ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Exact match domain EMD – Τι είναι και γιατί μετράει ακόμα στη Google;

Exact match domain EMD – Τι είναι και γιατί μετράει ακόμα στη Google;

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να εκμεταλλευτείτε αυτήν την τρύπα του αλγορίθμου!

Exact match domain ( EMD) στα ελληνικά σημαίνει όνομα χώρου που να ταυτίζεται με τη λέξη κλειδί.

Αυτό σημαίνει το exact match, ακριβής ταύτιση, το όνομα χώρου είναι το domain.

Ισχύει και σήμερα;

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης, ειδικός στο SEO ή SEO expert.

Έχω το SEO Agency Paramarketing.gr, ζητήστε σήμερα μια προσφορά για να βγείτε στις πρώτες θέσεις της Google.

Κάθε βδομάδα είμαστε μαζί σας για ένα βίντεο για το SEO, γι’ αυτό κάντε like, subscribe και αφήστε το σχόλιο σας για να δούμε ότι είστε υπαρκτά πρόσωπα.

Exact match domain EMD: Τι είναι;

Για παράδειγμα, γράφω στην Google ηλεκτρολόγοι και μου εμφανίζει μια σελίδα με αποτελέσματα αναζήτησης που έχει όλους τους ηλεκτρολόγους στην Αθήνα ή τις περιοχές που είναι γύρω σε εμάς.

Αν είμαστε στη Θεσσαλονίκη θα μας εμφανίσει τους ηλεκτρολόγους στη Θεσσαλονίκη, αν είμαστε στην Αθήνα θα μας εμφανίσει τους ηλεκτρολόγους στην Αθήνα και το ίδιο ισχύει και για την Πάτrα και για την Λάρισα που είμαστε εμείς.

Επίσης, θα έχει και τα αποτελέσματα στο χάρτη, που είναι το Google My Business και το Google Profile ή το Google Maps.

Το θέμα μας είναι το exact match domain.

Διαβάστε SEO tip 5: Όνομα χώρου-λέξη κλειδί.

Πώς θα μπορέσω να βγω πρώτος στη Google;

Αν για παράδειγμα είμαι ο Διβράμης ο ηλεκτρολόγος και σκέφτομαι να ανοίξω ένα site με ηλεκτρολογικά στην τοπική αγορά της Λάρισας, γράφω ilektrologosdivramis.gr δεν βγαίνω πουθενά και βλέπω ότι πιο πάνω από μένα είναι ένας ilektrologoslarisa.gr που δεν έχει τίποτα μέσα στο site του ενώ εγώ έχω γράψει τις υπηρεσίες, έχω κάνει backlinks και όμως η Google δυστυχώς δεν με βγάζει πουθενά.

Είναι άλλο ένα Google bug, ένας αντιπερισπασμός που έκανε η Google για να μας ψήσει και να μας πείσει ότι τέλος τα exact match domain και δεν μπορούμε να ξαναβγούμε στη Google με αυτό το μικρό χακάρισμα του αλγορίθμου, αλλά πρέπει να φτιάξουμε ένα site περιοπής και να έχει σημασιολογικά keywords (semantic search).

Μάθετε 11 Μυστικά SEO που δεν θα σας τα πει κανένας στη Google!

Μια μικρή εισαγωγή στο exact match domain

10 χρόνια πριν βγήκε το exact match domain update της Google.

Δείτε Πώς είναι κάποιος να έχει αφεντικό τη Google;

Ο Matt Cutts ανακοίνωσε το exact match domain update της Google στο Twitter του στις 28 Σεπτεμβρίου του 2012.

Ο Matt Cutts έχει αποχωρήσει τώρα από την Google, αλλά τότε ήταν ο υπεύθυνος ποιότητας και anti spam της Google και κυνηγούσε όλα τα site που κάνανε Black Hat SEO.

Ένα μικρό update θα οδηγήσει στην εξαφάνιση των κακής ποιότητας site από τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google, είχε δηλώσει τότε ο Matt Cutts.

Οπότε αυτό έγινε πριν από μια δεκαετία, ωστόσο δεν εξαφάνισε όλα τα site.

Τι εξαφάνισε; Μόνο τα κακής ποιότητας, δηλαδή πήρα το ηλεκτρολόγος λάρισα, έβαλα μια εικόνα και βγαίνω στην Google.

Αυτό ήταν σφάλμα της Google όντως, γιατί δεν έχει καμία ποιότητα το site.

Εγώ που έφτιαξα ένα site ilektrologosdivramis.gr και έβαλα τα πάντα μέσα, 50 σελίδες, backlinks, social media, τη διεύθυνση μου στο Google My Business, έφτιαξα Google My Business, επαγγελματικές φωτογραφίες, πελατολόγια, reviews για να αποκτήσω ένα πρόσωπο στη Google δεν βγαίνω πουθενά.

Αυτό προσπαθούσε να διορθώσει η Google τότε και πάρα πολλοί τρομοκρατήθηκαν και πήγαν στο άλλο άκρο και λένε δεν μπορείτε πια να κάνετε exact match domains, δεν χρειάζεται, τώρα να κάνετε σημασιολογικά.

Η Google ποτέ δεν υποβάθμισε τα exact match domains

2-exact-domain-low

Σε επόμενα updates η Google προσπαθούσε με τους NLP processors, δηλαδή τους επεξεργαστές φυσικής γλώσσας  και την πρόθεση του χρήστη πριν την αναζήτηση και να βρει πραγματικά τι ψάχνει να βρει κάποιος χρήστης.

Για παράδειγμα πώς να βρω ηλεκτρολόγους στη Λάρισα, δεν εννοούμε ότι θα πάμε στη σχολή να γίνουμε ηλεκτρολόγοι, γιατί υπήρχαν και τέτοια μπερδέματα και έπρεπε να βρεθεί κάποιος τρόπος για να βρίσκουμε ακριβώς αυτό που ψάχνουμε την παρούσα στιγμή.

Η κοινότητα του SEO τρομοκρατήθηκε από αυτό και πάρα πολλοί πήγαν και είπαν ότι δεν δουλεύει το exact match domain, καθώς και η ίδια η Google γιατί απλούστατα πάρα πολλοί τότε την προηγούμενη δεκαετία είχαν μπορέσει με πολύ απλά site που είχαν ακριβώς τη λέξη κλειδί να βγουν πρώτοι στη Google και δεν τους χτυπούσε κανένας για χρόνια.

Άλλα site που ήταν πολύ πιο ποιοτικά δεν μπορούσαν να τους ξεπεράσουν με συγκεκριμένες λέξεις, όπως ilektrologoilarisa, γιατί το exact match domain ήταν μια τρύπα στον αλγόριθμο της Google που μπορούσε ακόμα να τη χρησιμοποιήσει κάποιος.

Μετά από τα update που έκανε η Google, βελτιώθηκε το θέμα και μπορούν πλέον να βγούν τα exact match domains που έχουν ποιότητα και περιεχόμενο.

Άρα, το θέμα μας τώρα είναι ότι λειτουργεί το exact match domain σήμερα, θα λειτουργήσει και στα επόμενα χρόνια εφόσον έχουμε ποιοτικό site.

Τι σημαίνει ποιοτικό site για την Google;

Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα γι αυτό το θέμα, μπορεί και 1.000 και στο Paramarketing και στα άλλα site που έχω και έχω κάνει και 300 βίντεο.

Ποιοτικό site θα πει ότι πρέπει να απαντάει στα ερωτήματα του χρήστη.

Το Περιεχόμενο Είναι Βασιλιάς, όμως το περιεχόμενο που είναι χρήσιμο, όχι κατεβατά χωρίς λόγο.

Η Google είναι κειμενοστραφής μηχανή αναζήτησης ή κειμενοκεντρική.

Δηλαδή ο αλγόριθμος της Google διαβάζει όλα τα κείμενα και προσπαθεί μέσα από διάφορα αλγοριθμικά τεχνάσματα και αλγοριθμικούς τύπους να κατανοήσει το κείμενο και να δει σε ποια θέση πρέπει να καταταγεί το site .

Βέβαια είναι αλγόριθμος και όχι άνθρωπος, οπότε δεν καταλαβαίνει όλα αυτά που διαβάζει.

Το ίδιο κάνει και με τα backlinks, τα άλλα site που δείχνουν προς εμάς και έτσι υπάρχει η τελική κατάταξη της Google.

Χρειαζόμαστε μια ιστοσελίδα που να έχει τα εξής 4 πράγματα.

  1. Πρώτον, exact match domain με τη λέξη κλειδί.
  2. Δεύτερον, branding με το λογότυπο μας.
  3. Τρίτον, να έχει 1.500 με 2.000 λέξεις στην αρχική σελίδα και να περιγράφει επακριβώς τι κάνουμε, ποιοι είμαστε και όλα τα σχετικά.
  4. Τέταρτον, backlinks που να δείχνουν με τη λέξη κλειδί στο site μας, όχι όμως σε μεγαλύτερο ποσοστό από το 30%.

Άμα είμαστε ηλεκτρολόγοι Λάρισα, δεν πρέπει να φτιάξουμε 10 site που να δείχνουν σε εμένα με το ηλεκτρολόγοι Λάρισα αλλά 3 και τα υπόλοιπα 7 να είναι π.χ. πως να βρείτε ηλεκτρολόγο Λάρισα.

Αυτό θα είναι το κείμενο πάνω στο link που θα οδηγεί σε εμάς ή χρήσιμες συμβουλές για ηλεκτρολόγους και ούτω καθεξής.

Δείτε Αντέχει το site σας στους χαζούς;

Exact match domain και keyword density (πυκνότητα λέξεων κλειδιών)

Μια ακόμη συμβουλή για το exact match domain είναι το keyword density.

Πρέπει να υπάρχει ανάλογη πυκνότητα λέξεων κλειδιών, 2 – 4% μέσα στη σελίδα η οποία είναι σελίδα προορισμού για το λεγόμενο keyword.

Αν η λέξη κλειδί είναι ηλεκτρολόγος Λάρισας και έχουμε κείμενο 1.000 λέξεων, η λέξη κλειδί πρέπει να βρίσκεται στο κείμενο από 20 – 40 φορές.

Κάπου εκεί είναι ένα ασφαλές ποσό πυκνότητας λέξεων κλειδιών, ούτως ώστε να μη τιμωρηθούμε από τη Google που δύσκολα θα μας τιμωρήσει για το keyword density, πρέπει να έχουμε πάνω από 12% keyword density και να φτάσουμε σε ένα σημείο που να μη διαβάζεται το κείμενο.

Οι λέξεις κλειδιά θα πρέπει να είναι στρατηγικά τοποθετημένες στο URL, το URL μας είναι το domain name που είναι το πιο δυνατό από άποψη domain αυτή τη στιγμή, να είναι στις κεφαλίδες 1, 2, 3, bold και italics, δηλαδή έντονη και πλάγια γραφή, να είναι στο meta description αν χρειάζεται.

Μην ακούτε βλακείες από διάφορους στο SEO ότι δεν χρειαζόμαστε meta description, χρειαζόμαστε meta description οπωσδήποτε, γιατί το meta description εμφανίζεται και στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google και τα διαβάζει και θεωρεί ότι είστε αυτός που είστεκαι το site πρέπει να βγει με συγκεκριμένη λέξη κλειδί.

Ποια είναι τα αρνητικά του exact match domain;

Το αρνητικό είναι το ίδιο το exact match domain που χτυπάει μια λέξη κλειδί, π.χ ηλεκτρολόγος Λάρισα είναι μόνο για τη Λάρισα.

Αν ανοίξω και στον Βόλο, πρέπει να ανοίξω σελίδα για τον Βόλο, όμως επειδή έχω χαρακτηριστεί τοπικό site για τη Λάρισα δε θα βγω τόσο εύκολα και θα πρέπει να πάρουμε το ηλεκτρολόγος Βόλος.

Αν έχω μια μεγάλη εταιρεία με υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα, θα ήταν καλύτερα να έχω ένα brand name γενικό με τη λέξη κλειδί, χωρίς τοπικό προσδιορισμό και να βάλω στο υποσέλιδο ή στο subdomain τις περιοχές.

Για παράδειγμα, αν είμαι εταιρεία ηλεκτρολόγων σε όλη την Ελλάδα και λέγομαι Διβράμης, θα βάλω ηλεκτρολόγοι Διβράμης – Λάρισα- Βόλος –Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο και όλους τους δήμους της Αττικής για κάθε περιοχή των Αθηνών.

Αυτό είναι το πιο σωστό, πρέπει να έχω μισό branded domain και μισό λέξη κλειδί.

Ο συνδυασμός αυτών των δυο είναι ο καλύτερος για να μπορέσω να πιάσω μεγαλύτερο εύρος λέξεων κλειδιών. Δείτε γιατί η Google αγαπάει τα brands.

Τι σημαίνει για εσάς και τι πιστεύετε για το exact match domain;

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο και να δείτε και το βίντεο στο YouTube.

Κερδίστε 50% έκπτωση για το επόμενο πακέτο hosting

Κερδίστε 50% έκπτωση για το επόμενο πακέτο hosting από την εταιρεία MyIP με τον κωδικό έκπτωσης PARAMARKETING50.

Είναι η καλύτερη εταιρεία web hosting στην Ελλάδα με LiteSpeed servers και ταχύτερη εξυπηρέτηση από όλες τις άλλες εταιρείες.

Δεν υπάρχει περίπτωση να βρείτε καλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα στο service, γιατί αυτο που μετράει στο hosting είναι το service όταν έρθει η ώρα της αλήθειας.

Άμα έχετε βαρεθεί να περιμένετε στην αναμονή 30 λεπτά για να σας φτιάξουν το domain επειδή έπεσε το site, τότε ήρθε ο καιρός να αλλάξετε.

Η μεταφορά είναι δωρεάν.

PARAMARKETING50 είναι ο κωδικός έκπτωσης.

Ο δεύτερος χορηγός είναι το Puppy Coin, το επόμενο Meme Coin που έχω φτιάξει εγώ ο ίδιος με τους συνεργάτες μου.

Τώρα φτιάχνω τις πρώτες εφαρμογές, οπότε αν θέλετε να μάθετε πως να χρησιμοποιείτε τα πορτοφόλια στα κρυπτονομίσματα και να μπείτε στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, να μάθετε πως λειτουργούν τα blockchain, μπορείτε να γοράσετε Puppy Coin.

Η συμβουλή μου αυτή δεν είναι επενδυτική, αλλά τελείως για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Puppy-coin.com, σύντομα με νέα πράγματα και νέες εφαρμογές.

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Ζητήστε προσφορά για προώθηση ιστοσελίδων

Τέλος, γραφτείτε στο κανάλι στο YouTube, γιατί παίρνετε πλούσια ενημέρωση για το SEO, τελευταίας τεχνολογίας από τους ειδικούς που δουλεύουμε αρκετά site.

Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο SEO newsletter, κάθε 15 μέρες στέλνουμε ένα εντελώς ενημερωτικό και εκπαιδευτικό newsletter, χωρίς προωθητικές ενέργειες και διάφορα άλλα πράγματα.

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης, ειδικός στο SEO και αν θέλετε να βγείτε πρώτοι στην Google ζητήστε προσφορά τώρα ή πάρτε μας ένα τηλεφωνάκι.

Θα τα πούμε στο επόμενο βίντεο, γεια σας!

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για το SEO και τη Google:

 

Σχολιάστε