στο κανάλι μου στο YouTube για να παίρνετε πριν τον ανταγωνισμό όλες αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες και μυστικά που χρειάζεστε για να νικήσετε όλους τους άλλους που βρίσκονται πάνω από εσάς και να βγείτε πρώτοι στην Google.

Κάθε Δευτέρα δημοσιεύουμε ένα βίντεο που είναι πάρα πολύ σημαντικό, μπορεί να μην έχουμε τα καλύτερα μέσα, την καλύτερη κάμερα, τον καλύτερο ήχο, αλλά έχουμε το καλύτερο περιεχόμενο που υπάρχει στο SEO αυτή τη στιγμή και θα το καταλάβετε.

Πριν από κάποια χρόνια είχα ξεκινήσει μαθήματα WordPress 24 ώρες και μαθήματα SEO και πολλοί γράφτηκαν στα μαθήματα μου, μπορείτε και τώρα να τα πάρετε, καθώς και τον Οδηγό SEO αν γραφτείτε στο site μου το Paramarketing.gr εντελώς δωρεάν.

Πάρα πολλοί που γράφτηκαν στα μαθήματα μάθανε μόνοι τους WordPress, μάθανε να φτιάχνουν site, μάθανε πως θα βγουν στην Google και είχαν πολύ καλά αποτελέσματα. Πολλοί από αυτούς βγήκαν στην πρώτη θέση, στην πρώτη σελίδα και αύξησαν την οργανική τους επισκεψιμότητα και τα έσοδα τους κατακόρυφα. Αυτό θέλω να σας πω, εγγραφόμενοι στο κανάλι θα δείτε πάρα πολλά μυστικά που είναι πολύ εξειδικευμένα, το SEO είναι πολύ εξειδικευμένος κλάδος, λίγοι το κατέχουν και λίγοι έχουν αυτές τις πληροφορίες.

Γιατί χρειαζόμαστε 100 άρθρα;

100-arthra-seo-paramarketing-1

Πάμε τώρα στα 100 άρθρα. Γιατί χρειαζόμαστε 100 άρθρα; Υπάρχουν διιστάμενες απόψεις στο SEO. Άλλοι λένε ότι χρειαζόμαστε 10 άρθρα, μπορεί και να ναι σελίδες, γιατί τα άρθρα έχουν να κάνουν αν είμαστε ενημερωτικό blog ή κάποιο eshop και πρέπει να γράψουμε άρθρα.

Ακόμη και eshop να είμαστε, πρέπει να έχουμε τουλάχιστον 100 προϊόντα και για να μας δεχτεί το skroutz, αλλά και για να έχει κάποιο εύρος το κατάστημα μας. Δεν μπορούμε να κάνουμε τζίρο με 3 προϊόντα, αλλά και στην Google για να φανούμε ότι είμαστε site περιοπής πρέπει να έχουμε ποσότητα.

Ακόμη και σε eshop με 100 προϊόντα, πρέπει να γράψουμε άρθρα για να βελτιώσουμε το SEO μας.

Άμα είμαστε μια ιστοσελίδα που βασίζεται στο τοπικό SEO ή σε περιοχές, για παράδειγμα είμαστε υδραυλικοί ή δικηγόροι ή ηλεκτρολόγοι τότε θα πρέπει να έχουμε 100 περιοχές, 1 σελίδα για κάθε περιοχή, για να υπάρχει εύρος αναζητήσεων αλλά και για να αναγνωρίσει η Google ότι είμαστε authority site.

Γιατί υπάρχει ο μαγικός αριθμός 100 και το επαναλαμβάνω συνέχεια;

Πρώτον, γιατί θα χρειαστούμε περίπου ένα χρόνο να γράψουμε τα 100 άρθρα. Μπορούμε να τα γράψουμε και σε συντομότερο χρονικό διάστημα αλλά χρειαζόμαστε τουλάχιστον έναν χρόνο, γιατί πρέπει να έχουν κάποια διάρκεια.

Το SEO και η Google επικροτούν τα site που έχουν διάρκεια, δηλαδή που δημοσιεύουν περιεχόμενο σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Φρέσκο περιεχόμενο και Google Caffeine Update

Μετά το caffeine update το 2012, η Google άρχισε να δίνει πόντος σε όλα τα site που έχουν φρέσκο περιεχόμενο.

Βέβαια, μην το δένετε κόμπο ότι το caffeine update είναι τόσο ισχυρό σήμερα , γιατί υπάρχουν site που δεν έχουν φρέσκο περιεχόμενο αλλά έχουν κλασικό περιεχόμενο και βγαίνουν στην πρώτη σελίδα της Google. Όμως, όσες ιστοσελίδες έχουν φρέσκο περιεχόμενο έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν άλλες ιστοσελίδες που δεν έχουν καθόλου φρέσκο περιεχόμενο. Η δε διάρκεια που σας είπα σημαίνει ότι πρέπει να δημοσιεύετε άρθρα σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Χρειάζεστε ένα ημερολόγιο τακτικών δημοσιεύσεων

Πρέπει να δημοσιεύετε 2 άρθρα την εβδομάδα, 8 με 10 άρθρα το μήνα περίπου, ώστε σε διάστημα 12 μηνών να έχουμε δημοσιεύσει 100 άρθρα.

Άμα πάμε πιο αργά, θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο.  Άμα πάμε πιο αργά δεν σημαίνει κάτι, απλά θα καθυστερήσουμε λίγο παραπάνω το χρόνο που η Google θα μας θεωρήσει authority site.

Στη συνέχεια, αφού τελειώσουμε τα 100 άρθρα θα πρέπει να κάνουμε συντήρηση, γράφοντας 1 άρθρο το μήνα ή αν θέλουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό 2 άρθρα την εβδομάδα. Άμα θέλουμε να πάμε πιο αργά, μπορούμε να γράφουμε και ένα άρθρο την εβδομάδα.

Προσοχή στον κανιβαλισμό περιεχομένου

Τα δε άρθρα δεν πρέπει να είναι διπλά.

Όπως και εδώ που είμαστε SEO site έχω γράψει 7 άρθρα για τις λέξεις κλειδιά. Αυτό είναι το πρόβλημα, αν πατήσει κάποιος τον όρο αναζήτησης λέξεις κλειδιά, δεν μπορεί να βγάλει και τα 7 άρθρα τα δικά μου, γιατί βγαίνει ένα αποτέλεσμα ανά site στην πρώτη σελίδα της Google.

Οπότε επειδή ανταγωνίζονται εσωτερικά, είναι λίγο δύσκολο να βγω στην πρώτη θέση και να παραμείνω επειδή μια βγαίνει 1 άρθρο για το πώς να βρείτε τις λέξεις κλειδιά, μια βγαίνει 1 άρθρο τι είναι τα money keywords και που να τα βρείτε και πάει λέγοντας. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί σε εμάς.

Πρέπει να σχεδιάσουμε το περιεχόμενο από την αρχή, χρειαζόμαστε 100 θέματα για το site μας. Κάθε θέμα θα είναι και ένα άρθρο, θα καλύπτει μια λέξη κλειδί ή έναν όρο αναζήτησης, ένα συνώνυμο ή ένα παράγωγο του.

Αλλά πρέπει να γράψουμε για ένα θέμα, π.χ. στη δική μου περίπτωση ένα άρθρο θα είναι για τις λέξεις κλειδιά, ένα για τα backlinks, ένα για το τι είναι το SEO, ένα για το πώς δουλεύουν οι μηχανές αναζήτησης και ούτω καθεξής. Δεν πρέπει να γράψουμε 2 φορές για το ίδιο θέμα.

Γράψτε επικά άρθρα

Ένα σημείο που πρέπει να προσέξω πολύ είναι το μήκος και η ποιότητα του περιεχομένου. Δε θα γράψω άρθρα που να ναι τηλεγραφήματα, πρέπει να γράψω άρθρα που να ναι κατ’ ελάχιστον 1.200 λέξεις και μέγιστο 3.500, δεν υπάρχει όριο.

Τώρα ποιος καθορίζει το μήκος του άρθρου;

Το μήκος του άρθρου καθορίζεται από τον ανταγωνισμό. Πηγαίνω στην Google και κοιτάω με βάση ποια άλλα site υπάρχουν με τον όρο αναζήτησης που θέλω κι εγώ να βγω στην πρώτη σελίδα της Google ή στην πρώτη θέση της Google ή στην πρώτη τριάδα  της Google ή στην πρώτη πεντάδα της Google.

Άμα υπάρχουν site που δεν είναι τόσο ποιοτικά, τότε μπορώ να τα κερδίσω με ένα απλό άρθρο που μπορεί να ναι μια απάντηση σε ερώτηση ή να απαντάει σε μερικές ερωτήσεις εν πάση περιπτώσει και θα έχει μήκος 1.200 με 1.350 λέξεις.

Μπορείτε να δείτε περισσότερο γι’ αυτό σε ένα άλλο άρθρο μου, πώς να γράψετε ένα τέλειο post για το blog σας.

Η δεύτερη κατηγορία είναι ο μεσαίος ανταγωνισμός και πρέπει το άρθρο σας να ναι από 2.000 έως 2.500 λέξεις. Στο μέσο ανταγωνισμό έχουμε κάποια authority sites, αλλά δεν καλύπτουν όλη την πρώτη σελίδα και στον δυσκολότερο ανταγωνισμό, στον οποίο δε σας συνιστώ να γράψετε κάτι.

Θα πρέπει να γράψουμε επικά άρθρα, επικό περιεχόμενο που να έχει μέσα βίντεο, να έχει υφογραφικά, να έχει αναλύσεις, να έχει πίνακες τιμών και να έχει 3.500 λέξεις και πάνω.

Ένα επικό άρθρο που μπορείτε να βρείτε στο site μου είναι ο Οδηγός SEO, όπου θα τον βρείτε στο Paramarketing.gr/ SEO κι έχει 9.500 λέξεις ή 34 σελίδες και υπάρχει και σε PDF. Μπορείτε να γραφτείτε στο site μου με το email σας και να πάρετε τον οδηγό, καθώς και να παίρνετε δυο φορές το μήνα το Newsletter μου που είναι πάρα πολύ σημαντικό, έχει όλα τα μυστικά που δεν θα τα βρείτε στην αγορά εύκολα.

Τα μυστικά είναι εμπειρικά πράγματα που έχουμε εφαρμόσει στο δικό μας site και σε site πελατών και έχουμε δει αποτελέσματα. Το SEO είναι εμπειρικό και όλα αυτά που σας λέω για τα 100 άρθρα βασίζονται σε όσα έχουμε κάνει, τα λάθη και στο τι δουλεύει και τι δεν δουλεύει σήμερα στην Google.

Αυτά για τα 100 άρθρα. Θα σας πω κι ένα άλλο παράδειγμα γιατί ο αριθμός 100 είναι αναγκαίος και σημαδιακός για να θεωρηθεί ότι έχουμε κάποιο εύρος στην Google και γιατί πρέπει να έχει οργανική επισκεψιμότητα. Η Google βλέπει στο Google Analytics πόσοι χρήστες μπαίνουν και τι συμπεριφορά έχουν οι χρήστες μέσα στο site.

Αυτό λέγεται User Experience.

Με βάση το User Experience η Google μας κατατάσσει στις αναζητήσεις και στα οργανικά αποτελέσματα. Άμα μια σελίδα έχει πολύ φτωχό User Experience ή πολύ κακό User Experience, πέφτει στα οργανικά αποτελέσματα. Αν έχει πολύ καλό User Experience ανεβαίνει.

Αν μια ιστοσελίδα δεν έχει καθόλου επισκεψιμότητα, είναι πολύ δύσκολο η Google να την κατατάξει. Πρέπει να αποκτήσει επισκεψιμότητα για να ανέβει ή να πέσει γρήγορα. Άρα άμα η ιστοσελίδα σας είναι φτιαγμένη σωστά και το site SEO σας είναι σωστό, τότε με πιο πολλή επισκεψιμότητα, πιο πολλά άρθρα και οργανική επισκεψιμότητα θα ανεβείτε πιο γρήγορα στην Google, αυτό είναι δεδομένο.

SEO και το πείραμα του εκατοστού πιθήκου

Θα σας πω και μια ακόμη τελευταία ιστορία για το νούμερο 100. Ανθρωπολόγοι τη δεκαετία του ’60 είχαν κάνει πείραμα σε 3 τροπικά νησιά όπου υπήρχαν πίθηκοι. Εισήγαγαν μια νέα τροφή, αλλά στο 1 νησί εκπαίδευαν τους πιθήκους να τρώνε αυτή την τροφή.

Ήταν κάποιο φρούτο που οι πίθηκοι δεν είχαν στην διατροφή τους . Στα άλλα δυο νησιά, δεν εκπαίδευσαν τους πιθήκους καθόλου να φάνε αυτό το φρούτο, ήταν άγνωστο κι έτσι δεν το πλησίασε κανένας, το βλέπανε μπροστά τους και δεν το πλησίαζαν καθόλου. Στο τρίτο νησί όμως, αφού άρχισαν οι ανθρωπολόγοι να τρώνε τα φρούτα και να δείχνουν στους πιθήκους ότι είναι καλά, άρχισαν και οι πίθηκοι να τους μιμούνται, γιατί τα ζώα μιμούνται τους ανθρώπους και άρχισαν να τα τρώνε.

Η ερώτηση είναι τώρα: ξέρετε πότε ξεκίνησαν στα άλλα νησιά όπου δεν υπήρξε καμία εκπαίδευση και παρότρυνση να τρώνε οι πίθηκοι φρούτα μόνοι τους; Η απάντηση είναι μόλις έφαγε ο 100ος πίθηκος στο νησί που είχαν εκπαιδευτεί οι πίθηκοι να τρώνε το συγκεκριμένο φρούτο.

Αυτό λέγεται το πείραμα του εκατοστού πιθήκου, γιατί ένα πληθυσμός 100 πιθήκων μυήθηκε στο να τρώει το φρούτο, τότε μάθανε και οι άλλοι ως δια μαγείας λόγω συλλογικού ασυνείδητου να τρώνε το ίδιο φρούτο ταυτόχρονα άρχισε να συμβαίνει αυτό σε όλο τον κόσμο και να τρώνε αυτό το φρούτο όλοι οι πίθηκοι.

Κάπως έτσι συμβαίνει και στην ανθρωπότητα. Η φωτιά π.χ. δεν ανακαλύφθηκε από έναν άνθρωπο μεμονωμένα. Μπορεί να ανακαλύφθηκε από κάποιον μεμονωμένα ή από μεμονωμένες ομάδες, αλλά μόλις ολοκληρώθηκε ο χρόνος 100 έγινε κοινό κτήμα της ανθρωπότητας και υπήρχε στο συλλογικό ασυνείδητο και μπορούσαμε να καταλάβουμε έμφυτα και να ανάβουμε φωτιά μόνοι μας. Δεν χρειάζεται να μας δείξει κάποιος κάτι.

Αυτά για σήμερα για τα 100 άρθρα. Θα ήθελα πριν κλείσουμε, άμα έχετε κάποια ερώτηση ή κάποιο θέμα που θέλετε να καλύψουμε, μπορείτε να το πείτε σε σχόλιο στο βίντεο ή σε σχόλιο στο site. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια, τα συλλέγουμε, τα αξιολογούμε και κάνουμε βίντεο με βάση τις ανάγκες σας.

Πριν κλείσουμε, θα ήθελα να πατήσετε το καμπανάκι για να παίρνετε τις ενημερώσεις, να γραφτείτε στο site μου, να κάνετε like, να γραφτείτε και στο κανάλι μου και να μην ξεχνάτε κάθε Δευτέρα έχουμε ένα καινούργιο βίντεο με χρήσιμο περιεχόμενο. Θα είμαστε μαζί σας κάθε Δευτέρα. Thumbs up!

Κερδίστε 50% έκπτωση στο hosting με την Myip

Οι 5 πρώτοι κερδίζουν  50% έκπτωση με τον κωδικό paramarketing50.

Και τώρα το δώρο σας. Για όσους μείνατε μέχρι εδώ συγχαρητήρια! Σημαίνει ότι είστε πολύ σοβαροί για το site σας και θέλετε να κάνετε κάτι αυτή τη στιγμή. Το δώρο σας είναι, για τους 5 πρώτους που θα γραφτούν και θα ανοίξουν hosting στην εταιρεία Myip, με τον κωδικό paramarketing50 παίρνουν 50% έκπτωση hosting σε ταχύτατους servers σε light speed.

Οι light speed servers ξεκινάνε από 200 ευρώ τον χρόνο, αλλά εσείς τους παίρνετε μόνο με 100 ευρώ λόγω του κωδικού paramarketing50.

Οπότε σηκωθείτε τώρα αμέσως, κάντε την αγορά του πακέτου hosting σας για να μεταφέρετε το site σας σε έναν ταχύτατο server, σε ένα ταχύτατο πακέτο hosting για να αυξήσετε και το Domain Authority.

Τέλος, θέλω να πω ότι και εμείς σαν εταιρεία SEO παρέχουμε υπηρεσίες SEO και πακέτα αύξησης Domain Authority. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, να ζητήσετε μια προσφορά για το site σας και να αυξήσετε δραματικά το Domain Authority και να κερδίσετε νέες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης.

Βοηθήστε μας να φτάσουμε τους 10.000 συνδρομητές

GRAFTEITE-KANALI-YOUTUBE-1

Θέλετε να μείνετε σούπερ ενημερωμένοι με τις τελευταίες εξελίξεις στο SEO; Γραφτείτε στο κανάλι μου στο YouTube και δείτε πρώτοι κάθε Δευτέρα στις 9 με την αυγούλα το νέο μου βίντεο για το SEO, την προώθηση ιστοσελίδων, το Amazon FBA και πολλά άλλα θέματα.

Ξέρω ότι το θέμα δεν έχει εξαντληθεί και θα μπορούσα να μιλάω για το SEO και τις μηχανές αναζήτησης ώρες. Επειδή θα πρέπει να παραδώσω και μερικές ιστοσελίδες που φτιάχνω παράλληλα, θα πρέπει να σας αφήσω. Γραφτείτε στο newletter και μείνετε συντονισμένοι στα επόμενα εκπληκτικά άρθρα για το SEO, τη Google και την κατασκευή ιστοσελίδων.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για το SEO και την Google:

Σχολιάστε