ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Πως να ζωντανέψετε το zombie site σας;

Πως να ζωντανέψετε το zombie site σας;

Γεια σας φίλοι μου!

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης, ο ιδιοκτήτης αυτού του καναλιού στο YouTube για το SEO, την προώθηση ιστοσελίδων και πώς να βγάλετε λεφτά από το Internet, καθώς και άλλα ενδιαφέροντα θέματα όπως το web design.

Αν και δεν μας ενδιαφέρει τόσο έντονα το web design, αναγκαζόμαστε να το κάνουμε πολλές φορές ως SEO Agency γιατί το 99% των site που έρχονται σε εμάς απαιτούν web redesign, επανασχεδιασμό επειδή είναι άχρηστα από τη φύση τους ή μη λειτουργικά.

Κάντε like, κάντε subscribe, γραφτείτε στο newsletter μας κάθε 15 μέρες στέλνουμε ένα καινούργιο newsletter.

Βοηθήστε μας να φτάσουμε τους 10.000 συνδρομητές σε αυτό το κανάλι και το σημερινό θέμα είναι τα zombie sites.

Έχετε ένα zombie site; Μπορείτε να το έχετε και να μην το ξέρετε, ένα site με 0% επισκέψεις.

Δείτε το βίντεο για να δείτε τι πρέπει να κάνετε για να μην αφήσετε το site σας να μαραζώσει και να πεθάνει.

Κερδίστε 50% στο hosting της ιστοσελίδας σας

Πριν προχωρήσουμε παρακάτω, θέλω να αναφερθώ στον χορηγό της εκπομπής μας, την εταιρεία hosting Myip. Είναι μια ελληνική εταιρεία hosting που είναι από τις καλύτερες παγκοσμίως, γιατί έχει πάρα πολύ καλό σέρβις.

Μπορείτε να πάρετε τηλέφωνο και να σας απαντήσουν, έχει πολύ γρήγορο hosting με ταχύτητες εξαιρετικά γρήγορες και φορτώνει το site σε κάτω από 1’’με light speed servers και παρέχουμε τον κωδικό έκπτωσης PARAMARKETING50 για 50% έκπτωση στο hosting σας εφ’ όρου ζωής.

Οπότε κερδίστε 50% έκπτωση στο hosting σας με τον κωδικό PARAMARKETING50 για πάντα.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αγοράσετε ένα hosting των 200 ευρώ που μπορείτε να βάλετε 5 site μόνο με 100 ευρώ και θα έχετε πολύ πιο γρήγορες ταχύτητες απ ό, τι έχετε σήμερα στο hosting που είστε τώρα.

Τι είναι το zombie site;

zombie-site-paramarketing-lowΠάμε τώρα στο θέμα μας, πώς να μην γίνει το site μας zombie.

Τι είναι το zombie site;

Το zombie site είναι ένα site το οποίο φτιάχτηκε στο παρελθόν, εγκαταλείφθηκε και τώρα υπάρχει και δεν υπάρχει. Μπορεί να φαίνεται στην Google και να μην έχει καθόλου επισκέψεις και έτσι δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ και δεν λειτουργεί, δεν είναι καθόλου λειτουργικό.

Μπορεί να μην λαμβάνετε κανένα email.

Θέλω να σας πω κάτι που δεν το ξέρει πολύς κόσμος.

Το 90% των ιστοσελίδων παγκοσμίως έχει μηδέν επισκέψεις

Σύμφωνα με στατιστικές έρευνες, το 90% των ιστοσελίδων παγκοσμίως δεν έχει κανέναν επισκέπτη ποτέ, κανέναν να μπει μέσα να δει κάτι.

Και αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους, μπορεί να μην έχει τίποτα να δει, γιατί το site είναι zombie, γιατί το site είναι άχρηστο, γιατί το site δεν έχει SSL και είναι κρυμμένο από τη Google, μπορεί να είναι από τη δεύτερη σελίδα και πίσω, έχει κρυφτεί ή δεν έχει ανανεωθεί ποτέ και έχει εγκαταλειφθεί από τον ιδιοκτήτη του εδώ και πολλά χρόνια .

Γι να μην πέσετε και εσείς στο 90% των αποτυχημένων site στο Internet θα πρέπει να κάνετε τα παρακάτω.

Αν έχετε κάποιο εγκαταλελειμμένο site, μην το κλείσετε γιατί το domain έχει κάποια παλαιότητα και χρησιμότητα και σχετικότητα στην Google και με ένα καινούργιο site θα πάει πιο γρήγορα προς τα πάνω από το να φτιάξετε ένα καινούργιο site σε καινούργιο  domain.

1 Αλλάξτε hosting

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε αν είναι παλιό και εγκαταλελειμμένο το site σας είναι να αλλάξετε hosting, να πάτε στην εταιρεία Myip ή σε κάποια άλλη εταιρεία που έχει γρήγορο hosting, όπως η WPX που όντως έχει γρήγορο hosting.

Το έχουμε μετρήσει μαζί με άλλους 25 παρόχους που λένε ότι είναι γρήγοροι και έχουμε κάνει τεχνικά τεστ στην κοινότητα του SEO και γνωρίζουμε ποια είναι η πιο γρήγορη και ποια σε ανεβάζει πιο γρήγορα στην Google, γιατί όταν έχουμε ένα site που είναι γρήγορο, αυξάνεται και η ταξινόμηση στην Google.

Ο χρόνος ταξινόμησης, δηλαδή ένα site για να ταξινομηθεί μπορεί να χρειαστεί 15 μέρες, ενώ σε ένα πιο γρήγορο hosting μπορεί να γίνει σε 3 μέρες. Αυτό σημαίνει ότι θα τα πάει πολύ καλά στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google, γλιτώνοντας πάρα πολύ χρόνο και κόπο σε όλους εμάς τους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων αλλά και τους κατασκευαστές και τους ειδικούς στο SEO.

Πάμε σε γρήγορο hosting, το αργό hosting καταδικάζει το site μας ξεκάθαρα. Κανείς δεν θέλει αργό site.

2 Βελτιώστε το Branding σας ή κάντε Rebranding

To δεύτερο είναι να πάμε στο branding.

Έχουμε λογότυπα και διαδικτυακή ταυτότητα;

Είναι διακριτή;

Μήπως το brand και το logo μας είναι ερασιτεχνικά;

Χρειαζόμαστε επαγγελματία γραφίστα. Έχω συνεργάτες γραφίστες, μπορείτε να ζητήσετε προσφορά για να σας κάνουμε το brand, το λογότυπο και διαδικτυακή ταυτότητα αυτή τη στιγμή και όλο το πακέτο προώθησης και κατασκευής της ιστοσελίδας σας

Αν έχετε κάποιο λογότυπο που είναι παλιό, αναχρονιστικό, δεν έχει ξεκάθαρα χρώματα, είναι μπερδεμένο, δεν είναι αυτό που πρέπει να έχετε.

Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν λογότυπα που είναι κλασικά, όπως της Coca Cola, αλλά το λογότυπο σας μπορεί να μην είναι αυτό που πρέπει για να περπατήσει το site στην αγορά.

Δεν λέω ότι είναι παλιό, αλλά ότι δεν έγινε ποτέ σωστό. Άρα πάμε στο  branding και το λογότυπο πριν πάμε στο βήμα 3.

3 Κάντε web redesign και μεταφορά σε WordPress

Το βήμα 3 είναι redesign και μεταφορά σε WordPress.

Κάνουμε ανασχεδιασμό όταν έχουμε κάνει ένα site και δεν πέτυχε συνήθως γιατί δεν έχει περιεχόμενο ή έχει φτιαχτεί πριν 10 χρόνια.

Έχει αλλάξει η τεχνολογία. Μπορεί να είναι σε custom design, μπορεί να έχει δυναμικές σελίδες, να μην είναι σταθερές, να μην έχει σταθερά URL και άλλα προβλήματα που πρέπει να αποτάξουμε. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε κάτι καινούργιο, φρέσκο που υπάρχει σήμερα.

Πρέπει να σχεδιάσουμε και για την επόμενη δεκαετία που έρχεται, γιατί σύμφωνα με στατιστικές έρευνες πάλι ένα site που έχει επιβιώσει την προηγούμενη δεκαετία και είναι κερδοφόρο, προφανώς θα επιβιώσει και την επόμενη, όπως είχα πει σε ένα άλλο βίντεο το 95% των ιστοσελίδων αποτυχαίνει και γιατί.

Αυτό συμβαίνει και τώρα, το 5% των επιτυχημένων ιστοσελίδων που επιβιώνει μια δεκαετία, όπως και εμείς ως Paramarketing.gr, κατά μεγάλο ποσοστό σχεδόν κατά 95% θα επιβιώσει και θα είναι κερδοφόρο.

Πάμε στο redesign σε WordPress, πρέπει να προτιμήσουμε το WordPress για 2 βασικούς λόγους.

1 Πρώτον, το κόστος

Το  WordPress έχει πολύ χαμηλότερο κόστος σελιδοποίησης από κάθε άλλο site συγκριτικά με custom designs, με πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου όπως το OsCommerce, Joomla, Drupal.

Ό,τι και να έχετε στο μυαλό σας, το κόστος ανάπτυξης μιας ιστοσελίδας σε WordPress είναι χαμηλότερο.

2 Το WordPress είναι φιλικότερο στις μηχανές αναζήτησης της Google

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι το WordPress είναι φιλικότερο στις μηχανές αναζήτησης της Google και η ερώτηση μου είναι η εξής: για ποιο λόγο να φτιάξω ένα site σήμερα, αν δεν βγαίνει πρώτο στην Google ή άμα δεν έχει οργανική επισκεψιμότητα στην Googleσε φράσεις κλειδιά.

Γιατί μπορεί να μην μπορώ να χτυπήσω τις πρώτες δυνατές λέξεις που έχω στο νου μου, όπως SEO, αλλά μπορώ να χτυπήσω διάφορες άλλες λέξεις και φράσεις κλειδιά δευτερεύουσες, όπως πώς κάνω SEO, τι είναι SEO, γιατί χρειάζομαι το SEO, πόσο χρόνο χρειάζεται το site Μου για να ανέβει στην Google, τι ταξινόμηση, τι είναι το Google indexing.

Όλα αυτά είναι ερωτήματα που μπορείτε να απαντήσετε μέσα στο market niche, το τμήμα της αγοράς που καλείστε να εξυπηρετήσετε με το site σας.

Άρα, το WordPress είναι φιλικότερο γενικά. Έχω κάνει δεκάδες βίντεο γι’ αυτό από κάθε άλλο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ή custom site ή οτιδήποτε άλλο. Το νούμερο 1 είναι το WordPress.

4 Ανανεώστε το περιεχόμενο σας

Και εφόσον τα έχουμε συμφωνήσει όλα μέχρι εδώ, πάμε στην τέταρτη παραδοχή, στο τέταρτο βήμα που είναι το περιεχόμενο.

Γιατί κάποιος να μπει στο site σας αν δεν υπάρχει τίποτα εκεί. Ο χρόνος είναι πολύτιμος και κανένας δεν έχει τον απεριόριστο χρόνο και την απεριόριστη απόσπαση προσοχής.

Προσοχή, γιατί ο μέσος χρόνος που αφιερώνει ο μέσος χρήστης για να δει το site σας είναι 7 δευτερόλεπτα.

Έχουμε συγκέντρωση και μνήμα λίγο καλύτερη από αυτή του χρυσόψαρου.

Το χρυσόψαρο γύρω στα 7’’ ξέχασε τι έφαγε και ξανατρώει, ξέχασε τι έφαγε πάλι και ξανατρώει, αν έχετε χρυσόψαρα στο σπίτι και τα ταΐζετε συνέχεια θα σκάσουν.

Αυτό το παθαίνουν κι άλλοι φαντάζομαι με το φαγητό, δεν θέλω να αναφέρω άτομα, αλλά το σημαντικό πράγμα είναι ότι έχετε 7’’ να προσελκύσετε κάποιον στο site σας και να τον κρατήσετε εκεί πέρα. Άρα, θα πρέπει να υπάρχει κάποια ποιότητα στο site και αυτή είναι το περιεχόμενο.

Θα πρέπει να έχετε βίντεο, περιεχόμενο που να έχει ακριβώς αυτό που ψάχνει κάποιος και καλύτερο για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του για πληροφορία. Άμα έχουμε site eshop, θα πρέπει να έχουμε καλύτερα προϊόντα, καλύτερες τιμές, μοναδικά προϊόντα. Τα μοναδικά προϊόντα είναι ακόμη καλύτερο, γιατί το μοναδικό είναι καλύτερο από το καλύτερο, ενώ τα ίδια μπορώ να τα βρω παντού.

Τώρα, αν π.χ. αυτή την μπλούζα δεν την είχε πουθενά, μόνο ένα μαγαζί την είχε, ήταν και τζάμπα, 5 ευρώ την πήρα μη νομίζετε ότι ξοδεύουμε στα ρούχα.

Μπορεί να είμαι στιλάτος και ντιζαινάτος  αλλά δεν ξόδεψα τόσο πολύ, αλλά ήταν μοναδική.

Μπορεί να την έχουν κι άλλοι αλλά δεν την έχω ξαναβρεί, ήταν μοναδική και θα ήθελα κάτι παρόμοιο. Το ίδιο είναι και με τα προϊόντα ή με το site σας.

Δεν υπάρχει κάτι άλλο παρόμοιο, είναι απίστευτο περιεχόμενο, περιεχόμενο που παθαίνει πλάκα κάποιος όταν μπαίνει μέσα και μένει, θα το δουν και άλλοι χρήστες και θα γίνει viral, γιατί η Google κοιτάει το usability με τα Google Analytics.

5 Προωθήστε την ιστοσελίδας σας στα social media

Ωστόσο, χρειάζεται και το site λίγο σπρώξιμο άρα θα πρέπει να έχω και το 5 που είναι το social proof και social media.

Το social proof είναι ότι υπάρχω, αυτό το site έχει σελίδα στο Facebook, έχω ένα προφίλ στο Pinterest, έχω κάνει pins, έχω Twitter, έχω Instagram, έχω LinkedIn, έχω YouTube Που ανεβάζω περιεχόμενο και κάνω ενημερώσεις.

Άμα έχω ένα site και έχω social media που έχω να τα ενημερώσω από το 1998 που δεν υπήρχαν, αυτό σημαίνει πως το site δεν λειτουργεί και δεν κατοικείται.

Αν μπαίνω σε ένα eshop και δεν το ξέρω, μπαίνω στο Instagram και το ενημέρωσε σήμερα, χθες, πριν 5 μέρες και βλέπω ότι κινείται, είναι υπαρκτό και μπορώ να ψωνίσω, υπάρχει κάποιος από πίσω. Άρα, τα social media είναι δείγμα πως το site σας δεν είναι zombie και ότι υπάρχει κάποιος που το χειρίζεται.

Επίσης, προσελκύει και κάποιον κόσμο, όχι όσον προσέλκυε πριν κάποια χρόνια, γιατί έχει αλλάξει το Facebook και τον αλγόριθμο του για να μην προσελκύει πολύ κόσμο, όμως και με κάποιες κινητοποιήσεις και δημοσιεύσεις φέρνουμε κάποια άτομα στο site μας που είναι σημαντικό για να ζωντανεύσει και να αρχίσει να αποκτάει νεύρο, κίνηση και πελάτες που θα μας αποφέρουν χρήματα.

6 Δημιουργήστε backlinks

Και πάμε στο νούμερο 6, το καλύτερο σπρώξιμο είναι το οργανικό σπρώξιμο, δηλαδή η προώθηση της ιστοσελίδας που γίνεται με backlink που σημαίνει ότι χρειάζεται εφόσον έχουμε φτιάξει όλα τα άλλα, να φτιάξουμε backlink κάθε μήνα.

Άρα θα πρέπει να επιλέξουμε κάποια εταιρεία SEO, αν δεν επιλέξουμε εταιρεία SEO, θα πρέπει να κάνουμε SEO μόνοι μας.

Έχουμε κάποια βίντεο σχετικά με αυτό, εφόσον έχουμε χρόνο και θέλουμε να το κάνουμε επειδή μας αρέσει. Από εκεί ξεκινάς, αν μου αρέσει το κάνω, αν όχι το αναθέτω σε εταιρεία SEO, όπως είμαστε εμείς. Μπορείτε να ζητήσετε προσφορά για όλο το πακέτο υπηρεσιών που αναφέραμε παραπάνω.

Σε τι χρησιμεύουν τα backlinks;

Τα backlinks χρησιμεύουν στο να ανέβει το site σας στην Googleγια δεκάδες λέξεις κλειδιά και να αυξηθεί η οργανική σας επισκεψιμότητα κατακόρυφα 10 – 12 φορές πάνω.

Άμα είστε στις 50 επισκέψεις τη μέρα, μπορείτε να πάτε και 600, 1.000 και 2.000 επισκέψεις τη μέρα με την οργανική επισκέψιμότητα, με Google traffic που είναι το καλύτερο είδος επισκεψιμότητας γιατί είναι παθητική, γιατί είναι στοχευμένη και οικονομικότερη απ’ ότι αν κάνατε κάτι άλλο, αν πληρώνατε στο Google ή στο Facebook Ads ή άμα κάνατε κάτι άλλο σε διαφημίσεις, να μπείτε σε περιοδικά μεγάλα αθηναϊκά ή Blogs που έχουν μεγάλο κόστος.

Δείτε περισσότερα για τα backlinks:

Αυτά για το πώς να μη μείνει το site σας zombie αν είναι zombie, τι να κάνετε για το ξαναζωντανέψετε και μια τελευταία συμβουλή: είναι καλυτέρα να ξαναζωντανέψετε το παλιό σας site παρά να φτιάξετε το καινούργιο, γιατί το παλιό σας site έχει παλαιότητα στο domain, η Google το πλασάρει καλύτερα και το ανεβάζει στις πρώτες θέσεις.

Έχετε ήδη ξεπεράσει το Google Sandbox mode που σας βάζει στην κούνια να παίζετε μέχρι να ανακαλύψει το περιεχόμενο και μετά να σας δώσει κατάταξη. Οπότε είναι καλύτερα να ξαναφτιάξετε το παλιό παρά να φτιάξετε κάτι καινούργιο στον ίδιο τομέα.

Άμα αλλάξετε αντικείμενο κάνετε redirect στο καινούργιο domain

Αν θέλετε να αλλάξετε αντικείμενο, τότε μόνο θα πρέπει να φτιάξετε καινούργιο site και άμα έχετε τερματίσει το παλιό, καλό είναι να το κάνετε redirect στο καινούργιο domain ή σε κάποιο καινούργιο site για να πάρετε το link juice.

Όλο το παλιό domain authority, να πέσει το καινούργιο, να ταξινομηθεί πιο γρήγορα και να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις της Google.

Βοηθήστε μας να φτάσουμε τους 10.000 συνδρομητές

GRAFTEITE-KANALI-YOUTUBE-2

Αυτά σε αυτό το βίντεο. Μην ξεχάσετε να κάνετε like, subscribe, να πείτε στους φίλους και στους συγγενείς, στους συνεργάτες, στη γυναίκα σας, στην κοπέλα σας να μπουν να δουν τα βίντεο αυτά.

Μην ξεχάσετε να δείτε όλη την σειρά από αυτά τα βίντεο γιατί βγάζουμε κάθε βδομάδα, να γραφτείτε στο newsletter γιατί παίρνετε κάθε 15 μέρες αυτά τα βίντεο στο email σας με χρήσιμο περιεχόμενο και κάθε βίντεο είναι και άρθρο στο Paramarketing blog.

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης και θα τα πούμε στο επόμενο βίντεο.

Γεια σας!

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για το SEO και τη Google:

Σχολιάστε