ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Γιατί η ιστοσελίδα μου δεν εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google;

Γιατί η ιστοσελίδα μου δεν εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google;

Άμα η ιστοσελίδα σας δεν εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google αρχικά δεν θα πρέπει να πανικοβληθείτε.

Θα πρέπει να εξετάσετε πρώτα άμα βλέπει την ιστοσελίδα σας η Google. Σε ένα νέο παράθυρο, ανοίξτε τη Google.gr και πληκτρολογήστε την εντολή site:tositesas.gr.

Για παράδειγμα άμα το site σας είναι το paramarketing.gr, τότε θα πρέπει να πληκτρολογήσετε: site:paramarketing.gr

APOTELESMATA-ANAZITISIS-GOOGLE-2

Όπως βλέπετε η ιστοσελίδα μου είναι προσπελάσιμη από της μηχανές αναζήτησης και από τα Google bots και έχει ήδη ταξινομηθεί στον δείκτη της Google.

Και επειδή το 70% της συνολικής αναζήτησης από τις μηχανές αναζήτησης το παίρνουν οι τρεις πρώτοι, θα πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε τη λύση στο τι φταίει και δεν εμφανίζεται το site μας στη Google και να κάνουμε το site μας ορατό στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Οι 5 κοινοί λόγοι που η ιστοσελίδα μας δεν εμφανίζεται στη Google

Οι 5 πιο συνηθισμένοι λόγοι που δεν εμφανίζεται η ιστοσελίδα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google είναι οι παρακάτω:

 1. Η Google δεν έχει ακόμα ταξινομήσει το site σας λόγω νεότητας
 2. Το site σας δεν είναι βελτιστοποιημένο για προσπέλαση από τις μηχανές αναζήτησης
 3. Η αγορά στόχος σας είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική
 4. Η ιστοσελίδας σας έχει οριστεί no index
 5. Η ιστοσελίδα σας έχει τιμωρηθεί και έχει αφαιρεθεί από τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Οι παραπάνω λόγοι είναι οι πιο συνηθισμένοι και ισχύουν για όλα τα site που δεν εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google είτε αυτά είναι WordPress, Joomla, Drupal, Wix ή Custom Web Design.

Η Google δεν έχει ακόμα ταξινομήσει το site σας λόγω νεότητας

Μερικές φορές θα απαιτηθεί χρόνος έως και δύο εβδομάδες για να ταξινομήσει η Google την ιστοσελίδα μας άμα αυτή είναι καινούριας κατασκευής και έχει και καινούριο domain name. Αυτό γίνεται γιατί η διαδικασία της ταξινόμησης μιας ιστοσελίδας δεν γίνεται αυτόματα και άμεσα.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο άρθρο μου Μάθετε πως λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης.

Για να μπορέσετε όμως να επιταχύνετε λίγο την διαδικασία ταξινόμησης στη Google, μπορείτε να κάνετε τα παρακάτω βήματα:

 1. Να καταχωρήσετε το sitemap σας στη Google στο Search Console της Google ή το πρώην Google Webmaster Tools.
 2. Να κάνετε share, tweet και διαμοιρασμό στα social media όλες τις σελίδες, άρθρα και προϊόντα άμα έχετε για να δώσετε σήμα στο Google bot να κάνει αυτόματα crawl στο site σας.
 3. Να κάνετε ping το site σας μέσω του Pingler.com

To Ping βοηθάει και αυτό στο να στείλετε σήμα στις αράχνες της Google ότι έχετε φρέσκο περιεχόμενο προς ταξινόμηση στον ιστό.

 1. Δημιουργήστε μερικά backlinks από τρίτα high Authority sites που έχουν υψηλή επισκεψιμότητα.
 2. Διασυνδέσετε τις εσωτερικές σελίδες μεταξύ τους

Το site σας δεν είναι βελτιστοποιημένο για προσπέλαση από τις μηχανές αναζήτησης

Τα βήματα 4 και 5 έχουν να κάνουν με την εντός και εκτός σελίδας βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας. Η βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας, το SEO της δηλαδή είναι αυτό που θα την κάνει ορατή ή αόρατη από τη Google.

Εκτός όμως από τα backlinks από τα εξωτερικά site και τα εσωτερικά backlinks, θα χρειαστείτε και μοναδικό περιεχόμενο. Οι μηχανές αναζήτησης και η Google ταξινομούν περιεχόμενο και όχι ιστοσελίδες.

Αυτό πρέπει να το καταλάβετε και άμα θέλετε να εμφανιστεί το site σας στα αποτελέσματα αναζήτησης θα πρέπει να προσθέσετε περιεχόμενο, φωτογραφίες, κείμενα τουλάχιστον 300 λέξεις ανά σελίδα προορισμού, βίντεο, ινφογραφικά κτλ.

Η αγορά στόχος σας είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική

Σε πολύ ανταγωνιστικές αγορές, υπάρχουν ήδη πάρα πολλά site με το ίδιο αντικείμενο και τις ίδιες λέξεις κλειδιά με το δικό σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εμφανιστεί το site σας ποτέ στα αποτελέσματα αναζήτησης, αλλά θα εμφανιστεί στο 100ο αποτέλεσμα αναζήτησης στην 10η σελίδα.

Για να ανέβει τώρα το site σας στην πρώτη σελίδα της Google θα πρέπει να ξεκινήσετε μια καμπάνια SEO με κάποια εταιρεία που ασχολείτε επαγγελματικά με το SEO και θα μπορέσει να ανεβάσει την ιστοσελίδα σας.

Η ιστοσελίδας σας έχει οριστεί no index

NO-INDEX-WORDPRESS-1

Στο WordPress υπάρχει η επιλογή Να απαγορεύεται σε μηχανές αναζήτησης η ευρετηριοποίηση του ισοτόπου που σημαίνει ότι η ιστοσελίδα σας γίνεται noindex και αποκλείονται αυτομάτως τα Google Bots και η ταξινόμηση της στις Google.

Άμα το έχετε κάνει αυτό είτε γιατί ήσασταν σε περίοδο ανακατασκευής, είτε γιατί η ιστοσελίδα σας είναι νεότευκτη ή κατά λάθος, θα πρέπει να το απενεργοποιήσετε για να αρχίσει να εμφανίζετε πάλι στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.

Η ιστοσελίδα σας έχει τιμωρηθεί και έχει αφαιρεθεί από τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Η Google μπορεί να έχει αφαιρέσει προσωρινά ή μόνιμα κάποιες ιστοσελίδες από τον δείκτη της και από τα αποτελέσματα αναζήτησης τη στιγμή που αισθάνεται ότι το site σας παραβιάζει την πολιτική ποιότητας της Google (Google Quality Guideline).

Η αφαίρεση της ιστοσελίδας σας από τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google μπορεί να συμβεί με τρεις τρόπους:

 • Deindex: Όταν το domain name σας έχει αφαιρεθεί οριστικά από τη Google. Ονομάζεται αλλιώς και Ban από τη Google
 • Penalize: Όταν το domain ή κάποια σελίδα από το site σας έχει τιμωρηθεί με αλγοριθμική ποινή ή με χειρωκίνητη ποινή από κάποιο μηχανικό της ομάδας ποιότητας της Google.
 • Sandbox: Το domain σας δεν έχει τιμωρηθεί ή έχει γίνει deindexed από τη Google, όμως η επισκεψιμότητα παρουσιάζει κατακόρυφη πτώση.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα άμα έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω στο site σας χρησιμοποιώντας το Search Console της Google.

Σε περίπτωση δε που έχετε λάβει κάποια ειδοποίση ότι το site σας παραβιάζει την πολιτική ποιότητας της Google, μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες διορθωτικές ενεέργειες και να ξαναυποβάλλετε την ιστοσελίδα σας για αναθεώρηση.

Σε κάθε περίπτωση ότι και να συμβαίνει δεν πρέπει να πανικοβάλλεστε γιατί το να έχει τιμωρηθεί το site σας είναι πολύ σπάνιο και ασύνηθες γεγονός για τα ελληνικά δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να προσφύγετε στη γνώμη και συνδρομή ενός ειδικού στο SEO πριν κάνετε οτιδήποτε.

Κερδίστε 50% έκπτωση στο hosting με την Myip

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ GOOGLE-1

Και σε αυτό το σημείο, θέλω να πω συγχαρητήρια σε όλους εσάς που μείνατε μέχρι εδώ γιατί είστε πάρα πολύ τυχεροί. Θα κερδίσετε 50% έκπτωση σε όποιο πακέτο επιλέξετε εφ’ όρου ζωής από την εταιρεία Myip.

Οι 5 πρώτοι κερδίζουν  50% έκπτωση με τον κωδικό paramarketing50.

Σηκωθείτε τώρα από κρεβάτια, ντιβανομπάουλα, τραπέζια, τραπεζαρίες, από τη βόλτα που είστε έξω με τον σκύλο, μπείτε μέσα στο Link για να καπαρώσετε το hosting και πάρτε hosting σε light speed server.

Είναι λίγο πιο ακριβός, μην παίρνετε το πιο φθηνό hosting, γιατί έχετε 50% έκπτωση με την εταιρεία Myip με server στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και στο εξωτερικό.

Γραφτείτε στο κανάλι μου στο YouTube!

GRAFTEITE-KANALI-YOUTUBE-1

Θέλετε να μείνετε σούπερ ενημερωμένοι με τις τελευταίες εξελίξεις στο SEO; Γραφτείτε στο κανάλι μου στο YouTube και δείτε πρώτοι κάθε Δευτέρα στις 9 με την αυγούλα το νέο μου βίντεο για το SEO, την προώθηση ιστοσελίδων, το Amazon FBA και πολλά άλλα θέματα.

Ξέρω ότι το θέμα δεν έχει εξαντληθεί και θα μπορούσα να μιλάω για το SEO και τις μηχανές αναζήτησης ώρες. Επειδή θα πρέπει να παραδώσω και μερικές ιστοσελίδες που φτιάχνω παράλληλα, θα πρέπει να σας αφήσω. Γραφτείτε στο newletter και μείνετε συντονισμένοι στα επόμενα εκπληκτικά άρθρα για το SEO, τη Google και την κατασκευή ιστοσελίδων.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

 

Δείτε περισσότερα για αποτελέσματα αναζήτησης της Google:

 

Σχολιάστε