ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

5 Πράγματα που πρέπει να αλλάξετε στο SEO

5 Πράγματα που πρέπει να αλλάξετε στο SEO

Τι θα πρέπει να αλλάξετε σήμερα στο SEO; 5 Πράγματα για να μην πέσει το site σας στη Google και χάσετε χρήματα και πελάτες!

Γεια σας φίλοι μου!

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης, ειδικός στο SEO, ιδιοκτήτης του Paramarketing.gr και του Paramarketing.org για τις διεθνείς αναζητήσεις και σήμερα θα μιλήσουμε για ένα πολύ φλέγον θέμα στο SEO, 5 πράγματα που πρέπει να αλλάξετε στο SEO.

Η ζωή μας έχει πάρα πολλές αλλαγές και άμα θέλουμε να περπατήσουμε στο μέλλον και να προχωρήσουμε μπροστά, θα πρέπει να κάνουμε πράγματα απ’ ότι κάναμε στο παρελθόν αλλιώς θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα.

Άμα λοιπόν θέλετε να δεκαπλασιάσετε τα αποτελέσματα σας στην Google και να ανεβείτε στην οργανική κατάταξη πάνω από 10 φορές από σήμερα, δηλαδή αν έχετε 1000 επισκέψεις το μήνα να πάτε στις 10.000 και αν έχετε 10.000 το μήνα στο site σας να πάτε στις 100.000 θα πρέπει να κάνετε αλλαγές.

Πάμε να βουτήξουμε στα βαθιά του SEO και να δούμε 5 πράγματα που θα αλλάζαμε στο SEO σήμερα.

Κερδίστε 50% στο επόμενο πακέτο hosting

Πριν προχωρήσουμε παρακάτω να μιλήσουμε για τον χορηγό μας, την εταιρεία MyIP.

Κερδίστε 50% στο επόμενο πακέτο hosting σας με την εταιρεία MyIP σε LiteSpeed server με τον κωδικό έκπτωσης PARAMARKETING50.

Αυτό ισχύει εφόρου ζωής, δεν είναι μόνο για μια φορά, οπότε το πακέτο που έχει 72 ευρώ μπορείτε να το πάρετε 36 για κάθε χρόνο και καλό είναι να πάρετε ένα μεγαλύτερο πακέτο εφόσον έχει 50% έκπτωση.

1. Προσλάβετε έναν ειδικό

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να αλλάξετε σήμερα στο SEO είναι να προσλάβετε έναν ειδικό.

Και το λέω αυτό 100% υπεύθυνα, γιατί για να γίνει κάποιος ειδικός στο SEO χρειάζεται 4 χρόνια.

Όχι 4 χρόνια διάβασμα, αλλά 4 χρόνια εργασία στο SEO, παράλληλα με το διάβασμα και τη μελέτη όλων των νέων πραγμάτων που γίνονται στη Google.

Ο χώρος του SEO είναι ένας τεράστιος χώρος, το οικοσύστημα της Google και οι αλγόριθμοι της Google, γιατί δεν έχει μόνο έναν αλγόριθμο η Google αλλά δεκάδες.

Υπάρχουν οι αλγόριθμοι αναζήτησης της Google και αυτοί αλλάζουν συνέχεια, άρα είναι λίγο δύσκολο κάποιος που σήμερα φτιάχνει ένα site να μπορέσει να βγει στη Google χωρίς να ξέρει κάτι, γιατί υπάρχουν τόσα πράγματα που πρέπει να μάθει που δεν λειτουργούν.

Το 90% των πραγμάτων που θα κάνετε στο SEO δε θα λειτουργήσει ποτέ, οπότε άμα τα παρατήσετε κάνοντας 90 πράγματα από τα 100 και δεν κάνετε τα 10 που θα δουλέψουν θα είστε ένας αποτυχημένος στο χώρο και θα πείτε ότι δεν δουλεύει το SEO, δεν γίνεται τίποτα, θα πάω να κάνω Google Ads.

Αυτό είναι που θέλει η Google, γι αυτό με κάθε αλλαγή προσπαθεί να μας μπερδέψει περισσότερο, για να πάμε στα Google Ads που είναι η εύκολη λύση και την ξέρουν όλοι.

Δώστε λεφτά στην Google με τα Google Ads, δεν έχω αντίρρηση αλλά υπάρχουν και τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης και αυτά έχουν πάρα πολλές ευκαιρίες και μπορούν να σας φέρουν πάρα πολλά λεφτά και πολύ κόσμο στο site σας.

Ένας ειδικός στο SEO θα σας φέρει αποτελέσματα, αυτό είναι το βασικότερο.

Διαβάστε Πως να επιλέξετε μια εταιρεία SEO για την ιστοσελίδα ή την επιχείρηση σας;

Θα είναι αποτελεσματικός, γιατί ξέρει τι να κάνει άμεσα και θα σας γλιτώσει χρόνο και χρήματα, γι’ αυτό μπορείτε να ζητήσετε μια προσφορά από μας για το site σας.

Όλες οι προσφορές είναι custom, δηλαδή κατά συνθήκη κοιτάμε τον ανταγωνισμό σας και στέλνουμε προσφορά, δεν υπάρχουν έτοιμα πακέτα.

Δεν είναι ρομπότ και υπολογιστές αυτοί που κάνουν το SEO, αλλά άνθρωποι οπότε έχει κάποιο κόστος.

2. Κάντε SEO για 10 χρόνια

5seo-pragmata-allaxete-low

Το δεύτερο πράγμα είναι να κάνετε SEO για 10 χρόνια.

Πάρα πολλοί ξεκινάνε να κάνουν SEO και κάνουν SEO για 3 – 6 μήνες, ένα χρόνο και μερικοί δεν κάνουν καθόλου ή κάνουν και το σταματάνε κάποια στιγμή γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι είναι μακροπρόθεσμο και θα τραβήξει πολύ αυτή η βαλίτσα.

Όπως και σε προηγούμενο άρθρο η συμβουλή μου είναι φτιάξτε ένα site με ορίζοντα δεκαετίας, δηλαδή το site είναι μια επιχείρηση οπότε πρέπει να βρείτε τι θα κάνετε στην επόμενη δεκαετία.

Είμαστε στο ’22 αυτή τη στιγμή, τι θα κάνουμε μέχρι το ’32 ή το 42’. Μάθετε Πως να φτιάξετε ένα site που θα είναι πρώτο στη Google για την επόμενη δεκαετία.

Θα μου πείτε ότι είναι πολύ μεγάλο εύρος, αλλά δεν είναι απόλυτο αυτό γιατί όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο θεός γελάει, όμως στον χώρο του SEO όσες και να είναι οι αλλαγές πάρα πολλά πράγματα παραμένουν σταθερά, ceteris paribus όπως λέγαμε στα οικονομικά γιατί έχω σπουδάσει και οικονομικά.

Αυτό θα πει πως ότι και να κάνουμε, τα backlinks θα είναι πάντα ο νούμερο 1 παράγοντας κατάταξης στην Google, άρα το SEO θα βασίζεται πάντα στα backlinks που σημαίνει πως όσο πιο πολλά backlinks πάρουμε το πιο χαμηλό κόστος σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό τόσο καλύτερα θα πάμε στην Google και θα βγάλουμε πιο πολλά χρήματα από τους άλλους.

Οπότε θα πρέπει να κάνουμε SEO για την επόμενη δεκαετία που σημαίνει ότι αν ξεκινήσουμε τώρα δε θα τα παρατήσουμε.

Θα δεσμευτούμε ότι για την επόμενη δεκαετία θα έχουμε κάποιον ειδικό ή κάποιο SEO Agency ή εμάς τους ίδιους ή σε συνεργασία εμείς οι ίδιοι με κάποιον ειδικό στο SEO για να κάνουμε SEO στο site και να βελτιώνουμε και να προσθέτουμε νέα πράγματα.

Μη νομίζετε ότι φτάσατε στο 100% του SEO, γιατί παίρνουν κάποιοι πελάτες και μου λένε ότι έχουμε τερματίσει το SEO στο 100%, έγινε πράσινο στο Yoast SEO.

Το Yoast SEO και άλλα πρόσθετα δεν κάνουν SEO από μόνα τους, είναι ένας δείκτης για το On page SEO.

Το εντός σελίδας SEO που δεν ευθύνεται για πολλά πράγματα, γιατί όταν υπάρχει ανταγωνισμός δηλαδή άμα κάνουμε όλοι SEO για τη λέξη κλειδί και έχουμε 10 site, ποιος θα βγει πρώτος στο Yoast SEO ή στο Rank Math ή σε οποιοδήποτε άλλο.

Γι’ αυτό υπάρχουν οι αλγόριθμοι της Google.

Εγώ ξέρω ποιος θα βγει πρώτος, αυτός που θα έχει:

  1. τα περισσότερα backlinks,
  2. το καλύτερο περιεχόμενο και
  3. το δυνατότερο brand, αυτά είναι τα 3 βασικότερα πράγματα.

Οπότε όσο και να καμαρώνετε ότι το τερματίσατε, μάλλον τώρα το ξεκινάτε.

Μπορεί να είναι το τέλος της αρχής του SEO αλλά δεν είναι η αρχή του τέλους, γιατί όταν νομίζετε ότι έχετε κάνει τα πάντα στο SEO πάλι κάτι έχετε ξεχάσει.

Γι’ αυτό λέμε ότι θέλουμε δεκαετία μπροστά μας και το μυστικό είναι να διαβάσουμε βιβλία. Δείτε Πως να κάνετε μια ολοκληρωμένη εκστρατεία SEO.

Bοηθήστε μας να φτάσουμε τους 10.000 συνδρομητές!

Και μην ξεχνιόμαστε, βοηθήστε μας να φτάσουμε τους 10.000 συνδρομητές.

GRAFTEITE-KANALI-YOUTUBE-2

Μόλις φτάσαμε τους 2.000 συνδρομητές μετά από 9 χρόνια και 300+ βίντεο.

Βλέπω ότι χάνουμε συνδρομητές, μόνο το 20% αυτών που βλέπουν τα βίντεο, όποτε κάντε subscribe, πατήστε like και το κουδουνάκι ώστε να παίρνετε τις ειδοποιήσεις, ώστε να παίρνετε τις ειδοποίησεις, γιατί κάθε βδομάδα βγάζουμε νέο βίντεο, πλούσιο σε περιεχόμενο.

Δεν έχουμε προωθητικές ενέργειες παρά μόνο 1 λεπτό για τους χορηγούς μας, όπως επίσης σηκωθείτε γραφτείτε στο SEO newsletter μας.

Στέλνουμε 2 newsletter το μήνα, είναι απόλυτα ενημερωτικά, εκπαιδευτικά και διασκεδαστικά.

Δεν είναι προωθητικές ενέργειες παρά προωθούμε μόνο τον εαυτό μας, γιατί πουλάμε τις υπηρεσίες μας για να επιβιώσουμε.

Βάλτε το καλύτερο email σας και κάντε επιβεβαίωση στο SEO newsletter τώρα!

3. Διασπορά ρίσκου

Το τρίτο πράγμα που θα πρέπει να αλλάξετε στο SEO σήμερα αυτή τη στιγμή είναι η διασπορά ρίσκου.

Μην το αφήσετε, λάβετε δράση τώρα αφού σας έχω παρακινήσει και σας έχω ενθουσιάσει.

Το SEO πρέπει να σας φέρνει το 20 – 30% των συνολικών εσόδων στο site σας, το κανάλι σας, την ιστοσελίδα σας, το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Αυτό το ποσοστό μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερο, λίγο μικρότερο, δε μας πειράζει αυτό.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να υπάρχει διασπορά ρίσκου.

Γιατί άμα συμβεί κάτι και πέσει το site σας στην Google, θα χάσετε αυτό το 20 – 30%, το οποίο μπορεί να είναι και τα κέρδη σας οπότε δε θα μπορεί πλέον να είναι βιώσιμη η επιχείρηση σας και θα πρέπει να βρείτε κάποιον άλλον τρόπο να καλύψετε το κενό.

Μια υγιής ηλεκτρονική επιχείρηση θα πρέπει να έχει πάρα πολλά κανάλια επισκεψιμότητας και ένα από αυτά είναι το SEO.

Το δεύτερο κανάλι θα πρέπει να είναι τα social media και τα social media ads (Facebook Ads, Instagram Ads, Pinterest Ads)

Μετά αναγκαστικά έχουμε YouTube και Google Ads.

Αποστολή newsletter από την πρώτη μέρα που ξεκινάει το site, γιατί το newsletter ενισχύει και το SEO σας.

Πρέπει να φέρουμε τον κόσμο που δεν αγόρασε πίσω με προσφορές, εκπλήξεις, συμβουλές, κάτι πρέπει να υπάρχει για να μας θυμούνται γιατί αν φύγει κάποιος θα σας ξεχάσει και δε θα αγοράσει άμεσα.

Ή εκείνη την ώρα ήταν απασχολημένος με κάτι άλλο ή δεν ήθελε να αγοράσει ακόμα.

Referral traffic

Το τέταρτο είναι το referral traffic από τρίτα sites.

Το referral traffic είναι ακόμα κι εγώ να πω το site σας, να κάνω shout out και κάποιος να κάνει click απευθείας και να μπει ή να βγείτε σε κανάλια και εφημερίδες, σε κάποια άλλα site και να έχετε βάλει link.

Αυτό είναι το referral traffic, να πατάει κάποιος κλικ σε κάποιο άλλο site και να βγαίνει στο δικό σας.

Influencers

Τέλος, έχουμε τους influencers, όπως η Linkwise που είναι η μεγαλύτερη βάση influencer στην Ελλάδα.

Δεν είναι δωρεάν η εγγραφή, έχει κάποιο κόστος αλλά έχει και αποτελέσματα γιατί το έχω δοκιμάσει.

Σε πάρα πολλά site δουλεύει και φέρνει πωλήσεις.

Οι influencers είναι πολύ σημαντικοί, μπορεί να σας βοηθήσουν να φέρετε κίνηση συν άλλα site όπως το Skroutz, Bestprice, Χρυσός Οδηγός, κατάλογοι κ.λπ.

Γενικά πρέπει να υπάρχει μια διασπορά traffic και να μην εξαρτώμαστε 80% από τη Google ή 80% από τα AdWords, γιατί αυτό που βλέπω αυτή τη στιγμή είναι ότι ένα site εξαρτάται αυτή τη στιγμή από τα AdWords ή 100% από το Skroutz, δηλαδή είναι ένα σκρουτζομάγαζο με ισοπεδωμένες τιμές και άμα το Skroutz αλλάξει μια μέρα την τιμολογιακή πολιτική θα εξαφανιστεί από την αγορά.

Αυτά τα ρίσκα θα πρέπει να τα ζυγίσετε και να τα πάρετε τώρα.

Πρέπει να λάβετε δράση για να συνδυάσετε το ασυνδύαστο, όλα αυτά μαζί και να κάνετε ότι κάνουν όλοι οι μεγάλοι ποιητές, δηλαδή να χωρέσετε κάτι πολύ μεγάλο σε κάτι πολύ μικρό.

Κάπως έτσι είναι το SEO, θα πρέπει να βρείτε τρόπο να συνδυάσετε όλα αυτά τα πράγματα και να κυλάνε όλα αυτά τα πράγματα, ώστε να κυλάνε αρμονικά στο site σας με κάποιες διακυμάνσεις.

Κάποιες φορές θα ανεβαίνει το SEO, αλλά θα πέφτει το Google Ads ή το Skroutz ή θα ανεβαίνει το newsletter.

Κάπως έτσι θα κυλάει η ζωή σας ήρεμα και ειρηνικά την επόμενη δεκαετία και κερδοφόρα.

Δεν σπαμάρουμε με το keyword density και 10% keyword density να φτάσουμε πάλι δεν είμαστε spam, γιατί το keyword density είναι νούμερο 1 παράγοντας κατάταξης.

4. Εκπαιδεύστε τους πελάτες σας

Το νούμερο 4 από τα 5 πράγματα που θα αλλάζαμε στο SEO είναι ότι πρέπει να εκπαιδεύσετε τους πελάτες σας.

Το SEO ξεκινάει από το να αλλάζουν κάτι οι πελάτες σας σήμερα, να το βρουν και να το έχετε εσείς, άρα θα πρέπει να υπάρχει περιεχόμενο.

Για παράδειγμα γιατί να γυρίσω βίντεο για τα 5 πράγματα που θα αλλάζαμε στο SEO ή τι να κάνω στο SEO;

Όλα αυτά είναι απορίες πελατών, τις οποίες τις κάνω βίντεο και άρθρο στο blog μου και υπάρχει ταυτόχρονα και άρθρο και βίντεο, είμαστε οπτικοακουστικοί τύποι και ακούμε και βλέπουμε και διαβάζουμε.

Άρα, το μοντέλο αυτό δουλεύει.

Δείτε 7 Βασικά SEO Tips.

Αν έχετε μια εταιρεία με πουκάμισα, να εκπαιδεύσετε τους πελάτες σας για τα πουκάμισα.

Για παράδειγμα τι πρέπει να ξέρει κάποιος για να αγοράσει πουκάμισο από το Ίντερνετ, πως νε επιλέξω λαιμό, είναι ένα βασικό πρόβλημα.

Άλλο ένα βασικό θέμα είναι το fit, πως θα ακουμπήσει πάνω σας, άλλα πουκάμισα είναι λεπτά, άλλα χοντρά.

Είναι περίεργο το πουκάμισο, ειδικά όταν το φοράς για πρώτη φορά και από το Ίντερνετ είναι ακόμη πιο δύσκολο, αλλά εσείς μπορείτε να εκπαιδεύσετε τους πελάτες σας στο Ίντερνετ, γράφοντας αναλυτικά άρθρα οδηγούς για το πώς και γιατί θα αγοράσουν πουκάμισο, ποιο πουκάμισο πάει με τι και τα αξεσουάρ.

Η εκπαίδευση των πελατών έχει να κάνει με άρθρα και βίντεο και περιεχόμενο που θα δημιουργήσετε, γιατί το περιεχόμενο που θα δημιουργήσετε στο blog σας με άρθρα που θα απαντάνε στα βασικά τους ερωτήματα και θα σας μάθουν είναι βασιλιάς.

Έτσι θα χτίσετε το brand σας οπότε το blogging και το vlogging είναι πάρα πολύ δυνατά.

Βέβαια, πιο δύνατο είναι το vlogging, πιο ακριβό σαν σπορ απ ότι το blogging, θέλει πιο ακριβό εξοπλισμό, θέλει να έχετε μια ευχέρεια λόγου και μια εμφάνιση, να έχετε κι ένα μικρό στούντιο αλλά θα σας βοηθήσει να έχετε ανοδική πορεία στο SEO, γιατί έτσι θα γίνετε ένας SEO influencer ή ένας influencer στη δική σας κατηγορία.

Μπορούμε να γράψουμε ένα FAQ (Frequently Asked Questions), δηλαδή συχνές ερωτήσεις  και συνήθως χρειαζόμαστε 100 άρθρα ή 100 βίντεο ή και τα 2 για να αρχίσουμε να γινόμαστε γνωστοί.

Κάτω από αυτά είμαστε λίγο άγνωστοι.

5. Βρείτε τους ανταγωνιστές σας και ανταλλάξτε links

Και πάμε στο 5 από τα 5 πράγματα που πρέπει να αλλάξετε στο SEO που είναι να βρείτε τους έμμεσους ανταγωνιστές σας και να ανταλλάξετε link.

Δείτε 7 βήματα για να αναπτύξτε την επιχείρηση σας μέσω του SEO.

Εδώ το μυστικό είναι, ακόμη και αν βρίσκεστε σε επαρχιακή πόλη π.χ. στη Λάρισα να βρείτε τον ηλεκτρολόγο στο Βόλο και ανταλλάξτε link με το site τους, από την πρώτη σελίδα άμα γίνεται.

Το link μετράει ακόμη και στο footer, ακόμη και στο κείμενο.

Βρείτε 10 ηλεκτρολόγους στη Θεσσαλονίκη και ανταλλάξτε backlinks. Διαβάστε Τι αξία έχει ένα backlink για να ανεβείτε στη Google;

Το πιο δυνατό link για να βγείτε στην Google είναι από το site που βγαίνει πρώτο με τη λέξη κλειδί που ψάχνετε, για παράδειγμα αν είστε ηλεκτρολόγος Λάρισα και βρείτε ένα site που βγαίνει πρώτο με τη λέξη κλειδί ηλεκτρολόγος Λάρισα και ανταλλάξετε link τότε ανεβαίνετε κι εσείς.

Το ίδιο συμβαίνει με το δεύτερο, το τρίτο και ούτω καθεξής.

Ακόμη κι αν είναι κάποιος ηλεκτρολόγος στη Λάρισα, στη Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά και βρείτε site και ανταλλάξετε link με αυτόν ακόμη κι αν είστε σε άλλη περιοχή, λόγω σχετικότητας ανεβαίνετε.

Δε θα ανέβετε γεωγραφικά, αλλά λόγω σχετικότητας.

Επαναλάβετε το πολλές φορές, μέχρι να φτάσετε να είστε πρώτος και μετά αφήστε σχόλιο με την εμπειρία σας.

Μην ξεχνιόμαστε, αφήστε τα σχόλια σας, κάντε εγγραφή τώρα και πατήστε το κουδουνάκι για να παίρνετε τις ενημερώσεις για τα νέα βίντεο που ανεβάζουμε κάθε φορά.

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Ζητήστε προσφορά για προώθηση ιστοσελίδων

Όπως επίσης γραφτείτε τώρα στο newsletter μας, το πιο επιστημονικάκαταρτισμένο, ενημερωμένο, διασκεδαστικό, δημοφιλές SEO newsletter μόνο με χρήσιμο περιεχόμενο δυο φορές το μήνα.

Επίσης, μπορείτε να ζητήσετε σήμερα μια προσφορά για το SEO άμα έχετε κολλήσει κάπου, άμα σας φαίνονται όλα δύσκολα ή δεν έχετε χρόνο αλλά θέλετε να επενδύσετε σοβαρά στο SEO και να δεσμευτείτε σε αυτό, είμαστε οι κατάλληλοι άνθρωποι.

Ζητήστε προσφορά σήμερα για κάποια υπηρεσία SEO!

Binge watch και like σε όλα τα βίντεο και τα λέμε στο επόμενο που θα μιλήσουμε για το SEO.

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για το SEO και τη Google:

Σχολιάστε