ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Google Web Core Vitals Update Μάιος 2021: Τι θα πρέπει να κάνετε

Google Web Core Vitals Update Μάιος 2021: Τι θα πρέπει να κάνετε

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης, ο ιδιοκτήτης του Paramarketing blog, Paramarketing.gr και σήμερα θα μιλήσουμε για το Google Web Core Vitals Update που αναμένεται να βγει στις 6 Μαΐου του 2021. Μην αγχώνεστε όμως, γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ για να σας βοηθήσουμε τι να κάνετε για να μην πέσει το site σας στην Google, να αυξήσετε τη θέση σας, την επισκεψιμότητα και τους πελάτες σας.

Κάντε like, κάντε subscribe στο κανάλι μας και βοηθήστε μας να φτάσουμε τους 10.000 συνδρομητές γιατί έχουμε κολλήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό στους 1.300, πάμε πάρα πολύ αργά, δεν ξέρω γιατί.

Είναι που το θέμα του SEO είναι cult, δεν ενδιαφέρει όλο τον κόσμο αλλά τους λίγους και εκλεκτούς και υπάρχουν πάρα πολλές γνώσεις για το internet, για το πώς να ανεβάσουν το site τους στην Google και πώς να βγουν πρώτοι στην Google.

Πάμε κατευθείαν στο ψητό. Σε όσους μείνουν μέχρι το τέλος, θα δώσω ένα σούπερ δώρο από τον χορηγό της εκπομπής, την εταιρεία Myip που είναι η ταχύτερη εταιρεία hosting στην Ελλάδα.

6 Μαΐου το Web Core Vitals Update

Σύμφωνα λοιπόν με το έγκυρο site Search Engine Journal, το οποίο έχει δημοσιεύσει πάρα πολλές φορές συνεντεύξεις από τον John Mueller που είναι ο υπεύθυνος ποιότητας και εκπρόσωπος τύπου της Google για όλους εμάς τους ειδικούς στο SEO και όλους τους webmasters, ο οποίος έχει έδρα την Ελβετία, ενώ είναι γερμανόφωνος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις σε ένα βίντεο που έγινε στις 31 Ιανουαρίου του 2021 ανακοινώθηκε ότι η Google θα λανσάρει τον Μάιο του 2021 και συγκεκριμένα στις 6 Μαΐου το Web Core Vitals Update που είναι ένα Update της Google.

Μην αγχώνεστε όμως γιατί η Google κάνει πάρα πολλά updates τον χρόνο, γύρω στα 500 με 600 μεγάλα updates και 3.500 περίπου άλλα μικρότερα updates στον αλγόριθμο του για να βελτιώσει υποτίθεται την ποιότητα.

Για ποιο λόγο θεωρεί η Google σημαντικά τα Web Core Vitals;

google-web-core-vitals-update-paramarketing-2021-low

Τα Web Core Vitals έχουν να κάνουν με την χρηστικότητα της σελίδας, το User Experience, την ταχύτητα φόρτωσης και πόσο εύκολα μπορεί κάποιος χρήστης να πλοηγηθεί και να πάει μπρος πίσω μέσα σ’ αυτή χωρίς να χάσει χρόνο.

Έχει να κάνει δηλαδή γενικότερα με την ποιότητα μιας ιστοσελίδας στο internet.

Η Google προσπαθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό να αποδυναμώσει τα backlinks από τον αλγόριθμο της ως παράγοντα κατάταξης.

Παρόλα αυτά, τα backlinks παραμένουν ο νούμερο 1 παράγοντας κατάταξης και προσπαθεί να δώσει βάρος σε άλλους παράγοντες κατάταξης, όπως το  On-Page SEO που είναι αυτό που βλέπετε αυτή τη στιγμή, τα Web Core Vitals, καθώς και το περιεχόμενο του site σας.

Όμως, για να θωρακίσουμε το site μας από κάθε επόμενο Web Google Update και κάθε άλλο update που θα κάνει στον αλγόριθμό της και μας τρομάζει βέβαια πριν το κάνει γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει.

Το Web Core Vitals θα επηρεάσει το 1 με 5% των ιστοσελίδων στο internet

Προβλέπουμε όμως ότι θα επηρεάσει το 1 με 5% των ιστοσελίδων στο internet, δεν θα επηρεάσει πάρα πολύ αλλά καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι.

Επίσης, αν το site μας δεν τα πάει καθόλου καλά στα Web Core Vitals να το φτιάξουμε τώρα, να έρθουμε σε επαφή με τον προγραμματιστή μας, με τον web developer, με τον ειδικό στο SEO και να κάνουμε όλες τις διορθώσεις που χρειάζονται για να μη φάμε το επόμενο χαστούκι από τη Google.

Τι είναι τα Web Core Vitals;

Πάμε λίγο τώρα να δούμε τι είναι αυτά τα περιβόητα, διαβόητα Web Core Vitals.

Σύμφωνα πάλι με το Search Engine Journal, τα Web Core Vitals αποτελείται από 3 παράγοντες.

  • Πρώτον, το Largest Contentful Paint ή LCP που έχει να κάνει με το χρόνο φόρτωσης όλου του περιεχομένου της ιστοσελίδας πρέπει να είναι κάτω από 2,5’’.
  • Το δεύτερο είναι το First Input Delay ή FID που μετράει τον χρόνο που χρειάζεται ένας χρήστης για να αλληλεπιδράσει με το site σας, δηλαδή δεν είναι μόνο να φορτώνει αλλά δεν μπορώ να πατήσω τίποτα μέσα. Αυτό πρέπει να είναι 100 millisecond.
  • Και το τρίτο είναι το Cumulative Layout Shift ή CLS που πρέπει να είναι λιγότερο από 0,1. Το Cumulative Layout Shift σημαίνει ότι και που φορτώνει αλλάζει λίγο το site και με το που πατήσω παρουσιάζεται κάτι άλλο. Αυτό θα πρέπει να το αποφύγουμε και ο δείκτης  θα πρέπει να είναι στο 0,1.

Καταγράψτε την σημερινή κατάταξη της ιστοσελίδας σας

Και μια που αναφέραμε τα βασικά Web Core Vitals, θα τα αναλύσουμε παρακάτω, τι θα πρέπει να κάνουμε.

Το πρώτο πράγμα είναι να δούμε που είναι σήμερα το site μας.

Υπάρχουν 6 βασικοί τρόποι που μας λέει η Google πώς να μετρήσουμε τα Web Core Vitals. Εμείς θα προτείνουμε τον ένα που είναι πιο απλός που είναι να πάμε στο Google Page Speed Insights.

To Google Page Speed Insights μας δείχνει ακριβώς τα Web Core Vitals σε ποιο ποσοστημόριο από το 0 έως το 100 ανήκει το site μας.

Παράδειγμα, αν το site μας ανήκει στο 50, σημαίνει ότι φορτώνει ταχύτερα από το 50% των άλλων site στο internet.

Το καλύτερο score θα πρέπει να είναι από 80 και πάνω, που σημαίνει ότι και να μην είμαστε στο απόλυτο 100 δεν πεθαίνουμε, δεν θα πέσει το site μας.

Υπάρχουν περιπτώσεις site που είναι πιο αργά απ το δικό μας, δηλαδή να ναι στο 60 και να είμαστε στο 80, να έχουν μεγάλα ποσοστά φόρτωσης και να τα πάνε πάρα πολύ καλά στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.

Το σκορ του Web Core Vitals χωρίζεται σε κινητά και σε σταθερούς υπολογιστές

Επίσης, τα Web Core Vitals χωρίζονται σε 2 κατηγορίες, ένα για κινητά και ένα για σταθερούς υπολογιστές.

Φροντίστε να τα πάτε καλά στα κινητά γιατί η επισκεψιμότητα έρχεται κατά 70% με 90% από τα κινητά σήμερα και όχι από τους σταθερούς υπολογιστές και αυτή η τάση θα αλλάξει στο μέλλον.

Θα υπάρχουν γύρω στο 95% γύρω στην επόμενη τριετία – πενταετία που θα κοιτάνε τα πάντα από το κινητό τους γιατί θα έχουμε το δίκτυο 5G.

Επίσης, θα έχουμε πολύ καλά smartphones σε πολύ χαμηλές τιμές και δεν θα χρειάζεται να αγοράσει υπολογιστή γιατί θα μπορεί να κάνει τα πάντα απ το κινητό του.

Υπολογιστή θα έχει κάποιος επαγγελματίας, όπως είμαι εγώ, κάποιος γραφίστας, κάποιος πολιτικός μηχανικός ή αρχιτέκτονας που χρειάζεται υπολογιστή.

Όλοι οι άλλοι απλοί χρήστες θα χρησιμοποιούμε κινητό, δηλαδή έχουμε μια τάση να φύγουμε από τις σταθερές συσκευές και να πάμε στις κινητές, όποιες και να ναι αυτές.

Δώστε μεγαλύτερη βαρύτητα στη φόρτωση για κινητά γιατί εκεί πάσχουν τα περισσότερα site και βλέπω ότι έχουν μεγάλη διαφορά στα score, δηλαδή βλέπω 80 στις σταθερές συσκευές και στα κινητά 60.

Επίσης, ειδικά για WordPress υπάρχουν συγκεκριμένα θέματα, τα οποία θα αποκαλύψω σε επόμενο βίντεο.

Γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι, πατήστε like, πατήστε subscribe, να πατήσετε το καμπανάκι για να παίρνετε όλες τις ενημερώσεις και να γραφτείτε και στο newsletter όπου κάθε 15 μέρες παίρνετε ένα newsletter για το SEO, για την προώθηση ιστοσελίδων, για το πώς να βγάλετε λεφτά από το Internet.

6 Τρόποι μέτρησης των Web Core Vitals

Λοιπόν, πάμε αμέσως να δούμε ποιοι είναι οι άλλοι 6 τρόποι που μας προτείνει η Google για να μετρήσουμε τα Web Core Vitals.

  1. το PageSpeed Insights που μετράμε τα 3 Web Core Vitals
  2. Chrome UX Report
  3. Search Console της το Search Console της Google είναι το προηγούμενο webmaster tools. Μπορείτε να γραφτείτε και σε αυτό, αν δεν έχετε γραφτεί πρέπει οπωσδήποτε να γραφτείτε και να έχετε Google Analytics στο site σας για να μπορέσετε να καταχωρήσετε όλο το Sitemap στο Search Console της Google και να δείτε αν έχετε τυχόν προβλήματα κατάταξης ή ανάγνωσης του site σας από τα bot της Google.
  4. Chrome DevTools
  5. Lighthouse που είναι κι αυτό μια εφαρμογή που έχει η Google για να κάνετε διάφορα πειράματα speed testing για το site σας.
  6. Web Vitals Extension

Εμείς απ όλα τα 6 χρησιμοποιούμε το PageSpeed Insights που μετράει τα Web Core Vitals και τη σχετική ταχύτητα φόρτωσης.

Επίσης, μετράμε την ταχύτητα φόρτωσης και με το Pingdom, το οποίο μετράει την απόλυτη ταχύτητα φόρτωσης και έχει κάποιο flow δηλαδή κάποια ροή και ότι πρέπει να διορθώσετε για να μειώσετε την ταχύτητα φόρτωσης.

Πόσο σημαντικά είναι τα Web Core Vitals για το site σας;

Θα πάμε να δούμε κάποια στατιστικά από το WPO stats, κάποια είναι πολύ αμελητέα, αλλά κάποια είναι πολύ σημαντικά.

Ένα σημαντικό είναι ότι είναι το site Yelp.

Το Yelp είναι τοπικός οδηγός με διάφορες καφετέριες και μαγαζιά που είναι local και λέει ότι έχει βελτιώσει και το Largest Contentful Paint  (LCP) στο 85% και έτσι αυξήθηκαν οι μετατροπές στο site κατά 15%.

Μπορεί να ήταν στο 70% και πήγε στο 75%, αλλά γενικά όταν έχουμε βελτίωση των Web Core Vitals έχουμε πάντα αύξηση των μετατροπών, πάντα αύξηση πελατών, τζίρου, εγγραφών στη λίστα μας και γενικά υπάρχει βελτίωση σε όλο το User Experience και σε όλα τα ζωτικά στοιχεία του site μας.

Ένα αξιοσημείωτο πάλι είναι να σας πω ότι το Sportsshoes.com βελτίωσε κατά 41% την επισκεψιμότητα από κινητά μόνο βελτιώνοντας τα Web Core Vitals.

Τι θα πει αυτό;

Ότι αυξήθηκε η επισκεψιμότητα μόνο αυξάνοντας και βελτιώνοντας τα Web Core Vitals.

Βλέπουμε ότι το On-page SEO ήταν πάντα το εύκολο φρούτο που λέγαμε που είναι ώριμο στο δέντρο και μπορείς να υψώσεις το χέρι σου και να το πιάσεις, δηλαδή είναι πιο εύκολο να κάνουμε On-page SEO παρά να προσπαθούμε να μπούμε στον αγώνα δρόμου για να βρούμε backlinks.

Αυτά για τα Web Core Vitals.

Κερδίστε 50% έκπτωση στο hosting!

Όσοι μείνατε μέχρι εδώ θέλω να σας πω ότι μπορείτε να κερδίσετε 50% έκπτωση από τον χορηγό της εκπομπής του καναλιού μας που είναι η εταιρεία hosting Myip με τον κωδικό έκπτωσης PARAMARKETING50.

Η Myip διαθέτει ταχύτατους light speed servers στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Οι light speed servers έχουν πολύ γρήγορη ταχύτητα φόρτωσης, θα πάνε πολύ καλύτερα στα Web Core Vitals και μόνο και μόνο αλλάζοντας τον server σας από κάποια άλλη εταιρεία hosting που είστε σε light speed servers της εταιρείας hosting Myip, θα δείτε τεράστια διαφορά στα Web Core Vitals μόνο από αυτό.

Κανείς δεν θέλει αργό site, ούτε η Google και φτάνει στο σημείο να κάνει update στον αλγόριθμο της και να μας δώσει μια κατεύθυνση για να πάμε προς τα εκεί όλοι. Η Google, ασχέτως αν είναι ιδιωτική εταιρεία, ξέρει που πάει το μέλλον του internet και μας οδηγεί πάντα στη σωστή κατεύθυνση, τουλάχιστον σε ένα βαθμό.

Αυτά για τον μεγάλο χορηγό, PARAMARKETING50 ο κωδικός για να έχετε 50% έκπτωση σε πακέτο hosting, δηλαδή hosting που κάνει 300 ευρώ να το πάρετε 150, είναι εξευτελιστική τιμή, προσφορά που σκοτώνει τα πάντα.

Βοηθήστε μας να φτάσουμε τους 10.000 συνδρομητές

GRAFTEITE-KANALI-YOUTUBE-2

Επίσης, βοηθήστε μας να φτάσουμε τους 10.000 συνδρομητές γιατί έχουμε κολλήσει εδώ και πολύ καιρό στους 1.300, κάντε like, κάντε subscribe, πατήστε καμπανάκι να παίρνετε τις ενημερώσεις γιατί κάθε Δευτέρα στις 9 έχουμε τουλάχιστον ένα βίντεο στο κανάλι μας και βγάζουμε και άλλα βίντεο μεσοβδόμαδα.

Θέλετε να μείνετε σούπερ ενημερωμένοι με τις τελευταίες εξελίξεις στο SEO; Γραφτείτε στο κανάλι μου στο YouTube και δείτε πρώτοι κάθε Δευτέρα στις 9 με την αυγούλα το νέο μου βίντεο για το SEO, την προώθηση ιστοσελίδων, το Amazon FBA και πολλά άλλα θέματα.

Ξέρω ότι το θέμα δεν έχει εξαντληθεί και θα μπορούσα να μιλάω για το SEO και τις μηχανές αναζήτησης ώρες. Επειδή θα πρέπει να παραδώσω και μερικές ιστοσελίδες που φτιάχνω παράλληλα, θα πρέπει να σας αφήσω. Γραφτείτε στο newletter και μείνετε συντονισμένοι στα επόμενα εκπληκτικά άρθρα για το SEO, τη Google και την κατασκευή ιστοσελίδων.

Επίσης, έχουμε newsletter και κάθε 15 μέρες στέλνουμε ένα ποιοτικό, ενημερωτικό newsletter, βάλτε το email σας στο πεδίο εγγραφής. Αυτά για σήμερα, είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης και θα τα πούμε την ερχόμενη βδομάδα ή και νωρίτερα. Γεια σας!

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για αποτελέσματα αναζήτησης της Google:

Σχολιάστε