ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Πώς φτιάχνω καλά backlinks και πώς διορθώνω τα κακά;

Πώς φτιάχνω καλά backlinks και πώς διορθώνω τα κακά;

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης και σε αυτό το εκπληκτικό video θα μιλήσουμε για το πώς φτιάχνω καλά backlinks και πώς διορθώνω τα κακά.

Και αυτή είναι μια ερώτηση που μας άφησε ως σχόλιο στο βίντεο Ποιος είναι ο νούμερο 1 παράγοντας κατάταξης στη Google που δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στις 8 Φεβρουαρίου του 2021.

Το άφησε ο φίλος του καναλιού, Δημήτρης Πανταζής, και έτσι ξεκίνησε και έδωσε το έναυσμα – γιατί ήταν πάρα πολύ σημαντική η ερώτηση του – για να κάνω αυτό το βίντεο, οπότε μπορείτε όλοι όσοι έχετε απορίες να τις αφήσετε στο κανάλι, να συλλέξουμε τις πιο σημαντικές και να κάνουμε το επόμενο βίντεο σχετικά με το SEO και την προώθηση ιστοσελίδων.

Βοηθήστε μας να φτάσουμε τους 10.000 subscribers στο YouTube!

KAKA-BACKLINKS-KALA-LINKS-PARAMARKETING-LOWΣας ευχαριστούμε που στηρίζετε το κανάλι μας, μας βοηθάτε να φτάσουμε στους 10.000 συνδρομητές γιατί έχουμε κολλήσει στους 1.200 εδώ και 8 χρόνια.

Είμαστε ένα cult κανάλι, υποκουλτούρας δηλαδή, και όχι ένα κανάλι ευρείας κυκλοφορίας. Όσοι μείνετε μέχρι το τέλος θα πάρετε ένα σούπερ δώρο από τον χορηγό της εκπομπής Myip.gr.

Η Myip είναι η πιο γρήγορη εταιρεία hosting στην Ελλάδα απ όσοι ξέρω γιατί έχω δοκιμάσει πάνω από 50 εταιρείες hosting. Δεν κάνουμε συγκριτικό τεστ ή δεν λέμε ότι δεν υπάρχουν άλλες γρήγορες εταιρείες, απλά η Myip είναι προτεινόμενη εταιρεία και τυχαίνει να είναι χορηγός του καναλιού, γιατί έχω κι εγώ το δικό μου site το Paramarketing.gr σε light speed servers που είναι και πολύ γρήγορος.

Πάμε στο δια ταύτα. Να κάνετε Like σε αυτό το video, να κάνετε subscribe για να είστε ο επόμενος, όπως ο φίλος Δημήτρης Πανταζής που ρώτησε πώς φτιάχνω καλά backlinks και πώς διορθώνω τα κακά. Επίσης, έχω και ένα newsletter  που κάθε 15 μέρες στέλνουμε ένα πολύτιμο Newsletter για το SEO, για το πώς να βγάλετε λεφτά από το internet, για το Facebook και για την Amazon.

Δεν διορθώνουμε τα κακά backlink

Η απάντηση μου είναι ότι αρχικά δεν διορθώνουμε τα κακά backlinks.

Αλλά θα τα πάρουμε με τη σειρά.

Πρώτα, χρειαζόμαστε έναν λογαριασμό στο Ahrefs.

Ξέρω ότι είναι λίγο ακριβούτσικο, έχει 90 ευρώ το μήνα, αλλά είναι το πιο κοντινό πρόγραμμα, πλατφόρμα βάσης δεδομένων στη Google.

Άρα, θέλουμε έναν λογαριασμό στο Ahrefs για να μετρήσουμε πόσα backlinks έχουμε σήμερα.

1 Καταγράφουμε τα σημερινά backlinks

Πρώτα ανοίγουμε λογαριασμό στο Ahrefs και έπειτα κάνουμε καταγραφή της κατάστασης, πόσα καλά και πόσα κακά. Άμα δεν ξέρω ποια είναι τα καλά και ποια είναι τα κακά, μπορώ να ρωτήσω κάποιον ειδικό.

2 Δεν κάνουμε disavow

Νούμερο 2, δεν κάνουμε disavow, δεν σβήνω backlinks.

Το αντίθετο, δημιουργώ backlinks.

Άρα θα πρέπει να δημιουργήσω καλά backlinks για να αλλάξω το συνολικό Link profile του site μου, το οποίο κοιτάει η Google αυτή τη στιγμή.

Το έχω πει και σε άλλο βίντεο και σε άλλο άρθρο στο site μου, θα πρέπει να έχω ένα Link profile που να είναι συνολικά σωστό.

Άρα, θα πρέπει να δημιουργήσω ποιοτικά backlinks για να αντισταθμίσω τα αρνητικά άμα έχω και αν δεν έχω backlinks είναι ευκαιρία να ξεκινήσω να δημιουργώ από τη μέρα 1 που ξεκινάω με αυτό το site. Δεν περιμένω 30 χρόνια για να αρχίσω να κάνω backlinks, ξεκινάω από την πρώτη στιγμή στο site.

Όσοι αρχίζετε site αυτή τη στιγμή, απευθυνθείτε στους ειδικούς ή ξεκινήστε μόνοι σας να κάνετε backlinks, γιατί θα δείτε ταχύτερα αποτελέσματα και θα γλιτώσετε πάρα πολύ χρόνο περιμένοντας πότε θα ανεβεί το site σας στην Google.

3 Δημιουργήστε Google Properties

Το νούμερο 3 σαν συμβουλή και βήμα είναι να ανοίξω Google Properties.

Τα Google Properties είναι όλα τα site που έχει η Google και μπορείτε να τα ανοίξετε με έναν λογαριασμό Gmail και να ξεκινήσετε με τα Google Properties.

  • Ένα Google Property είναι το Google site,
  • δεύτερο είναι το Google Drive που έχετε ανοιχτά link,
  • τρίτο είναι το Youtube Channel,
  • τέταρτο είναι το Blogger,

Μπορείτε να βάλετε ένα άρθρο που να έχει Link προς το site σας και οτιδήποτε άλλο site της Google που μπορεί να σας δώσει backlink προς το site σας ή citation δηλαδή να υπάρχει σε στυλ Address ή να υπάρχει το brand σας σαν αναφορά.

4 Ανοίξτε προφίλ σε όλα τα Social Media

Το 4 είναι να ανοίξω link profiles σε όλα τα Social Media ή τουλάχιστον σε όσα μπορώ. Εγώ έχω ανοίξει για το Paramarketing, κάποιες φορές μπορεί και διπλά, σε πάνω από 350 social media.

Είχα γράψει ένα άρθρο γι αυτό πολύ παλιά, όταν ξεκινούσα με το SEO πριν 8 χρόνια, ισχύει ακόμη και σήμερα και έχει πολύ μεγάλη δυναμική γιατί έτσι το site σας αναγνωρίζεται ως authority site, site ποιότητας από την Google, ότι είναι υπαρκτό και τα backlink σας είναι ποιοτικά.

Ποια site είναι πολύ καλά για link profile;

Facebook, κάνω μια σελίδα και βάζω το site μου ή κάνω ένα προφίλ και βάζω το link από το site μου. Αυτό το Link ταξινομείται στην Google. Μπορεί να είναι nofollow από το Facebook, αλλά ταξινομούνται και τα nofollow links στην Google. Twitter, LinkedIn, Pinterest, Gravatar για όσους έχουν WordPress και για όσους δεν έχουν.

Το link είναι πολύ δυνατό από το Gravatar, Tumblr, Reddit, VKontakte Και ότιδήποτε άλλο μπορείτε να βρείτε αυτή τη στιγμή και να ανοίξετε προφίλ, όπως το about.com ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε αυτή τη στιγμή. Εγώ είπα μερικά βασικά.

5 Μπείτε σε καταλόγους

Το νούμερο 5 είναι να μπείτε σε καταλόγους. Ένας δωρεάν κατάλογος που είναι δικός μας και μπορείτε να μπείτε να καταχωρήσετε το site σας και να βοηθήσετε και εμάς και εσάς και να πάρετε ένα backlink εντελώς δωρεάν είναι το Who-is.gr.

Ωστόσο, θα χρειαστεί να καταχωρηθείτε και σε άλλους καταλόγους είτε τοπικής αγοράς. Υπάρχουν επαγγελματικοί κατάλογοι από το επιμελητήριο ακόμα που πάτε και γράφεστε, μπορείτε να καταχωρήσετε το site σας και εκεί, γιατί το site από το επιμελητήριο είναι πολύ σημαντικό επειδή η Google καταλαβαίνει ότι υπάρχει πραγματική επιχείρηση πίσω από το site σας.

Η Google σας ανεβάζει γιατί ψάχνει να βρει αν υπάρχουν πραγματικές επιχειρήσεις πίσω από τα site για να τα δώσει μια ώθηση.

Κάνει boost σ’ αυτά τα site. Όμως, θα πρέπει να γραφτούμε και στο vrisko, έχει κάποιο κόστος, στον Χρυσό Οδηγό που έχει μεγαλύτερο κόστος, στη Χρυσή Ευκαιρία που είναι αγγελίες αλλά μπορείτε να αναρτάτε αγγελίες και να παίρνετε link.

Υπάρχουν και άλλοι οδηγοί, όπως το APN.gr και άλλοι που άλλοι είναι δωρεάν και άλλοι έχουν κάποιο ελάχιστο κόστος. Αυτή τη στιγμή δεν σας προτρέπω να ξοδευτείτε και να βάλετε στον Χρυσό Οδηγό με 600 ευρώ το link σας ή με 2.000 η καταχώρηση, αλλά είναι αναγκαίο να βάλετε το site σας σε όσους περισσότερους οδηγούς γίνεται.

6 Μπείτε σε 2 με 3 ενημερωτικά site

Το νούμερο 6 είναι να μπείτε σε 2 με 3 ενημερωτικά site.

Μπορείτε να βάλετε backlinks σε2 με 3 ενημερωτικά site, όπως το News.gr, το Newsbeast, το News1, το Zougla.

Υπάρχουν δεκάδες ενημερωτικά site, βρείτε κάποιο με λογικό κόστος και γράψτε άρθρο να μπείτε και σε αυτό και να πάρετε link προς το site σας. Όπως βλέπετε η στρατηγική που ακολουθούμε είναι να βάλουμε προοδευτικά Link σε όσα site μπορούμε και να σχηματίσουμε ένα θετικό link profile.

Ωστόσο, ο στόχος μας είναι να φτάσουμε τα 100 backlink με το χέρι ή με τη βοήθεια κάποιων συναδέλφων όπως είμαστε εμείς. Άμα δεν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, μπορείτε να ζητήσετε μια προσφορά από εμάς και να κάνουμε τα backlink εμείς για εσάς.

7 Γραφτείτε στη Linkwise

Το νούμερο 7 είναι λίγο έξυπνο αλλά είναι ένα SEO tip & trick που προτείνω σε πάρα πολλούς είναι να γραφτείτε στην Linkwise ως επιχειρηματίες, ως διαφημιζόμενοι δηλαδή, γιατί εκεί πέρα θα βρείτε δεκάδες affiliate marketeers, δηλαδή influencers, youtubers, bloggers που μπορούν να πουλήσουν με μια προμήθεια 10% + κάποια κόστη που παίρνει η Linkwise, τα λέω χονδρικά, για να πάρετε link και από τα site αυτά.

Τι θέλω να πω με αυτό; Αν έχω site που έχει πολύ καλό προϊόν με ρούχα και βρω 10 beauty bloggers από τη Linkwise και με διαφημίσουν στο YouTube ή από το blog τους θα πάρω link από αυτό το site στο δικό μου site, άρα είναι πολύ σημαντικό να μπω και στην Linkwise από άποψη SEO, γιατί θα μου δώσει πολύτιμα backlinks σχετικά με το αντικείμενο μου, πέρα από traffic.

8 Δημιουργήστε ένα Google My Business

Και πάμε γρήγορα γρήγορα στο 8 GMB δηλαδή Google My Business. Άμα είστε επιχείρηση και έχει κάποιο νόημα να φαίνεται στους τοπικούς καταλόγους και στους Google Maps, ανοίξτε ένα Google My Business.

Πιάνεται και αυτό σαν Google Property, έχει το Link σας στο website σας και σας δίνει κύρος και μπορεί να βάλουν αξιολογήσεις οι πελάτες και να σας ανεβάσουν στην τοπική αγορά.

Το Google My Business φέρνει πολύ κόσμο και σε μένα, ασχέτως άμα δεν υπάρχει κάποιο νόημα να το έχω, πάρα πολλοί με βρίσκουν και σας δίνει και ένα  backlink στο site, white hat backlink και πολύ σωστό backlink γιατί είναι της Google και έχει πολύ υψηλό domain authority, πάνω από 90.

9 Ανταλλάξτε σύνδεσμο με 2-3 συναδέλφους σας

Πάμε και στο νούμερο 9. Βρίσκω 2 – 3 συναδέλφους που έχουν site και ανταλλάσσω backlinks με αυτούς. Κατά προτίμηση από την πρώτη σελίδα γιατί το πιο δυνατό backlink που παίρνουμε σήμερα είναι λόγω niche edit.

Τι σημαίνει niche edit; Να επεξεργαστώ ένα ήδη υπάρχον backlink στην κατηγορία μου.

Όχι backlink, μια πρώτη σελίδα στην κατηγορία και να βάλω το δικό μου link σε αυτό. Αυτά είναι τα πιο δυνατά backlink και τα πιο ακριβά γιατί υπάρχουν εταιρείες που χρεώνουν πάρα πολλά λεφτά γι αυτό.

Θα μου πείτε, απαγορεύεται να πουλάς backlink;

Ναι, αλλά οι μεγάλοι πάντα το κάνουν. Για να μπεις σε ένα περιοδικό σήμερα και σε έναν οδηγό πρέπει να πληρώσεις. Γιατί δεν απαγορεύεται; Έτσι μπορεί να πουλήσει ή να ανταλλάξει backlinks με κάποιον άλλον.

Βρείτε 2 – 3 συναδέλφους, π.χ. αν είστε ηλεκτρολόγος σε ένα μέρος, να βρείτε άλλους 2 ηλεκτρολόγους και να ανταλλάξετε 2 – 3 backlink από την πρώτη σελίδα του site τους με το δικό σας. Αυτό θα σας ανεβάσει πιο πολύ στη Google από κάθε άλλο πράγμα.

Προσοχή όμως, να έχετε ανάλογο domain authority. Εάν τα site των συναδέλφων είναι φτασμένα , αλλά το δικό σας νεότευκτο ίσως να μην μπορέσετε να το κάνετε, οπότε βρείτε κάτι ανάλογο που σας αντιπροσωπεύει και μπορείτε να ανταλλάξετε backlink.

Θα μου πείτε η ανταλλαγή backlinks τιμωρείται στην Google;

Σύμφωνα με την Google ναι, αλλά είναι πεπατημένη οδός και το κάνουν πάρα πολλοί. Δε σας εμποδίζει να βρείτε έναν συνάδελφο ηλεκτρολόγο σήμερα, πρέπει να γίνει με φυσικό τρόπο, όχι να ανταλλάξετε backlink.

10 Μπείτε σε κλαδικά site στον χώρο σας

Πάμε και στο 10. Μπείτε σε μερικά κλαδικά site στον χώρο σας. Αν είστε ένα site που έχει ηλεκτρολογικά θα πρέπει να μπείτε σε κάποια ηλεκτρολογικά site ή κάποια site που έχουν σχέση με το αντικείμενο σας.

Άμα δεν μπορείτε να σας βάλουν μέσα με κάποιο άρθρο, με κάποια διαγήμιση, με κάποιο κείμενο μόνιμα, έστω και nofollow το backlink μετράει, μπορείτε να αφήσετε κάποιο σχόλιο.

Μπορείτε να βρείτε 2 – 3 site για να έχετε διασπορά των backlink και ένα συνολικό link profile. Ακόμη και γυμνό URL να βάλετε μέσα μετράει σαν link.

11 Blogger Outreach

Και το 11 που είναι το πιο δύσκολο απ’ όλα και δεν το συνιστώ σε κανέναν γιατί είναι αρκετά κοστοβόρο, αλλά έχει αποτελέσματα, είναι να κάνετε το λεγόμενο blogger outreach, δηλαδή να βρούμε άλλα blogs και sites στα οποία μπορούμε να τοποθετήσουμε link, να γράψουμε άρθρο γι αυτούς, να κάνουμε guest blogging επ’ αμοιβή ή εντελώς δωρεάν για να γράψουμε άρθρο.

Συνήθως στο blogger outreach πρέπει να βρούμε όλα αυτά τα site, να κάνουμε λίστα με email, να επικοινωνήσουμε με τους webmasters τους ή τους διαχειριστές τους. Συνήθως το αποτέλεσμα είναι γύρω στο 10% ή και 5% σήμερα γιατί γίνεται σφαγή.

Έχω να βάλω δεκάδες email καθημερινά απ’ όλο τον κόσμο που μου ζητά να γράψω ένα άρθρο ή να γράψουν ένα άρθρο αυτοί, λες και μπορούν να γράψουν αυτοί σε τόσο εξειδικευμένο θέμα γιατί πάρα πολλοί είναι άσχετοι με το θέμα μας.

Ωστόσο, άμα έχετε τη δυνατότητα και είστε μεγάλη εταιρεία και μπορείτε να το κάνετε, γιατί πρέπει να έχετε κάποιο βαρβάτο προϋπολογισμό, πάνω από 1.000 ευρώ το μήνα, για να προχωρήσετε σε αυτό αλλιώς ξεχάστε το και πάτε σε όλα τα προηγούμενα. Γι’ αυτό το έβαλα στο 11, γιατί είναι το πιο δύσκολο, το πιο εξεζητημένο, το πιο χρονοβόρο και δαπανηρό απ’ όσα υπάρχουν στο SEO για να ανέβει το site σας.

Ανακαφαλαίωση Πώς φτιάχνω καλά backlinks και πώς διορθώνω τα κακά;

Άρα, κάνω μια ανακεφαλαίωση. Δεν σβήνω backlink, απλά διορθώνω το backlink profile αν έχω πέσει θύμα spam και φτιάχνω μερικά καλά backlink, όσα περισσότερα μπορώ.

Ωστόσο, αν το site σας έχει πάρει 5.000 backlinks spam δεν σημαίνει ότι θα πέσει το site σας ή θα χαρακτηριστεί άσχημα στην Google γιατί όλα τα site μεγάλης κατηγορίας, ακόμα και blog έχουν εκατομμύρια spam backlinks και η Google το ξέρει αυτό και τα καταπίνει.

Οπότε, δεν χρειάζεται τόσο μεγάλο άγχος.

Το Ahrefs θα σας βοηθήσει να μπορέσετε να βρείτε τι  backlinks έχετε και να κάνετε καταγραφή της κατάστασης, να έχετε την πορεία των backlinks κάθε μήνα ή κάθε 15 μέρες για να δείτε πως τα πάτε.

Προσοχή, θα πρέπει να έχετε το θετικό ισοζύγιο referring domains, δηλαδή site που δείχνουν προς το site σας για να έχετε πρόοδο στο SEO και να αναβαίνετε στη Google.

Κερδίστε 50% έκπτωση στο hosting με την Myip

Και σε αυτό το σημείο, θέλω να πω συγχαρητήρια σε όλους εσάς που μείνατε μέχρι εδώ γιατί είστε πάρα πολύ τυχεροί. Θα κερδίσετε 50% έκπτωση σε όποιο πακέτο επιλέξετε εφ’ όρου ζωής από την εταιρεία Myip.

Οι 5 πρώτοι κερδίζουν  50% έκπτωση με τον κωδικό paramarketing50.

Σηκωθείτε τώρα από κρεβάτια, ντιβανομπάουλα, τραπέζια, τραπεζαρίες, από τη βόλτα που είστε έξω με τον σκύλο, μπείτε μέσα στο Link για να καπαρώσετε το hosting και πάρτε hosting σε light speed server.

Είναι λίγο πιο ακριβός, μην παίρνετε το πιο φθηνό hosting, γιατί έχετε 50% έκπτωση με την εταιρεία Myip με server στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και στο εξωτερικό.

Γραφτείτε στο κανάλι μου στο YouTube!

GRAFTEITE-KANALI-YOUTUBE-1

Θέλετε να μείνετε σούπερ ενημερωμένοι με τις τελευταίες εξελίξεις στο SEO; Γραφτείτε στο κανάλι μου στο YouTube και δείτε πρώτοι κάθε Δευτέρα στις 9 με την αυγούλα το νέο μου βίντεο για το SEO, την προώθηση ιστοσελίδων, το Amazon FBA και πολλά άλλα θέματα.

Ξέρω ότι το θέμα δεν έχει εξαντληθεί και θα μπορούσα να μιλάω για το SEO και τις μηχανές αναζήτησης ώρες. Επειδή θα πρέπει να παραδώσω και μερικές ιστοσελίδες που φτιάχνω παράλληλα, θα πρέπει να σας αφήσω. Γραφτείτε στο newletter και μείνετε συντονισμένοι στα επόμενα εκπληκτικά άρθρα για το SEO, τη Google και την κατασκευή ιστοσελίδων.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για το SEO και την προώθηση ιστοσελίδων:

Σχολιάστε