ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

REPUTATION MANAGEMENT- Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΣΑΣ ΦΗΜΗΣ

REPUTATION MANAGEMENT- Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΣΑΣ ΦΗΜΗΣ

Γεια σας φίλοι μου!

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης και σήμερα θα μιλήσουμε για το reputation management ή διαχείριση εταιρικής φήμης και θα σας δείξω τον μοναδικό τρόπο για να διαχειριστείτε απόλυτα την εταιρική σας φήμη, να κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια και να μη φοβάστε ότι την επόμενη μέρα κάποιος θα πει μια χαζαμάρα και θα σπιλώσει την εταιρική σας φήμη και θα προκαλέσει ζημιές χιλιάδων ευρώ ή εκατομμυρίων ευρώ ανάλογα με το μέγεθος σας.

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης, είμαι ειδικός στο SEO.

Έχω σπουδάσει και λίγο Marketing στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στο Λονδίνο και ασχολούμαι με το SEO, την κατασκευή ιστοσελίδων και το Marketing από το 2000 περίπου.

Είμαι λίγο πιο μεγάλος απ ότι νομίζετε, το Photoshop κάνει θαύματα σήμερα και θα μιλήσουμε κατευθείαν για το reputation management, ο μοναδικός τρόπος που μπορείτε να διαχειριστείτε απόλυτα την εταιρική σας φήμη μέσω του SEO.

Γιατί η δύναμη του SEO μπορεί να καλύψει σήμερα τεράστια πράγματα, να κάνει θαύματα και να βοηθήσει στο να αυξήσετε τις πωλήσεις σας και να μην έχετε προβλήματα με spammers, scammers, trollers και ούτω καθεξής.

Κερδίστε 50% έκπτωση στο επόμενο πακέτο hosting

Πριν προχωρήσουμε παρακάτω, θα μιλήσουμε για τον χορηγό του καναλιού στο YouTube που είναι η εταιρεία hosting Myip. Κερδίστε 50% έκπτωση στο επόμενο πακέτο hosting με τον κωδικό έκπτωσης PARAMARKETING50.

Κάντε like, κάντε subscribe και γραφτείτε και στο newsletter μου.

Βοηθήστε μας να φτάσουμε τους 10.000 συνδρομητές, γιατί το κανάλι μας δεν κατοικείται. Μπορεί να είναι ποιοτικό, να έχει τέλειο περιεχόμενο, ωστόσο ανήκουμε σε ένα cult, σε μια υποκουλτούρα του Internet που ελάχιστοι άνθρωποι ασχολούνται πραγματικά με το Internet Marketing και πώς να βγάλουν λεφτά από το Internet τώρα γενικά στην ελληνική αγορά. Αυτό θα αλλάξει όμως.

Τι είναι το reputation management ή η διαχείριση εταιρικής φήμης;

Reputation-Management-paramarketing-low

Πάμε να δούμε τι είναι το reputation management ή διαχείριση εταιρικής φήμης.

Είναι ένας νέος όρος, ο οποίος δεν υπήρχε παλιότερα, αλλά λόγω του Internet μετά από τις λεγόμενες Google Bombs δηλαδή κάτι βόμβες που έβγαιναν στο Internet, δηλαδή αν πατήσετε σκατίβλαχος θα σας βγάλει τον Τσίπρα. -Τώρα το έχει αφαιρέσει από τα αποτελέσματα αναζήτησης η Google.

Δεν θέλω να σπιλώσω τη φήμη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά αυτά είναι τα λεγόμενα Google Bombs που πρέπει να αποφύγουμε ή κάποια άλλα παλιότερα που έβαζες evil empire και έβγαζε τον George Bush.

Αυτά μπορούν να συμβούν είτε γιατί έχετε πέσει θύμα spammers, scammers, Black Hat SEO και κάποιοι κατάφεραν με λέξεις κλειδιά να βγάλουν κάποιο βίντεο που να έχει αναλυτικά νέα ή αναλυτική δημοσιότητα για το πρόσωπο σας, την επιχείρηση σας, το site σας και θα πρέπει να βρείτε κάποια λύση να τα βγάλετε από τη Google.

Αλλά η Google δεν συνεργάζεται παρά μόνο με εισαγγελική παρέμβαση που σημαίνει ότι πρέπει να κινήσετε διαδικασία.

Στην Ελλάδα η διαδικασία κρατάει από 1 έως 10 χρόνια και κάποια site μπορεί να είναι του εξωτερικού, οπότε δεν θα βρείτε άκρη οπότε θα πρέπει να βρείτε πιο δραστικές και οικονομικές λύσεις από τη δικαστική οδό για να μπορέσετε να βγάλετε ό, τι υπάρχει γύρω από το όνομα σας.

Πώς γίνεται αυτό;

Θα σας δώσω 6 μικρά βηματάκια, έναν μικρό μπούσουλα που όσο απλός και να φαίνεται είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχετε την διαχείριση εταιρικής φήμης, εδικά αν έχετε αρνητικά πράγματα να τα κατεβάσετε στην δεύτερη σελίδα της Google όπου δεν φαίνονται από κανέναν.

Άμα θέλετε να κρύψετε κάτι από τη γη ή ένα πτώμα, καλό είναι να το κρύψετε στην δεύτερη σελίδα της Google.

Ελάχιστοι πηγαίνουν, το 97% μένει στην πρώτη σελίδα, το υπόλοιπο 3% κάνει click στην δεύτερη σελίδα πολλές φορές.

Πάρα πολλοί κάνουν click και στην τρίτη σελίδα, εγώ είμαι από αυτούς που κάνουν και στην πέμπτη για άλλους λόγους, γιατί είναι η δουλειά μου αυτή, αλλά γενικά ο μέσος κόσμος δεν πάει συχνά στη δεύτερη σελίδα.

Είναι ένα μέρος που δεν κατοικείται.

1 Ελέγξτε την Google για το όνομα σας

Πρώτον, πρέπει να κάνουμε έναν έλεγχο στην Google με το όνομα μας γενικά, το brand name, εάν υπάρχουν διάφορα αρνητικά σχόλια φήμης ή υποθέσεις που έχουν βγει για εμάς με το όνομα μας, το όνομα των προϊόντων.

Για παράδειγμα, μπορεί να είμαστε πολιτικό πρόσωπο και να έχουν γράψει αρνητικές ειδήσεις για εμάς , για κάτι και ούτω καθεξής. Κάνοντας μια απλή έρευνα στην Google βλέπουμε τις βασικές λέξεις κλειδιά άμα βγαίνουμε σε αρνητικά ή σε θετικά.

2 Δείτε ποια site μιλάνε για εσάς και το brand σας

Άμα δεν είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί βγαίνουμε σε πολλά αρνητικά τότε ήρθε η ώρα να το αλλάξουμε και να προχωρήσουμε στο νούμερο 2, ποια site μιλάνε για εσάς.

Από τα 10 sites της πρώτης σελίδας είτε είναι Facebook είτε μπορεί να είναι το δικό σας το site είτε μπορεί να είναι τρίτες πηγές από ειδησεογραφικά site ποια μιλάνε θετικά και ποια μιλάνε αρνητικά.

Αν υποθέσουμε ότι τα 5 μιλάνε αρνητικά και τα 5 θετικά, θα πρέπει αυτές τις 5 θέσεις να τις πατήσουμε κάτω από την πρώτη σελίδα, αλλά για να είμαστε σίγουροι επειδή στο μέλλον μπορεί να αλλάξει αυτό θα πάμε στο τρίτο βήμα που είναι να δημιουργήσουμε 10 εταιρικά  site, 10 προσωπικά site ή 10 δικά μας sit.

Εν πάση περιπτώσει που θα είναι υπό τον έλεγχο μας για να μπορέσουμε να πιάσουμε όλη την δεκάδα της πρώτης σελίδας της Google με λέξεις κλειδιά που είναι γύρω από το brand μας και λέξεις κλειδιά που σχετίζονται με αυτό που μας ενδιαφέρει να βγάλουμε μπροστά.

3 Δημιουργήστε 10 εταιρικά sites

Άμα έχουμε το όνομα μας ή το επίθετο μας θα πρέπει να κοιτάξουμε να φτιάξουμε site γύρω από αυτό.

Άρα δημιουργούμε στο βήμα 3 10 site. Μπορεί να είναι και στο ίδιο hosting με τον ίδιο καταχωρητή, αλλά μπορεί να είναι και από διαφορετικούς καταχωρητές και από διαφορετικά hosting.

Ωστόσο, μπορούμε να τα έχουμε και στο όνομα μας άμα είναι δικά μας και εταιρικά τα site και πρέπει να έχουμε λογότυπο, επαγγελματική κατασκευή ιστοσελίδας και ούτω καθεξής όπως συμβαίνει σε όλες τις επαγγελματικές ιστοσελίδες.

4 Γράψτε για τα θέματα που σας απασχολούν που είναι οι βασικές λέξεις κλειδιά

Το νούμερο 4 είναι να γράψουμε τα θέματα που σας απασχολούν που είναι οι βασικές λέξεις κλειδιά, δηλαδή αν μιλάμε για ένα γεγονός που είναι αρνητικό πρέπει να γράψουμε κάτι αντίστοιχο που να το υπερκαλύπτει και να είναι θετικό.

Άμα λέει ότι το εμβόλιο της Astrazeneca έκανε αυτό το κακό, θα πρέπει να πούμε ότι δεν έκανε αυτό το κακό. Θα μου πείτε, αυτό είναι αλήθεια;

Όταν έχουμε να κάνουμε να κάνουμε με διαχείριση εταιρικής φήμης κανείς δεν ξέρει ποια είναι η αλήθεια, γιατί τα μέσα δεν είναι αμερόληπτα ούτε είναι διαφορετικά ούτε είναι   δικαιοσύνη μια εφημερίδα.

Μπορεί να γράψει ό,τι θέλει, μπορεί να άκουσε κάποιος ότι κάποιος πέθανε αφού χρησιμοποίησε το εμβόλιο αλλά να μην ευθύνεται το εμβόλιο.

Αυτό δεν το ξέρουμε, οπότε είναι καλό να γράψουμε για όλα τα θέματα που μας απασχολούν με το σωστό θετικό τρόπο για εμάς και να γράψουμε σε όλα τα site για να αποκτήσουν περιεχόμενο.

Γενικά χρειαζόμαστε ποιοτικό περιεχόμενο, 2.000- λέξεις το κάθε θέμα.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στα βίντεο που έχω για τη μορφοποίηση ιστοσελίδας, πώς να γράψετε άρθρα, πώς να γράψετε ένα επικό άρθρο, πώς να βρείτε θέματα, πώς να φτιάξετε το site σας γύρω από τις λέξεις κλειδιά.

Έχω πάρα πολλά πράγματα στο κανάλι μου, μπορείτε να γραφτείτε και να κάνετε binge watch, δηλαδή να καταβροχθίσετε όλα τα βίντεο γιατί θα σας βοηθήσουν πάρα πολύ, πιστέψτε με, να αποκτήσετε σφαιρική γνώση, κριτική ικανότητα στο Internet, στο SEO και στο Internet Marketing που είναι πολύ σημαντικό σήμερα για να επιβιώσετε ηλεκτρονικά εσείς και η επιχείρηση σας και να βγάλετε κέρδη.

5 Κάντε SEO για να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google

Μετά πάμε στο 5 που είναι να κάνετε SEO σε όλα τα site για να βγουν στην πρώτη σελίδα της Google.

Τι σημαίνει κάνω SEO;

Σημαίνει ότι γράφω μοναδικό περιεχόμενο, σημαίνει ότι κάνω like, share, κοινοποίηση στα social media, χρειαζόμαστε μερικά social signals και σημαίνει ότι φτιάχνω backiinks.

Ένα πολύ σημαντικό πράγμα είναι να διασυνδέσω όλα τα site μεταξύ τους από την πρώτη σελίδα είτε στο footer είτε μέσα στα κείμενα ή σε στρατηγικές θέσεις. Γιατί το ισχυρότερο link είναι το backlink που παίρνετε από την πρώτη σελίδα ενός site.

Το δεύτερο είναι ότι πρέπει να προσθέσω κείμενα και να συνεχίσω να προσθέτω κείμενα και backlinks για έναν χρόνο τουλάχιστον, οπότε η ερώτηση είναι:

Πόσο χρόνο θα χρειαστώ για να βγουν όλα αυτά στην πρώτη σελίδα της Google;

Η απάντηση είναι από 1 έως 12 μήνες περίπου, ίσως και παραπάνω ίσως και λιγότερο, εξαρτάται από τον ανταγωνισμό.

Μπορεί σε κάποια site να μη βγω ποτέ είτε γιατί τα domain names που έχω πάρει δεν είναι τόσο καλά είτε γιατί τα domain names δεν σχετίζονται τόσο καλά στην Google είτε γιατί δεν έχουν πάρει τα ανάλογα backlinks είτε γιατί ο ανταγωνισμός είναι τόσο ισχυρός που πρέπει να ανταγωνιστώ τεράστια site ελληνικά ή του εξωτερικού, σελίδες στο Facebook, το CNN.

Πρέπει να ανταγωνιστώ site που δεν είναι εύκολα ανταγωνίσιμα.

Όμως, αν επιμείνω κάποια στιγμή θα τους περάσω και άμα κάποια site δεν βγαίνουν ή δεν πάνε τόσο καλά όσο κάποια, δηλαδή τα 3 να πάνε στην πρώτη θέση κατευθείαν και τα άλλα να μείνουν στην δεύτερη ή στην τρίτη σελίδα.

Αν επιμείνω, μπορεί να ανέβουν και αυτά. Άμα μετά από ένα χρόνο δεν καταφέρω να τα βγάλω όλα, θα πρέπει να φτιάξω ακόμη μερικά, οπότε εντωμεταξύ επαναλαμβάνεται η διαδικασία.

6 Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να βγουν όλα τα site στην πρώτη σελίδα

Βλέπετε τι έχει γίνει και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με καινούργια site και συμπληρώνετε αλλά 4 – 5 site, δεν ξέρω πόσα θα χρειαστείτε για να καλύψετε την πρώτη σελίδα και να μείνουν και μερικά στην δεύτερη.

Το SEO είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση και μια μακροπρόθεσμη διαδικασία. Κανείς δεν ξέρει τον αλγόριθμο αναζήτησης της Google, συνέχεια αλλάζει, συνέχεια προσπαθούμε να προσαρμοστούμε, οπότε δεν είναι κάτι σταθερό.

Σήμερα είστε στη θέση 3, αύριο στο 5, μεθαύριο στο 1, τον επόμενο στο 7.

Γι’ αυτό θα πρέπει να κάνετε συνέχεια SEO στο site σας για να διατηρήσετε σταθερές σχέσεις στην Google μεσοσταθμικά.

Μεσοσταθμικά τα site που κάνουν SEO και καλύτερα backlinks είναι αυτά που μένουν στις πρώτες θέσεις  της Google και γι’ αυτό θα πρέπει να επιμείνετε.

Χρειάζεστε 6 με 12 μήνες για να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google

Όσοι βλέπετε αυτό το βίντεο και πιστεύετε ότι θα κάνετε SEO ένα μήνα είστε νυχτωμένοι, γελασμένοι, δεν πρόκειται να συμβεί αυτό.

Χρειάζεστε 6 με 12 μήνες, μπορεί και παραπάνω. Ας υποθέσουμε ότι κάνετε SEO 12 μήνες και από τα 10 site έχουν βγει μόνο τα 3 στην Google.

Έχετε χάσει;

Όχι, έχετε βγάλει 3 site στην πρώτη θέση της Google ή στην πρώτη σελίδα.

Έχετε κέρδος που σημαίνει ότι δουλεύει, υπάρχει απόδειξη που σημαίνει ότι άμα φτιάξω άλλα 10 θα βγουν άλλα 3 που σημαίνει ότι πρέπει να φτιάξω άλλα 20 για να βγάλω άλλα 9.

Είναι απλά μαθηματικά.

Θα βγουν τα 9, μπορεί να βγουν και άλλα 12, μπορεί 8 αλλά όλο το SEO επειδή βασίζεται σε μαθηματικό μοντέλο που είναι ο αλγόριθμος της Google είναι θέμα στατιστικής, θέμα επιμονής και υπομονής.

Έχω πάρα πολλούς πελάτες και άλλους που με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε είχα 1 site, έκανα SEO 3 μήνες και δεν περπάτησε, ήθελα να βγω πρώτος και βγήκα τρίτος και το παράτησα.

Αυτό το πράγμα δεν υπάρχει, όπως βγήκες τρίτος, μπορείς να βγεις και δεύτερος, μπορείς και πρώτος που σημαίνει ότι αν επιμείνει θα τα καταφέρεις.

Μην εγκαταλείπετε την εκστρατεία SEO στη μέση

Ποτέ δεν παρατάμε την εκστρατεία SEO στη μέση, δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια, γιατί είχαμε 80% αποτελέσματα, 60% αποτελέσματα ή 50%. Όλοι περιμένουν ότι θα κάνουν ένα site, θα βγουν στην Google και θα γεμίσουν πελάτες, όμως αυτό φαίνεται σε βάθος χρόνου.

Ο πελάτης θα σας δει πολλές φορές και θα σας εμπιστευτεί και θα μπει στο site σας ξανά και ξανά. Οπότε, μετράει η επιμονή και το reputation management είναι μαραθώνιος και δεν γίνεται σε ένα μήνα ή σε μια μέρα.

Χρειάζεται μακροχρόνιος σχεδιασμός.

Βοηθήστε μας να φτάσουμε τους 10.000 συνδρομητές

GRAFTEITE-KANALI-YOUTUBE-2

Αυτά σε αυτό το βίντεο, binge watch τα επόμενα βίντεο. Κάντε like, κάντε subscribe, βοηθήστε μας να δουν το βίντεο δεκάδες άλλα άτομα.

Άμα κάνετε like και εγγραφή ή αφήσετε κάποιο σχόλιο θα τους ωφελήσει κατά πολύ και θα τα πούμε στο επόμενο βίντεο.

Γεια σας!

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για το SEO και τη Google:

Σχολιάστε