ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Πως να φτιάξω το πρώτο μου νόμιμο PBN

Πως να φτιάξω το πρώτο μου νόμιμο PBN

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης, ιδιοκτήτης του Paramarketing blog, Paramarketing.gr και στο σημερινό βίντεο θα μιλήσουμε για το πώς να φτιάξω ένα νόμιμο PBN, ιδιωτικό δίκτυο.

Το PBN είναι μια έννοια του Black Hat SEO, αλλά δεν σας απαγορεύει η Google να έχετε πάρα πολλά site νόμιμα, όπως έχετε το δικό σας site και να λειτουργούν για εσάς και να είναι τα site της επιχείρησης σας.

Αφού κάνουν όλοι, όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν χιλιάδες site.

Όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν περισσότερα από ένα sites

Αν πάρουμε για παράδειγμα την Google έχει χιλιάδες site και δεκάδες project, όπως είναι το Google Search Console, το Google Drive, το Google Sites, το Blogger, το YouTube.

Επειδή είναι site που έχουν κάποιο περιεχόμενο μέσα και έχουν κάτι να προσθέσουν, δεν θεωρούνται παράνομα backlinks και έχουν δημιουργηθεί μόνο για να χαλκεύσουν τον αλγόριθμο αναζήτησης.

Κάντε like, κάντε subscribe, αφήστε το σχόλιο σας αν έχετε κάποια ερώτηση και άμα θέλετε να κάνουμε κάποιο βίντεο με κάτι που σας απασχολεί.

Τα καλύτερα σχόλια τα συγκεντρώνω και με αυτά κάνω τα βίντεο.

Μπορείτε να δείτε και το προηγούμενο μου βίντεο που ήταν πώς να φτιάξω τα πρώτα μου backlinks για αρχάριους. Μιλούσαμε για τα Web 2.0 blogs που είναι τα πιο ασφαλή σήμερα και είναι άμεσα ταξινομήσιμα στην Google.

Μπορείτε να κρατήσετε σημειώσεις και αμέσως μόλις τελειώσετε το βίντεο να αναλάβετε δράση  και να εφαρμόσετε αυτό το βίντεο, γιατί το SEO δεν είναι η επιχείρηση των γνώσεων αλλά η επιχείρηση των πράξεων.

Σημαίνει ότι είμαστε στο business of doing things, πρέπει να κάνουμε κάτι για να νικήσουμε τον ανταγωνισμό.

Αφού γραφτείτε στο κανάλι μου, μην ξεχάσετε να γραφτείτε και στο newsletter μου, όπου κάθε 15 μέρες μιλάμε για το SEO, για το affiliate marketing, για το πώς να βγάλετε λεφτά από το internet, για το Amazon FBA, την προώθηση ιστοσελίδων και άλλα θέματα που είναι πολύ σημαντικά για εσάς.

5 Βήματα για να φτιάξετε το πρώτο σας PBN

nomimo-pbn-paramarketing-seo-lowΚαι πάμε πώς να φτιάξω το πρώτο μου νόμιμο PBN, Private Blog Network σε αντίθεση με το Public Blog Network. Private Blog Network σημαίνει ότι έχετε το απόλυτο έλεγχο εσείς.

Τα site πρέπει να είναι απόλυτα σωστά και χρήσιμα για το κοινό και πάμε στα 5 βήματα που είναι ο μπούσουλας για να ξεκινήσετε.

1. Αγοράζουμε 10 domains

2. Αγοράζουμε ένα hosting που πρέπει να είναι περιωπής γιατί θα φιλοξενήσει τα 10 domains

3. Δημιουργούμε 10 sites σε WordPress

4. Διασύνδεουμε τα site μεταξύ τους από την αρχική σελίδα

5. Δίνουμε ένα backlink στο money site από την αρχική σελίδα και των 10 site

-Διαβάστε μέχρι το τέλος γιατί σας δίνω και ένα βήμα 6 ως μπόνους-

1. Αγοράζουμε 10 domains

Και πάμε με ενθουσιασμό και με τα μούτρα να πέσουμε κατευθείαν στο 1.

Αγοράζουμε 10 domains. Άμα είναι εφικτό για περισσότερο από 2 έτη, γιατί πολλοί παίρνουν ένα domain για 2 χρόνια.

Αν το domain σας είναι καλό και σκοπεύετε να το κρατήσετε, μπορείτε να το πάρετε και για 10 χρόνια. Βέβαια, το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα 2 έτη, γιατί κάτι που κάνει 25ευρώ στα 10 έτη μπορεί να κάνει 125.

Άμα απευθυνόμαστε στην ελληνική αγορά, θα πάρουμε domain σε .gr και όχι κάτι άλλο.

Δεν προτιμούμε τα com.gr, τα net.gr, τα org.gr, τα eu απαγορεύονται γενικά,, δηλαδή δεν απαγορεύονται άλλα δεν είναι καλά για το SEO γι αυτό σας το τονίζω. Άμα είμαστε στη διεθνή αγορά προτιμούμε τα com, net, org και όχι κάτι άλλο, όχι τα .io ή διάφορα άλλα πράγματα.

Άμα είμαστε σε άλλες αγορές, αγοράζουμε τις τοπικές καταλήξεις όπως .de .net και τα λοιπά.

Τώρα κάποιοι από εσάς θα ρωτήσετε: άμα έχω παλαιωμένο domain θα έχω καλύτερη τύχη στην Google;

Ναι, τα παλαιωμένα domain, τα οποία έχουν σχετικότητα και backlinks και κουβαλάνε πάνω τους Domain Authority ή αλλιώς PageRank σας δίνει μια ώθηση και φεύγετε από το Sandbox Mode.

Τι είναι το Sandbox Mode;

Το Sandbox Mode είναι ότι για τους 3 έως 6 πρώτους μήνες μπορεί να πάει και 12, η Google βάζει το site σας σε έναν παιδότοπο σε Sandbox Mode δηλαδή όπου δεν κάνει ranking μέχρι να καταλάβει περί τίνος πρόκειται και να παλιώσει λίγο το site και να του δώσει το ranking που του αξίζει.

Μπορείτε να βρείτε παλαιωμένα domain σε διάφορα site, μπορείτε να βρείτε broken links από άλλα site που έχουν σπάσει για να βρείτε παλαιωμένα domain. Ωστόσο, δεν θα έχουν καμία αξία αν δεν είναι σχετικά με το αντικείμενο σας.

Αν για παράδειγμα είστε ένας γιατρός ουρολόγος και πάρετε ένα domain από ένα ενημερωτικό site ή από ένα φόρουμ, δεν θα σας δώσει τίποτα αν δεν είναι στο αντικείμενο σας. Θα αυξήσει το Domain Authority από το site, θα γίνει ταξινόμηση πιο γρήγορα, αλλά θα είναι για άσχετο περιεχόμενο.

2. Αγοράζουμε ένα hosting που πρέπει να είναι περιωπής γιατί θα φιλοξενήσει τα 10 domains

Πάμε στο βήμα 2 που είναι και αυτό πολύ σημαντικό, θα ξηλωθούμε σήμερα, να αγοράσουμε ένα hosting.

Είναι πολύ σημαντικό το hosting, είναι βαρόμετρο στο SEO και πιστέψτε με αν δεν πάρετε ένα καλό hosting και περιωπής, δεν θα μπορείτε να χτίσετε όλα αυτά τα site και να λειτουργούν ταυτόχρονα.

Άρα, χρειάζεστε ένα hosting λίγο πιο γρήγορο από τα κανονικά γιατί θα βάλετε 10 site εκεί μέσα.

Πρέπει να ξέρετε ποια hosting χωράνε 10 site.

Εγώ θα σας προτείνω 2 εταιρείες αυτή τη στιγμή με τις οποίες έχω κάποια συνεργασία.

Η πρώτη, είναι και ο χορηγός της εκπομπής, η Myip, από την οποία οι 5 πρώτοι μπορούν να πάρουν hosting με 50% έκπτωση εφ’ όρου ζωής με τον κωδικό paramarketing50. Σηκωθείτε τώρα από ξαπλώστρες, κρεβάτια, το αυτοκίνητο και πάτε να αγοράσετε, υπάρχει link στο description του βίντεο αλλά και στο site μου, paramarketing50.

Επίσης, υπάρχει η WPX  που και γι’ αυτό έχω link και έχει αρκετά γρήγορο hosting.

Οι servers της είναι στο εξωτερικό, ενώ η Myip έχει servers στην Ελλάδα, ειδικά η ταχύτητα των light speed servers είναι πάρα πολύ καλή και μπορείτε να πάρετε hosting των 200 ευρώ μόνο με 100 με τον κωδικό paramarketing50 και να βάλετε και τα 10 site.

Η απορία είναι τώρα πρέπει να έχω διαφορετικό καταχωρητή των domain names απ ότι έχω hosting;

Επειδή αυτά τα site θα είναι δικά σας, της επιχείρησης σας και του αντικειμένου σας και θα είναι πανομοιότυπα, αλλά όχι ίδια, μπορείτε να έχετε τον ίδιο καταχωρητή για όλα τα domain.

Κανονικά θα πρέπει να έχετε διαφορετικούς καταχωρητές και διαφορετικά hosting για να έχετε διαφορετικά name server και διαφορετικά ονόματα που έχουν κάνει την καταχώρηση.

Επίσης, να μην το ξεχάσω, πρέπει να έχετε οπωσδήποτε λογαριασμό Gmail ή Google Account που θα τον χρησιμοποιήσετε για να καταχωρήσετε τα domain, να ανοίξετε το hosting και για να μπορούμε να συνδέσουμε τα site μας με το Google Search Console παρακάτω.

Οπότε, είναι απαραίτητη προϋπόθεση ένα Google Account ή ένας ήδη υπάρχων λογαριασμός Gmail ή να ανοίξετε έναν καινούργιο με το τηλέφωνο σας, τα στοιχεία σας, τη διεύθυνση σας γιατί τα site αυτά είναι  εντελώς καθαρά και είναι για την επιχείρηση σας.

Αφού ανοίξετε το hosting, πρέπει να κάνετε τους nameservers να δείχνουν προς το hosting. Αυτό μπορεί να κάνει και 24 ώρες, αλλά να πάρετε ένα domain σήμερα και να ξεκινήσετε την κατασκευή από αύριο ή σε 2 – 3 μέρες για να σχεδιάσετε και τι θα βάλετε μέσα.

Όχι να κάνετε web design, αλλά να προσχεδιάσετε στο χαρτί τι θα βάλετε μέσα.

3. Δημιουργούμε 10 sites σε WordPress

Και πάμε στο τρίτο βήμα που είναι πολύ σημαντικό, δημιουργούμε 10 site σε WordPress.  Για όσους δεν ξέρουν το WordPress είναι ευκαιρία να το μάθουν. Είναι το πιο δημοφιλές, το πιο απλό, το πιο γρήγορο, το πιο εύχρηστο, better cheaper faster η τριάδα, σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ή CMS.

Είναι και eshop, γίνεται και φόρουμ, μπορείτε να κάντε πάνω από 12 είδη site, όπως έχω γράψει σε άλλο άρθρο μου στο Paramarketing blog.

Επίσης, είναι καλύτερο από οποιοδήποτε άλλο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ή custom site.

Για να φτιάξετε ένα custom site πρέπει να ξέρετε κώδικα, να γράφετε σε HTML, να έχετε προγραμματιστή, είναι λίγο δύσκολο να το κάνετε σήμερα, ενώ με το WordPress δεν χρειάζεται να ξέρετε σχεδόν καθόλου κώδικα. Και άσχετοι να είστε υπάρχει ο Οδηγός WordPress στο site μου και σε άλλα βίντεο που μπορείτε να βρείτε στο YouTube και να μάθετε πως λειτουργεί το WordPress άμεσα. Μπορείτε να δείτε το βίντεο στο κανάλι μου για το WordPress.

Το WordPress είναι καλύτερο από το Joomla.

Δεν θέλω να ανοίξω κουβέντες είναι δεν είναι γιατί είναι. Είναι καλύτερο από το Drupal, από το Wix , από άλλα custom sites ή από site building services που σας έδειξα να φτιάξετε Web 2.0 Properties και backlinks. Είναι καλύτερο από το Google sites, το WordPress, δεν μιλάμε για το WordPress.com  που είναι Web 2.0 site, θα κάνουμε στο WordPress.org και χρειαζόμαστε ανεξάρτητο hosting γι΄αυτό.

Τώρα λίγα λόγια για την κατασκευή του site σας.

Προσοχή, χρειαζόμαστε διαφορετικά user name και password για κάθε site, άρα παίρνουμε ένα notepad και καταγράφουμε όλα τα password εκεί πέρα. Προσεκτικά, τα password δεν πρέπει να είναι όμοια, πρέπει να είναι πολύπλοκα, να μην είναι τηλεγραφήματα με 5 γράμματα ή εύκολους κωδικούς όπως ημερομηνίες γενεθλίων, γέννησης, τα παιδιά μας, την κοπέλα μας.

Αυτά τα αποφεύγουμε.

Θέλουμε ένα δυνατό password για να κοιμόμαστε ήσυχα τα βράδια και πάντα back up τα password σε έναν δεύτερο σκληρό δίσκο στον υπολογιστή μας.

Πάμε στην εγκατάσταση του WordPress.

Για την εγκατάσταση τόσο η WPX όσο και η Myip και γενικά οι εταιρείες Hosting έχουν Softaculous installer, εγκαθιστά τη βάση μόνη της στον αυτόματο πιλότο. Για την πρώτη εγκατάσταση μπορείτε να μιλήσετε με την εταιρεία Myip και να σας βοηθήσει με την εγκατάσταση και μετά πρέπει να διαλέξουμε ένα WordPress Theme.

Επιλέγουμε ένα απλό θέμα που να ταιριάζει στην εμφάνιση του site μας και στο επάγγελμα του site μας. Θα πρέπει να έχουμε για κάθε site 10 διαφορετικά θέματα, άμα γίνεται. Αν δεν γίνεται πρέπει να έχουμε από 2 ίδια και 5 διαφορετικά, όσο αυτό είναι εφικτό.

Επιλέγουμε θέματα, μπορεί να βάλουμε free θέματα ή paid πληρωμένο premium.

Δεν παίζει κάποιο ρόλο στο SEO το free, αρκεί να έχει καλό κώδικα. Να είναι γρήγορος ο κώδικας, να έχει γρήγορες ταχύτητες στο Google Developers PageSpeed Insights ή στο Google Tool.

Και πάμε τώρα σε ένα σημαντικό θέμα, πρέπει να έχουμε διαφορετικό περιεχόμενο σε κάθε site. Μην ακούσω κάποιον να λέει γράφω 10 κείμενα και τα βάζω παντού, δεν πάει έτσι. Θέλουμε διαφορετικό περιεχόμενο σε κάθε site.

Πόσες σελίδες πρέπει να έχει ένα microsite γιατί αυτά είναι μικρά site; Τουλάχιστον 4, μια η αρχική, μια σχετικά με μας προφίλ, μια contact form, φόρμα επικοινωνίας με το email μας δηλαδή και τουλάχιστον 1 άρθρο.

Στην αρχική θέλουμε 1.200 με 2.000, αναλόγως τον ανταγωνισμό που έχουμε.

Άμα έχουμε μεγάλο ανταγωνισμό να αντιμετωπίσουμε στην περιοχή μας ή στο site μας θα γράψουμε πιο μεγάλο κείμενο. Το σχετικά με εμάς προφίλ πρέπει να έχει φωτογραφία μας γιατί χρειαζόμαστε το Google EAT που είναι τα expertise, authoritativeness και trustworthiness.

Έχω μιλήσει σε άλλο βίντεο γι αυτό που μπορείτε να δείτε στο κανάλι μου. Το Google EAT μετράει πολύ σήμερα, άρα χρειαζόμαστε τη φωτογραφία προφίλ και να γράψουμε λίγα λόγια για εμάς.

Στη φόρμα επικοινωνίας θα βάλουμε τη διεύθυνση και τα τηλέφωνα μας για να μας βρίσκει κάποιος. Και ένα άρθρο 1.200 λέξεις, στο οποίο θα γράφουμε χρήσιμες συμβουλές για κάτι που ψάχνει ο χρήστης στη Google σήμερα και θέλει να το βρει.

Μην ξεχνιόμαστε , στο σχετικά με μας βάζουμε link στην αρχική, στη φόρμα επικοινωνίας μπορούμε να βάλουμε link στην αρχική με τη λέξη κλειδί, στο άρθρο μπορούμε να διασυνδέσουμε διάφορα σημεία του site και την αρχική μας και το προφίλ μας και την φόρμα επικοινωνίας, π.χ. ζητήστε προσφορά, επικοινωνήστε εδώ.

Καλύτερα να βάλουμε το Rank Math αντί για το Yoast SEO, το Rank Math είναι καλύτερο, έχει λιγότερο κώδικα και περισσότερες λειτουργίες που μπορείτε να τις έχετε δωρεάν, ενώ στο Yoast SEO πρέπει να τις πληρώσετε.

Και τέλος, βάζω το Rank Math και έχουμε έτοιμο το Sitemap μας το οποίο πρέπει να καταχωρήσουμε στο Google Search Console, το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να ανοίξω έναν λογαριασμό Google Analytics.

Χρειαζόμαστε Google Analytics για κάθε ένα site που έχουμε ανοίξει χωριστά, μπορούμε να το κάνουμε από τον ίδιο λογαριασμό για να καταχωρήσουμε μετά και το Google Search Console με το Sitemap που θα έχουμε και το Rank Math.

4. Διασύνδεουμε τα site μεταξύ τους από την αρχική σελίδα

Πάμε στο βήμα 4, διασύνδεουμε όλα τα site μεταξύ τους από την αρχική σελίδα. Αυτό λέγεται ανταλλαγή συνδέσμων. Θα μου πείτε η Google δεν τιμωρεί την αλλαγή συνδέσμων; Όχι! Είναι δικά μας site, εταιρικά, ό,τι θέλουμε τα κάνουμε.

Έχω ένα εταιρικό site που είναι το money site και έχω και άλλα 10 για να δώσω link στο money site που και αυτά είναι χρήσιμα site, δεν είναι άχρηστα. Δεν τα κάνω απλά για να τα κάνω, πρέπει να δημιουργήσω περιεχόμενο.

Λοιπόν, διασύνδεουμε όλα τα site μεταξύ τους από την αρχική σελίδα το ένα με το άλλο γι’ αυτό θέλω 2.500 λέξεις. Μπορώ να βάλω σε ένα σημείο Δείτε περισσότερα και να έχω τα site από κάτω ή μπορώ να τα βάλω διάσπαρτα στο κείμενο.

5. Δίνουμε ένα backlink στο money site από την αρχική σελίδα και των 10 site

Πάμε στο 5, δίνουμε ένα backlink στο money site μας από την αρχική σελίδα.

Τι θα πει αυτό; Εγώ έχω ένα site το paramarketing.gr και έχω φτιάξει άλλα 10 site όπως το Pmar.gr που έχω, το Seo.org.gr, το Netculture.gr και διάφορα άλλα και βάζω ένα link στο κείμενο από την αρχική που θέλουμε να είναι content link ή contextual link.

Φροντίζουμε να είναι όσο πιο ψηλά στο κείμενο γίνεται και να είναι από τα πρώτα link που βάζουμε. Αυτό το link πρέπει να είναι dofollow, όσοι δεν ξέρουν τι είναι το dofollow και το nofollow έχω σχετικό βίντεο στο κανάλι μου.

Το dofollow το ακολουθεί η Google και οι μηχανές αναζήτησης, το nofollow δεν το ακολουθεί αλλά είναι και αυτό σήμα κατάταξης. Άμα πιάνει το dofollow 1, το nofollow πιάνει 0,25 σε βαρύτητα κατάταξης.

Δίνουμε λοιπόν ένα backlink στο money site μας στην αρχική. Επίσης ένα άλλο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε στη διασύνδεση των site μεταξύ τους από την αρχική, αν δεν θέλουμε να τα βάλουμε στην αρχική μπορούμε να τα βάλουμε στο footer τα site και να συνδέονται στο footer.

6. Χρησιμοποιήστε τα 10 Web 2.0 sites για να δώσετε backlinks στο PBN

Φτάνοντας στο τέλος, πρέπει να σας πω ότι πρέπει να υπάρχει money site, τα backlinks από αυτά τα 10 site θα χρειαστούν χρόνο για να μπορέσουν να ταξινομηθούν στην Google.

Και πώς κάνω καλύτερη ταξινόμηση;

Θα σας βάλω και ένα βήμα 6.

Βλέποντας το προηγούμενο βίντεο πώς να φτιάξω τα πρώτα μου backlinks, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα 10 Web 2.0 Properties που έχετε φτιάξει και σε αυτά τα 10 Web 2.0 Properties να δώσετε backlinks από αυτά τα site, γιατί ήδη θα ναι πιο παλαιωμένα, θα έχουν κάποια ισχύ και θα αρχίσει να τα ταξινομεί η Google πιο γρήγορα.

Κερδίστε 50% έκπτωση στο hosting με την Myip

Οι 5 πρώτοι κερδίζουν  50% έκπτωση με τον κωδικό paramarketing50.

Μπράβο σε όσους φτάσατε μέχρι εδώ, τώρα θα δώσω ένα δώρο από τους χορηγούς της εκπομπής, την εταιρεία Myip, την καλύτερη εταιρεία hosting στην Ελλάδα και την ταχύτερη εταιρεία hosting στην Ελλάδα. Για τους 5 πρώτους τυχερούς που θα κάνουν click και θα αγοράσουν hosting, έχουν  50% έκπτωση εφ’ όρου στα πακέτα hosting.

Η εταιρεία Myip έχει light speed servers στην Θεσσαλονίκη και το εξωτερικό και προσπαθεί να προσφέρει μεγάλες ταχύτητες. Πρέπει να προσθέσετε φυσικά και τον κωδικό paramarketing50.

Μην το ξεχάσετε, βάζετε τον κωδικό paramarketing50.

Βοηθήστε μας να φτάσουμε τους 10.000 συνδρομητές

GRAFTEITE-KANALI-YOUTUBE-1

Μην ξεχάσετε να πατήστε like, να κάνετε subscribe για να φτάσουμε επιτέλους τους 10.000 συνδρομητές , έχουμε κολλήσει στους 1.250 εδώ και χρόνια, δεν ξεκολλάμε με τίποτα, γραφτείτε στο newsletter μου που μιλάμε για το SEO, την προώθηση ιστοσελίδων, την κατασκευή ιστοσελίδων για το πώς να βγάλετε λεφτά από το internet και μην ξεχνάτε κάθε Δευτέρα στις 9 το πρωί με την αυγούλα και κατά περιόδους μέσα στην εβδομάδα ανεβάζουμε χρήσιμα βίντεο για το SEO.

Θέλετε να μείνετε σούπερ ενημερωμένοι με τις τελευταίες εξελίξεις στο SEO; Γραφτείτε στο κανάλι μου στο YouTube και δείτε πρώτοι κάθε Δευτέρα στις 9 με την αυγούλα το νέο μου βίντεο για το SEO, την προώθηση ιστοσελίδων, το Amazon FBA και πολλά άλλα θέματα.

Ξέρω ότι το θέμα δεν έχει εξαντληθεί και θα μπορούσα να μιλάω για το SEO και τις μηχανές αναζήτησης ώρες. Επειδή θα πρέπει να παραδώσω και μερικές ιστοσελίδες που φτιάχνω παράλληλα, θα πρέπει να σας αφήσω. Γραφτείτε στο newletter και μείνετε συντονισμένοι στα επόμενα εκπληκτικά άρθρα για το SEO, τη Google και την κατασκευή ιστοσελίδων.

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης και θα τα πούμε την άλλη Δευτέρα στις 9 ή και νωρίτερα. Γεια σας!

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για το SEO και την προώθηση ιστοσελίδων στη Google:

Σχολιάστε