ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

URL shorteners: Επηρεάζουν το SEO;

URL shorteners: Επηρεάζουν το SEO;

URL shorteners: Επηρεάζουν το SEO θετικά, αρνητικά ή καθόλου;

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο για να μην πέσετε στην Google!

Σήμερα σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τα URL shorteners.

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης, ειδικός στο SEO, έχω το International SEO agency με έδρα την Αθήνα, έχουμε πελάτες από όλο τον κόσμο και κάνω αυτή τη δουλειά για πάνω από 9 χρόνια.

Στο βίντεο αυτό θα δούμε εάν τα URL shorteners επηρεάζουν την κατάταξη της ιστοσελίδας σας και αν θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε.

Οι γνώμες διίστανται, κάποιοι είναι υπέρ και κάποιοι κατά.

Πριν προχωρήσουμε παρακάτω, θα μιλήσουμε για το βιβλίο SEO in 2022, έχει γραφτεί από τον David Bane και είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία για το SEO το 2022 αυτή τη στιγμή γιατί έχει γραφτεί σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις.

Μπορείτε να το αγοράσετε από την Amazon απευθείας ή να το παραγγείλετε από τα Public.

Εγώ το παρήγγειλα από την Amazon.

Έχω γίνει Oprah Winfrey για τα βιβλία, γιατί η εφαρμοσμένη γνώση είναι δύναμη και όχι η αιωρούμενη γνώση και η γνώση η οποία προήλθε από θεωρίες.

Αυτό το βιβλίο έχει εφαρμοσμένη γνώση και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα, όπως σας προτείνω να γραφτείτε στο newsletter μου για να πάρετε τον οδηγό SEO.

Στέλνουμε newsletter 2 φορές το μήνα και κάντε like, subscribe στο κανάλι μου, πατήστε το καμπανάκι για τις ειδοποιήσεις και πάμε κατευθείαν στο ψητό.

Ποια είναι τα URL shorteners;

Υπάρχουν υπηρεσίες όπως το Bit.ly, το Fur.ly, το Tiny URL και αυτό που κάνουν είναι να συντομεύουν τα πολύ μεγάλα URL.

Το URL είναι η γραμμή διεύθυνσης που υπάρχει σε ένα site και μπορεί να γίνει, τρένο, σαρανταποδαρούσα, μακρινάρι, δεν μπορεί κανείς να το διαβάσει όλο και δεν φαίνεται πολύ φιλικό στην Google γιατί το κόβει στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ο κανόνας είναι ότι πρέπει να έχουμε φιλικά URLs με τις λέξεις κλειδιά όσο μικρά και συμπυκνωμένα γίνεται.

Άρα έχουμε 2 παράγοντες που επηρεάζουν το μήκος του URL.

Δείτε: Google: Διατηρήστε την δομή των URL όσο πιο απλή γίνεται.

Το πρώτο είναι το μήκος του domain name που δεν πρέπει να έχει παύλες και να είναι κι αυτό τρένο.

Για παράδειγμα, παίρνει ο άλλος domain name taxiaerodromioathinapeiraias.

Μόνο το domain name φτάνει για να πιάσει όλη τη Google, όλα τα αποτελέσματα αναζήτησης από τα αριστερά στα δεξιά.

Γι’ αυτό τα URL shoreteners, όπως το Bitly και όλα τα υπόλοιπα, ήρθαν για να λύσουν το πρόβλημα, γιατί θα πρέπει να έχουμε έως 20 χαρακτήρες και π.χ παίρνω το μεγάλο URL, το βάζω στο Bitly και το κάνει κάτω από 20 χαρακτήρες.

Έχω βγάλει και τη δική μου υπηρεσία για URL shortener, το Zort.me.

Μπορείτε να μπείτε να γραφτείτε, είναι τελείως δωρεάν, με την εγγραφή μπορείτε να δείτε πόσα κλικ πήρατε και σας το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Ποιος ο λόγος να χρησιμοποιήσω URL shorteners;

SEO-URL-SHORTENERS-LOW

1. Αισθητικοί λόγοι

Πρώτον, για αισθητικούς λόγους.

Μπαίνετε στο Facebook ή στο Twitter και πάτε να κάνετε post το URL και γίνεται τρένο μέσα, δεν καταλαβαίνει ο άλλος τι γίνεται.

2. Διαχείριση

Ο δεύτερος λόγος είναι για τη διαχείριση, να μπορούμε να τσεκάρουμε πόσα κλικ πήραμε σε αυτό το URL από Twitter, Facebook και από διάφορα άλλα που το έχουμε κάνει share.

Το Zort.me έχει διαχείριση και μπορείτε να δείτε ακριβώς πόσα κλικ πήρατε και ούτω καθεξής.

3. Spam

Ο τρίτος λόγος που είναι πολύ σημαντικός είναι το spam, πάρα πολλά site έχουν σπαμάρει το Facebook ή το Twitter ή το LinkedIn και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν τους επιτρέπει να ξανακάνουν post.

Αυτό παρακάμπτεται με τα URL shorteners, όπως το Zort.me γιατί πρόκειται για καθαρό domain και δεν έχει κάνει spam στο Facebook.

Αν το βγάζει spam μπορείτε να πάτε σε κάποιο άλλο από αυτά που σας ανέφερα προηγουμένως.

4. Αύξηση των click

PROTI-THESI-GOOGLE-APODOSI-2-LOW

Το τέταρτο είναι η αύξηση των click, γιατί κάποιος όταν βλέπει ένα μικρό και συμμαζεμένο URL κάνει πιο εύκολα κλικ σε αυτό παρά όταν βλέπει ένα πολύ μεγάλο που δεν είναι φιλικό προς το χρήστη.

Άρα, βοηθάει στο SEO γενικότερα η χρήση των URL shorteners, γιατί τα URL shorteners περνάνε το PageRank στο site, το οποίο θέλουν να το περάσουν και δίνουν και backlinks στο site όταν δημοσιεύω με URL shorteners.

Αυτό σημαίνει ότι η Google προσμετρά κανονικά το link αυτό, ακόμη και σε κάποιο άλλο site να το κάνω δημοσίευση φαίνεται ότι έχει περάσει με 301 redirect σε εμάς το backlink αυτό και είναι σωστό backlink, νόμιμο και ούτω καθεξής.

Μάθετε περισσότερα για: 5 Πράγματα που πρέπει να αλλάξετε στο SEO.

Το σωστό είναι να χρησιμοποιώ URL shorteners;

Ναι, όχι πάντα βέβαια γιατί πρέπει να έχετε και τα δικά σας links αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε shorteners, ειδικά όταν είμαστε eshop και πουλάμε πράγματα ή όταν είμαστε στο YouTube.

Ακόμη και το YouTube βγάζει short links μόνο του, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και δικό μας shortener όταν θέλουμε να πάρουμε τα short links του YouTube για να παραπέμψουμε τους χρήστες σε άλλα βίντεο που θέλουμε να τους προτείνουμε.

Άρα, τα URL shorteners επηρεάζουν θετικά το SEO.

Κάποιοι λένε ότι ίσως είναι spam, γιατί πάρα πολλοί σπαμάρουν κάνοντας cloaking, κρύβοντας δηλαδή τα δικά τους URL σε άλλα site για να μην τα δούμε.

Αυτό συμβαίνει, ειδικά με τα affiliate link και είναι το αρνητικό στην όλη υπόθεση, γιατί στο affiliate marketing υπάρχουν κάποιοι affiliates που κάνουν spamming γενικότερα.

Δείτε: 7 Πράγματα που έμαθα μετά το Affiliate World Dubai 2022.

Κάντε like, subscribe, αφήστε το σχόλιο σας, πατήστε το καμπανάκι να παίρνετε τις ενημερώσεις και γραφτείτε στο newsletter για να μαθαίνετε σημαντικά πράγματα για το SEO σαν και το σημερινό θέμα.

Ας μιλήσουμε για τους χορηγούς μας

Αν έχετε site και θέλετε να αυξήσετε την ταχύτητα του, κερδίστε 50% έκπτωση με τον κωδικό έκπτωσης PARAMARKETING50 στην εταιρεία MyIP.

Θα πάρετε το hosting στην μισή τιμή και με διπλάσια ταχύτητα από αυτή που έχετε σήμερα, είναι από τις πιο γρήγορες υπηρεσίες και την χρησιμοποιώ κι εγώ κάθε μέρα.

Επίσης, χορηγός της εκπομπής είναι το Puppy Coin.

Είναι ένα κρυπτονόμισμα που το έχω φτιάξει εγώ, μιλάω για αυτό στο άλλο μου κανάλι στο YouTube, το Kryptohodlers και σύντομα θα μπούμε σε κάποια exchanges άρα θα πολλαπλασιαστεί η αξία του.

Μπορείτε να το δοκιμάσετε κι εσείς αν είστε καινούργιοι, αγοράζοντας έστω λίγα, όπως επίσης αν έχετε MetaMask Wallet μπορείτε να μας στείλετε τη διεύθυνση σας και να σας στείλω 100 Puppy Coin δωρεάν σαν Airdrop για όλους εσάς.

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Ζητήστε προσφορά για το site σας από εμάς, είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης και θα μιλήσουμε στο επόμενο άρθρο για το SEO. Γεια σας!

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για το SEO και τη Google:

 

Σχολιάστε