ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Παθητικά Εισοδήματα Στα Κρύπτο

Μπορεί να γίνει κάποιος πλούσιος με το SEO;

Μπορεί να γίνει κάποιος πλούσιος με το SEO;

  • Μπορεί κάποιος να αποκτήσει παθητικά εισοδήματα με το SEO;
  • Μπορεί κάποιος σήμερα να βγάλει λεφτά από το SEO;
  • Μπορεί να γίνει κάποιος πλούσιος κάνοντας SEO;

Δείτε το βίντεο ή διαβάστε παρακάτω.

Για όσους δεν γνωρίζετε, το SEO είναι το ακρωνύμιο του Search Engine Optimization, στα ελληνικά σημαίνει Βελτιστοποίηση Μηχανών Αναζήτησης και εγώ είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης, ο ειδικός στο SEO που έχω το SEO Agency Paramarketing που τα τελευταία 9 χρόνια ασχολούμαι κάθε μέρα ανελλιπώς με το SEO ή πως να βγείτε πρώτοι στην Google.

Πριν προχωρήσουμε παρακάτω, κάντε like, κάντε subscribe, αφήστε το σχόλιο σας άμα το βρίσκετε ενδιαφέρον.

Γνωρίζω πως μόνο λίγοι και εκλεκτοί ασχολείστε με το SEO, γιατί είναι λίγο βαρύ τεχνολογικά και ασχολείστε με το Survivor και είστε τέλειοι αναλυτές της Φάρμας.

Αλλά όταν πρόκειται για λεφτά, δεν θα βγάλετε ποτέ από το Survivor γιατί δεν ανήκετε στο star system που αναλύουν το Survivor και ποιος θα βγει πρώτος.

Επίσης, γραφτείτε στο newsletter μας.

Στέλνουμε κάθε 15 μέρες ένα πολύτιμο newsletter με υλικό μόνο για το SEO, χωρίς προωθητικές ενέργειες και πάμε κατευθείαν στο ψητό.

Μπορεί κάποιος σήμερα να βγάλει λεφτά από το SEO;

Η απάντηση είναι ναι!

Μπορεί να γίνει κάποιος πλούσιος με το SEO;

seo-plousioi-low

Η απάντηση είναι ναι, αλλά υπό όρους γιατί αλλιώς θα είχα γίνει κι εγώ δισεκατομμυριούχος αυτή τη στιγμή κάνοντας SEO και δεν έγινα ακόμα.

Λέω ακόμα γιατί θέλω να έχω μια δικλείδα ασφαλείας ότι θα αλλάξει κάτι στο μέλλον.

Σήμερα θα μιλήσουμε για 2 βασικές κατηγορίες πελατών στο SEO και για 2 βασικές κατηγορίες SEO.

Το πρώτο είναι το affiliate SEO ή affiliate marketing SEO και το δεύτερο είναι το client SEO ή να κάνετε SEO στο δικό σας site.

Σας τα λέω από την πλευρά του ειδικού στο SEO, δηλαδή του SEO Agency και από την πλευρά του SEO client.

Εσείς που έχετε το δικό σας site αυτή τη στιγμή είστε οι ίδιοι webmasters του εαυτού σας και διαχειριστές της σελίδας σας, μπορείτε να βγάλετε λεφτά κάνοντας SEO είτε από το δικό σας site παρέχοντας υπηρεσίες ή πουλώντας τα δικά σας προϊόντα.

Μπορεί να έχετε ένα eshop ή μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών, όπως υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, γιατρός, δικηγόρος ή κάτι άλλο ή να κάνετε κάποια άλλα site που είναι affiliate sites και πουλάνε υπηρεσίες τρίτων.

Όπως ένα affiliate site που να στέλνει referral traffic, δηλαδή κίνηση στην Amazon και να πληρώνεται στην Amazon το ευτελές ποσό 1 – 4 %, που είναι το ποσοστό που δίνει η Amazon στους affiliates, δηλαδή στους εξωτερικούς συνεργάτες της.

Δείτε AMAZON SEO: Πως να βγάλετε λεφτά με την Άμαζον.

Ποιο από τα 2 είδη SEO είναι το καλύτερο;

Το affiliate marketing SEO είναι το παθητικό SEO και αυτό που μπορεί να σας κάνει πλούσιους.

Στο ενεργητικό SEO που έχετε το δικό σας site χρειάζεται συνέχεια να κάνετε κάτι στο site σας για να βγάλετε λεφτά.

Το θέμα είναι ότι και το παθητικό SEO και το ενεργητικό SEO είναι άμεσα εξαρτώμενα από τους συνεργάτες σας , άρα δεν είναι κανένα τελείως παθητικό και από τη Google.

Στο affiliate marketing SEO εξαρτάστε από αυτούς που πουλάτε κάποιο προϊόν, από το affiliate network που έχετε, όπως π.χ η Linkwise ή οι συνεργάτες που έχετε μέσα σε αυτό.

Μπορεί να είναι η Amazon, μπορεί το eBay, μπορεί κάποια εταιρεία hosting που πουλάτε hosting γι αυτούς και ούτω καθεξής.

Διαβάστε AMAZON FBA: Πως να ξεκινήσετε να πουλάτε στην Άμαζον.

Στο δικό σας site, όταν πουλάτε εσείς τις υπηρεσίες πάλι εξαρτάστε άμεσα από την αγορά, από το ποιοι θα αγοράσουν και έχετε κάποιο περιορισμό  στο πόσες υπηρεσίες και προϊόντα θα μπορείτε να διαθέσετε, γιατί θα χρειαστείτε προσωπικό μετά από ένα σημείο και γιατί πουλάτε τον προσωπικό σας χρόνο με βάση τα χρήματα που μπορείτε να κερδίσετε.

Στο affiliate marketing SEO δεν χρειάζεται τόσο πολύ να πουλήσετε τον προσωπικό σας χρόνο, αλλά θα πρέπει το site σας να μπορέσει να ανέβει στις πρώτες θέσεις της Google, κάτι που είναι πολύ δύσκολο, γιατί υπάρχει ο διεθνής ανταγωνισμός και ο ανταγωνισμός είναι πάρα πολύ δύσκολος αυτή τη στιγμή.

Είναι δύσκολος, αλλά δεν είναι ακατόρθωτος.

Μπορείτε να πετύχετε, απλά πρέπει να επενδύσετε.

Πόσα χρήματα πρέπει να επενδύσετε σε ένα Affiliate site;

Κάνοντας μια μικρή έρευνα στα διεθνή ύδατα του affiliate marketing SEO είδα ότι η μέση επένδυση για να πετύχει ένα affiliate site είναι από 5.000 έως 50.000 ευρώ σε κάποια niche που είναι πολύ ανταγωνιστικά, όπως είναι τα καζίνο, τα κρυπτονομίσματα, τα προϊόντα και τα χάπια αδυνατίσματος.

Τα χάπια αδυνατίσματος είναι το νούμερο 1 κερδοφόρο τμήμα της αγοράς, σύμφωνα με το Diggity Marketing που είναι ο διοργανωτής του Chiang Mai SEO conference.

Αυτό το συνέδριο γίνεται κάθε χρόνο στην Chiang Mai, αυτά τα χρόνια δεν έγινε λόγω ιού, φέτος πιστεύω θα γίνει τον Νοέμβριο του 2022 στην Chang Mai, μια πόλη στην Ταϊλάνδη με 1.000.000 κατοίκους, εκ των οποίων οι 40.000 είναι σειτζήδες ή ασχολούνται με το affiliate marketing SEO και όλα αυτά τα παρελκόμενα και είναι η πρωτεύουσα του SEO παγκοσμίως.

Φανταστείτε μια πόλη στη Θεσσαλονίκη που έχει 1.000.000 κατοίκους και αντί να έχει 300.000 δημοσίους υπαλλήλους, να έχει 40.000 ανθρώπους που να ασχολούνται με το SEO και την τεχνολογία καθημερινά.

Δεν θα μεταμορφωνόταν η πόλη της Θεσσαλονίκης σε ένα επενδυτικό κέντρο, ένα hub τεχνολογίας σήμερα;

Η απάντηση είναι ναι, αλλά δεν θα γίνει ποτέ γιατί βρισκόμαστε στο ελληνικό κράτος.

Είμαστε όλοι γεννημένοι δημόσιοι υπάλληλοι και κανένας δεν θέλει να δουλέψει.

Τι χρειάζεται να έχετε για να γίνετε πλούσιοι από το SEO;

Το ζητούμενο είναι ότι μπορείτε να γίνετε πλούσιοι από το SEO, αλλά θα πρέπει να έχετε παρακάτω πράγματα.

Δείτε Πόσο κοστίζει σήμερα το SEO; Δείτε τι παίρνετε πριν πληρώσετε!

1  Χρειάζεστε εξειδίκευση στο αντικείμενο σας

Πρώτον, εξειδίκευση.

Πρέπει να γνωρίζετε πολύ καλά το αντικείμενο σας.

Πρέπει να είστε ειδικός, αν θέλω να μιλήσω για τα χάπια διαίτης, γιατί το νούμερο 1 πρόβλημα που μαστίζει τον δυτικό κόσμο είναι η παχυσαρκία  και θα συνεχίζει να τον μαστίζει, λόγω της διατροφής που ακολουθούμε εμείς οι δυτικοί, θα πρέπει να γνωρίζετε πάρα πολύ καλά γιατί μιλάτε.

Δεν χρειάζεται να είστε διαιτολόγος για να το κάνετε, απλά θα πρέπει να ξέρετε πολύ καλά το αντικείμενο σας και για το τι μιλάτε.

2 Να επενδύστε στην ιστοσελίδας σας

Το δεύτερο πράγμα είναι ότι θα πρέπει να επενδύσετε χρήματα.

Δείτε Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε SEO μόνοι σας!

Ένα site δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη και δεν είναι one man show, εκτός κι αν έχετε απεριόριστο ελεύθερο χρόνο αλά τουλάχιστον θα χρειαστείτε οπωσδήποτε έναν γραφίστα να σας κάνει το λογότυπο, ένα domain, hosting, περιεχόμενο και backlinks που θα ανεβάσουν το περιεχόμενο στη Google.

Επίσης, μπορείτε να κάνετε το ίδιο με ένα YouTube channel, αλλά όλα αυτά χρειάζονται και άλλους συνεργάτες, όπως ένα editor, αλλιώς θα πρέπει να κάνετε το editing εσείς και πρέπει να έχετε απεριόριστο χρόνο, γιατί κάποια βίντεο μπορούν να πάρουν από 4 ώρες μέχρι 12 ώρες επεξεργασίας.

3 Επιλέξτε στο σωστό τμήμα της αγοράς (market niche)

Όλα αυτά δεν επαρκούν, δεν σημαίνει ότι θα έχετε επιτυχία στο τμήμα της αγοράς σας, γιατί πρέπει να επιλέξετε το σωστό τμήμα της αγοράς που είναι το τρίτο βήμα.

Ακόμη κι αν είστε ειδικός στα χάπια διαίτης, αυτό το τμήμα της αγοράς είναι πάρα πολύ κορεσμένο και πρέπει να κάνετε τη διαφορά.

Πρέπει να βρείτε ένα προϊόν που να είναι ανταγωνιστικό, να μην υπάρχει στην αγορά και να προσθέσετε κάτι χώρο που δεν υπάρχει για να έχετε υψηλά περιθώρια κέρδους.

4 Χρειάζεται να εργαστείτε για ένα χρόνο τουλάχιστον

Το νούμερο 4 είναι η προσωπική εργασία που όντως χρειάζεται τουλάχιστον 1 χρόνο, ίσως και περισσότερο, να ασχολείστε κάθε μέρα με το site σας και να φτιάχνετε backlinks, να προσθέτετε backlinks, να βελτιώνετε τα άρθρα και να κοιτάτε την κατάταξη σας στην Google.

Το καλύτερο πρόγραμμα που χρησιμοποιώ για να κοιτάζω την κατάταξη στη Google είναι το SEO PowerSuite που είναι μια σουίτα που έχει πάρα πολλά προγράμματα και ειδικότερα το Rank Tracker που το χρησιμοποιώ συνέχεια.

Δεν έχω βρει καλύτερο πρόγραμμα από το Rank Tracker, αλλιώς θα σας το έλεγα τώρα.

Υπάρχουν πάρα πολλά προγράμματα που δεν λειτουργούν σωστά και έτσι δεν καταλαβαίνετε σε ποια κατάταξη είστε.

Ένα δεύτερο πρόγραμμα στο οποίο μπορείτε να δείτε την κατάταξη σας είναι το Ahrefs και μπορείτε να μετρήσετε και τον ανταγωνισμό σας.

Όλα αυτά στην πληρωμένη έκδοση, είναι λίγο ακριβούτσικο για εμάς, αλλά εφόσον θέλετε να παίξετε με τα μεγάλα παιδιά θα πρέπει να επενδύσετε στο site σας.

Χρειάζομαι τόσα λεφτά για να μπω στο affiliate marketing SEO;

Όχι, σας είπα μερικά βασικά πράγματα για να μπορέσετε να πιάσετε τον ανταγωνισμό και να βγείτε στην παγκόσμια αγορά.

Μπορείτε να βγείτε και με 50 – 100 ευρώ, να αγοράσετε το domain, το hosting και να φτιάξετε όλα τα υπόλοιπα μόνοι σας.

Θα χρειαστείτε πάρα πολύ χρόνο, από 6 έως 24 μήνες για να βγείτε στην Google με διάφορες ανταγωνιστικές λέξεις ή φράσεις κλειδιά.

Προσωπικά έχω φτιάξει το site Birthday Wishes Star που έχει πάνω από 100 άρθρα και περίμενα 2 χρόνια φτιάχνοντας backlinks, έχοντας δημιουργήσει όλο το περιεχόμενο στο πρώτο εξάμηνο για να μπορέσει να πιάσει μια κατάταξη και να έχει 100 επισκέψεις τη μέρα.

Έχω ξοδέψει μέχρι στιγμής 2.000 – 3.000 ευρώ γι αυτό και κάθε μήνας που περνάει συνεχίζω να ξοδεύω έστω κάτι γι αυτό το site, χωρίς να μου αποφέρει ακόμα κέρδος και σκέφτομαι να το πουλήσω σε κάποιο website που πουλάνε sites.

Άμα δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα να περιμένουμε τόσο καιρό, να κάνουμε SEO και να επενδύσουμε τόσα λεφτά και είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες, δηλαδή έχουμε μια ειδικότητα μπορούμε να επιμεληθούμε το δικό μας site και να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας στο Ίντερνετ και να βγάζουμε περισσότερα λεφτά.

Αντί για επιχειρηματικό site κάντε affiliate site

Στην περίπτωση που έχουμε κάποιο δικό μας προϊόν και δεν χρειάζεται να γίνουμε affiliates ή μια υπηρεσία που παρέχουμε, π.χ. είμαστε personal trainers, όταν θα πετύχει το SEO στο site σας θα ξέρετε ότι δεν θα έχετε χρόνο να κάνετε οτιδήποτε άλλο στη ζωή σας, εκτός κι αν ανοίξετε δικό σας γυμναστήριο, προσλάβετε  personal trainers και μεγαλώσετε την επιχείρηση σας με κάποιον τρόπο που βασίζεται όμως στο SEO.

Άρα, μπορείτε να γίνετε πλούσιοι στο SEO, εφόσον το επαγγελματικό μοντέλο το οποίο έχετε δεν βασίζεται στον προσωπικό σας χρόνο, αλλά είναι ένα business σύστημα που μπορείτε να αξιοποήσετε τον χρόνο των συνεργατών σας.

Για παράδειγμα, είστε personal trainer σε ένα μεγάλο γυμναστήριο στην Αθήνα και εξυπηρετείτε τα Νότια Προάστια, Γλυφάδα, Βούλα, Βάρκιζα και φτιάχνετε ένα site personaltrainerglyfada, με exact match domain, για να μπορέσουμε να βγούμε κατευθείαν και γιατί μας ενδιαφέρουν οι καλές περιοχές όπου θα πληρώσουν περισσότερο για τις υπηρεσίες μας και τον χρόνο μας.

Ας υποθέσουμε ότι παίρνουμε 20 ευρώ την ώρα και τα βάζουμε όλα αυτά μέσα, γράφουμε περιεχόμενο, φτιάχνουμε YouTube channel, μπορεί να είναιYouTube shorts, Tik Tok και αρχίζουμε να βρίσκουμε τους πρώτους μας πελάτες.

Φτιάχουμε και το newsletter μας, στέλνουμε ενημερωτικά και έχουμε αποκτήσει 10 πελάτες.

Με 10 πελάτες έχουμε τελειώσει, γιατί άμα κάνουν από 3 ώρες τη βδομάδα αυτοί, έχουμε 30 ώρες, τελείωσε ο προσωπικός μας χρόνος.

30 ώρες x 20 ευρώ είναι 600 ευρώ τη βδομάδα, άντε να πάρουμε και 30 την ώρα και πάμε στα 900 άρα πάμε στα 3.000 – 4.000 ο προσωπικός μας χρόνος και μετά πρέπει να βρούμε άλλους να κάνουν την σκληρή δουλειά, το personal training και εμείς να τους εποπτεύουμε και να παίρνουμε κάτι από αυτό.

Οπότε το μοντέλο αυτό, να γίνω πλούσιος από το SEO, υπάρχει άλλα πρέπει να συνδυαστεί με ένα άλλο επιχειρηματικό μοντέλο το οποίο αποδεδεγμένα μπορεί να μας βγάλει λεφτά και να γίνουμε πλούσιοι. Διαβάστε Affiliate Marketing και SEO.

Τέτοιο μοντέλο κάποιο θεώρησαν πως είναι το δικτυακό μάρκετινγκ, αλλά δυστυχώς δεν είχαν δίκιο.

Η εμπειρία μου μου δείχνει ότι το δικτυακό μάρκετινγκ στην Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει προ πολλού, βλέποντας ότι όλα τα site από δικτυακούς πωλητές έχουν πέσει, δεν υπάρχει η αγορά αυτή αλλά την ξεπέρασε ο ανταγωνισμός.

Καλό το δικτυακό μάρκετινγκ, αλλά το άλλο μοντέλο των επιχειρήσεων το έχει φάει ζωντανό, αλλιώς θα ήταν πιο βιώσιμο το μοντέλο του δικτυακού μάρκετινγκ.

Πώς μπορούμε να βγάλουμε λεφτά από το δικό μας eshop;

Σίγουρα θα πρέπει να έχουμε και προσωπικό, γιατί άμα τα κάνουμε όλα μόνοι μας πάλι θα φτάσουμε στο μείον άπειρο από έλλειψη χρόνου γιατί δεν μπορούμε να βγάλουμε φωτοτυπία τον εαυτό μας για να δουλεύει στο eshop από το πρωί ως το βράδυ.

Για παράδειγμα, άμα φτιάξουμε ένα eshop με προϊόντα αδυνατίσματος και βγούμε πρώτοι στην Ελλάδα και φτιάξουμε social media και τα πάντα, θα πρέπει να βρούμε μια εταιρεία που να φέρει αυτά τα προϊόντα στον κόσμο.

Θα μου πείτε, θα κάνουμε dropshipping. Τέλεια, δεν θα πετύχετε ποτέ! Μάθετε εάν το DROPSHIPPING: ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ;

Το dropshipping ήταν μια μόδα που πέρασε, χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από πιτσιρικάδες και Tiktokers που δεν θέλουν να δουλέψουν ποτέ και φαντάζονται ότι θα πατήσουν ένα κουμπί και θα βγει ένα eshop και θα πατήσουν άλλο ένα και θα γίνουν και πλούσιοι.

Πώς και δεν το σκεφτήκαμε οι πιο μεγάλοι που είχαμε πιο πολύ μυαλό από αυτούς και δεν ξέρανε;

Δεν αρκεί μια ιδέα, πρέπει να βρείτε ένα επιχειρηματικό μοντέλο που να λειτουργεί.

Για παράδειγμα για τα eshop, πρέπει να βρείτε ένα eshop όπως σας είπα που να μπορείτε να πουλήσετε προϊόντα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, χωρίς να χρειαστεί η φυσική σας παρουσία και να έχετε υπαλλήλους 24 ώρες το 24ωρο.

Πρέπει να βρείτε κάποια εταιρεία logistics που να κάνει το fulfillment, την ολοκλήρωση, όπως για παράδειγμα είναι το Amazon FBA.

Μπορείτε να κάνετε Amazon FBA, να ασχοληθείτε με το δικό σας site και να αγοράζουν το προϊόν από την Amazon.

Γιατί να πληρώσω να βγω πρώτος στην Google και μετά την Amazon να μου στέλνει τα προϊόντα;

Διαβάστε 10 συμβουλές που θα εκτοξεύσουν τις πωλήσεις από το eshop σας!

Το νόημα είναι να κάνω το δικό μου eshop για να κερδίζω τη διαφορά από την Amazon.

Ωστόσο, πάλι θα φτάσουμε σε ένα σημείο να μη μπορούμε να πουλήσουμε τα δικά μας προϊόντα χωρίς να χρειάζεται βοήθεια ανθρώπων.

Άρα, το SEO μπορεί να μας κάνει πλούσιους αλλά είναι το εργαλείο προώθησης μιας επιχειρηματικής ιδέας.

Κερδίστε 50% έκπτωση στο επόμενο πακέτο hosting

Κερδίστε 50% έκπτωση στο επόμενο πακέτο hosting σας με τον κωδικό έκπτωσης PARAMARKETING50, από την εταιρεία MyIP, την καλύτερη εταιρεία hosting στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

Είναι η πιο αξιόπιστη, η πιο γρήγορη, έχει το τέλειο support.

PARAMARKETING50 στη MyIP

Θα χρειαστείτε σίγουρα hosting στο site σας και η μεταφορά στο site τους γίνεται δωρεάν.

Ο δεύτερος χορηγός είναι το Puppy Coin, μπορείτε να αγοράσετε το πρώτο σας Puppy Coin από το PancakeSwap.

Δεν είμαστε επενδυτικοί σύμβουλοι, αυτό είναι για να μάθετε πως λειτουργούν τα κρυπτονομίσματα, γιατί έχει πολύ χαμηλή τιμή αυτό το Meme coin.

Σίγουρα θα πάει παραπάνω, γιατί ετοιμάζουμε τις πρώτες εφαρμογές.

Εγώ είμαι αυτός που το έφτιαξε και το ξαναλέω ότι το παρόν δεν αποτελεί επενδυτική συμβουλή, αλλά γίνεται για εκπαιδευτικούς λόγους, θα μάθετε πως να ανοίξετε το πρώτο πορτοφόλι σας στο MetaMask και να δείτε πως λειτουργούν οι αγοραπωλησίες κρυπτονομισμάτων.

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Ζητήστε προσφορά για προώθηση ιστοσελίδων

Κάντε like, κάντε subscribe, αφήστε το σχόλιο σας.

Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας που έρχεται κάθε 15 μέρες.

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης και θα τα πούμε στο επόμενο βίντεο. Γεια σας!

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για το SEO και τη Google:

Σχολιάστε