ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε SEO μόνοι σας!

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε SEO μόνοι σας!

Γεια σας φίλοι μου!

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα εκπληκτικό θέμα, πως να μάθω να κάνω SEO μόνος μου, μόνοι σας.

Πώς μπορείτε λοιπόν να μάθετε να κάνετε SEO χωρίς να έχετε ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις και χωρίς να χρειαστεί να γίνετε οι ίδιοι SEO experts.

Στην πορεία μπορείτε να γίνετε οι ίδιοι ειδικοί στο SEO, αφού μάθετε τις διαδικασίες και όλα τα βήματα σιγά σιγά.

Το βίντεο αυτό λοιπόν απευθύνεται σε όλους όσοι είναι εντελώς άσχετοι ή αρχάριοι στο SEO, σε αυτούς που έχουν κάποιες γνώσεις για το SEO, σε άτομα που είναι φοιτητές πληροφορικής ή και σε επιχειρηματίες που έχουν ελεύθερο χρόνο και θέλουν να ασχοληθούν με το Do It Yourself SEO.

Πάμε λοιπόν,

Πώς θα μάθω να κάνω SEO;

Δημιουργήστε το δικό σας website

Το νούμερο 1 μυστικό για να μάθετε να κάνετε SEO σήμερα είναι να φτιάξετε το δικό σας website, τη δική σας ιστοσελίδα, αλλιώς δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να μάθετε να κάνετε SEO. Θα μου πείτε, μα γιατί χρειάζομαι το site;

Δεν γίνεται να μάθετε να κάνετε SEO και να βγείτε στα οργανικά αποτελέσματα της Google από τη στιγμή που έχετε μόνο μια Facebook page ή μια σελίδα στο Instagram ή ένα blogspot.

Πρέπει να έχετε το δικό σας site, το οποίο πρέπει να είναι σε WordPress για να μπορείτε να εκμεταλλευτείτε πλήρως στο έπακρο ό,τι έχει το WordPress από άποψη SEO.

Και πιστέψτε με κανένα άλλο πρόγραμμα ή καμία άλλη πλατφόρμα, CMS λέγονται οι πλατφόρμες που σημαίνει Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου, δεν έχει τόσες πολλές επιλογές όσες έχει το WordPress σήμερα.

Και πάμε στο μυστικό που σας είπα, ότι πρέπει να φτιάξετε το δικό σας website.

Κάποιος θα με ρωτήσει, έχει site ένας φίλος μου.

Καλό είναι να πάρετε το website του φίλου σας, απλά επειδή δεν ξέρετε καθόλου SEO αυτή τη στιγμή καλό είναι να κάνετε πειράματα στο δικό σας το site.

Οπότε κατανοητό ότι χρειάζεται ένα site για να μάθουμε, να πειραματιστούμε, γιατί το SEO έχει να κάνει με πειράματα και όσοι δεν πιστεύουν στην δύναμη των πειραμάτων, το Facebook που βλέπετε αυτή τη στιγμή είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που βλέπω εγώ, γιατί κάνει 1.000.000 πειράματα το χρόνο και το άλλαξε και όνομα και λέγεται Meta.

Ο λόγος που κάνει τόσα πειράματα το Facebook είναι για να μπορέσει να εξελιχθεί και να γίνει πιο πετυχημένο.

Γι’ αυτό δεν έγιναν όλα τα site Facebook, γι’ αυτό όλα τα άλλα social media που είναι πολύ μεγάλα δεν έχουν φτάσει τη δύναμη του Facebook, γιατί δεν έκαναν τόσα πολλά πειράματα.

Οπότε ξεκινήστε να φτιάξετε το δικό σας πειραματόζωο, το site σας δηλαδή, το οποίο θα το υποβάλλετε σε πολλά πειράματα SEO.

Μπορείτε να το καταστρέψετε, μπορείτε και να το επαναφέρετε, μην αγχώνεστε και έτσι θα γίνει κάποιος ειδικός στο SEO σε 4 χρόνια, γιατί τόσο χρειάζεται για να σπάσει το φράγμα των 10.000 ωρών που χρειάζεστε για να γίνετε ειδικός σε κάτι.

1 Βρείτε το market niche σας

BEST-TO-LEARN-SEO-GR-low

Και πάμε τώρα στο νούμερο 1 βήμα που πρέπει να κάνετε που είναι να βρείτε το τμήμα της αγοράς ή market niche.

Έχω βγάλει πάρα πολλά άρθρα και βίντεο σχετικά με το market niche, επειδή έχω σπουδάσει ο ίδιος Marketing στο Λονδίνο πριν από πολλά πολλά χρόνια.

Από τους καλύτερους καθηγητές που υπάρχουν στο Marketing, δεν θέλω να πω τα ονόματα αλλά σίγουρα όσοι είναι στον χώρο ξέρουν το Principles of Marketing του Kotler και το Principles of Marketing της Brassington.

Η Brassington ήταν καθηγήτρια μου στη σχολή, είναι το νούμερο 2 στον χώρο του Marketing όσον αφορά στο ακαδημαϊκό κομμάτι, γιατί κάναμε πάρα πολλές πτυχιακές εργασίες ή case studies με την Benetton τότε, έρχονταν άτομα από τη Benetton στο πανεπιστήμιο.

Έν πάση περιπτώσει το Marketing είναι ίδιο, ασχέτως αν σπουδάσατε στον Πειραιά, στην Αθήνα ή στο Λονδίνο, απλά οι αρχές του Marketing είναι ίδιες. Ισχύουν και στο SEO και στην Google, γιατί και το Branding και το Marketing έχουν μπει πολύ στη ζωή μας αυτή τη στιγμή και στα Social Media και στο SEO, είναι συνυφασμένα.

Η επιλογή αγοράς στόχου

Γιατί πρέπει να επιλέξετε συγκεκριμένη αγορά στόχου;

Πρώτον δεν μπορείτε να κάνετε ένα γενικό site. Αν κάνω ένα generic ειδησεογραφικό blog σήμερα χάθηκα. Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσω τα δεκάδες ειδησεογραφικά blog που υπάρχουν στην Ελλάδα, είναι πάνω από 1.000.

Δεν μπορείτε να κερδίσετε το Βήμα, την Καθημερινή, την ΕΡΤ, το ΣΚΑΙ, έχουν τεράστιες ομάδες ανθρώπων που γράφουν κάθε μέρα, άρα έχουν πολύ μεγάλο περιεχόμενο.

Πρέπει να βρείτε ένα πολύ μικρό κομμάτι της αγοράς που δεν εξυπηρετείται καλά, για να μπορέσετε να το εξυπηρετήσετε εσείς.

Τι μας αρέσει; Πώς ξεκινάμε για να βρούμε το market niche και να μάθουμε να κάνουμε SEO; Τι σας αρέσει; Ποιο είναι το χόμπι σας; Ποιο είναι το πάθος σας; Μπορείτε να κάνετε το πάθος σας επιχείρηση μέσω του blogging.

Το επόμενο είναι τι έχει υψηλή ζήτηση και καθόλου ανταγωνισμό τώρα, σήμερα αυτό θα σας βοηθήσει. Κρατήστε σημειώσεις.

Υπολογίστε το Market potential

Πρέπει να βρούμε το market potential, δηλαδή το δυναμικό της αγοράς το οποίο εξαρτάται από το μέγεθος της εν δυνάμει αγοράς πολλαπλασιαστέο επί του ποσού της ανάπτυξης.

Τι θα πει αυτό;

Αν βρω την αγορά των κρυπτονομισμάτων η οποία είναι π.χ. παγκοσμίως 2,66 τρισεκατομμύρια δολάρια – λέω ένα εικονικό νούμερο, μπορεί να είναι και πραγματικό σήμερα, για να μπορέσουμε να πιάσουμε την αξία της αγοράς που σημαίνει ότι κάθε χρόνο θα αναπτύσσεται 100%, του χρόνου θα είναι 5 τρις. , μετά από δυο χρόνια 13 τρις. και ούτω καθεξής.

Άρα αυτή η αγορά μας έχει πολύ δυναμικό market potential, ίσως πιο μεγάλο απ ότι σας λέω αυτή τη στιγμή οπότε μια πιθανή ιδέα να είναι τα κρυπτονομίσματα ή να γράψουμε σχετικά με τα κρυπτονομίσματα άρα πρέπει να μας αρέσει και να γίνουμε ειδικοί σε αυτό.

Υπάρχουν πάρα πολλές ιδέες για καινούργια blog τα οποία μπορούν να χρηματοποιηθούν, να κάνουν monetization μετά.

Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό η επιλογή του market niche να μην έχει μεγάλο ανταγωνισμό, αλλιώς θα πατώσετε ό,τι και να κάνετε στο SEO, δε θα μπορέσετε ποτέ να κόψετε προς τα πάνω και να βγείτε στην πρώτη θέση της Google.

Το πιο σημαντικό είναι να πιάσουμε την πρώτη πεντάδα της Google, γιατί η πρώτη πεντάδα θα μπορέσει να μας δώσει ζωή στο site.

Μετά την πρώτη πεντάδα πέφτει πολύ το Click Through Rate, αυτοί που μπαίνουν στο site μας, κάτω από 80%.

Το 70% μπαίνει στην πρώτη πεντάδα άρα δεν έχουμε κάποια ελπίδα να έχουμε κίνηση στο site και η κίνηση είναι το αίμα για το site μας.

2 Βρείτε τα keywords που φέρνουν τα λεφτά

Το επόμενο, εφόσον έχουμε βρει την αγορά στόχο που θέλουμε να στοχεύσουμε είναι να βρούμε τα keywords.

Τα keywords, οι λέξεις κλειδιά που υπάρχουν στην αγορά είναι στάνταρ για κάιε βιομηχανία,

π.χ. στο SEO αυτή τη στιγμή είναι τι είναι το SEO, πως να κάνω SEO, πως να ανέβω στη Google, ποιοι είναι οι παράγοντες κατάταξης της Google, τι σημαίνει SEO, πως θα βρω ένα SEO agency, πως γίνεσαι ειδικός στο SEO, πως να γράψω backlinks, πως να γράψω περιεχόμενο.

Όλες αυτές είναι λέξεις κλειδιά, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το σύνολο της αγοράς και πρέπει να κάνετε μια καταγραφή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Ahrefs ή το SEMrush που είναι πολύτιμα εργαλεία για να βρείτε λέξεις κλειδιά και να κατασκοπεύσετε τον ανταγωνισμό, άρα καλό είναι να δούμε και τι υπάρχει σήμερα εκεί πέρα για να δούμε ποιες λέξεις κλειδιά διαλέγουν αυτοί, όπως και το Google Suggest όπου η Google σας δίνει προτάσεις με λέξεις κλειδιά που υπάρχουν στους ανταγωνιστές σας.

Η έρευνα των λέξεων κλειδιών είναι αναπόσπαστο κομμάτι του SEO και πρέπει να γίνεται σε βάθος και με ευλάβεια.

Μην τα παίρνετε όλα στο χαλαρό, ακόμη κι αν δεν το καταλαβαίνετε να μελετήσετε το θέμα βήμα βήμα και μετά να μπαίνετε σε βάθος σε αυτό.

3 Επιλέξτε ένα branded domain name

Εφόσον βρούμε τις λέξεις κλειδιά που εκφράζουν την αγορά στόχο μας και τη βιομηχανία μας, θα πάμε μετά να διαλέξουμε ένα domain name το οποίο θα πρέπει να έχει το εξής χαρακτηριστικό, να είναι branded και να έχει το βασικό keyword.

Π.χ. άμα είμαι το Paramarketing, έπρεπε να λέγομαι SEO Paramarketing ή SEO Agency Paramarketing, εφόσον κάνω SEO.

Ακόμη κι αν επιλέξετε σκέτο branded domain, η Google θα το διαβάσει, θα το χαρακτηρίσει, απλά θα σας βοηθήσει πιο γρήγορα η κατάταξη του στον δείκτη της Google, τον Google Index, εφόσον κι αυτό έχει τη λέξη κλειδί, όπως ανταλλακτικά Διβράμης αν είχα ανταλλακτικά αυτοκινήτων ή ακίνητα Διβράμης αν ασχολιόμουν με ακίνητα και ούτω καθεξής.

Φαντάζομαι το καταλαβαίνετε, θα σας δώσει πόντους να έχετε και τη λέξη κλειδί και το όνομα σας στο domain name που θα επιλέξετε.

Επιλέγουμε .gr domain για την Ελλάδα, .com για το εξωτερικό.

Αποφεύγουμε περίεργες καταλήξεις όπως info, dope, best, .guru, .biz, αυτά δεν μας αφορούν. Άμα δεν βρούμε το .com παίρνουμε .net ή .org. Αυτά, δηλαδή 4 καταλήξεις υπάρχουν για εμάς, οι εθνικές καταλήξεις και οι .net, .com, .org.

4 Eπιλέξτε το κατάλληλο Web hosting

Και πάμε στο επόμενο βήμα που είναι το τέταρτο βήμα που είναι ότι θα πρέπει να επιλέξουμε web hosting.

Για web hosting επιλέγουμε την εταιρεία Myip με 50% έκπτωση με κωδικό έκπτωσης Paramarketing50.

Ειδικά για όλους εσάς που θέλετε να μάθετε SEO σήμερα, η Myip είναι η ιδανική εταιρεία γιατί έχει LiteSpeed servers στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, θα έχετε πολύ γρήγορες ταχύτητες, υπάρχει αυτόματη εγκατάσταση του WordPress μέσα και υπάρχει και η τεχνική υποστήριξη που είναι από τις λίγες στην Ελλάδα και παγκοσμίως.

Myip λοιπόν και Paramarketing50 ο κωδικός.

Από εκεί μπορείτε να αγοράσετε και το domain name σας μαζί με το hosting, να τα έχετε στην ίδια εταιρεία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπαίνετε σε δυο panel διαχείρισης, με ένα panel διαχείρισης και μετά πάμε στο WordPress theme.

5 Εγκαταστήστε το σωστό WordPress Theme

Σας είπα πριν ότι πρέπει να έχουμε οπωσδήποτε site στο WordPress.

Θα μου πει κάποιος, δεν μπορώ να κάνω σε WordPress τα ehop.

Άμα θέλω να κάνω eshop θα πάρω το WooCommerce, άμα θέλω να κάνω site θα πάρω πάλι ένα θέμα του WordPress που είναι για site και για blog. Συστήνω για site το GeneratePress για το WordPress και συστήνω και το Optimizer για WooCommerce.

Έχω δοκιμάσει πάνω από 1.100 θέματα, μπορεί να είναι και 1.500 αλλά τα καλύτερα αυτή τη στιγμή σε ταχύτητα φόρτωσης και στα Web Core Vitals της Google είναι το GeneratePress και το ShopOptimizer αντίστοιχα.

6 Δημιουργήστε εκπληκτικό περιεχόμενο

Εφόσον έχουμε επιλέξει και έχουμε εγκαταστήσει το WordPress και τα πρόσθετα που χρειάζονται, πάμε στο νούμερο 6 που είναι το content ή το περιεχόμενο.

Για να μάθω να κάνω SEO, πρέπει να μάθω να αρθρογραφώ, να μάθω να δημιουργώ ποιοτικό περιεχόμενο που θα πρέπει να έχει και κάποιο μήκος.

Το μέσο μήκος των site στην Google αυτή τη στιγμή είναι γύρω στις 2.000 λέξεις, άρα χρειάζομαι να γράψω κι εγώ άρθρα που είναι 2.000 λέξεις.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για την δημιουργία περιεχομένου στα άρθρα:

Αν γράψω λιγότερες λέξεις δεν πειράζει, απλά θα πρέπει να αποφύγω τα τηλεγραφήματα που δεν έχουν κανένα περιεχόμενο, δηλαδή θα πρέπει εγώ ο ίδιος να φαίνομαι ότι είμαι ειδικός στο κοινό μου και να μπορέσω να θεωρηθώ ειδικός σε όλους αυτούς και να γράψω κάτι το οποίο είναι ενδιαφέρον, το οποίο να τους δίνει το δόλωμα για να κάνουν click να με διαβάσουν.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπει κάποιος στο site σας αν δεν έχει σωστό περιεχόμενο, σημαντικό και ενδιαφέρον.

Σήμερα ο χρόνος μας είναι πολύτιμος και δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Πάμε πάλι στο θέμα περιεχόμενο.

Πρέπει να προσέξω τους

  • τίτλους,
  • τα metatags,
  • τις κεφαλίδες 1,2,
  • την πυκνότητα των λέξεων κλειδιών που είναι από 1-4 %,
  • την παραγραφοποίηση,
  • τη γλώσσα συγγραφής,
  • την μορφοποίηση
  • και όλους αυτούς τους παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν πάρα πολύ σήμερα την κατάταξη της ιστοσελίδας στην Google και είναι παράγοντες κατάταξης.

Υπάρχουν 200 παράγοντες κατάταξης, αλλά πάρα πολλοί από αυτούς που λέγονται On page SEO έχουν να κάνουν με το κείμενο και το άρθρο που θα γράψω.

Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα γι αυτό το θέμα, πως να γράψω ένα άρθρο, πως να βρω λέξεις κλειδιά.

Υπάρχουν και πάρα πολλές θεωρίες για την πυκνότητα των λέξεων κλειδιών, πως να βρω νέα άρθρα, αν θα είναι καλά τα θέματα που θα επιλέξω, αν θα έχουν κίνηση και ούτω καθεξής. Ένα καλό εργαλείο που υπάρχει αυτή τη στιγμή για να μπορέσετε να γράψετε άρθρα είναι το Surfer SEO.

Δεν το χρησιμοποιώ, το έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν απλά δεν ήταν ανάγκη να το χρησιμοποιήσουμε σήμερα, το οποίο Surfer SEO θα σας πει επακριβώς τι πρέπει να γράψετε και πως πρέπει να είναι η μορφοποίηση του άρθρου.

Είναι επί πληρωμή δυστυχώς και όπως καταλάβατε αν δεν θέλετε να ξοδέψετε θα πρέπει να διαβάσετε λίγο παραπάνω και να πάτε στο κανάλι μου στο YouTube για να δείτε τι γράφω, πως το γράφω, πως πρέπει να είναι η μορφοποίηση, όπως και τα μαθήματα WordPress.

Είναι λίγο παλιά, αλλά θα καταλάβετε τι πρέπει να κάνετε στο WordPress site σας.

7 Δημιουργήστε τα πρώτα σας backlinks

Και πάμε στο βήμα 7 που είναι backlinks.

To 70% των παραγόντων κατάταξης μιας ιστοσελίδας είναι τα backlinks. Έχουν να κάνουν με το Off page SEO, δηλαδή οτιδήποτε είναι εκτός του site σας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνω είναι να φτιάξω έναν λογαριασμό στο Gravatar, να έχω κάποιο Gmail και να φτιάξω ένα Blogspot, να κάνω ένα WordPress.com site για να δώσω ένα backlink σε αυτό.

Αν έχω τοπικό site, θα πρέπει να γραφτώ στο Google My Business και να κάνω ένα link πίσω στο site μου και να προσέξω ό,τι χρειάζεται το Google My Business.

Γενικά θα πρέπει να πιάσουμε όλα αυτά τα πράγματα που είναι εύκολο να τα κάνουμε, όπως τα social profiles.

Να έχω ένα προφίλ στο Facebook που να έχει το site μου μέσα και να κάνουμε κοινοποιήσεις, να κάνουμε προφίλ στο Twitter, να κάνουμε προφίλ στο Pinterest, στο LinkedIn, στο Tumblr και ό,τι άλλο έχω.

Όλα αυτά είναι backlinks τα οποία είναι safe, η Google τα αναγνωρίζει, δεν είναι Black Hat, δεν είναι μαύρο SEO ούτε επικίδυνα να σας ρίξουν στην Google. Απλά χρειάζονται για να αρχίσει το site σας να παίρνει κατάταξη.

Αυτό ήταν το μικρό βίντεο για το πως να μάθετε να κάνετε SEO.

Πιστεύω να σας φάνηκα χρήσιμος και να κάνετε binge watch, γιατί σίγουρα για να είδατε το βίντεο μέχρι το τέλος θέλετε να μάθετε περισσότερα. Binge watch, δηλαδή δείτε όλα τα άλλα βίντεο από το κανάλι μου και αφήστε το σχόλιο σας.

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης, άμα χρειάζεστε βοήθεια για να κάνετε SEO, μπορείτε να ζητήσετε σήμερα προσφορά για SEO services από το SEO Agency Paramarketing.

Να είστε καλά, γεια σας!

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για το SEO και τη Google:

Σχολιάστε