ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Παθητικά Εισοδήματα Στα Κρύπτο

4 Hour SEO Week: Πως να πετύχετε περισσότερα, κάνοντας λιγότερα

4 Hour SEO Week: Πως να πετύχετε περισσότερα, κάνοντας λιγότερα

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να πιάσετε πρώτη θέση στη Google με 4 ώρες την εβδομάδα!

Γεια σας φίλοι μου, μετά από ένα τρελό καλοκαίρι και μετά από μερικές χαλαρωτικές και αναζωογονητικές διακοπές ήρθες η ώρα να επιστρέψουμε στο κλεινόν άστυ και να ασχοληθούμε με το μόνο πράγμα που ξέρουμε να κάνουμε καλά, το SEO.

Σκέφτηκα λοιπόν να ασχοληθούμε σήμερα με τον πυρήνα του SEO, να επιστρέψουμε στα εντελώς βασικά και εντελώς απαραίτητα πράγματα για να πετύχει κάποιος σταθερή άνοδο στις μηχανές αναζήτησης και να παραμείνει σε αυτές τις θέσεις παρά τις όλες αλλαγές που συμβαίνουν κάθε μήνα ή και πιο σύντομα στον αλγόριθμο αναζήτησης της Google.

Και επειδή το SEO είναι τεράστιο κομμάτι, θεώρησα σωστό να σας δώσω έναν μπούσουλα για το τι χρειάζεται να κάνετε εφόσον έχετε μόνο 4 ώρες την εβδομάδα για να ανεβάσετε την ιστοσελίδα σας στη Google.

Ακούγεται ελκυστικό; Διαβάστε παρακάτω.

Γιατί 4 ώρες SEO

4HOURS-SEO-WEEK-LOW

Αρχικά θα ήθελα να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα, ότι προσωπικά έχω κάνει ακριβώς το αντίθετο στο SEO, ποτέ δεν έχω ασχοληθεί μόνο 4 ώρες για να τρέξω μια ιστοσελίδα στη Google.

Ειδικά στο ξεκίνημα του SEO, ο χρόνος και η προσπάθεια που απαιτείται, ανάλογα βέβαια και με τον ανταγωνισμό είναι τιτάνια.

Ατέλειωτες ώρες αναζήτησης λέξεων και φράσεων κλειδιών που έχουν κενά στον ανταγωνισμό, ατέλειωτες ώρες συγγραφής κειμένων, παραγωγής βίντεο και διαφόρων άλλων πραγμάτων, ατέλειωτες μέρες αναζήτησης ιστοσελίδων για backlink και στη συνέχεια δημιουργία σωστών και ποιοτικών άρθρων για να αποκτήσουμε τα backlinks.

Αυτός είναι και ένας τυπικός κύκλος SEO ο οποίος θα πρέπει να επαναλαμβάνετε κάθε φορά αφαιρώντας ότι δεν δουλεύει και προσθέτοντας νέες τεχνικές SEO  που φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ένας τέτοιος κύκλος SEO, μιλάμε για μια ολοκληρωμένη καμπάνια SEO μπορεί να διαρκέσει από μερικές μέρες έως και μερικούς μήνες, ανάλογα πάλι με τις λέξεις κλειδιά και τον ανταγωνισμό.

Φανταστείτε τώρα ότι σε μια φυσιολογική εβδομάδα έχετε 40 ώρες εργασίας περίπου, και μια καμπάνια SEO απαιτεί για να πιάσετε μια λέξη κλειδί περισσότερες από 5 εργάσιμες, τότε θα χρειαστείτε έναν μήνα για να πιάσετε 4 λέξεις κλειδιά.

Όμως επειδή η κατάταξη μιας ιστοσελίδας δεν γίνεται σε μια μέρα, και όπως έχω παρατηρήσει εμπειρικά ο καλύτερος χρόνος είναι περίπου 6 μήνες, τότε έχει ξεκαθαρίσει η ήρα από το σιτάρι και φαίνεται -άμα έχετε κατακτήσει την πρώτη θέση στη Google– εάν έχετε κάνει σωστή δουλειά όλους αυτούς τους μήνες που προηγήθηκαν.

Η φιλοσοφία των 4 ωρών SEO την εβδομάδα έχει να κάνει με το να αφαιρέσουμε όλα αυτά τα σχόλια και τις περιττές διασπάσεις που παρεμβάλλουν μεταξύ εσάς και του στόχου σας, ώστε να εστιαστείτε στις βασικές πυρηνικές δεξιότητες που απαιτούνται στο SEO για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Έτσι θα μπορέσετε να γίνετε ένας πραγματικός ψηφιακός νομάς ( digital nomad )  σε μια πτωχευμένη χώρα και να ζήσετε και εδώ έστω για λίγο το αμερικάνικο όνειρο σε μια οικονομία που δεν παράγει τίποτα. Καλά το καταλάβατε, για την Ελλάδα μιλάω.

Η ιδέα πίσω από το 4 Hour SEO Week

4-HOUR-WORK-WEEK

Σε μια πρόσφατη ανάγνωση και μελέτη του βιβλίου The 4 Hour Work Week του Tim Ferriss ( Η εβδομάδα της εργασίας των 4 ωρών στα ελληνικά) από την αγγλική έκδοση που είναι και αυτή που σας συστήνω να διαβάσετε και να παραλείψετε την ελληνική μετάφραση γιατί αδυνατεί να σας μεταφέρει την βασική ιδέα και το πνεύμα της τετράωρης εργασίας, αντιλήφθηκα πόσα πολλά πράγματα μπορούμε να κάνουμε μόνο σε 4 ώρες εργασίας αυξάνοντας την παραγωγικότητα μας.

Πάντα υπάρχει τρόπος να κάνουμε περισσότερα πράγματα σε λιγότερο χρόνο και αφού τα κατάφερε ο Tim Ferriss, στον δικό του κλάδο και μετά από αυτόν δεκάδες άλλοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες ανά τον κόσμο, σίγουρα θα μπορώ και εγώ και σίγουρα θα μπορείτε και εσείς.

Σκέφτηκα λοιπόν πως θα ήταν αν θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε την τετράωρη εργασία στο SEO.

Και ναμε μετά από λίγο καιρό με αυτό εδώ το άρθρο που σας το παρουσιάζω για πρώτη φορά για την ελληνική αγορά.

Κάνοντας μια σχετική έρευνα στο ίντερνετ με τον όρο 4 Hour SEO Week, βρήκα έναν μόνο αποτέλεσμα αναζήτησης από την ιστοσελίδα guides.com, και άλλο ένα στο οποίο τίθεται η ερώτηση άμα είναι εφικτό το μοντέλο των τεσσάρων ωρών στην προώθηση ιστοσελίδων.

Σε αυτήν την ιστοσελίδα ο James Agate, ένας ψηφιακός νομάς και ειδικός του SEO, παραθέτει τι πρέπει να κάνει κάποιος για να εργάζεται στον χώρο του SEO μόνο 4 ώρες την εβδομάδα ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο και ζώντας σε διαφορετικές πόλεις κάθε φορά.

Ναι αυτή είναι η βασική ιδέα του 4 Hour Work Week και μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν σε όλα τα είδη των επιχειρήσεων και των οικονομιών. Δεν προσπαθώ να κλέψω λίγη από την δόξα του Tim Ferriss, απλά ξέρω ότι οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει το μυαλό ως ιδέα μπορεί κάποια στιγμή να γίνει και πράξη.

Σε ποια σημεία χωρίζει το 4 Hours SEO ο James Agate

Βασικά θα ήθελα να πω πριν συνεχίσουμε παρακάτω ότι είμαι από μόνος μου εξαιρετικά αυτόφωτος και πάντα έχω έμπνευση να γράψω κάτι, ανεξαρτήτου συνθηκών, είτε μόλις χώρισα από ένα κακό γάμο, είτε μόλις γύρισα από κηδεία στο σπίτι, είτε μόλις κέρδισα το στοίχημα που δεν παίζω.

Θέλω να πω ότι έχω αναπτύξει μια δεξιότητα στο SEO και στο copywriting ανεξαρτήτου συνθηκών και είμαι θα έλεγα παντώς καιρού. Αυτό δεν το λέω για να διαφημιστώ αλλά γιατί δεν συνηθίζω να αναφέρομαι σε θεωρίες άλλων όπως κάνω τώρα με τον James Agate.

Αναφέρομαι σε αυτόν γιατί μετά θα μας χρειαστεί για την δική μας προσέγγιση του 4HSW ( 4 Hours SEO Week).

Τα τρία βήματα του 4 Hours SEO Week του James Agate

Συγγνώμη για τα πολλά αγγλικά που έχει αυτό το άρθρο, καταλαβαίνω ότι κάποιο από εσάς ίσως να έχετε πρόβλημα στην κατανόηση του κειμένου, αλλά θα προσπαθήσω να επεξηγήσω και να απλοποιήσω όσο γίνεται περισσότερο το θέμα.

 Step 1 – Identify The Process ( Βήμα 1- Αναγνωρίστε την διαδικασία του SEO )

Στο πρώτο βήμα θα πρέπει να καταγράψουμε τι χρειάζεται να κάνουμε για να έχουμε μια πετυχημένη καμπάνια SEO.

Step 2 – Break Down The Process ( Βήμα 2 – Αποδομήστε την διαδικασία του SEO )

Στο δεύτερο βήμα θα αποδομήσουμε την καμπάνια του SEO στα βασικά της βήματα και θα αναλύσουμε τι πραγματικά δουλεύει και τι όχι.

Step 3 – Rebuild The Process ( Βήμα 3 – Ξαναχτίστε την διαδικασία του SEO )

Στο τρίτο βήμα θα ξαναχτίσουμε την καμπάνια SEO κρατώντας μόνο τα απλά βήματα που χρειάζονται για να έχει αυτή τα ίδια ή και καλύτερα αποτελέσματα από πριν σε λιγότερο χρόνο.

Τελειώνοντας αυτά τα τρία βήματα θα πρέπει να επαναλαμβάνουμε συνέχεια την διαδικασία κάνοντας προσαρμογές και προσπαθώντας να τελειοποιήσουμε τη διαδικασία του SEO κρατώντας μόνο ότι φέρνει αποτέλεσμα.

Όσο πιο λίγα στάδια και όσο πιο απλά στάδια έχει μια καμπάνια SEO τόσο το πιο αποδοτική και αποτελεσματική κρίνεται και θα είναι κιόλας.

Η φιλοσοφία αυτής της ανάλυσης SEO έχει να κάνει με το ρητό ότι θα πρέπει να απλοποιήσουμε την καμπάνια του SEO σε τέτοιο βαθμό ώστε και ένας άσχετος στο SEO να μπορεί να την κάνει έχοντας αποτελέσματα.

Γιατί ούτως ή άλλως κάποια μέρα ένας τέτοιος άσχετος ή ηλίθιος στο SEO θα το κάνει.

Προσοχή τουλάχιστον να ακολουθήσει τα βήματα σωστά και να μην σας κάψει το site!

Φαντάζομαι έχετε πάρει μια γεύση το τι θα ακολουθήσει και είστε έτοιμοι για το επόμενο στάδιο; Θαυμάσια διαβάστε παρακάτω.

Για ποιος απευθύνεται το 4 Hours SEO Week

4-HOUR-SEO

Άμα είστε νέος στο χώρο του SEO και έχετε προϋπηρεσία λιγότερη από το φράγμα των 10.000 ωρών, ( δείτε το άρθρο: Επιτυχία στο ίντερνετ και ο κανόνας των 10.000 ωρών ) τότε μάλλον δεν θα πρέπει να ασχοληθείτε ακόμα με αυτό.

Ωστόσο θεωρώ ότι υπάρχουν πάντα φωτεινές εξαιρέσεις στον χώρο, και πολύ λίγοι στην Ελλάδα έχουν ξεπεράσει το φράγμα των 10.000 ωρών, μάλλον και 1.000 ώρες εμπειρία στο SEO είναι αρκετά ικανοποιητικές για να είναι ο τεχνικός στο SEO σε θέση να κατανοήσει τι πρέπει να κάνει για να πετύχει.

Είναι σωστό να έχετε μια πολύπλευρη και αντικειμενική μόρφωση στο SEO, για αυτό και σας συστήνω ανεπιφύλακτα να εγγραφείτε στο SEO Newsletter μου και να κατεβάσετε τον οδηγό SEO.

Το Black Hat SEO αποκλείεται

Τώρα πολλοί ειδικοί στον χώρο ή και ιδιοκτήτες ιστοσελίδων θα μου πείτε πως γίνεται να πετύχετε με 4 ώρες SEO την εβδομάδα κάνοντας μόνο White Hat SEO;

4 ώρες δεν φτάνουν πολλές φορές ούτε να γράψουμε ένα άρθρο της προκοπής που να είναι 2.000 λέξεις και να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Και όμως φίλοι μου με το Black Hat SEO δεν θα επιβιώσετε πολύ καιρό, γιατί τα αποτελέσματα θα είναι προσωρινά και μετά μόλις θα αρχίσει η ιστοσελίδα σας να πέφτει, τα αποτελέσματα θα είναι μη αναστρέψιμα και θα τρέχετε και δεν θα προλαβαίνετε.

Καλύτερα να ξεκινήσετε εκ του ασφαλούς και να πάτε πιο αργά, εξασφαλίζοντας σιγά σιγά τις θέσεις στις μηχανές αναζήτησης παρά να μπείτε στον φαύλο κύκλο του Black Hat SEO.

Αποκλείονται λοιπόν όλα τα αυτόματα προγράμματα δημιουργίας backlink, η αγορά backlink και διάφορα άλλα περίεργα κόλπα που είναι αμφίβολης ποιότητας και έχουν αμφιλεγόμενα αποτελέσματα

Τα εργαλεία που θα χρειαστείτε για το 4 Hour SEO Week

Τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα. Αρχικά θα χρειαστείτε για λόγους ταχύτητας έναν σταθερό υπολογιστή, PC και όχι Mac, με μηχανικό πληκτρολόγιο για ταχύτητα και αρκετή επεξεργαστική ισχύ. Θα την χρειαστείτε σίγουρα στην πορεία και η επεξεργαστική ισχύς του μηχανήματος σας θα σας γλιτώσει πολύ χρόνο.

Παράλληλα, θα χρειαστείτε και ένα κινητό τηλέφωνο με αρκετή επεξεργαστική ισχύ και μεγάλη οθόνη με λειτουργικό Android. Προσωπικά χρησιμοποιώ ένα Samsung Note 8. Όποια τεχνολογία είναι ανταγωνιστική της Google απορρίπτεται.

Αυτά είναι τα 2 βασικά εργαλεία για να ξεκινήσετε, τα υπόλοιπα εργαλεία που θα χρειαστείτε θα τα βρείτε στην πορεία ή θα σας τα αναφέρω παρακάτω.

Και πάμε τώρα να δούμε τις πυρηνικές εργασίες της καμπάνιας του SEO ξεκινώντας από το μηδέν. Από το πραγματικό μηδέν χωρίς καν να έχουμε ούτε το site, ούτε το domain.

Τις ονομάζω πυρηνικές εργασίες SEO ( SEO core jobs) χωρίς όμως να έχουν καμία σχέση με το Τσερνόμπιλ και την πυρηνική ενέργεια, απλά είναι ο πυρήνας της εργασίας και άμα αφαιρέσω όλες τις εξωτερικές στοιβάδες των σχολίων και των άχρηστων ρουτινών είναι αυτό που μένει.

0 Αναζήτηση Λέξεων Κλειδιών

Η εύρεση των κατάλληλων λέξεων κλειδιών αλλά και φράσεων κλειδιών για τον κλάδο σας που έχουν πρόθεση αγοράς είναι πολύ σημαντικό στάδιο για την βιωσιμότητα της επιχείρησης ή της ιστοσελίδας σας.

Μπορείτε να δείτε τι λέξεις κλειδιά χρησιμοποιούν οι ανταγωνιστές σας,  ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Keyword Tool της Google όπως δείχνει το βίντεο.

Ένα καλό εργαλείο για να συνδυάσετε λέξεις κλειδιά και να πάρετε ιδέες αναζήτησης είναι το Ubersuggest, καθώς και οι προτεινόμενες αναζητήσεις που σας δίνει η Google κάθε φορά που αναζητάτε κάτι.

1 Έυρεση domain name

Σε ένα προηγούμενο άρθρο είχα γράψει ότι το SEO ξεκινάει από το web design, η αλήθεια είναι όμως ότι το SEO ξεκινάει από το domain name και μετά επεκτείνεται και στο πετυχημένο web design που θα πληροί τις βασικές προδιαγραφές ορθών πρακτικών που ζητάει ο αλγόριθμος της Google.

Θα πρέπει λοιπόν να βρείτε ένα παλαιωμένο domain name που μεταφέρει link juice ή PageRank και είναι στον κλάδο σας.

Θα πρέπει να έχει κατά προτίμηση:

 • Υψηλό Domain Authority και Page Authority
 • Να μην είναι spam
 • Να μην έχει παύλες
 • Να αποτελείται από όσο το δυνατόν λιγότερους χαρακτήρες
 • Να είναι brandable, δηλαδή να μπορεί να προφέρεται εύκολα και να αναγνωρίζεται εύκολα
 • Να έχει υψηλό Trust Flow και Citation Flow
 • Να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα backlinks από διαφορετικά domain names ( Υψηλό αριθμό Referring Domain Name ή RD)

Που μπορείτε να βρείτε παλαιωμένα domains;

Μερικές πηγές εύρεσης παλαιωμένων και ποιοτικών domain names είναι οι παρακάτω:

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις δεκάδες πηγές εξεύρεσης παλιών και μεγάλης αξίας για τη Google ονομάτων χώρου.

2 Άνοιγμα Hosting

Κατόπιν, αφού βρείτε το σωστό domain ή τα σωστά domains, όσα περισσεύουν θα τα χρησιμοποιήσετε ως 301 redirects στο επικρατέστερο domain name, θα πρέπει να επιλέξετε ένα γρήγορο hosting με μοναδική IP για την ιστοσελίδα σας.

Η εταιρεία που προτιμάω συνήθως είναι η MyIP.gr επειδή έχει πολύ καλή εξυπηρέτηση και δεν είναι μόνο η ταχύτητα φόρτωσης ενός hosting σήμερα αλλά και η εξυπηρέτηση που μετράει.

3 Κατασκευή Ιστοσελίδας

Με βάση λοιπόν τις λέξεις κλειδιά, θα πρέπει να χτίσετε την ιστοσελίδα σας και να στήσετε τη βασική σας σελίδα που είναι η αρχική σελίδα να στοχεύει στην βασική λέξη κλειδί.

Προτείνουμε να προτιμήσετε την κατασκευή μιας ιστοσελίδας σε WordPress αν πρόκειται για μια απλή ιστοσελίδα παρουσίασης ή eshop. Σε περίπτωση πιο πολύπλοκης ιστοσελίδας, προτιμήστε το custom design σε PHP.

Το κείμενο της αρχικής θα πρέπει να είναι 2.000 λέξεις όπως και κάθε άλλης σελίδας προορισμού. Το ενσωματωμένο βίντεο στην αρχική από το YouTube είναι και αυτό παράγοντας όχι μόνο κατάταξης αλλά και παράγοντας crawling και indexing.

Για να μην μακρηγορούμε, η σελίδα σας θα πρέπει να είναι απόλυτα βελτιστοποιημένη για να πιάνει τον αλγόριθμο αναζήτησης της Google, να φορτώνει σε ένα δευτερόλεπτο ή και λιγότερο και να δίνει στον τελικό χρήστη αυτό που ψάχνει.

Το On Site SEO δηλαδή θα πρέπει να είναι βελτιστοποιημένο 100%.

Ένα πληρωμένο εργαλείο για να μπορέσετε να βελτιστοποιήσετε την ιστοσελίδα σας είναι το SEO Powersuite.

4 Δημιουργία Ποιοτικών Backlinks

Θα πρέπει να στοχεύσουμε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Άρα χρειαζόμαστε για αρχή να συνδεθούμε με 10 site με άρθρο που γράψουμε εμείς για αυτούς ή με άρθρο που θα γράψουν αυτοί για εμάς.

Χρειαζόμαστε το κάθε άρθρο να είναι από 500 έως 2.000 λέξεις και να καλύπτει την βασική λέξη κλειδί για την οποία στοχεύουμε και για την οποία κάνουμε όλον αυτόν τον αγώνα.

Άμα έχετε περισσότερες από μια λέξεις κλειδιά οι οποίες είναι συγγενικές, μπορείτε να τις βάλετε όλες μαζί να δείχνουν στην ίδια σελίδα προορισμού.

Άμα τώρα έχετε εντελώς διαφορετικές λέξεις κλειδιά για τις οποίες θα χρειαστείτε διαφορετικές σελίδες προορισμού, θα χρειαστεί να επαναλάβετε την ίδια διαδικασία από την αρχή με μια δεύτερη εσωτερική σελίδα προορισμού που θα καλύπτει μια άλλη ομάδα λέξεων κλειδιών.

Οργανώστε τις λέξεις κλειδιά σε ομάδες λέξεων κλειδιών

Θα κερδίσετε χρόνο οργανώνοντας τις λέξεις κλειδιά σε ομάδες. Για παράδειγμα άμα η ιστοσελίδας σας έχει 2 βασικά αντικείμενα, την κατασκευή ιστοσελίδων και το SEO, τότε θα πρέπει να δημιουργήσετε 2 βασικές σελίδες προορισμού εκ των οποίων η μία θα στοχεύει για την κατασκευή ιστοσελίδων και η άλλη για το SEO.

Κατόπιν θα κάνετε ένα brainstorming ( καταιγισμό ιδεών ) χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που σας ανέφερα και θα χωρίσετε τις λέξεις κλειδιά σε 2 μεγάλες κατηγορίες. Για παράδειγμα:

SEO

SEO SERVICES

SEO ΤΙΜΕΣ

ΣΕΟ

SEO ΚΟΣΤΟΣ

κτλ και

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ

WEB DESIGN

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΚΟΣΤΟΣ

WEB DESIGN ΚΟΣΤΟΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

κτλ.

 

Τα backlinks πρέπει να προστεθούν με ορίζοντα 6 μηνών τουλάχιστον

Θα πρέπει να έχετε το νου σας ότι ο χρονικός ορίζοντας για να φθάσετε στην πρώτη σελίδα της Google θα πρέπει να είναι 6 μήνες ( δείτε περισσότερα στο άρθρο: Πόσος χρόνος χρειάζεται για να δείτε αποτελέσματα από το SEO; ), άρα θα πρέπει να έχετε υπολογίσει ότι άμα τα συνολικά backlinks που πιστεύετε ότι θα χρειαστείτε είναι 60, θα πρέπει να τοποθετείτε 10 το μήνα σταθερά, κάθε μήνα.

Ο σταθερός ρυθμός αύξησης των backlinks μιας ιστοσελίδας είναι σήμα κατάταξης για την Google.

Όσο πιο ποιοτικά και σχετικά με το αντικείμενο μας είναι τα sites από τα οποία παίρνουμε τα backlink, τόσο λιγότερα backlinks θα χρειαστούμε για να αποκτήσουμε κατάταξη.

Στη συνέχεια, θα πρέπει κάθε μήνα να ελέγχουμε την πορεία της ιστοσελίδας μας με βάση τα backlinks. Το πιο αμερόληπτο πρόγραμμα για να ελέγξετε την κατάταξη είναι το Rank Tracker από το SEO Powersuite.

Με το Rank Tracker, μπορείτε να ελέγξετε περισσότερες από 100 λέξεις κλειδιά για περισσότερα από 10 ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και παράλληλα να κρατήσετε αρχείο κατάταξης και διακυμάνσεων.

Πως θα βρείτε πόσα backlinks θα χρειαστείτε για να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google;

Η ερώτηση είναι πάλι κατά προσέγγιση, όπως και η απάντηση. Μέχρι στιγμής το πιο ακριβές εργαλείο εύρεσης των backlinks του ανταγωνισμού και υπολογισμού του βαθμού δυσκολίας είναι το Ahrefs, άμα πάτε στην επιλογή Keyword Explorer.

Με το Keyword Explorer θα δείτε πόσα reffering domains είναι απαραίτητα για να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google, ποιοι είναι οι ανταγωνιστές σας, τον συνολικό όγκο των αναζητήσεων και άλλα χρήσιμα στατιστικά.

Το θετικό είναι ότι υποστηρίζει όλες τις λέξεις κλειδιά και τις εθνικές μηχανές αναζήτησης όπως το Google.gr. Το αρνητικό είναι ότι κοστίζει περί τα 90€ το μήνα για να έχετε πλήρη πρόσβαση σε πολύ σημαντικά στατιστικά για το SEO.

Είναι ένα από τα εργαλεία που θα πρέπει να χρησιμοποιείτε εκ του σύνεγγυς για αυτό και το αναφέρω συνέχεια στα άρθρα μου για το SEO.

Αναδόμηση της διαδικασίας του 4 Hour SEO Week

Αφού λοιπόν έχουμε αποδομήσει σχεδόν με αρκετές λεπτομέρειες την βασική διαδικασία SEO και έχουμε παραλείψει θα έλεγα αρκετά κομμάτια που δεν προσφέρουν ή προσφέρουν ελάχιστα στο ranking, στην κατάταξη δηλαδή, όπως το Facebook, Instagram, social signals, Google Ads μέσω της έμμεσης επισκεψιμότητας ως παράγοντα SEO κτλ.

Θα πρέπει με κάποιον τρόπο να συμμαζέψουμε όλη την διαδικασία σε ένα πλαίσιο τεσσάρων ωρών το οποίο:

 • Θα είναι μετρήσιμο
 • Θα μπορεί να είναι επαναλαμβανόμενο
 • Θα μπορεί να κλιμακώνεται, να γίνεται δύο φορές σε ένα κύκλο, τρεις φορές κτλ
 • Θα πρέπει να σας απασχολεί μόνο 4 ώρες την εβδομάδα

Δύσκολο; Και όμως γίνεται, για αυτό και σας είπα ότι απαιτείται κάποια σχετική προϋπηρεσία και εμπειρία σχετικά με το SEO.

Ας πάμε πάλι στα βασικά και ας υποθέσουμε τώρα ότι έχουμε χτίσει ήδη την ιστοσελίδα μας και αυτό που χρειαζόμαστε είναι να επαναλάβουμε την διαδικασία SEO του μήνα που είναι τα 10 backlinks.

Ο στόχος μας είναι να αυξήσουμε σταθερά κάθε μήνα τα reffering domains, ο οποίος το τονίζω είναι και ο βασικότερος παράγοντας SEO. Άμα ο αριθμός των reffering domains πέσει σε αρνητικό πρόσημο ένα μήνα θα δείτε ότι η ιστοσελίδα σας αντί να πάει προς τα πάνω θα αρχίσει να παίρνει την κατιούσα.

Χρειάζεται λοιπόν το σωστό White Hat, 4 Hour SEO Week, να είναι σταθερό και χωρίς διακυμάνσεις στην προσπάθεια μας.

10 Backlinks τον μήνα σε ποιοτικά sites

Άρα χρειαζόμαστε 10 μοναδικά άρθρα με κείμενο και φωτογραφία από 500-2.000 λέξεις άμα γίνεται αλλιώς μένουμε στα άρθρα με 500 έως 700 λέξεις από τα οποία θα πάρουμε 1-3 διαφορετικά backlinks προς την ιστοσελίδα μας κατά κύριο λόγο dofollow.

Για να βρούμε 10 ειδησεογραφικά site και να γράψουμε και 10 άρθρα σε ένα μήνα, μάλλον θα χρειαστούμε 2 με 3 ώρες την εβδομάδα για να γράψουμε τα άρθρα και μια ώρα για να τα δημοσιεύσουμε.

Τη στιγμή που το μέσο δημοσιογραφικό site έχει ως κόστος τα 100 ευρώ ανά δημοσίευση, θα πρέπει να έχουμε και έναν ελάχιστο προϋπολογισμό 1.000€ τον μήνα για να επενδύσουμε στο SEO μας.

Τα 10 backlinks το μήνα με 10 διαφορετικά άρθρα σε ειδησεογραφικά ή ενημερωτικά blogs είναι η βασική και πυρηνική μας δραστηριότητα που θα πρέπει να γίνεται κάθε μήνα και φυσικά πληροί τα τέσσερα παραπάνω κριτήρια που θέσαμε.

Τι συμβαίνει όμως όταν χρειαζόμαστε περισσότερα από 10 backlinks το μήνα; Δείτε παρακάτω.

20 Backlinks τον μήνα σε ποιοτικά sites

Εδώ αρχίζουν τα προβλήματα χρόνου και κλιμάκωσης, γιατί ενώ μπορούμε ακόμα να βρούμε τα 20 νέα sites με τα οποία θα συνδεθούμε, δεν μπορούμε να γράψουμε τα 20 ποιοτικά άρθρα που να αναδυκνείουν την ιστοσελίδα μας και να φέρουν και τη σωστά backlinks.

Τώρα πλέον χρειαζόμαστε να βρούμε και κάποιον φασόν copywriter. Το μέσο κόστος του copywriter για να γράψει 20 άρθρα το μήνα κυμαίνεται από 20€ έως 50€ το άρθρο και έτσι το μέσο κόστος είναι στα 700€ συν 2.000€ ευρώ το μήνα έξοδα δημοσίευσης σε τρίτα blog.

Πάλι όλα αυτά γίνονται μέσα σε ένα πλαίσιο τεσσάρων ωρών ανά εβδομάδα. Μπορεί όμως να γίνει το ίδιο και με 100 backlinks το μήνα;

Η ελληνική αγορά είναι σχετικά με μικρό ανταγωνισμό. Τι γίνεται όμως άμα στοχεύουμε στην αγορά του εξωτερικού, στην αμερικάνικη αγορά για παράδειγμα.

100 Backlinks τον μήνα σε ποιοτικά sites

Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να προσλάβουμε έναν copywriter που θα εκτελεί και χρέη προσωπικού βοηθού για να αναλαμβάνει να βρίσκει τρίτα sites προς δημοσίευση για απόκτηση backlinks.

Ξέρω ότι πολλοί από εσάς τώρα θα ρωτήσουν, καλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος απόκτησης backlinks; Για παράδειγμα μέσω της δημιουργίας ενός Ινφογραφικού, ενός ενημερωτικού βίντεο ή εκπληκτικού περιεχομένου που όλοι θα θέλουν να συνδεθούν με αυτό;

Η απάντηση είναι ναι, αλλά κανένα από τα παραπάνω στοιχεία δεν πληροί τα τέσσερα κριτήρια που αναφέραμε παραπάνω. Επίσης όπως έχουμε αναφέρει θα πρέπει αυτήν την διαδικασία να μπορεί να την επαναλάβει και ένας άσχετος στο SEO ή και ηλίθιος ακόμα, γιατί κάποια στιγμή θα βρεθεί κάποιος τέτοιος να το κάνει, εξού και ο προσωπικός βοηθός.

Θα πρέπει λοιπόν η διαδικασία σας να είναι idiotproof. Μιλάμε λοιπόν για idiotproof SEO.

Δεν είναι καινούριος ο όρος idiotproof, τα McDonalds έχουν στήσει έτσι το πληροφοριακό τους σύστημα ώστε να μπορεί και ένας ηλίθιος μάνατζερ να το τρέξει, γιατί κάποια στίγμη θα βρεθεί κάποιος ηλίθιος να το κάνει. Και μην γελάτε καθόλου γιατί άμα το ψάξετε λίγο περισσότερο θα δείτε ότι έτσι είναι.

Χρειάζεται λοιπόν ως πέμπτο κριτήριο η διαδικασία SEO να είναι idiotproof.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι γίνεται στην περίπτωση των 100 backlinks το μήνα.

Σε αυτήν την περίπτωση χρειαζόμαστε full time copywriter ή και κάποιον που θα γράψει τα άρθρα φασόν. Το κόστος των 100 άρθρων είναι 3.000€ περίπου το μήνα. Το κόστος των δημοσιεύσεων θα φτάσει σε έναν προϋπολογισμό SEO άνω των 10.000€ το μήνα.

Εδώ αρχίζουμε να σκεφτόμαστε σοβαρά την επιλογή να επιλέξουμε μια εταιρεία SEO αντί να παλεύουμε μόνοι μας, γιατί πραγματικά ο προϋπολογισμός και το κόστος έχει ξεφύγει.

Μια εταιρεία SEO επειδή κάνει το ίδιο πράγμα με μας σε βιομηχανική κλίμακα είναι ικανή να πετύχει οικονομίες κλίμακας και να ρίξει τις τιμές σε πολλές υπηρεσίες.

Για να μπορέσουμε όμως να εντοπίσουμε τα 100 sites με τα οποία θα συνδεθούμε θα πρέπει να έχουμε και ειδικά λογισμικά που θα ψάχνουν ευκαιρίες για διασύνδεση όπως το Link Assistant της SEO Powersuite.

Ο ρόλος μας σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να είναι καθαρά εποπτικός και διαχειριστικός. Θα πρέπει να κρατάτε σε excel όλο το αρχείο των backlinks που έχετε τοποθετήσει με ημερολογιακή σειρά.

Ένα δείγμα του αρχείου backlinks θα το βρείτε σε αυτό εδώ το excel.

Οπότε πάλι κλιμακώνεται η διαδικασία του SEO είτε χρειαζόμαστε 10 backlinks τον μήνα είτε 100. Σημειώστε ότι με 100 backlinks τον μήνα σε ένα χρόνο θα έχετε συσσωρεύσει περίπου 1200 backlinks από διαφορετικά domains.

Σε ένα άλλο πάλι site που θέτει την ίδια ερώτηση άμα είναι εφικτό το μοντέλο του Tim Ferris της εβδομάδας της τετράωρης εργασίας στο SEO, πάλι ο αναλυτής αναφέρεται στην χρήση φασόν backlinks και φασόν άρθρων από το Odesk και από άλλες τέτοιες ιστοσελίδες όπως:

Αντί επιλόγου

digital nomad

 

Συμπερασματικά, βλέπουμε ότι το μοντέλο του 4 Hour SEO Week λειτουργεί μόνο όταν υπάρχει ήδη μια ιστοσελίδα σε λειτουργία και έχει κάποια κατάταξη, αλλιώς είναι δύσκολο σε ένα start up site, σε ένα νεόδμητο site δηλαδή να λειτουργήσει μόνο με 4 ώρες την εβδομάδα.

Επίσης ο υπεύθυνος της ιστοσελίδας ή ο ιδιοκτήτης της θα πρέπει να έχει κάποια σχετική εμπειρία στο αντικείμενο για να μπορεί να αυτοματοποιήσει και να εποπτεύσει την διαδικασία.

Ωστόσο για καλύτερα αποτελέσματα, θα χρειαστείτε πάντα την συνδρομή μιας εταιρείας SEO, σαν την δική μας που θα επιφέρει τα ίδια αποτελέσματα ή και καλύτερα σε λιγότερο χρόνο και με μικρότερο κόστος.

Μόνο έτσι θα μπορέσετε να ελευθερωθείτε σε χρόνο, να κάνετε διακοπές ανά τον κόσμο και ζήσετε τη μοναδική εμπειρία του digital nomad!

Σας εύχομαι καλή επιτυχία!

Δείτε περισσότερα για το SEO

 

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για το SEO και την προώθηση ιστοσελίδων:

 

 

Σχολιάστε