ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Πώς είναι κάποιος να έχει αφεντικό τη Google;

Πώς είναι κάποιος να έχει αφεντικό τη Google;

Μάθετε όλη την αλήθεια από κάποιον μέσα από την βιομηχανία του SEO!

Πώς είναι άραγε να δουλεύει κάποιος για τη Google;

Αυτό είναι το σημερινό μας ερώτημα.

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης, ειδικός στο SEO, ιδιοκτήτης του Paramarketing SEO Agency στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και σήμερα θα μιλήσουμε για το πως είναι κάποιος να έχει αφεντικό την Google.

Disclaimer: Δεν είμαστε εργαζόμενοι στη Google, απλά το ερώτημα είναι πως είναι να έχει κάποιος αφεντικό τη Google;

Γιατί ως SEO Agency έχουμε, εκτός από τους πελάτες μας που είναι τα αφεντικά μας, όλοι ένα μεγάλο αφεντικό που δεν είναι άλλο από την ίδια τη Google.

Κάνοντας μια πολύ απλή έρευνα στη Google, How it is to be Google your boss, βρίσκουμε χιλιάδες άσχετα αποτελέσματα.

Η Google πρέπει να κάνει κάτι γι αυτό, δεν γίνεται να μην υπάρχει κάτι που να υπαινίσσεται πως είναι να είναι η Google το μεγάλο αφεντικό, κάτι σαν την ελληνική Κυβέρνηση που είναι η αρχή της χώρας για όσους ζουν στην Ελλάδα.

Το μόνο που βρήκα και είναι σχετικό είναι από το Quora,

What is it like to work at Google? Are the hours long, and are the bosses bad?,

Δηλαδή κάποιος ρώτησε στην πλατφόρμα Quora που έχει ερωταποκρίσεις πως είναι να δουλεύει κάποιος στη Google, αν είναι πολλές οι ώρες εργασίας και αν είναι τα αφεντικά καλά ή κακά και παντάνε διάφοροι ότι σχετικά με όλες τις άλλες εταιρείες αυτή τη στιγμή παγκοσμίως είναι το ίδιο να δουλεύεις στη Google, ασχέτως σε ποια χώρα και εταιρεία είσαι.

Η Google είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που έχει τα κεντρικά της στην Αμερική, στην Καλιφόρνια και εκεί πέρα υπάρχουν πάρα πολλοί προγραμματιστές που αναγκαστικά πρέπει να δουλέψουν και λίγο παραπάνω, αλλά οι υπερωρίες τους πληρώνονται και όντως προσφέρει δωρεάν φαγητό για να μη χρειαστεί κάποιος να την κοπανίσει για να φάει.

Αυτά είναι τρικ που κάνουν οι εταιρείες, ώστε κάποιος να φάει λίγο παραπάνω, να κάτσει λίγο παραπάνω και να περάσει όλη τη μέρα του εκεί δουλεύοντας.

Το ζητούμενο με τη Google αυτή τη στιγμή δεν είναι, άρα είμαστε εμείς άμεσοι υπάλληλοι της.

Δείτε 11 Μυστικά SEO που δεν θα σας τα πει κανένας στη Google!

Στην ουσία είμαστε άμεσα εξαρτώμενοι από τη Google, γιατί το SEO έχει να κάνει με τη βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης εξού και ο όρος Search Engine Optimization.

Οπότε οτιδήποτε γίνει στη Google επηρεάζει άμεσα και εμάς που είμαστε SEO Agency και τους ειδικούς στο SEO παγκοσμίως, σε όλες τις 200 χώρες περίπου που λειτουργεί η Google αλλά και όλες οι επιχειρήσεις που εξαρτώνται από την Google για να φέρουν οργανική κίνηση στην ιστοσελίδα τους και να έχουν πελάτες.

Άρα, το σημερινό θέμα, το πως είναι να δουλεύει κανείς στη Google και να έχει αφεντικό τη Google είναι πολύ σημαντικό και για όλους εσάς και για όλους εμάς και θα το αναλύσουμε.

Bοηθήστε μας να φτάσουμε τους 10.000 συνδρομητές!

Και μην ξεχνιόμαστε, βοηθήστε μας να φτάσουμε τους 10.000 συνδρομητές.

GRAFTEITE-KANALI-YOUTUBE-2

Μόλις φτάσαμε τους 2.000 συνδρομητές μετά από 9 χρόνια και 300+ βίντεο.

Πριν προχωρήσουμε παρακάτω, κάντε like, subscribe, γραφτείτε στο κανάλι μας γιατί έχουμε πολύ λίγα άτομα αυτή τη στιγμή, μόνο 2.000 άτομα στο κανάλι μας ενώ θα έπρεπε να έχουμε πάνω από 250.000.

Το SEO είναι ένα πολύ μικρό market niche.

Επίσης, γραφτείτε στο newsletter μας, βάλτε το email σας και κάντε επιβεβαίωση.

Κερδίστε 50% στο επόμενο πακέτο hosting

Μην ξεχάσουμε τον μεγάλο χορηγό μας, την εταιρεία hosting MyIP.

Κερδίστε 50% έκπτωση στο επόμενο πακέτο hosting με τον κωδικό έκπτωσης PARAMARKETING50.

Κάντε το τώρα, 50% έκπτωση για πάντα που σημαίνει ότι όχι μόνο θα κερδίσετε το μισό κόστος του hosting εφ’ όρου ζωής για την επόμενη πενταετία, δεκαετία, εικοσαετία.

Αλλά θα έχετε πολύ πιο γρήγορο hosting απ ότι είχατε πριν και πολύ καλό service, εξυπηρέτηση πελατών γιατί μπορείτε να πάρετε τηλέφωνο και να λυθούν τα προβλήματα σας άμεσα, σε αντίθεση με άλλες εταιρείες που δεν σηκώνει κανείς το τηλέφωνο.

Επίσης, η μεταφορά του site είναι εντελώς δωρεάν.

Η Google είναι η νούμερο 1 μηχανή αναζήτησης

Google-Boss-afentiko-low

Ένα πράγμα που πρέπει να πούμε είναι ότι η Google είναι η νούμερο 1 μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως.

Υπάρχουν κι άλλες μηχανές αναζήτησης, αλλά το 99% της αγοράς στην Ελλάδα προέρχεται από την Google και από το YouTube που είναι η δεύτερη μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως και είναι ιδιοκτησία της Google.

Το πιο σημαντικό όλων είναι ότι κάθε φορά που γίνεται μια αλλαγή στον αλγόριθμο της Google επηρεαζόμαστε όλοι και ειδικά όσα site είναι αδύναμοι κρίκοι.

Η Google κάνει αλλαγές στον αλγόριθμο της κάθε τρίμηνο. Διαβάστε 11 Συμβουλές για να αυξήσετε το traffic.

Πέρυσι εν μέσω κορωνοϊού μας αποτελείωσε, γιατί έκανε πολύ περισσότερες αλλαγές στον πυρήνα του αλγορίθμου της από κάθε άλλη χρονιά.

Κάθε χρόνο γίνονται περίπου 3.500 αλλαγές, πέρυσι έγιναν περίπου τόσες αλλά πιο μεγάλες αλλαγές απ ότι  τα προηγούμενα χρόνια.

Ελάχιστες έφτασαν στην ελληνική αγορά, γιατί δεν εφαρμόζονται σε όλους τους αλγόριθμους της Google.

Η αλλαγή γίνεται προς το καλύτερο και προς το χειρότερο.

Οι συνεχιζόμενες αλλαγές λοιπόν έχουν φέρει μια αστάθεια στην αγορά του SEO και των SEO services γενικά που σημαίνει ότι θα πρέπει να προσαρμόζεσαι άμεσα και να τις προλαβαίνεις.

Οι συνεχιζόμενες αλλαγές δημιουργούν το άγχος ότι ξεκινάμε από το σημείο μηδέν και αυτό είναι το κακό με το SEO.

Αυτό γίνεται και με την Google Google AdWords, γιατί ότι κάνουμε τον προηγούμενο μήνα χάνεται και πρέπει να ξανακάνουμε Google AdWords και τον επόμενο μήνα, οπότε είναι σαν να κουβαλάμε νερό.

Αλλαγές στον αλγόριθμο της Google και το SEO

Το ίδιο συμβαίνει και με το SEO, γιατί άμα αφήσουμε το site μας στην ευχή του Θεού και σταματήσουμε το SEO σιγά σιγά θα αρχίσει να φθίνει.

Άμα δε το SEO δεν είναι σωστό, δε θα ανέβει ποτέ στην Google και υπάρχει κίνδυνος στον επόμενο αλγόριθμο ή στις επόμενες αλλαγές του αλγορίθμου, τα λεγόμενα Google updates Να εξαφανιστεί από τον χάρτη και να μη το βλέπει κανείς παρά μόνο εμείς στο δικό μας τηλέφωνο ή στον υπολογιστή, κάτι που δεν το θέλουμε γιατί το site το φτιάξαμε για το βλέπει ο κόσμος και όχι εμείς.

Πρόκειται για μια αγορά που έχει υψηλό ρίσκο, δηλαδή το να εξαρτόμαστε μόνο από το SEO σε ένα site δεν είναι η καταλληλότερη στρατηγική στο digital marketing, ασχέτως άμα εμείς εφαρμόζουμε αυτή τη στρατηγική εδώ και 10 χρόνια.

Δεν έχουμε πάρει σχεδόν ποτέ πελάτες από το Facebook, το Google Ads, το YouTube Ads, το Instagram Ads, παρά μόνο με οργανική προώθηση και στόμα με στόμα.

Κάτι άλλο δεν έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια και δε νομίζουμε ότι θα αλλάξει κάτι τα επόμενα χρόνια.

Αυτό συμβαίνει γιατί κάναμε προωθητικό SEO ή προμηθευτικό SEO, proactive SEO, δηλαδή ξέρουμε που θα πάει ο αλγόριθμος.

Διαβάστε το άρθρο για τους 200 SEO Google παράγοντες κατάταξης: Ποιοι ισχύουν και σήμερα; 1ο μέρος.

Στην κοινότητα των ειδικών στο SEO, οι έμπειροι επαγγελματίες γνωρίζουν λίγο πολύ που θα πάει ο αλγόριθμος και έτσι προσαρμόζουν όλες τις κινήσεις τους προς αυτή την κατεύθυνση για να μη γίνει κάποια στραβή, κάποιο λάθος και χαθούν όλα τα προηγούμενα χρόνια εργασίας.

Αυτό είναι το κακό, ότι υπάρχουν τα λεγόμενα Google penalties και σε μια νύχτα η Google άλλαξε τον αλγόριθμο της ή τιμώρησε διάφορα site που δημιουργούσαν όχι τόσο ορθές μεθόδους SEO που λέγονται White Hat SEO.

Κάποια site είχαν Black Hat SEO και γι αυτό τα τιμώρησε η Google και άλλα τέτοια πράγματα που υπάρχουν και σήμερα αλλά δεν έχουν αποτελέσματα.

Δηλαδή η Google δεν είναι τόσο τιμωρησιακή όσο στο παρελθόν που τιμωρούσε μεγάλα site που χάσανε εν μια νυκτί την επισκεψιμότητα τους και κλείσανε ως επιχειρήσεις ή αναγκαστήκανε και αλλάξανε τα πάντα.

Ένα site που είχε φάει μεγάλο ταράκουλο με το medical update είναι το Iatropedia, αλλά τα κατάφεραν και ανακτήσανε τον έλεγχο, αλλά αυτή η επιχείρηση βασίζεται 100% στην Google που σημαίνει πως οτιδήποτε κάνει η Google σε μια μέρα σας επηρεάζει, είτε να εξαφανιστείτε είτε να πάτε πολύ ψηλά.

Να πάτε πολύ ψηλά πολύ γρήγορα είναι πολύ περίεργο, ωστόσο μπορεί να σημειώσει απότομα το traffic.

Επίσης, ένα άλλο μεγάλο ρίσκο που διατρέχουμε αυτή τη στιγμή  και όλα τα site αυτή τη στιγμή είναι το deindexing από τη Google.

Για κάποιο λόγο πέφτει ο server σας και το site είναι κάτω 24 ώρες.

Αυτό αρχίζει να δημιουργεί deindexing, αποταξινομεί η Google το site σας για λίγο και χάνετε οργανικές θέσεις, μπορεί να φτάσετε στο μηδέν.

Μια γνωστή περίπτωση site στην Ελλάδα έχασε σε μια εβδομάδα το 30% της επισκεψιμότητας, επειδή έπεσε το site για ηλίθιους λόγους και η ανάκτηση της επισκεψιμότητας έγινε πολύ αργά, δηλαδή τη μια εβδομάδα 2%, την άλλη 3% και δεν φτάσαμε στην προηγούμενη που σημαίνει ότι υπάρχουν εξωγενείς παράγοντες που μπορούν να μας ρίξουν το site.

Hackers, κάποιος να ξεχάσει να ανανεώσει το domain, καταγγελίες μεταξύ eshop σπάνια, αλλά οδηγούν να χάσετε μέρος της επιχείρησης σας γιατί εξαρτάστε από την Google και όχι από την Google AdWords.

Η Google είναι το αφεντικό

Άρα η Google είναι το αφεντικό και είναι μονοπώλιο.

Αυτό δεν έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, προσπαθεί η Ahrefs, ένα πολύτιμο εργαλείο που βλέπουμε το domain authority, tracking, βλέπουμε τα backlinks.

Τα κοινά που υπάρχουν με τον ανταγωνισμό και άλλες αναλύσεις για το On page και off page SEO.

Προσπαθεί η Ahrefs να φτιάξει τη δική της μηχανή αναζήτησης όσο πιο κοντά στη Google και αναμένει με κομμένη την ανάσα όλο το SEO community για να δει τι θα μπορέσει να καταφέρει καλύτερα από την Google.

Αλλά, δεν είναι υγιές μια επιχείρηση να εξαρτάται κατά 99% από τη Google που είναι ιδιωτικών συμφερόντων, δεν ελέγχεται από κάποια κυβέρνηση.

Αυτό είναι το κακό πως δεν μπορεί να ελεγχθεί, έχει φάει κάμποσες φορές πρόστιμο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον ανταγωνισμό, αλλά η Google έχει το επιχείρημα ότι είναι μόνη της, δεν υπάρχει κάποιος άλλος.

Μπορεί ο καθένας να κάνει μια μηχανή αναζήτησης και να γίνει καλύτερος από εμάς και να πάνε σε αυτόν, όπως η Bing, που δεν χρησιμοποιείται πια γιατί δεν κατοικείται, δεν είναι αξιόπιστη και δεν έχει σχετικά αποτελέσματα.

Όμως ούτε η αναζήτηση «What is like to work at Google?» βγάζει σχετικά αποτελέσματα, οπότε το 15% των αναζητήσεων είναι καινούργια κάθε φορά οπότε ίσως να κάνετε μια αναζήτηση και να βρείτε κάτι καινούργιο.

Το δικό μας άρθρο και βίντεο θα βγαίνει γιατί είναι exact match, δηλαδή ταύτιση αναζήτησης με τον τίτλο, με το URL και που είναι πολλές φορές ειπωμένη γιατί είναι η φράση κλειδί οπότε έχει υψηλό keyword density.

Πολλά ακούγονται περίεργα γι αυτό θα πρέπει να γραφτούμε τώρα στο κανάλι μου και να κάνουμε like, subscribe και να αφήσουμε το σχόλιο από κάτω.

Πατήστε το καμπανάκι για να παίρνετε τις ενημερώσεις και αγοράστε hosting από τη MyIP.

Κερδίστε 50% έκπτωση στο επόμενο πακέτο hosting με τον κωδικό έκπτωσης PARAMARKETING50.

Αναμένουμε καινούργιες μηχανές αναζήτησης, χρειάζεται η αγορά καινούργιες αγορές αναζήτησης για να σπάσει το μονοπώλιο της Google και να τονωθούν άλλες εταιρείες.

Ωστόσο, η Google ως εταιρεία από τεχνολογική σκοπιά παραμένει αξιόπιστη και την υποστηρίζουμε.

Αν δεν υπήρχε η Google δεν θα υπήρχαμε εμείς, παρέχει πολλές δωρεάν υπηρεσίες όπως το Gmail και το YouTube και αυτό είναι πολύ καλό γιατί ανεβάζουμε τα βίντεο μας, ασχέτως αν πετάει και διαφημίσεις από τις οποίες δεν κερδίζουμε κάτι.

Μάθετε 5 Μεγάλα ψέματα στο SEO που η Google θέλει να πιστέψετε.

Τις διαφημίσεις που βλέπετε δεν τις ελέγχω, ούτε εγκρίνω ποιος διαφημίζεται, απλά επειδή χρησιμοποιώ το YouTube.

Δημοκρατία στο SEO

Πέρα από τη μεγάλη ισχύ που έχει ως αφεντικό η Google, εγώ απέναντι της είμαι ανίσχυρος, έχω μηδενική ισχύ και δεν υπάρχει δημοκρατία, δεν μπορώ να διαμαρτυρηθώ κάπου γιατί είμαστε στην ελεύθερη αγορά.

Μπορεί η Google να κατεβάσει το site σας και να μην το θέλει, σας βγάζει από το index γιατί είναι ιδιωτική επιχείρηση.

Δεν υπάρχει δημοκρατία στο SEO, όπως και στο YouTube πολλά κανάλια τα κλείνει, έτσι γιατί είπες κάτι που δεν άρεσε.

Άρα, είμαστε 100% στο έλεος της Google, δεν εξαρτάται από εμάς το μέλλον μας, το τι θα γίνει στο SEO και την Google.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας όλοι και θα πρέπει να ανοίξουμε και άλλα κανάλια επισκεψιμότητας.

Θα μου πείτε ότι και το YouTube είναι της Google, γι αυτό έφτιαξα και το newsletter το οποίο πρέπει να το κάνετε κι εσείς για να έχετε ένα διαφορετικό κανάλι ενημέρωσης, όπως είναι το email marketing.

Γι αυτό χρειάζεται και διαφήμιση σε Facebook, Instagram, Google Ads, YouTube Ads, Instagram Ads, Pinterest, Tumblr, Twitter και διάφορα άλλα πράγματα που πρέπει να κάνετε όπως να μπείτε σε κάποιο affiliate δίκτυο όπως η Linkwise, στο Skroutz, στο Bestprice.

Γενικά να βρείτε άλλες πηγές επισκεψιμότητας, διαφήμιση σε μεγάλα ενημερωτικά site όπως αρθρογραφικά blog, τηλεόραση, γιατί η τηλεόραση έχει πολύ μεγάλη απήχηση και στα eshop και γενικά στα site.

Μπορεί να κάνει μπαμ εκείνη την ώρα, γιατί έχει πολύ μεγάλη κίνηση όταν προβάλλεται η διαφήμιση και μετά πέφτει κάθετα γιατί δεν σας θυμάται κανένας, αλλά είναι ένα εναλλακτικό μέσο  προώθησης της ιστοσελίδας σας.

Δείτε 7 Λόγοι για να προσλάβετε SEO Agency τώρα! Ο 7ος θα σας εκπλήξει!

Χτίστε το brand σας

Τέλος, θα πρέπει να χτίσετε το brand σας για την επόμενη δεκαετία.

Δεν πρέπει να κάνετε ένα ξερό site μόνο και μόνο για να βγείτε στην Google, θα πρέπει να έχετε κάποιο αναγνωρίσιμο όνομα γενικά στις κάρτες, το λογότυπο σας, στα αυτοκίνητα και γενικά στη διαφημιστική καμπάνια που κάνετε.

Το τελευταίο που ήθελα να πω είναι ότι ο ανταγωνισμός γίνεται κάθε χρόνο πιο ισχυρός και είναι πιο δύσκολο να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google.

Δείτε 42 Συμβουλές SEO για να σκοτώσετε τον ανταγωνισμό.

Παλιότερα πριν από 10 ή 15 χρόνια ήμασταν σχεδόν μόνοι, δηλαδή ότι και να έκανε έβγαινες πρώτος στην Google, έβγαζες λεφτά, ότι επιχείρηση και να είχες έκανες site με περιεχόμενο και έβγαινες στη Google.

Αυτό δεν ισχύει σήμερα καθώς η Google δυσχεραίνει την κατάσταση με νεοεισερχόμενα site και με τις αλλαγές του αλγορίθμου, δηλαδή έχουμε πιο πολλά site και συνέχεια αλλάζει ο αλγόριθμος για να μη μπορούμε να βρούμε τι φταίει και δεν μπορούμε να βγούμε στην Google.

Κακά τα ψέματα, η Google εξαρτάται από εσάς, από το να κάνετε Google Ads που σημαίνει ότι δεν βγαίνω στη Google και κάνω Google Ads, άρα αυξάνω τα έσοδα μου από αυτά.

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Ζητήστε προσφορά για προώθηση ιστοσελίδων

Αυτό το άρθρο ήταν πολύ χρήσιμο, σαν ενημερωτικό ντοκιμαντέρ, πρέπει να κρατήσετε σημειώσεις, να κάνετε like, subscribe, να γραφτείτε στο newsletter μας και ζητήστε προσφορά αν θέλετε να βγείτε στην πρώτη θέση της Google.

Είμαστε SEO Agency και λειτουργούμε πάνω από 9 χρόνια στην ελληνική αγορά και 21 χρόνια στην κατασκευή ιστοσελίδων και προώθηση ιστοσελίδων.

Ζητήστε τώρα προσφορά για να βγείτε στην πρώτη θέση της Google και θα τα πούμε στο επόμενο βίντεο. Γεια σας!

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για το SEO και τη Google:

 

Σχολιάστε