ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ SITE ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΛΕΦΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ SEO;

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ SITE ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΛΕΦΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ SEO;

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης και στο σημερινό βίντεο αυτού του καναλιού θα μιλήσουμε για το αν μπορεί κάποιο site να βγάλει λεφτά μόνο με SEO.

Τι θα πει αυτό;

Μπορεί κάποιο site στο Internet σήμερα να βγάλει λεφτά μόνο με οργανική προώθηση;

Όχι πληρωμένες διαφημίσεις, όχι Facebook Ads, όχι Google Ads και γενικά οτιδήποτε άλλο που δεν έχει άμεση σχέση με το SEO και την Google.

Κάντε like, κάντε subscribe, αφήστε το σχόλιο σας, βοηθήστε μας να φτάσουμε μετά από χρόνια τους 10.00 συνδρομητές σε αυτό το κανάλι.

Επίσης, γραφτείτε στο newsletter, κάθε 15 μέρες στέλνω ένα πολύτιμο άρθρο για το SEO, το Internet Marketing, πώς να βγάλετε λεφτά από το Internet, το Amazon FBA, Affiliate Marketing και δεκάδες άλλα θέματα γύρω από το SEO.

Σήμερα έχω την μπλούζα με την νεκροκεφαλή που είναι το σήμα του Ιερού Λόχου, συμβολικό σημάδι και πάμε κατευθείαν στο ψητό.

Οργανικά και πληρωμένα αποτελέσματα στη Google

Εκτός από την οργανική προώθηση στο SEO υπάρχουν πληρωμένα αποτελέσματα στην Google που είναι τα Google Ads και καταλαμβάνουν πάρα πολύ χώρο πάνω και κάτω από τα αποτελέσματα αναζήτησης που θα δούμε αν κάνουμε μια αναζήτηση στην Google.

Είναι τα λεγόμενα Google Ads που έχουν να κάνουν με πληρωμένη διαφήμιση.

Εκτός από τα Google Ads, υπάρχουν τα Facebook Ads που είναι οι διαφημίσεις του Facebook που είναι πληρωμένες κοινοποιήσεις ή άρθρα διαφημίσεις μέσα από τις διαφημίσεις του Facebook, που γίνονται οργανωμένα για να πιάσουμε το κοινό γύρω από το αντικείμενο μας.

Έχω κάνει και Google Ads και Facebook Ads στο παρελθόν και τα έχω κόψει, γιατί δεν αποφέρουν κάτι ιδιαίτερο σε μένα στο SEO. Όμως βλέπω άλλες εταιρείες που κάνουν συνέχεια Google Ads και Facebook Ads και μπορεί να τους αποφέρει κάτι.

Ωστόσο, επειδή και λόγω χρόνου και λόγω οικονομίας δεν απέφεραν τίποτα σε μένα αποφάσισα να ασχοληθώ μόνο με το SEO και την οργανική προώθηση.

Σε αυτό το βίντεο θα σας πω το προσωπικό μυστικό για να πετύχω στην Google και να βγάλω λεφτά μόνο με οργανική προώθηση και SEO.

Άρα η απάντηση στο αν μπορεί ένα site να πετύχει στην Google και να βγάλει λεφτά μόνο με SEO, είναι ναι.

Αυτό είναι το site του Paramarketing.gr και πολλά άλλα site πελατών και άλλων συναδέλφων στο SEO που έχω δει ότι δεν έχουν κάνει κάτι άλλο πέρα από οργανική προώθηση στην Google.

Ας πάμε να ρωτήσουμε τώρα τι είναι το SEO;

Τι είναι το SEO;

lefta-mone-me-seo-paramarketing-lowΤο SEO είναι όλα αυτά που χρειάζεται να κάνω για να βγει το site μου πρώτο στη Google στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης και κυρίως χωρίζεται σε δυο βασικούς παράγοντες: στο περιεχόμενο και στα backlinks.

Σε προηγούμενο βίντεο είχαμε μιλήσει για το content velocity και link velocity που θα πει την ταχύτητα παραγωγής περιεχομένου και την ταχύτητα δημιουργίας backlinks και σε αυτό το βίντεο θα μιλήσουμε γι αυτό ακριβώς.

Εφόσον δεν έχουμε άλλα μέσα για να φέρουμε κόσμο στο site μας χρειαζόμαστε πάρα πολύ περιεχόμενο, οπότε πρέπει αν σπάσουμε τα κατράν μας, να γράφουμε content κάθε μέρα και να κάνουμε backlink μέχρι να σταματήσει ο ήλιος.

Το Paramarketing είναι το πιο πετυχημένο case study με μόνο οργανική επισκεψιμότητα

Θα σας μεταφέρω εδώ την προσωπική μου εμπειρία.

Ξεκίνησα το site μου, το Paramarketing.gr το 2013. Τότε, δεν ήταν ξεκάθαρα μόνο για το SEO, ήθελα να γράψω για το blogging, το internet marketing και μετά για το SEO. Επόταν το SEO γιατί ήθελα να γράψω για το blogging και να μπορέσω να κερδίσω τον ανταγωνισμό.

Το θέμα ήταν πόσο χρειάζεται να επενδύσει κάποιος  σε χρόνο και σε χρήμα για να φτιάξει άρθρα ή βίντεο, γιατί το ίδιο πράγμα γίνεται και με τα βίντεο σήμερα.

Μπορώ να κάνω βίντεο αντί για άρθρα, να βάζουμε κάποιον να αποδελτιώσει τα άρθρα ή να τα γράψουμε μόνοι μας και να έχουμε κανάλι στο YouTube και ένα site για οργανική προώθηση.

Το YouTube είναι και Social Media, αλλά είναι η δεύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο μετά την Google και μάλιστα κερδίζει έδαφος κάθε μέρα γιατί όλο και περισσότερος κόσμος ψάχνει συμβουλές στο YouTube παρά στην Google γενικότερα.

Πόσο περιεχόμενο χρειάζεται να γράψω για να γίνω πρώτος στα οργανικά και να γίνω βιώσιμος;

Τώρα η ερώτηση είναι πόσο περιεχόμενο χρειάζεται να γράψω για να γίνω πρώτος στα οργανικά και να γίνω βιώσιμος.

Χρειαζόμαστε 100 άρθρα σε 3 μήνες, δηλαδή κάθε μέρα να γράφουμε καινούργιο άρθρο ή να κάνουμε καινούργιο άρθρο και βίντεο μαζί. Αυτό χρειάζεται οπωσδήποτε το πρώτο τρίμηνο για να πάρουμε την πρώτη επαφή με την Google, να ξεπεράσουμε γρήγορα το Google Sandbox Mode και να απογειωθεί το site μας, να έχει κάποιο traction.

Δηλαδή να αρχίσει να παίρνει κάποια επισκεψιμότητα προς τα πάνω.

Γιατί μόλις μπαίνει κάποιος για πρώτη φορά στο site μας βλέπει ότι έχουμε 5 άρθρα.

Άμα δεν βάλω κάτι καινούργιο δεν θα ξαναμπεί, εξαντλήθηκε δηλαδή όλο το περιεχόμενο μας σε μια ανάγνωση ή σε 2 μέρες.

Το 80% αγοράζει κάτι ή παίρνει τηλέφωνο από την 7η ως την 12η επίσκεψη

Εμείς όμως χρειάζεται να ξανακάνουμε αυτόν τον επισκέπτη να ξαναμπεί για να καλέσει στο τηλέφωνο. Έχει παρατηρηθεί ότι το 80% αγοράζει κάτι ή παίρνει τηλέφωνο από την 7η ως την 12η επίσκεψη.

Έχει δει το site μας, ή τη λίστα των email ή μας έχει δει 12 φορές.

Επειδή δεν κάνουμε Google Ads, δεν μπορεί να μας δει 12 φορές στις διαφημίσεις, θα  μπει να μας δει οργανικά, οπότε χρειαζόμαστε περισσότερα άρθρα. Χρειαζόμαστε δηλαδή ένα άρθρο κάθε μέρα επί 3 μήνες και χρειάζεται στο 12μηνο να γράψουμε όσα περισσότερα άρθρα γίνεται.

Αν μπορούμε σε 12 μήνες να γράψουμε 300 άρθρα, θα αρχίσουμε να παίρνουμε πάρα πολύ κόσμο.

Το ίδιο ισχύει και για το Affiliate Marketing, αν είμαστε Affiliate Marketeers και για το SEO σε κάποια επιχείρηση.

Είτε έχετε κάποιο site που έχει περιοχές και λέξεις στις σελίδες που πρέπει να γράψεις πάρα πολύ περιεχόμενο μέσα στον πρώτο χρόνο είτε κάποιο blog σαν το δικό μου που είναι market niche κάποιου συγκεκριμένου μέρους της αγοράς ή ενημερωτικό blog που χρειάζονται πολλά άρθρα και μοναδικές ειδήσεις.

Πρέπει να έχετε μοναδικό περιεχόμενο, δεν βοηθάει το copy paste και επίσης δεν βοηθάει να κάνω αναδημοσίευση ένα παλιό άρθρο.

Π.χ. έγραψα ένα άρθρο εδώ, αλλάζω λίγο τις λέξεις κι έχω καινούργιο.

Δεν είναι ζώδια που μπορώ να φορτώσω για τον Μάιο τον Δεκέμβρη και δεν θα καταλάβει κανένας τίποτα κι αυτή είναι η αλήθεια.

Γράψτε μοναδικό και χρήσιμο περιεχόμενο

Πρέπει να έχω μοναδικό και χρήσιμο περιεχόμενο.

Άρα θα πρέπει να μελετάω κι εγώ ο ίδιος για να μπορέσω να παράγω περιεχόμενο.

Πρέπει να είμαστε μια παραγωγή περιεχομένου γιατί η Google είναι αδηφάγο τέρας που τρώει το περιεχόμενο που πρέπει να βγάζουμε συνεχώς. Άρα, πρέπει να κάνουμε αυτό που έκαναν όλοι οι μεγάλοι ποιητές, αυτό που έκανε ο Pablo Picasso που σε όλο το φάσμα της ζωής του ζωγράφισε 5.000 πίνακες.

Μερικές φορές ζωγράφιζε και 3 πίνακες την ημέρα.

Άμα θέλετε να γίνετε μεγάλοι ζωγράφοι σαν τον Picasso, αυτό είναι το μυστικό: 5.000 πίνακες.

Αυτό σας χωρίζει από το να γίνετε Πικάσοι. Αν είστε τραγουδιστές, τι σας χωρίζει εσάς από τον Γονίδη, που έχετε βγάλει 10 τραγούδια. 990 τραγούδια! Ο Γονίδης έχει γράψει χιλιάδες τραγούδια φίλοι μου, μεγάλες επιτυχίες.

Εκτός από το ταλέντο, χρειάζεται 99% σκληρή δουλειά. Με 1 τραγούδι και ένα δίσκο μην περιμένετε να πάτε σε μια συναυλία και να τραγουδήσει τα δικά σας τραγούδια ο κόσμος και μην περιμένετε να γίνετε γνωστοί.

Το ίδιο συμβαίνει και με το blog που είναι δημιουργικό περιεχόμενο.

Για μένα ένα blog έχει βάθος αν έχει φτάσει στα 1.000 άρθρα. Ένα κανάλι στο YouTube έχει βάθος αν έχει φτάσει στα 1.000 βίντεο, μπορεί να είναι και λιγότερα, αλλά 1.000 βίντεο θα κάνουν την διαφορά πιστέψτε με. Τα 100 άρθρα είναι μόνο το ξεκίνημα, στόχος σας είναι ο μαγικός αριθμός 1.000 και μετά τα 10.000 για να μπορέσετε να γίνετε ένας expert, elite σειτζής.

Δημιουργήστε ποιοτικά backlinks

Πάμε μετά στο θέμα backlinks. Πόσα backlinks θέλουμε.

Είναι το θέμα link velocity σε ένα καινούργιο site. Θα μου πει κάποιος: μπορεί ένα νέο site από την αρχή να έχει 100 ή 1.000 backlink;

Ναι, βέβαια. Μπορεί να είναι ένα παλιό site, αλλάξαμε domain, πήγαμε σε καινούργιο και ξεκινήσαμε από το μηδέν ή έχω το Paramarketing,gr και κάνω κάτι εντελώς καινούργιο και το πλακώνω σε backlinks.

Δεν υπάρχει όριο πόσα backlinks έχω για να τιμωρηθώ από την Google. Υπάρχει θέμα ότι όταν έχω πολύ καινούργιο περιεχόμενο, μπορώ να έχω και πολλά backlinks. Δηλαδή το content velocity με το link velocity πάει παράλληλα.

Άρα, δεν φοβάμαι τα 100 backlinks που χρειάζομαι. Χρειάζομαι 100 backlinks τον μήνα στον χρόνο χρειαζόμαστε 1.200 backlinks.

Ξεκινάω τα profile backlinks που είναι πιο safe, μετά να βρούμε άλλους να κάνουμε ανταλλαγή, έχω σχετικό βίντεο για το πώς να βρείτε καινούργια είδη backlinks και να κάνετε backlinks.

Αντί για άρθρα, μπορώ να κάνω βίντεο

Επίσης, θέλω να μιλήσω για το YouTube SEO και τα βίντεο στο SEO.

Τα βίντεο στο SEO αυξάνουν το ποσοστό μετατροπών.

Άμα χρειάζομαι 100 άρθρα για να βρω έναν πελάτη, άρα έχω ποσοστό μετατροπών 1%, θεωρητικά γιατί αυτή τη στιγμή τα άρθρα με τους πελάτες είναι εντελώς άσχετα.

Είμαστε στη Λάρισα και γίνονται μετασεισμοί κάθε μια ώρα, αλλά αυτό δεν μας πτοεί να γυρίσουμε 6 βίντεο, γιατί αυτό είναι το 6ο βίντεο που γυρνάω αυτή στη στιγμή γιατί ήθελα να φτιάξω χρήσιμο περιεχόμενο για το site και είχα πράγματα να πω.

Την προηγούμενη βδομάδα δεν μπορούσα να γυρίσω βίντεο γιατί λόγω των σεισμών δεν μπορούσα να μπω στο στούντιο. Ωστόσο, ελπίζω να είστε ασφαλείς και πάμε παρακάτω.

Το βίντεο έχει μεγαλύτερο ποσοστό μετατροπών

Το YouTube SEO έχει μεγαλύτερο ποσοστό μετατροπών, ειδικά τα βίντεο. Θα πρέπει να κάνω και βίντεο ή να κάνω μόνο βίντεο και να τα βάλω στο site μου στο blog.

Άμα π.χ. 100 επισκέπτες διαβάζουν το άρθρο μου και ένας πάρει τηλέφωνο, το ποσοστό μετατροπών είναι 1%, ενώ από το βίντεο 3,5,9,15%.

Με το βίντεο έχει καλύτερη επαφή, μας βλέπει τετ α τετ, ξέρει ποιοι είμαστε και μας έχει περισσότερη εμπιστοσύνη και είναι λίγο καλύτερο από το άρθρο που είναι κάπως απρόσωπο.

Όμως, πριν το βίντεο, το πρώτο σε ποσοστό μετατροπών είναι το email list.

Άρα, πρέπει να έχουμε ένα email list, ένα newsletter.

Προτείνω την εταιρεία Mailerlite, έχει τους πρώτους 1.000 συνδρομητές εντελώς δωρεάν, έχει τα φθηνότερα πακέτα, καλύτερο από το  Mailchimp, καλύτερο από το AWeber, έχω χρησιμοποιήσει πάνω από 20 εταιρείες αυτή τη στιγμή και προτείνω να έχετε newsletter από την μέρα 1 που ξεκινάτε το blog σας ή το κανάλι σας στο YouTube γιατί αυτό αυξάνει το ποσοστό μετατροπών κατακόρυφα.

Νούμερο 1 σε newsletter είναι το newsletter, νούμερο 2 είναι το κανάλι στο YouTube και νούμερο 3 είναι το blog ή η αρθρογραφία σας και το site σας.

Στείλτε ένα newslwtter την εβδομάδα

Το νούμερο 1 είναι να στέλνετε newsletters στο κοινό σας.

Ακόμη και 10 συνδρομητές να έχετε, πρέπει να ξεκινήσετε την υπηρεσία αυτή και να μαζεύετε κόσμο.

Γιατί είναι σημαντικό το newsletter αυτή τη στιγμή;

Πρώτον, αυξάνει την οργανική κατάταξη, γιατί κάθε φορά που κάποιος κάνει click στο email και κατευθείαν μετά στο site σας, αυτό πιάνεται σαν direct hit στην Google ή referral link και είναι αμέσως παράγοντας κατάταξης και ανεβαίνει το site σας στην Google.

Επίσης, όταν κάποιος μπαίνει για πρώτη φορά στο site σας, διαβάζει κάτι για το SEO την ώρα που είναι στο δρόμο ή σε ώρα που δεν είναι κατάλληλη εκείνη την στιγμή να σας πάρει τηλέφωνο.

Αυτόν τον επισκέπτη τον χάσατε, αλλά αν του δώσετε κάτι π.χ. πάρε τον Οδηγό SEO όπως έχω κι εγώ στο site μου αυτή τη στιγμή.  Γραφτείτε στο newsletter μου να πάρετε τον Οδηγό SEO για να βγείτε στην Google κι έχει κλασικό περιεχόμενο και πολύτιμο.

Το email list και οι λίστες του email είναι πάρα πολύ σημαντική.

Πρέπει να ξεκινήσετε από την ημέρα 1, όπως σας είπα και προηγουμένως και πρέπει να στέλνετε από 1 email την εβδομάδα ως 1 email τον μήνα για να μην σας ξεχάσουν εντελώς τι κάνετε.

Κερδίστε 50% έκπτωση στο hosting με την εταιρεία Myip

Και τώρα πάμε στο σούπερ δώρο του χορηγού της εκπομπής, η εταιρεία Myip που είναι από τις καλύτερες εταιρείες hosting στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Παρέχει 50% στα πακέτα hosting με τον κωδικό PARAMARKETING50.

Έχει servers στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ειδικά για την ελληνική αγορά προτιμήστε ελληνικό server, light speed servers με απίστευτη ταχύτητα που θα απογειώσει το site σας στο SEO.

Άμα θέλετε να μειώσετε την ταχύτητα φόρτωσης και να αυξήσετε τα Web Core Vitals, είναι καλό να πάρετε hosting από την εταιρεία Myip με τον κωδικό έκπτωσης PARAMARKETING50.

Οι 5 πρώτοι που θα γραφτούν θα κερδίσουν 50% έκπτωση εφ’ όρου ζωής σε κάποιο πακέτο hosting.

Βοηθήστε μας να φτάσουμε τους 10.000 συνδρομητές

GRAFTEITE-KANALI-YOUTUBE-2

Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μου, κάθε 15 μέρες έχουμε ένα πολύτιμο newsletter για το SEO. Μην ξεχάσετε να κάνετε like, subscribe και σχόλιο στο YouTube, βοηθήστε μας να φτάσουμε τους 10.000 επισκέπτες. Αυτά για σήμερα φίλοι μου, θα τα πούμε στο επόμενο βίντεο. Μπορείτε να δείτε τώρα το επόμενο βίντεο. Δείτε όσα περισσότερα βίντεο για το SEO αν έρχεστε πρώτη φορά στο κανάλι μου.

Θέλετε να μείνετε σούπερ ενημερωμένοι με τις τελευταίες εξελίξεις στο SEO; Γραφτείτε στο κανάλι μου στο YouTube και δείτε πρώτοι κάθε Δευτέρα στις 9 με την αυγούλα το νέο μου βίντεο για το SEO, την προώθηση ιστοσελίδων, το Amazon FBA και πολλά άλλα θέματα.

Ξέρω ότι το θέμα δεν έχει εξαντληθεί και θα μπορούσα να μιλάω για το SEO και τις μηχανές αναζήτησης ώρες. Επειδή θα πρέπει να παραδώσω και μερικές ιστοσελίδες που φτιάχνω παράλληλα, θα πρέπει να σας αφήσω. Γραφτείτε στο newletter και μείνετε συντονισμένοι στα επόμενα εκπληκτικά άρθρα για το SEO, τη Google και την κατασκευή ιστοσελίδων.

Έχω και κάποιες playlist, όπως η εντατική εκπαίδευση SEO, SEO άλλων μηνών και καλό θα ήταν να τα πάρετε όλα μονοκοπανιά για να αποκτήσετε άποψη για το SEO και να βγείτε πρώτοι στην Google, μόνο με οργανικό SEO και να πάρετε πελάτες με οργανικό SEO. Γεια σας!

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για το SEO και τη Google:

Σχολιάστε